κινεζοποιηση

Reaction score
28
φιλοι ,μια παραμετρος η οποια τωρα τελευταια νομιζω θα πρεπει να παιζει πολυ σοβαρα στα υπ'οψιν οταν βγουμε για ψαξιμο και αγορα ηχειων ειναι κατα την γνωμη μου η εξης .το κατα ποσον και ποιοι απο τους αγαπημενους μας κατασκευαστες ηχειων εχουν πληρως < κινεζοποιηθη> και ποιοι (ελαχιστοι ισως) παραμενουν αυθεντικα ευρωπαιοι η'' και αμερικανοι, κυριως βεβαια στην μεσσαια προς ανωτερα κατηγορια στην οποια λιγο πολυ οι περισσοτεροι απο μας κινουμαστε απο πλευρας budget, γιατι για να ειμαι ειλικρινης και εγω εαν εστω για τα ενυσχιτικα πλεον βαζω νερο στο κρασι μου και απο αναγκη θα κινηθω στο μελλον για αγορα ενιχυτικου , οσον αφορα τα ηχεια εστω και απο ψυχολογικους λογους (και οχι μονον)
δεν θελω με κανενα τροπο <κινεζικο>.
γι'αυτο θα ηθελα την γνωση οσων ειναι πληροφοριμενοι για την καταγωγη των κατασκευαστων που κινουνται αυτη την στιγμη στην αγορα.
ευχαριστω εκ των προτερων.
haralas

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ μου δεν έχω πρόχειρη κάποια λίστα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτή θα είναι μεγαλύτερη από ότι φανταζόμαστε. Πάντως για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι αυτός ο διαχωρισμός των προϊόντων σε ποιοτικά και μη, με βάση την χώρα κατασκευής τους (και ειδικά την Κίνα), πλέον δεν έχει βάση. Άλλωστε σε καθημερινή βάση μας συνοδεύουν απροβλημάτιστα (είτε για να ακούσουμε, είτε για να δούμε, είτε για να... ντυθούμε), πολλά προϊόντα κατασκευασμένα στην Κίνα.

...

Reaction score
0
Αν είναι άρτιο το προϊόν και ελέγχεται στην Ευρώπη, πριν πάρει την πιστοποίηση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου...

Reaction score
3
για manufactured (ή made) in UK πλέον, σίγουρα ξέρω τις spendor και harbeth.

μιλάω για εταιρίες που συνεχίζουν ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ να κατασκευάζουν αγγλία

ίσως και ή rega ή κάποιοι άλλοι (αν και ...χλωμό)

παρ' ότι η άποψη του Guybrush είναι και λογική και σωστή, είμαι μαζί σου στα ψυχολογικά και όχι μόνο περί "κινεζίας και ηχείων".

Reaction score
28
Αν είναι άρτιο το προϊόν και ελέγχεται στην Ευρώπη, πριν πάρει την πιστοποίηση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου...
εχεις αρκετο δικιο σε αυτο που λες ,ομως νομιζω οτι τωρα πλεον
θα πρεπει κατα την γνωμη μου να προσεχουμε και μια αλλη παραμετρο ,τι θελω να πω με αυτο¨ακουστε ,εαν ο κατασκευαστης
διατηρησει η τελος παντων προσπαθηση να διατηρησει την ιδια γκαμα μοντελων τοτε κατα καποιο τροπο και με την παροδο καποιου χρονου και σε αμεση συγκριση <αγγλικου> προιοντος πχ(castle) με <κινεζικου>παραλληλα και με τους rewevers υπαρχει τροπος ελεγχου ποιοτητος.
εκει που τα πραγματα αρχιζουν να δυσκολευουν εναι οταν ο κινεζος αλλαξει την γκαμα με νεα μοντελα ,μη αμεσα συγκρισιμα με τα <παλια> ,αντε τωρα να μπεις στην διαδικασια να ψαξεις ,να συγκρινεις για να βρεις πχ το εαν το νεο προιον εχει διατηρησει τα χαρακτηριστικα του κατασκευαστου με τα οποια μαθαμε να ζουμε και προτιμουμε και αναγνωριζουμε την <σχολη> τη αγγλικη ας πουμε, που θελω να καταληξω,
οτι προχωραμε σε μια <ομογενοποιηση-παγκοσμιοποιηση>
οπου μαλλον στον βωμο του κερδους θυσιαζουμε τις οποιες ποιοτικες ιδιαιτεροτητες με τις οποιες εμεις οι παλαιοτεροι φιλοι της μουσικης μεγαλωσαμε,
και σαν συμπερασμα μαλλλον τουλαχιστον προς το παρον οσον αφορα το θεμα ηχειο πιθανον να πρεπει να ανεβασουμε το budget για να βρουμε στην αγορα αυτο το συγκεκριμενο χαρακτηρα που ψαχνει ο καθενας

Reaction score
8
υπαρχουν πολλες οπως η QUAD, KEF κ.λπ.
Αλλα να σου πω μια περιπτωση απο την τελευταια.
Εχω μια πενταδα KEF XQ την προηγουμενη σειρα. Τα δυο μπροστινα ηταν φτιαγμενα στην Κινα και ειχαν αριστο φινιρισμα και βαφη.
Τα δυο πισω αγνωστο γιατι ηταν φτιαγμενα στην Αγγλια. Ε σε πληροφορω οτι το βαψιμο τους ηταν αθλιο με σκονη χρωματος επανω και προς τιμην της η αντιπροσωπια μου τα αλλαξε αμεσως. Τωρα μπορει να ετυχε βεβαια.

