πάμε για άλλα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η τηλεόρασή μου (Grundig M 70-300) πνέει τα λοίσθια. Στα καλά των καθούμενων χάνει τις ρυθμίσεις της, τρώει τρελά κολλήματα κλπ κλπ. Οπότε μάλλον πάμε για άλλα...

Ποια οικονομική LCD/plasma μέχρι 37" θα μου προτείνατε;

Η χρήση θα είναι τηλεοπτικό σήμα 50% dvd 50%.

Reaction score
5
αν δεν ψάχνεις τις υπερβολές (δλδ δεν θες χάιεντ τηλεόραση :116:) νομιζω οτι αυτή η Τοσίμπα θα σου κάνει μια χαρά.

Reaction score
0
Απάντηση: πάμε για άλλα...

Η τηλεόρασή μου (Grundig M 70-300) πνέει τα λοίσθια. Στα καλά των καθούμενων χάνει τις ρυθμίσεις της, τρώει τρελά κολλήματα κλπ κλπ. Οπότε μάλλον πάμε για άλλα...

Ποια οικονομική LCD/plasma μέχρι 37" θα μου προτείνατε;

Η χρήση θα είναι τηλεοπτικό σήμα 50% dvd 50%.
To budget σου;

Reaction score
7
Panasonic TH-42PX80.... Εκτός αν θές τηλεόραση που θα την δουλεύεις σαν Monitor οπότε θα πάς σε LCD 1080p. Αν και σε LCD θα πρότεινα κάτι σε Samsung/Sharp/Sony/Toshiba/Panasonic τις LG τις φοβάμαι σε θέμα αξιοπιστίας (αν και για τις Samsung ακούγονται παράπονα τελευταία) και μαύρου. Αλλά θα σου έλεγα να επενδύσεις σε Plasma αφού μπορείς να πάρεις κορυφαίο μαύρο και κινηματογραφική αίσθηση με λίγα χρήματα και εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το Full HD (αυτό εξαρτάται από τι θα συνδέσεις πάνω και την απόσταση θέασης).

Edit: τώρα πρόσεξα ότι θες max. 37". Την αντίστοιχη Panasonic σε 37" τότε και άσε το Full HD να κουρεύεται... Άν και στη θέση σου θα ξεκίναγα από 42" και πάνω.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: πάμε για άλλα...

Panasonic TH-42PX80.... Εκτός αν θές τηλεόραση που θα την δουλεύεις σαν Monitor οπότε θα πάς σε LCD 1080p. Αν και σε LCD θα πρότεινα κάτι σε Samsung/Sharp/Sony/Toshiba/Panasonic τις LG τις φοβάμαι σε θέμα αξιοπιστίας (αν και για τις Samsung ακούγονται παράπονα τελευταία) και μαύρου. Αλλά θα σου έλεγα να επενδύσεις σε Plasma αφού μπορείς να πάρεις κορυφαίο μαύρο και κινηματογραφική αίσθηση με λίγα χρήματα και εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το Full HD (αυτό εξαρτάται από τι θα συνδέσεις πάνω και την απόσταση θέασης).

Edit: τώρα πρόσεξα ότι θες max. 37". Την αντίστοιχη Panasonic σε 37" τότε και άσε το Full HD να κουρεύεται... Άν και στη θέση σου θα ξεκίναγα από 42" και πάνω.
α. Μια τηλεοραση την παιρνουμε (οι περισσοτεροι απο εμας νομίζω) για μεσον ορο 10 χρόναι περίπου.. αρα ΣΙΓΟΥΡΑ θα την δουλεψουμε αργότερα (αν και πολλοι απο τωρα) με καποιο HTPC.... βλέπω την LCD λύση σαν μονόδρομο...
β.Ολες οι εταιρίες που ανεφερες καλες και αξιες, αλλά Full HD 37'' κατω απο 1000 ευρω δεν έχουν (εκτος της Toshiba)..
γ. Η LG εχει ενα απο τα πιο αξιοπιστα σερβις...(διαβασε αντιστοιχα threads κατοχων της).. μην φοβασαι..:137:.... εξ αλλου ολες οι εταιρίες τυχαίνει να βγάζουν ελλατωματικά κομματια... το ζητημα ειναι το πως θα ανταποκριθουν στην περιπτωση αυτή... και η LG ανταποκρίνεται ταχιστα.

