- Reaction score
- 9
καλημερα,υπαρχει καποιος τροπος να ακουστει το πικαπ μου
TECHNICS - SL-1200 MK2 καλυτερα, μεσα απο τον yamaha rx-v1000?
Καλύτερο phono stage , τι κεφαλή έχει ?
phono stage δεν εχω,θα πρεπει να προσθεσω και αν ναι τι μου προτινεις?
τα ηχεια ειναι κατασκευη απο ενα μαγαζι στην Κορινθο,δεν ξερω περισσοτερα αλλα παιζουν μια χαρα σε συνθηκες 5.1 η cdΗ κεφαλή που φοράει είναι ortofon απο την σειρά OM εάν είναι η 5 ή 10 καλό θα ήταν να αλλάξεις βελόνα με την 20ή30 ανάλογα με το μπατζετ που διαθέτεις. Για phonostage μια αξιοπρεπείς λύση ειναι το nad ή κάποιο cambridge ή για κάτι καλήτερο μπορείς να δείς σε μεταχειρισμένο. Πες μας και τα ηχεία σου να έχουμε ποιο ολοκληρωμένη εικόνα.
και να μου τα εδωσε 20 χρονια μετα...δεν θυμαμαιΚάτσε, για να καταλάβω: Αγόρασες ηχεία ιδιοκατασκευή κι αυτός που στα πούλησε δεν σου έδωσε τα δύο βασικά χαρακτηριστικά, την ονομαστική αντίσταση και την ευαισθησία;
Έχει ενσωματωμένο phono stage ο ενισχυτής; Ή απλά έχεις συνδέσει το πικαπ σε μια line είσοδο; Σε κάθε περίπτωση ένα καλό phono stage θα κάνει την διαφορά. Από κεφαλή πάρε μία Ortofon 2Μ red κινητού μαγνήτη....Phono ψάξε κανένα από δεύτερο χέρι γύρω στα 200 ευρώκαλημερα,υπαρχει καποιος τροπος να ακουστει το πικαπ μου
Ear mode on:" βάλε τον ενισχυτή να παίζει από spotify και άσε απλά το πικάπ να γυρίζει!" Ear mode offκαλημερα,υπαρχει καποιος τροπος να ακουστει το πικαπ μου
ο ενισχυτης εχει phono εισοδο ,κανονικα. ΑΝ προσθεσω phono stage θα εχω πιο δυνατο και καλυτερο ηχο?Έχει ενσωματωμένο phono stage ο ενισχυτής; Ή απλά έχεις συνδέσει το πικαπ σε μια line είσοδο; Σε κάθε περίπτωση ένα καλό phono stage θα κάνει την διαφορά. Από κεφαλή πάρε μία Ortofon 2Μ red κινητού μαγνήτη....Phono ψάξε κανένα από δεύτερο χέρι γύρω στα 200 ευρώ
ναι....σε συνδυασμό με κεφαλή. Θα έχεις καλύτερο gain, αλλά κυρίως σαφώς καλύτερη απόδοση από το ενσωματωμένοο ενισχυτης εχει phono εισοδο ,κανονικα. ΑΝ προσθεσω phono stage θα εχω πιο δυνατο και καλυτερο ηχο?
ωραια ευχαριστω πολυ!ναι....σε συνδυασμό με κεφαλή. Θα έχεις καλύτερο gain, αλλά κυρίως σαφώς καλύτερη απόδοση από το ενσωματωμένο
Σαν την ενταση ενος cd player ας πουμε;;;;ναι....σε συνδυασμό με κεφαλή. Θα έχεις καλύτερο gain, αλλά κυρίως σαφώς καλύτερη απόδοση από το ενσωματωμένο
ποιο μηχανημα αγορασες?Phono stage χρειάζεσαι,ειχα ακριβώς το ίδιο θεμα με ενισχυτή που είχε ενσωματωμένο phono stage και είχα και την ίδια κεφαλή με την δικιά σου. Το εξωτερικο phono stage δεν θα το συνδέσεις στο phono stage που εχει ενσωματωμένο ο ενισχυτής αλλά σε άλλη είσοδο. Στην δικια μου περιπτωση υπήρχε μεγάλη διαφορά και στην ένταση και στην ποιότητα. Μια δοκιμη βέβαια θα ήταν καλύτερα για να έβλεπες την διαφορά.
Εγώ νομίζω ότι το πικαπ ακούγεται κανονικά σε στάθμη ενώ το CD σου ακούγεται τεχνητά υψηλότερα, μιας και ο ενισχυτής έχει ευαισθησία εισόδου στο CD 150 mV και πιθανά το CDp έχει έξοδο 2V, συνεπώς ο ενισχυτής δίνει την μέγιστη ισχύ του χωρίς να περματίσει το VOLUMEο ενισχυτης εχει phono εισοδο ,κανονικα. ΑΝ προσθεσω phono stage θα εχω πιο δυνατο και καλυτερο ηχο?
Όχι, η Yamaha έχει από τα καλύτερα ενσωματωμένα phono stage σε ενισχυτές, που υπάρχουν.καλημερα,υπαρχει καποιος τροπος να ακουστει το πικαπ μου