καινουργιος στο χώρο

Reaction score
0
Παιδια είμαι καινουργιος στο χώρο του home cinema κ θα ήθελα την βοηθειά σας γιατι έχω χαθεί

Τι θα μου προτείνατε για ένα σετ ενισχυτή ηχείων μέχρι 400-500 ευρώ?

Reaction score
0
τι λάθος έχει η ερώτηση κ δεν παιρνει απάντηση?:118:

δεν παιζει συστημα με αυτά τα χρήματα?

Reaction score
1
Επειδή είναι μάλλον λίγα τα χρήματα για κάτι προσανατολισμένο στην ποιότητα ήχου, μήπως θα ήταν καλύτερα να αγοράσεις έναν ενισχυτή AV κι ένα ζευγάρι ηχεία και όταν μπορέσεις να αγοράσεις και τα άλλα 3 ηχεία;

Τι χώρο έχεις; Μουσική θα ακούς;

Reaction score
0
sapphire ευχαριστω για την απαντηση

ο χωρος ειναι 35τμ κ θα βλεπω ταινιες με epson tw700 από wd tv

ενισχυτης κ 2 ηχεια ειναι καλυτερα απο ενα ετοιμο συστημα home cinema με τα ιδια χρηματα?

Reaction score
50
Εγώ θα το προτιμούσα πάντως. Για δες κάνα φτηνό Sony με τίποτα Indiana Line ή Koda... Αν πας σε δικάναλο ίσως να σου κάνει κάποιος φτηνός της NAD. Άλλη επιλογή είναι να κοιτάξεις και σε μεταχειρισμένα. Αλλιώς σε έτοιμο συστηματάκι.

Reaction score
1
Πάρε έναν σχετικά φθινό πολυκάναλο ενισχυτή AV της τάξης των 250-350 ευρώ (Sony ή Yamaha) και τα υπόλοιπα δώστα για ηχεία βάσης. Έτσι θα έχεις ένα 2κάναλο μεν, ποιοτικό δε σύστημα για μουσική κυρίως, αλλά και ταινίες.

Μετά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μικρά ηχεία σου ως πίσω ηχεία (surround), ενώ θα αγοράσεις ακόμη ένα ίδιο ζευγάρι, ή ένα ζευγάρι μεγαλύτερης σειράς, ίσως και δαπέδου, της ίδιας εταιρίας κατά προτίμηση, για τα εμπρός κανάλια, ενα κεντρικό κι ένα υπογούφερ (προαιρετικά).

Απλά το σύστημά σου δεν θα έχει και πολύ μεγάλη επεκτασιμότητα, αφ'ενός ο ενισχυτής θα είναι χαμηλής συνολικής ισχύος για να οδηγήσει σε υψηλές στάθμες το τυχόν μελλοντικό 5.1 σύστημά σου, αφ' ετέρου αν είναι sony θα του λείπει η έξοδος pre-out, για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τελικό ενισχυτή, ενώ σε yamaha ίσως βρεις κάτι με pre-out...

Reaction score
802
Mε 299ε αγοραζεις τον marantz 4002 (ενισχυτης) απο τα media markt ο οποιος ειναι οτι καλυτερο (και παραπανω) για τα λεφτα του.
Με 200-250 ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να αγορασεις τα koda 230 τα οποια σιγουρα θα κανουν για την δουλεια που τα θες.Aκομα καλυτερα αυτα ...
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?2023

Reaction score
0
o marantz τελικα έχει 399e και οχι 299 στο media markt!!!

οποτε αυτη η εξέλιξη με βγαζει εκτος προυπολογισμου...

τα * YAMAHA RX-V363
* YAMAHA RX-V463

είναι πολυ υποδεεστερα απο το marantz? αξιζουν τα λεφτα τους ή τελικα να μην παρω κανενα συστημα μέχρι να μπορω να διαθεσω 1000 ευρώ?

Reaction score
1
Είναι λογικό πως όσο περισσότερα χρήματα διαθέτεις, τόσο καλύτερο σύστημα φτιάχνεις. Επίσης, για όσο λιγότερα κομμάτια διαθέτεις τα χρήματά σου, πάλι τόσο καλύτερο κομμάτια παίρνεις.

Όσο για τους 363/463, είναι καλοί για τα χρήματά τους, αλλά αν μπορείς δες για τον 663 (ή τον 661 που είναι το προηγούμενο μοντέλο), επειδή η σειρά 661/663 έχει και έξοδο προενισχυτή για μελλοντικό τελικό...

Για ηχεία δεν μας είπες; Ηχείο βάσης ή δαπέδου (για αρχή);

Reaction score
0
Αν είσαι στενεμένος οικονομικά μπορείς να πάρεις για αρχή 2 ηχεία βάσεις και όταν θα θες να ξαναδιαθέσεις λεφτά για upgrade κάνεις τα βάσεις surround και παίρνεις 2 δαπέδου για μπροστινά....

Reaction score
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις...

όπως σας είπα δεν εχω ιδέα οποτε κ για ηχεία δεν εχω κατι συγκεκριμένο που πσαχνω.... απλα θα ηθελα ενα surround συστημα για να βλεπω ταινιες...το αυτι μου δεν ειναι εκπαιδευμενο για να καταλαβαινω τις διαφορες ενος καλου συστηματος κ ενος μετριου...

το παιδι που μου ειπε για το yamaha ενισχυτη προτεινε καποιο απο αυτα...

