ποιά jbl arena για τον yamaha

Reaction score
1.657
Για φίλο που τα βρήκε σε τιμές χώμα (γερμανία) αναρωτιέται τι συνδυασμό να κάνει.
Ο yamaha as300 ήδη αγοράστηκε καθώς και τα jbl arena 130.
Να προσθέσει και το αντίστοιχο sub 100 της jbl πάλι ή να δώσει τα 130 πίσω και να πάρει τα arena 180. Ή εναλλακτικά κρατάει και τα δύο.
O χώρος δεν ξεπερνάει τα 25 τετραγωνικά και οι απαιτήσεις είναι βασικές.
Ηδη με τα 130 απολαμβάνει μουσική αφού μέχρι τώρα άκουγε μεσω ενός απλού 5.1 κομπακτ που προοριζόταν για ταινίες.
Πηγή προς το παρών υπολογιστής με flac με dac που το ψαχνουμε.

Timaras

Reaction score
2.153
Θα έλεγα να κρατήσει τα 130 μιας και ο ενισχυτής θα πέσει πολύ λίγος στα 180 και να προσθέσει ένα ή δύο sub!

Timaras

Reaction score
2.153
Βέβαια και sub να συνδέσει,ο ενισχυτής δεν κόβει τις αντίστοιχες συχνότητες από τα main οπότε καλύτερα θα ήταν να ψάξει για sub με high level inputs!
Ή μεταξύ laptop και ενισχυτή να συνδέσει κανένα crossover να κάνει δουλειά και με sub που έχουν rca/xlr inputs!

Reaction score
1.657
Για το ότι ο yamaha θα είναι λίγος για τα 180 το σκέφτηκα κι εγώ Timaras .
Την δεύτερη απάντηση σου δεν την πολυκατάλαβα, αφού ο yamaha εχει sub out και το αντίστοιχο sub της jbl την σχετική είσοδο γιατί να μην λειτουργήσει σχετικά καλά?
Αλλο sub δεν μπορεί να επιλέξει γιατί μόνο το jbl είναι με την καλύτερη τιμή.
Το ίδιο ισχύει και για τα 130 Nick, δεν είναι σε προσφορά. Είναι υποδεέστερα τα 180 σε σχέση με τα 170?
Ο ενισχυτής είναι ο AS301 τελικά , νομίζω δεν εχει ιδιαίτερες διαφορές από τον AS300.

Reaction score
7.089
Εγω θα ελεγα να κρατησει τα ηχεια,μιας και μπορουν να καλυψουν τα 25 τετραγωνικα σε ογκο και ενταση ηχου και να αλλαξει τον ενισχυτη,ο 300 ειναι μικρος,να παει τουλαχιστον στον 500.Αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα για αλλαγη ενισχυτη,τοτε να κατσει οπως ειναι και αν τρωγεται για να δωσει χρηματα,ας βελτιωσει κατι αλλο στην ηχητικη αλυσιδα (dac,πηγη κλπ).

Reaction score
1.657
Όσο ξέρω το 1/4 της έντασης του ενισχυτή τον καλύπτει σε κάθε περίπτωση, οπότε όλα τα υπόλοιπα είναι η ξαφνική τρέλλα που σε πιάνει από κει που άκουγες χάλια και ξαφνικά αρχίζεις να ακούς σε κάποιο καλό επίπεδο. Μπαίνουν στη μέση και οι προσφορές και λες "βρε μπας και γίνει ακόμη καλύτερο το συστηματάκι μου"
Και δική μου άποψη ένα καλό dac θα προσθέσει ποιότητα σε ένα βασικό κατα τ' άλλα setup.
Αν πιά κωλοτρίβεται τόσο ας πάει στα arena 180 που έχουν και δυό γούφερ και ας δώσει πίσω τα 130 να τα κάνει dac.
Στραβά κουτσά θα τα δουλέψει ο yamaha. Ή νομίζω?

Reaction score
7.089
Στραβά κουτσά θα τα δουλέψει ο yamaha. Ή νομίζω?
κουτσα στραβα δεν ξερω,αλλα σιγουρα θελουν ισχυροτερο ενισχυτη.Αν ειναι οκ τωρα απο ηχο,ας τα δωσει για να βελτιωσει κατι αλλο.

Timaras

Reaction score
2.153
Την δεύτερη απάντηση σου δεν την πολυκατάλαβα,
Σου είπα για το sub με τη λογική οι συχνότητες που θα κατευθυνθούν σε αυτό να αποκοπούν από τα main ηχεία έτσι ώστε να μην ζορίζεται ο ενισχυτής να τις ενισχύσει αλλά αυτό δεν το κάνει ο συγκεκριμένος.Από την έξοδο sub out βγάζει επικουρικά συχνότητες από 20 έως 90hz χωρίς να τις αποκόπτει από τα ηχεία!
[DOUBLEPOST=1495469203][/DOUBLEPOST]
αφού ο yamaha εχει sub out και το αντίστοιχο sub της jbl την σχετική είσοδο γιατί να μην λειτουργήσει σχετικά καλά?
Μια χαρά θα λειτουργήσει απλά θα επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της ενίσχησης των χαμηλών συχνοτήτων που δε θα τις αποκόψει από τα ηχεία και ούτως ή άλλως θα τις ακούς από το sub!

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518