ΥΓ: Το avatar σου με τρελλαίνει...:142:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: πάμε για άλλα...

α. Μια τηλεοραση την παιρνουμε (οι περισσοτεροι απο εμας νομίζω) για μεσον ορο 10 χρόναι περίπου.. αρα ΣΙΓΟΥΡΑ θα την δουλεψουμε αργότερα (αν και πολλοι απο τωρα) με καποιο HTPC.... βλέπω την LCD λύση σαν μονόδρομο...
Για να βλέπει βίντεο και να ακούει μουσική από HTPC δε νομίζω να τον περιορίζει η HD Ready Plasma... Για internet Browsing είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα αλλά και πάλι μπορεί να το κάνει. Και οι φτηνές LCD....ειδικά η LG μόνο στον ύπνο της θα έχει το μαύρο και την κινηματογραφική απόδοση μιας σύγχρονης Plasma. Και πιστεψέ με η χρωματική απόδοση και το επίπεδο μαύρου είναι πολύ σημαντικότερα από την μεγαλύτερη ανάλυση. Όσο για τα 10 χρόνια που είπες...μάλλον είναι η μειοψηφία αυτοι που τις κρατάν τόσο πολύ ειδικά όταν μιλάμε για νέες τεχνολογίες που εμπλέκουν και ψηφιακά καλούδια.
β.Ολες οι εταιρίες που ανεφερες καλες και αξιες, αλλά Full HD 37'' κατω απο 1000 ευρω δεν έχουν (εκτος της Toshiba)..
γ. Η LG εχει ενα απο τα πιο αξιοπιστα σερβις...(διαβασε αντιστοιχα threads κατοχων της).. μην φοβασαι..:137:.... εξ αλλου ολες οι εταιρίες τυχαίνει να βγάζουν ελλατωματικά κομματια... το ζητημα ειναι το πως θα ανταποκριθουν στην περιπτωση αυτή... και η LG ανταποκρίνεται ταχιστα.
Τα προιόντα της προσωπικά δεν μου αποπνέουν ποιότητα...όσο για το Service δε μου λέει κάτι...και αυτοκινητοβιομηχανίες υπάρχουν που δίνουν πολλά χρόνια εγγύηση αλλά το να πηγαίνεις συνέχεια στο Service δεν είναι ότι καλύτερο. Πάντως αν αγόραζα LCD θα προτιμούσα την Toshiba.... Ά! να τονίσω ότι έχω Sharp LCD LC-37XD1 που ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα έχει πολύ καλό μαύρο...παρόλα αυτά αν αγόραζα σήμερα τηλεόραση με τις τιμές που παίζουν, θα πήγαινα οπωσδήποτε σε Plasma 1080p.
ΥΓ: Το avatar σου με τρελλαίνει...:142:
:137: :138: :143:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πάμε για άλλα...

Τα προιόντα της προσωπικά δεν μου αποπνέουν ποιότητα...όσο για το Service δε μου λέει κάτι...και αυτοκινητοβιομηχανίες υπάρχουν που δίνουν πολλά χρόνια εγγύηση αλλά το να πηγαίνεις συνέχεια στο Service δεν είναι ότι καλύτερο.

Πάντως αν αγόραζα LCD θα προτιμούσα την Toshiba.... Ά! να τονίσω ότι έχω Sharp LCD LC-37XD1 που ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα έχει πολύ καλό μαύρο...παρόλα αυτά αν αγόραζα σήμερα τηλεόραση με τις τιμές που παίζουν, θα πήγαινα οπωσδήποτε σε Plasma 1080p.
Εγω πάλι οχι.. (πολυ κοκκινο αδελφε μου)

Και εγω σε ΑΥΤΑ τα χρήματα σ' αυτήν που έχεις ΕΚΕΙ θα πήγαινα...:138: (δεν εκω πολα λεπτα καρντια μου)...

για τις πλασμα δεν εκφερω γνώμη... τις φοβάμαι βλέπεις:137:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πάμε για άλλα...

Εγω πάλι οχι.. (πολυ κοκκινο αδελφε μου)

Και εγω σε ΑΥΤΑ τα χρήματα σ' αυτήν που έχεις ΕΚΕΙ θα πήγαινα...:138: (δεν εκω πολα λεπτα καρντια μου)...
Αυτή που έχω εκεί...τότε που την είχα πάρει είχα σκάσει 2200!!! Και παρόλο που έχει εντυπωσιακό μαύρο, είναι όμορφη, σωστό Pixel mapping κ.τ.λ (έχω κάνει mini-review για αυτήν πρίν καιρό)... Η γωνία θέασης που έχει είναι ΤΡΑΓΙΚΗ... αν ξεπεράσεις τις 45 μοίρες τα χρώματα πάνε περίπατο και το μαύρο χαλάει αρκετά. Αν την βλέπεις φάτσα κάρτα είναι εντυπωσιακή με μαύρο που την εποχή εκείνη ξεπερνούσε πολλές plasma και ήταν ισάξιο με τις Plasma της Panasonic (η pioneer τότε μπορεί να έβγαζε Plasma με φοβερά χρώματα, αλλά απο μαύρο....:419:). Ευτυχώς δεν είναι σε μεγάλο χώρο ώστε να τη δώ από πολύ πλάγια και ο καναπές είναι ακριβώς απέναντι...Αλλά όσο βλέπω τι πλασματάκια κυκλοφορούν τώρα με 2200 που είχα δώσει...ΚΛΑΙΩ. Το κόκκινο της Toshiba δεν το έχω δει, αν και η Sharp θα έλεγα ότι έχει ένα red push το οποίο διορθώνεται από το Service Menu (φτου, φτού δεν το πειράζω).

για τις πλασμα δεν εκφερω γνώμη... τις φοβάμαι βλέπεις:137:
Δες μια KURO....θα τις λατρέψεις :138:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πάμε για άλλα...

Δες μια KURO....θα τις λατρέψεις :138:
Λατρεμένη είναι... σπίτι δεν μπαίνει...(προτιμω τη διαφορα τιμής να τα φαω σουβλάκια):138:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πάμε για άλλα...

Λατρεμένη είναι... σπίτι δεν μπαίνει...(προτιμω τη διαφορα τιμής να τα φαω σουβλάκια):138:
Έ άμα είναι έτσι πάω πάσο :142:....Μελίδη...ώχ συγνώμη Δαναέ :137:

Reaction score
0

Με τιμα το μπερδεμα του ονόματος....:142:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

μέχρι τα 1000€...
Δωσε τα 1000€ βαλε ενα γραμματιακι των 150€ και παρε την 32αρα Philips9632, δεν ειναι fullHD (και σιγα την ελλειψη) μα θα δεις τηλεοραση με πολυ καλο μαυρο, πολυ καλα χρωματα, ποιοτητα απεικονισης-κινησης πολυ καλη (pixelplus+motion picture+100HZ και λοιπα καλουδια) κι ασε τα ξεπλυμενα-ημιμαυρα-κακη γωνια θεασης κλπ κλπ). Μονον ο ηχος (ηχεια) οπως σε ΟΛΕΣ δεν λεει, μα σκεπτομαι να συνδεσω ενα συστηματακι 2.1 απο υπολογιστη!!!

Reaction score
7
Re: Απάντηση: πάμε για άλλα...