Canton MX 120 (±320€)
Tannoy SFX 5.1 (±350€)
KEF 1005.2 (±500€)

Reaction score
0
Απάντηση: καινουργιος στο χώρο

Ειμαι και έγω στην ίδια φάση με τον φίλο str0s. Ακούω πιο πολύ μουσική παρά βλέπω ταινίες. Εχω καταλήξει στον YAMAHA 661 και ψάχνω για ηχεία. Τι ηχεία θα προτείνατε με αυτό τον ενισχυτή? Είτε δαπέδου είτε βάσης. Κύρια χρήση μουσική (Jazz, country, rock και λιγη κλασική) .Όριο τιμής τα 250 ευρω

Reaction score
6
Re: Απάντηση: καινουργιος στο χώρο

Ειμαι και έγω στην ίδια φάση με τον φίλο str0s. Ακούω πιο πολύ μουσική παρά βλέπω ταινίες. Εχω καταλήξει στον YAMAHA 661 και ψάχνω για ηχεία. Τι ηχεία θα προτείνατε με αυτό τον ενισχυτή? Είτε δαπέδου είτε βάσης. Κύρια χρήση μουσική (Jazz, country, rock και λιγη κλασική) .Όριο τιμής τα 250 ευρω
ισχύει ότι είπαμε και στο φίλο πιο πάνω.

Αν μπορείς πάρε με αυτά τα χρήματα δύο ηχεία βάσης και σιγά-σιγά συμπλήρωσε το σετ.

Αλλιώς παίρνεις ένα σετ 5.1.

Ένα πολύ οικονομικό ζευγάρι στα 200 ευρώ είναι αυτό:
http://tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=280&sid=65

Reaction score
0

ξερει κανείς αν μπορώ να τα ακούσω σε κάποιο μαγαζι στο Ηράκλειο της Κρητης?

Reaction score
0

Καλημέρα σε πρώτη φάση...

Και γω νέος είμαι σε αυτό και δεν θα έκανα τπτ, αλλά βρέθηκα με μια SAMSUNG LE40M87BD και θέλω να την εκμεταλλευτώ...Και μιας και υπάρχει ήδη αυτό το thread για να μην ανοίγω ένα ίδιο είπα να γράψω εδώ τις απορίες μου.

Θα έπαιρνα ένα από τα έτοιμα συστήματα Home cinema αλλά ήθελα να το συνδιάσω με ps3...Έμαθα και ότι αυτά,είναι καλά μόνο για ταινίες και καθότι μ αρέσει να ακούω κ μουσική, άρχισα να το ψάχνω για ξεχωριστά κομμάτια...

Δυστηχώς στην παρούσα φάση δε μπορώ να δώσω περισσότερα από 1500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του PS3)... Σε ένα κατάστημα -Δεκεμβρη 2008-μου πρότειναν για ηχεία,τα ROISTER HT 4000 στα 549 ευρώ και για ενισχυτές ή της PIONEER το VSX-417 269 ευρώ ή της MARANTZ το SR 400 S ή 4000 S (δε μπορώ να ξεκαθαρίσω τη γράφει στο χαρτί) για 499 ευρώ...

Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω...

Ξέρω ότι τα χρήματα που διαθέτω είναι λίγα για να έχω και ποιότητα και δύναμη...Ίσως αν έδινα βάση στον ενισχυτή και κάτοπιν να αγόραζα σιγά σιγά τα ηχεία...Αν μπορείτε να βοηθήσετε,θα σας ήμουν υπόχρεως.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: καινουργιος στο χώρο

Καλημέρα σε πρώτη φάση...

Και γω νέος είμαι σε αυτό και δεν θα έκανα τπτ, αλλά βρέθηκα με μια SAMSUNG LE40M87BD και θέλω να την εκμεταλλευτώ...Και μιας και υπάρχει ήδη αυτό το thread για να μην ανοίγω ένα ίδιο είπα να γράψω εδώ τις απορίες μου.

Θα έπαιρνα ένα από τα έτοιμα συστήματα Home cinema αλλά ήθελα να το συνδιάσω με ps3...Έμαθα και ότι αυτά,είναι καλά μόνο για ταινίες και καθότι μ αρέσει να ακούω κ μουσική, άρχισα να το ψάχνω για ξεχωριστά κομμάτια...

Δυστηχώς στην παρούσα φάση δε μπορώ να δώσω περισσότερα από 1500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του PS3)... Σε ένα κατάστημα -Δεκεμβρη 2008-μου πρότειναν για ηχεία,τα ROISTER HT 4000 στα 549 ευρώ και για ενισχυτές ή της PIONEER το VSX-417 269 ευρώ ή της MARANTZ το SR 400 S ή 4000 S (δε μπορώ να ξεκαθαρίσω τη γράφει στο χαρτί) για 499 ευρώ...

Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω...

Ξέρω ότι τα χρήματα που διαθέτω είναι λίγα για να έχω και ποιότητα και δύναμη...Ίσως αν έδινα βάση στον ενισχυτή και κάτοπιν να αγόραζα σιγά σιγά τα ηχεία...Αν μπορείτε να βοηθήσετε,θα σας ήμουν υπόχρεως.
Κατ' αρχήν ο ενισχυτής που θα πάρεις θα κοιτάξεις να υποστηρίζει τουλάχιστον LPCM μέσω HDMI για να μπορέσεις να εκμεταλευτείς πλήρως τις δυνατότητες ήχου του PS3.
Από τους 2 παραπάνω που ανέφερες, ο Marantz SR4002 (υποθέτω ότι εννοείς αυτόν) το υποστηρίζει ενώ ο Pioneer 417 όχι.
Επίσης τον Sr4002 τον βρίσκεις πλέον στα 350 ευρώ.
Με τα υπόλοιπα χρήματα μπορείς να πας σε ένα πολύ ποιοτικό set 5.1 όπως το arena της Tannoy ή να φτιάξεις μόνος σου ένα σετ 5.1 με μικρά ηχεία ραφιού και ξεχωριστό sub. Η τελευταία λύση είναι καλύτερη κατά τη γνώμη μου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos