πολυκάναλος + δικάναλος τελικος how to

Reaction score
3.617
Έχω τους yamaha rxv 1500 και rotel rb-1070

και θέλω να οδηγήσω δύο διαφορετικά σετ ηχείων.

Tα Bose acoustimass για πολυκάναλο

και

τα chario pegasus για δικάναλες ακροάσεις

στη φώτο

βλέπουμε ότι ο yamaha έχει 4 εξόδους ηχείων FRONT A και Β

Στο manual επίσης του yamaha υπάρχει το εξής setup

Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας , σχετικά με τις συνδέσεις αλλά και κατά πόσον μπορώ να ακούω κατά βούληση μόνο τα chario , ή τα Bose, σε στέρεο και κιν/φικές ακροάσεις αντίστοιχα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
383
Χωρις να ξερω τα Yamaha και βλεποντας το πισω μερος του...πρεπει να εχει zone 2 output. Εκει βαζεις τον τελικο, αλλα δεν θα εχεις ρυθμιστικο εντασης. Βαλε ενα τηλεχειριζομενο παθητικο? To zone 2 προυποθετει ελεγχο εντασης στο δευτερο ενισχυτη. Εαν ειναι να ακους μονο μια πηγη, γιατι δε βαζεις τον παθητικο κατευθειαν στο δικαναλο τελικο και ξεχνα το Yamaha?
Δε βλεπω και καλα το πισω μερος, μπορει να λεω και κοτσανες και να υπαρχει πιο ευκολος τροπος.

Reaction score
3.617
ίσως εδώ φανεί καλύτερα

τον τελικό τον έχω στο pre-out front

δυτηχώς οι πηγες που θέλω να ακούω stereo είναι cd playr και πικάπ!

Reaction score
6
Συνδέεις pre-out R-L στην είσοδο του τελικού και από κει τα chario στις μπόρνες του τελικού.

Τα Bose παραμένουν στις μπόρνες του Yamaha.

Reaction score
1
Ακριβώς δίπλα, αριστερά, από τις εξόδους που συνδέονται τα ηχεία, υπάρχει ένα κουτάκι με 8 RCA εξόδους, οι οποίες ονομάζονται PRE OUT (front, rear, surrund & center/subwoofer). Τις εξόδους PRE-OUT Front συνδέεις με τον τελικό ενισχυτή και φυσικά συνδέεις τα chario pegasus στον τελικό.

Τα Bose acoustimass τα συνδέεις κατευθείαν στις εξόδους Front A του Yamaha.

Για να ακούσεις ήχο από τα Chario, ενεργοποιείς τον τελικό και πατάς το κουμπί Speaker A αριστερά στην πρόσοψη του Yamaha μέχρι να σβήσει η ένδειξη SPA (στην οθόνη του Yamaha).

Για να ακούσεις ήχο από τα Bose, απενεργοποιείς τον τελικό και πατάς το κουμπί Speaker A αριστερά στην πρόσοψη του Yamaha μέχρι να ανάψει η ένδειξη SPA.

Reaction score
3.617
άρα ξεχνάω το βολικό 12 trigger!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά , δοκιμάζω και επιστρέφω!

Reaction score
34
εγω απο οτι μπορω να δω απο την φωτο εχεις pre out zone 2 + zone 3 αριστερα απο τις εισόδους εικονας. Μηπως ειναι καλυτερα να τις παρεις απο εκει και να επιλεγεις στο zone 2 την πηγη που θες να ακουσεις αλλα και να ακους χωρις να εμπλεκονται τα υπολοιπα ηχεια του cinema mode.

Reaction score
1
εγω απο οτι μπορω να δω απο την φωτο εχεις pre out zone 2 + zone 3 αριστερα απο τις εισόδους εικονας. Μηπως ειναι καλυτερα να τις παρεις απο εκει και να επιλεγεις στο zone 2 την πηγη που θες να ακουσεις αλλα και να ακους χωρις να εμπλεκονται τα υπολοιπα ηχεια του cinema mode.
Νομίζω πως οι έξοδοι zone2, zone3 υπάρχουν για να μπορεί να αναπαράγεταιι μια άλλη πηγή εισόδου (source input) από εναν άλλο ενισχυτή, και ως εκ τούτου απαιτείται ολοκληρωμένος ενισχυτής, καθ' ότι είναι line out έξοδο και όχι pre out.

Reaction score
34
και τελικος να συνδεθει εκει εχεις ελεγχο της εντασης απο το zone 2 του ενισχυτη και ακριβως γι' αυτο το λογο λειτουργει σαν pre out. Αυτου του τυπου οι συνδεσεις χρησιμοποιουνται σε λυσεις multiroom με επιλογεις ηχειων για καθε χωρο ξεχωριστα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87