Reaction score
28
υπαρχουν πολλες οπως η QUAD, KEF κ.λπ.
Αλλα να σου πω μια περιπτωση απο την τελευταια.
Εχω μια πενταδα KEF XQ την προηγουμενη σειρα. Τα δυο μπροστινα ηταν φτιαγμενα στην Κινα και ειχαν αριστο φινιρισμα και βαφη.
Τα δυο πισω αγνωστο γιατι ηταν φτιαγμενα στην Αγγλια. Ε σε πληροφορω οτι το βαψιμο τους ηταν αθλιο με σκονη χρωματος επανω και προς τιμην της η αντιπροσωπια μου τα αλλαξε αμεσως. Τωρα μπορει να ετυχε βεβαια.
νομιζω οτι και αυτες οι δυο< πηγαν κινα>

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Για ρίξε μια ματιά στις εταιρίες κατασκευής μεγαφώνων να δεις ποιες έχουν απομείνει στη Ευρώπη...:118::118::118:

Reaction score
0
ATC, ProAc, B&W, αγαπημένες και οι τρεις, παραμένουν 100% αγγλικές.
Νομίζω ότι και η Linn και η Tannoy παραμένουν σκωτσέζικες.
Επίσης, αμιγώς γερμανικές είναι και η Audio Physic, Acapella και Elac.
Καθαρά δανέζικη και η Dynaudio.

Από πανέλια, μένουν η Audiostatic και η ελληνική Audio Technologies, αν δεν απατώμαι.
Υπάρχουν πολλές επιλογές...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: κινεζοποιηση

ATC, ProAc, B&W, αγαπημένες και οι τρεις, παραμένουν 100% αγγλικές.
Νομίζω ότι και η Linn και η Tannoy παραμένουν σκωτσέζικες.
Επίσης, αμιγώς γερμανικές είναι και η Audio Physic, Acapella και Elac.
Καθαρά δανέζικη και η Dynaudio.

Από πανέλια, μένουν η Audiostatic και η ελληνική Audio Technologies, αν δεν απατώμαι.
Υπάρχουν πολλές επιλογές...
Στις γερμανικες να προσθεσω την CANTON και να μην ξεχναμε την AUDAX.

Reaction score
3
ρε παιδιά μην τρελλαθούμε, η B&W για παράδειγμα τη σειρά της 68X, την κατασκευάζει στην κίνα (made in china, γράφει και είναι το ηχείο).

Σαφέστατα έχουν ΔΙΚΟ τους facility εκεί και ΟΧΙ δανεικό από άλλη εταιρία, δουλεύουν άγγλοι υπάλληλοι, έχουν αγγλικά μηχανήματα κ.λ.π. και η διοίκηση είναι αγγλική.
πιστεύω πως εκεί διαφωνούμε για το κινεζοποίηση, στο ψυχολογικό του made in china, που επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σε harbeth κλπ..

βέβαια, όπως ειπώθηκε και αλλού, πολλές υλοποιήσεις made in china είναι κλάσεις καλύτερες από άλλες made in the u.k. και στα υλικά και στο φινίρισμα, όπως και υπάρχουν made in china ΚΑΙ made in china.... if you know what i mean :)

Reaction score
0
Η epos νομιζω οτι κι αυτη αποκλειστικα στην Αγγλια εφτιαχνε τα ηχεια της.Επισης dali στη Δανια

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες μηχανές μονταρίσματος πλακετών βρίσκονται στη Κίνα.

Ακόμα και οι εταιρίες που γράφουν στις συσκευές τους κάτι άλλο εκτός από << made in china >> τις πλακέτες εκεί τις μοντάρουν και στη χώρα τους κάνουν μόνο τα απαραίτητα (μοντάρισμα στην ουσία) ίσα για να δικαιούνται το made in England ή USA ή οτιδήποτε άλλο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω. Ή θα αγοράσεις Κινέζικο σε Κινέζικη τιμή ή θα αγοράσεις Κινέζικο (φτιαγμένο στη Κίνα) και θα το πληρώσεις ακριβά νομίζοντας ότι είναι φτιαγμένο αλλού.:123::123::123:

Reaction score
28
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω. Ή θα αγοράσεις Κινέζικο σε Κινέζικη τιμή ή θα αγοράσεις Κινέζικο (φτιαγμένο στη Κίνα) και θα το πληρώσεις ακριβά νομίζοντας ότι είναι φτιαγμένο αλλού.:123::123::123:
ΟΠΟΤΕ η προταση σου ειναι προχωραμε και ο θεος βοηθος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.748
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88