οι πρώτες πωλήσεις στην Αμερική

Reaction score
297
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070115-8625.html

Έχουν πουληθεί περίπου 695.000 μονάδες στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 425.000 Blu-Ray players και 270.000 HD-DVD. ΟΜΩΣ οι 400 χιλιάδες από τα Blu-Ray είναι PS3 και μόνο οι 25 χιλιάδες είναι επιτραπέζιες μονάδες. Στο άλλο στρατόπεδο, 120 χιλιάδες είναι επιτραπέζιοι HD-DVDp και οι υπόλοιπες 150 χιλιάδες είναι drive για το XBoX.

Reaction score
5
Λογικο δεν ειναι;

- Γιατι να αγορασεις ενα BRp αντι για το PS3 ; Αφου θα τα δωσεις που θα τα δωσεις, γιατι να μην παιζεις και κανενα παιχνιδακι;

- Το ιδιο απο την αλλη πλευρα... Αφου εχω ΗΔΗ το XBOX γιατι να αγορασω ξεχωριστο HD DVDp ;

Reaction score
0
Σύμφωνα με τα ημι-επίσημα (μάλλον επίσημα είναι, απλά όχι απόλυτα. Λείπει π.χ. το Wal-Mart) στοιχεία του NPD, το PS3 πούλησε 687.000 κομμάτια μέχρι την 31/12/06 στις ΗΠΑ, ενώ το HD-DVD add-on 92.000.

Από το EngadgetHD

Το θέμα είναι βέβαια πόσοι χρησιμοποιούν το PS3 ως Blu-ray player. Εγώ θα το χρησιμοποιήσω πάντως.
Η αγορά της κονσόλας πάντως, για κάποιον που ενδιαφέρεται έστω και λίγο για gaming και τα άλλα ευπρόσδεκτα που κάνουν οι δύο κονσόλες είναι πολύ πιο ασφαλής εν μέσω του format war. Αν το φορμά αποτύχει τουλάχιστον σου μένουν τα παιχνίδια. Ενώ με το stand-alone τι θα έχεις; Ένα glorified upconverting DVD player που πλήρωσες 3-5 φορές πάνω.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: οι πρώτες πωλήσεις στην Αμερική

Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα αυξηθούν οι πωλήσει hd-dvd...

Ειδικά μόλις βγει το πρώτο pc writer κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300 δολαρίων...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Ο πόλεμος των 2 φορμά μπορεί να κριθεί κατά την άποψή μου σε 4 επίπεδα:

1. Consumer συσκευές δηλαδή ως η επόμενη γενιά των dvd players.

2. Παιχνιδομηχανές xbox vs ps3.

3. PC. συσκευές αναπαραγωγής και εγγραφής.

4. Software δηλαδή ταινίες στα 2 αυτά φορμά.

Μέχρι σήμερα φαίνεται τι στρατηγική ακολουθούν τα 2 στρατόπεδα:

1. Το blu-ray βάσισε την στρατηγική του στο PS3.
2. Το hd-dvd δεν έχει δείξει ακόμα τις προθέσεις του.

Το blu-ray πιστεύω ότι κάνει λάθος στην στρατηγική του. Προσπαθεί να το πουλήσει "πακέτο" με το ps3 με αποτέλεσμα το ένα προιόν (γιατί είναι 2...) να κανιβαλίζει το άλλο... και το ps3 να βγαίνει πολύ ακριβό αλλά και από την άλλη το blu-ray να φαίνεται ως αποκλειστικό προιόν της Sony κάτι που είναι λάθος στο marketing...

Από την άλλη το hd-dvd και η Microsoft έχουν σαφέστατα διαχωρίσει τα 2 προιόντα (x-box και hd-dvd) με αποτέλεσμα να έχουν πραγματικές πωλήσεις 92.000 κομμάτια hd-dvd μέσα στις γιορτές. 92.000 που αγόρασαν συνειδητά και χωρίς υποχρέωση το player.

Νομίζω ότι η πραγματική επίθεση του hd-dvd θα αρχίσει στους pc-users και με τα τελευταία νέα ένα hd-dvd writer σε χαμηλή τιμή θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο του στρατοπέδου.

Από την άλλη φαίνεται ότι τελικά και το Hollywood θα παίξει μεγάλο ρόλο. Από την μία θα αυξηθεί η ζήτηση για hd-dvd αλλά από την άλλη τα studio δεν θέλουν οι ταινίες τους να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ιστορικά το vhs κέρδισε γιατί ήταν απλό στην χρήση και πολύ ευέλικτο. Το dvd-audio και το sacd καταστράφηκαν γιατί ο κόσμος που δημιουργεί "μόδες" (δηλ. οι νέοι, οι χρήστες του διαδικτύου) δεν ενδιαφερόντουσαν για hi-end ήχο αλλά για ήχο που θα μπορούσαν να τον "μοιραστούν" εύκολα. Θα προτιμήσουν λοιπόν το φορμά που θα είναι πιο ευέλικτο... και η Microsoft αυτόν τον κόσμο τον γνωρίζει πολύ καλά...