Δωσε τα 1000€ βαλε ενα γραμματιακι των 150€ και παρε την 32αρα Philips9632, δεν ειναι fullHD (και σιγα την ελλειψη) μα θα δεις τηλεοραση με πολυ καλο μαυρο, πολυ καλα χρωματα, ποιοτητα απεικονισης-κινησης πολυ καλη (pixelplus+motion picture+100HZ και λοιπα καλουδια) κι ασε τα ξεπλυμενα-ημιμαυρα-κακη γωνια θεασης κλπ κλπ). Μονον ο ηχος (ηχεια) οπως σε ΟΛΕΣ δεν λεει, μα σκεπτομαι να συνδεσω ενα συστηματακι 2.1 απο υπολογιστη!!!
H Philips με τον φοβερό Scaler που έχει για σήματα SD, προσπαθεί να μοιάσει σε Plasma αλλά ζητάει πολλά λεφτά και είναι μόνο 32"...Όσο για το μαύρο υπάρχουν καλύτερες LCD από αυτή. Γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ ακριβή αν και για μένα οι Philips διαθέτουν κορυφαίους Scalers που μετριάζουν τα μειονεκτήματα των LCD. Αλλά Plasma δεν είναι με ότι συνεπάγεται αυτό κατά τη θέαση DVD/TV που είναι και το κύριο ζητουμενό μας. Πάντως αν κάποιος είναι αλεργικός στις Plasma, η Philips συμφωνώ ότι για απλά σήματα SD ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Να συμπληρώσω όμως ότι η Philips είναι μια εταιρία που έχει δώσει πολλές φορές αφορμή για την κακή κατασκευή των προϊόντων της και προσωπικά πολλά προϊόντα της μου έχουν χαλάσει σε σημείο που δεν θα ξανααγόραζα ξανά κάτι δικό της. Η παλιά τηλεόραση όμως Matchline 100Hz CRT που έχω αποτέλεσε εξαίρεση.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: πάμε για άλλα...

H Philips με τον φοβερό Scaler που έχει για σήματα SD, προσπαθεί να μοιάσει σε Plasma αλλά ζητάει πολλά λεφτά και είναι μόνο 32"...Όσο για το μαύρο υπάρχουν καλύτερες LCD από αυτή. Γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ ακριβή αν και για μένα οι Philips διαθέτουν κορυφαίους Scalers που μετριάζουν τα μειονεκτήματα των LCD. Αλλά Plasma δεν είναι με ότι συνεπάγεται αυτό κατά τη θέαση DVD/TV που είναι και το κύριο ζητουμενό μας. Πάντως αν κάποιος είναι αλεργικός στις Plasma, η Philips συμφωνώ ότι για απλά σήματα SD ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Να συμπληρώσω όμως ότι η Philips είναι μια εταιρία που έχει δώσει πολλές φορές αφορμή για την κακή κατασκευή των προϊόντων της και προσωπικά πολλά προϊόντα της μου έχουν χαλάσει σε σημείο που δεν θα ξανααγόραζα ξανά κάτι δικό της. Η παλιά τηλεόραση όμως Matchline 100Hz CRT που έχω αποτέλεσε εξαίρεση.
Καμένος Δις (και στις δυο περιπτώσεις με TV)...αλλά η εικόνα τους πολύ καλή (όσο δουλέψανε)..

Reaction score
1.844

Πριν σχεδόν μήνα, κοίταξα για 40-42" και η Toshiba Regza 40XF355DG LCD TV 40'' Full HD είχε τα καλύτερα χρώματα απο τις μη 100 HZ.
Αυτό το μοντέλο που λες είναι άλλο (δεν είναι το ίδιο σε 37") και δεν τόχω δει. Συνιστώ να πάρεις οπωσδήποτε Full HD και όχι απαραίτητα 100 Hz, για πιο οικονομικά.
Οι LG είναι ίσως η μόνη που σε κάποια μοντέλα χρησιμοποιεί panel PVA :101:, οπότε αν πας σ' αυτή τη μάρκα, έλεγξέ το ότι δεν έχει τέτοιο panel. :144:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.644
Members
38.353
Νεότερο μέλος
statys