ο παλιος και ο νεος

Reaction score
4.246
Θα ηθελα την γνωμη σας για το αν ειναι καλυτερα να εχεις εναν ξεχωριστο προενισχυτη και πολυκαναλο τελικο (5,1 με ισχυ 200 watt ανα καναλι) 5-10 ετων που στον καιρο τους αξιζαν 4-5 χιλιαρικα και τωρα με σχετικη ανεση τα βρισκεις μεταχειρισμενα στα 2.000 (το πολυ και τα 2 μαζι) η ενα υπερσυγχρονο μηχανημα επιπεδου A/V DENON 4308. Για τα μηχανηματα τα παλια αναφερω για παραδειγμα τους ROTEL που θεωρουνται αρκετα αξιοπιστοι. Επειδη σε προφορικες συζητησεις καπου οι γνωμες των γνωστων μου ηταν διαχασμενες θα ηθελα την αποψη σας. Ο χωρος ειναι λιγο παραπανω απο 40 τ.μ.

Reaction score
50
Αν καταλαβαίνω καλά τελικό θα χρησιμοποιήσεις έτσι κι αλλιώς, σωστά; Το δίλημμα είναι αποκλειστικά στον pro;

Σε τέτοια περίπτωση εγώ είμαι σαφώς υπέρ ενός καινούριου μηχανήματος. Με παλιό πολυκάναλο θα σου λείπουν ένα σωρό καλούδια - από upscaling μέχρι νέα format ήχου. Μη σου πω ότι μπορεί να μην έχει καν DTS decoding! Να έλεγες ότι θα τον χρησιμοποιούσες σαν ολοκληρωμένο (όπου τα τελικά του στάδια μάλλον θα υπερτερούν ενός σύγχρονου) ίσως το συζητούσαμε (προσωπικά και πάλι αρνητικός θα ήμουν). Αλλά τώρα να δώσεις για μηχάνημα 5 ετών 2 χιλιάδες ευρώ... μου φαίνεται υπερβολικό. Εδώ που τα λέμε εφόσον θα χρησιμοποιείς τελικούς για όλα τα κανάλια μου φαίνεται υπερβολικό να δώσεις 2 χιλιάρικα για pro έτσι κι αλλιώς. Τι να τον κάνεις τον 4308; Αν δε θες οπωσδήποτε κάποια χαρακτηριστικά που δε θα έχουν μικρότερα μοντέλα θα πρότεινα για σκέτο A/V pro να δώσεις κάνα χιλιάρικο. Και κάνα χιλιάρικο ακόμα για έναν δικάναλο pro (δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, γενικά μιλάω) οπότε συνδυάζεις πολυκάναλη/δικάναλη απόδοση, νέα format, οδήγηση... Τι άλλο θες;

Reaction score
10
Κανενας ολοκληρωμενος ενισχυτης δεν εχει την ( πραγματικη ) ισχυ και την ηχητικη ποιοτητα ενος ζευγους προ-τελικου.
Στις μερες μας το προβλημα ειναι τα νεα φορματ ηχου, τα οποια ακομα θα....ακουσουμε.
Στη περιπτωση που τωρα ξεκινας να παρεις ενισχυτικα, εχεις 3 επιλογες :
1. ολοκληρωμενος με τα νεα φορματ ηχου και HDMI : με ενα μηχανημα κανεις τα παντα. Στη περιπτωση που εχεις μεγαλα ηχεια η για τον οποιονδηποτε τροπο θες παραπανω ισχυ, αγοραζεις και πολυκαναλο τελικο.

2. προ-τελικος χωρις τα νεα φορματ ηχου, αλλα με pass-through αναλογικες εισοδους.
Τι ειναι αυτο : Το bluray θα πρεπει να εχει 7.1 αναλογικες εξοδους και να συνδεθει στις pass-through του προενισχυτη. Ετσι το bluray θα αναλαβει την αποκωδικοποιηση των νεων φορματ.
Αν δεν εχει pass-through τοτε αναγκαστικα το σημα θα περασει απο το DSP του ενισχυτη.

2α. υποκατηγορια : bluray και πολυκαναλος τελικος συνδεδεμενοι με 7.1 αναλογικο. Το bluray αναλαμβανει το ρολο της πηγης και του προ-αποκωδικοποιητη. Πολυ καλη λυση και απο πλευρας ποιοτητας αλλα με το μειον, οτι σε δεσμευει σε μια συσκευη.
Αν το δεις ομως απο τη πλευρα οτι το bluray παιζει τα παντα, στην ουσια δεν θες αλλη.

3. προ-τελικος με τα νεα φορματ ηχου : η καλυτερη αλλα και ακριβοτερη λυση , που εκτος απο μια -δυο μαρκες, ολες οι αλλες θα εχουν τετοια προιοντα μεσα στο πρωτο τετραμηνο του 2009.

Ελπιζω να βοηθησα...

Reaction score
4.246
Απάντηση: ο παλιος και ο νεος

Παραλειψη μου να γραψω οτι εχω το Blue Ray Panasinic BD 50. Αρα ο ενισχυτης οσον αφορα κυκλωματα εικονας δεν με πολυενδιαφερει. Τα νεα φορμα ηχου τα περνω ετσι κι αλιως απο την αναλογικη εξοδο του BD προς τον προ και νομιζω οτι δεν χανω κατι το ιδιαιτερο. Απο κει και περα πιθανοτατα υπαρχουν κι αλλες λεπτομερειες που πιθανον να ειναι σημαντικες. Στην ουσια εχω πολυκαναλο προ. Το ζητημα ειναι να παρω πολυκαναλο τελικο η να να παει προ σε κανενα εξοχικο και να παρω κανενα καινουριο μηχανημα αλλα δεν θελω να ξεπερασω τα 2.500 (και πολλα εβαλα).

Reaction score
4.246

προενισχυτη πολυκαναλο εχω τον ROTEL 1068, εχει την δυνατοτητα αποκωδικοποιησης των νεων φορμα μεσω του Blue Raye.

Reaction score
383

Με τοσα χρηματα παιρνεις καινουργιο ενα τελικο Cinenova Grande 7x300W @8Ohm, 7x600W @4 Ohm.
Πολυ γκαζι:126:

Reaction score
4.246

Δημητρη δε νομιζω οτι στην Ελλαδα ο εν λογω ενισχυτης θα βρισκεται στα χρηματα που γραφω

Reaction score
50
Άρα η ερώτηση είναι με τα χρήματα αυτά πας σε ολοκληρωμένη λύση ή απλά τελικό; Για πες μας και την υπόλοιπη σύνθεση (ηχεία, σε πόσο μεγάλο χώρο ακούς κτλ.).

Reaction score
4.246

Μπροστα ηχεια B&W 704 (Βρισκομαι σε περιοδο αναζητησης μεγαλυτερων) πισω B&W R8 (εντοιχιζομενα), SUB SUNFIRE D8
Χωρος 40-50 μ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Με τοσα χρηματα παιρνεις καινουργιο ενα τελικο Cinenova Grande 7x300W @8Ohm, 7x600W @4 Ohm.
Πολυ γκαζι:126:
330 πλεον στα 8
μιας και εναι ο φρεσκος
και στη ελλαδα μονο με παραγγελια και παραδοση...............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

προενισχυτη πολυκαναλο εχω τον ROTEL 1068, εχει την δυνατοτητα αποκωδικοποιησης των νεων φορμα μεσω του Blue Raye.
ψαχτο λιγο
μην πω πολυ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στειλε και τον ροτελ
αν μπορεις
ειναι ξεπερασμενος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