Reaction score
6

Ιστορικά το vhs κέρδισε γιατί ήταν απλό στην χρήση και πολύ ευέλικτο. Το dvd-audio και το sacd καταστράφηκαν γιατί ο κόσμος που δημιουργεί "μόδες" (δηλ. οι νέοι, οι χρήστες του διαδικτύου) δεν ενδιαφερόντουσαν για hi-end ήχο αλλά για ήχο που θα μπορούσαν να τον "μοιραστούν" εύκολα. Θα προτιμήσουν λοιπόν το φορμά που θα είναι πιο ευέλικτο... και η Microsoft αυτόν τον κόσμο τον γνωρίζει πολύ καλά...
Συμφωνώ 100% με τα παραπάνω.
Δώστε βάση λιγο παραπάνω και στη τελευταία παράγραφο του Χρήστου.
:cool_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: οι πρώτες πωλήσεις στην Αμερική

Απ' ότι ξέρω τα HD-DVD & Blu-Ray έχουν το ίδιο βασικό σύστημα προστασίας, το AACS και το ίδιο DRM (HDCP). Το Blu-ray έχει και κάτι επιπλέον (νομίζω bd+) αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Προσωπικά διαφωνώ για 3 λόγους:
1) τα studio που χάνουν από την ανταλλαγή αρχείων θα εγκαταλείψουν μαζικά όποιο format αποδειχθεί πολύ "ευέλικτο" για τα γούστα και τις τσέπες τους. Χωρίς περιεχόμενο ένα φορμά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν ξέρω αν η επιπλέον προστασία που προσφέρει το Blu-Ray είναι ο μόνος λόγος που έχει σχεδόν καθολική υποστήριξη από τα studios του Hollywood σε σχέση με το HD-DVD που έχει ταινίες από μόλις τρία (Universal, Warner, Paramount), αλλά φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι ο σημαντικότερος.

2) ο ήχος νομίζω ότι δεν προσφέρεται για αναλογίες με την εικόνα. Οι εραστές του είναι απείρως λιγότεροι από αυτούς της εικόνας για διάφορους λόγους. Η ουσία είναι η εξής όμως: η εικόνα υψηλής ευκρίνειας είναι εκεί και σε κοιτάει. Είναι μια εμπειρία προσιτή στον καθένα, δεν απαιτεί καμία προσπάθεια και δεν χαλάει εύκολα (εκτός αν χοροπηδάει κάποιος μπροστά στην οθόνη). Ο ήχος είναι πιο ιδιότροπος, απαιτεί το 100% της προσοχής σου, απαιτεί ησυχία, απαιτεί να γεμίσεις το σαλόνι με 6 τουλάχιστον ακαλαίσθητα συνήθως ηχεία και τα ανάλογα καλώδια. Το αποτέλεσμα είναι ο περισσότερος κόσμος να αδιαφορεί για τον ποιοτικό ήχο και να συμβιβάζεται με την ποιότητα του CD από την οποία το mp3, υπό τις συνθήκες που το ακούν οι περισσότεροι να είναι περίπου απαράλλαχτο. Μην βαράτε, δεν εννοώ ότι η ποιότητα είναι η ίδια, αλλα ο περισσότερος κόσμος δεν δίνει σημασία ώστε να προσέξει τη διαφορά.

3) Tί ξέρει η Microsoft? Είδαμε τι ωραία και επιτυχημένα ήταν τα playsforsure και το Zune.... "happy_1" :crazy_1:

Τέλος, Ο βασικότερος λόγος που επικράτησε το VHS απ' ότι έχω διαβάσει ήταν η αδυναμία του Betamax να γράψει σε μια κασέτα υλικό που ξεπερνούσε τη μια ώρα. Οπότε σαν recorder ήταν σχεδόν άχρηστο. Στα νέα φορμά δεν ισχύει κάτι ανάλογο, συν το ότι οι σκληροί δίσκοι έχουν επικρατήσει πλήρως σε αυτόν τον τομέα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Αυτό που εννοώ είναι ότι η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά πως να "κερδίσει" τον κόσμο του Internet και του PC. Η Sony έχει αποδείξει ότι δεν ξέρει (π.χ. έβγαλε δικό της φορμά απέναντι στο mp3 και έχασε πολλά λεφτά...).

Τα windows π.χ. στον πόλεμο απέναντι στο linux κέρδισαν επειδή ήταν πιο "user friendly" και το ίδιο "εύκολο" να τα αποκτήσει κάποιος...

Άραγε το ότι το hd-dvd "άνοιξε" δεν θυμίζει κάτι από windows?

Πιστεύω ότι ο πόλεμος των φορμά θα κριθεί στον κόσμο του Internet. Ήταν λάθος της Sony που έφερε τον πόλεμο αυτόν στις παιχνιδομηχανές. Ο κόσμος του ps3 και του xbox είναι ο ίδιος... είναι ο κόσμος του internet... και εκεί η Microsoft έχει προβάδισμα...

Τώρα το τι θα κάνουν τα studios έχει να κάνει και με τον καταναλωτή. Όταν (και αν...) γίνει "μόδα" το hd-dvd άραγε τα studios θα μπορέσουν να το απορρίψουν;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: οι πρώτες πωλήσεις στην Αμερική

Αυτό που εννοώ είναι ότι η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά πως να "κερδίσει" τον κόσμο του Internet και του PC. Η Sony έχει αποδείξει ότι δεν ξέρει.
Αυτές οι τιμές πάντως που βλέπω στο amazon για επανεγράψιμα δισκάκια είναι αρκετά κοντά στο να γίνουν προκλητικές και να αξίζει να ασχοληθείς με BR recorder στο PC !!!
Δεν βλέπω κάτι ανάλογο για HD-DVD.
(αν και στην Ελλάδα οι τιμές του BR είναι τελείως διαφορετικές οπότε δεν ξέρω αν είναι απλά κάποια προσφορά του καταστήματος.)

http://www.amazon.com/TDK-Blu-ray-R...1_4/102-7140093-4772934?ie=UTF8&s=electronics
http://www.amazon.com/Sony-BNE25AHE...1_3/102-7140093-4772934?ie=UTF8&s=electronics
http://www.amazon.com/Maxell-MXL-BD...r_2/102-7140093-4772934?ie=UTF8&s=electronics

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924