προβλημα με CD player ΥΑΜΑΗΑ

Reaction score
1
Γεια σας και καλη χρονια, Εχω ενα παλαιο ηχητικο συστημα (ADCOM GFA 545II ADCOM GTP 450 & CD PLAYER YAMAHA CDX 993 pro bit) αγορασμενα προ 15 ετιας. Τα τελευταια χρονια δεν ακουω μουσικη απο αυτο , ας οψεται η ενασχοληση μου με τα pc και εσχατως με τον imac ! Το προβλημα μου εντοπίζεται στην αναπαραγωγή μουσικων cd ( αγορασμενων απο καταστηματα , ελληνικων αλλα και ξενων , καθως και προσφορων απο εφημεριδες περιοδικα κλπ) . Κατα την αναπαραγωγη, η μουσικη διακοπτεται και ειτε παει πισω ειτε πηδαει μπροστα στο ιδιο track ειτε επαναλαμβανει την ιδια μουσικη φραση κλπ. Αυτο, το παρουσίαζε και παλαιότερα εκτός εγγύησης αλλα δεν εντόπισα τι εφταιγε (τα δισκάκια ή το player) και δεν αποτανθηκα σε service (μενω επαρχια). Τι με συμβουλευετε να κανω ; α) Να το επισκευασω (που, πως, πόσο περιπου) β) να αγορασω νεο cd player που να παιζει και mp3 και να δεχεται USB memory sticks ( προτασεις ;) γ) να γραψω ολα τα "προβληματικα" cd σε αλλα με το computer. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.882
δ. Να τα παίξω μέσω analog PC out και να μην πολυασχοληθώ με την ποιότητα, αγοράζοντας ένα καλώδιο mini jack σε 2 RCA.
ε. Να πάρω ένα φθηνό DAC για την ίδια δουλειά ,ωστε να έχω και ποιότητα.

Καλώς ήρθατε και χρόνια πολλά! :)

Reaction score
1
Αγοραζοντας DAC ομως χρειαζομαι διπλα του και ενα pc η laptop, σωστα? ή μηπως ενα φορητο cd player ? Μπορειτε να μου υποδειξετε καποιο DAC (απο μια μικρη διαδυκτιακη ερευνα τα φθηνα δεν εχουν θυρα USB )? Και παλι ευχαριστω για το χρονο σας!
Υ.Γ. την περιπτωση να αγορασω νεο CD player της ταξης ως 250 ευρω να την αποκλεισω η πιθανα θα την "πατησω" παλι?

ika

News
Reaction score
15.329
Προφανώς κάποιο πρόβλημα έχει στο laser, κεφαλή ή μηχανισμό. 1η απλή κίνηση είναι ένας καθαρισμός του φακού. Αν δεν διορθωθεί έτσι, άμα έχει πχ μηχανισμό SONY KSS210, εδώ έχει κάποιες ανταλλακτικές κεφαλές και εδώ το service manual. Δεν ξέρω αν αξίζει η επισκευή του, υπάρχουν πολλά CDp με USB σε τιμές κοντινές, πx Pioneer PD10, ΥΑΜΑΗΑ S300 κλπ. Όμως σε αυτή την τιμή, έχουν και περιορισμένες δυνατότητες ανάγνωσης αρχείων από την USB. Άλλες δυνατότητες σας δίνει το DAC. Εξαρτάται τι θέλετε να κάνετε. Υπάρχουν επίσης και DAC ασύρματα, πχ RBlink, AirDac κλπ.

Last edited:

Reaction score
249
Φθηνό dac με θύρα usb ειναι πχ το dynavox 307 γύρω στα 200 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να δεχθεί αρχεία 24 /192 απο τον υπολογιστη (τα cd π.χ είναι χαμηλότερης ανάλυσης αρχεία 16/44,1)

Reaction score
1
@vaggelis11 , @ika , @Zizik

Τελικά καταληγω στην αγορα ενος DVD player με οπτικη εξοδο ηχου (δεν εχουν ολα και μαλιστα απο τα φθηνα < 50 euros , κανενα) και αναγκαστικα σε αγορα DAC . To κοστος ομως ανεβαινει σε σχεση με αγορα ολοκληρωμενου CD player (> 300 euros) οποτε το σκεφτομαι . Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας . Με την ευκαιρια, τα ηχεια μου ειναι τα Boston Acoustics Lynnfield VR40. Μερικοι "ψαγμενοι" φιλοι μου τα βρισκουν μη σαφη / θολα , εγω παλι μη εχοντας αρκετη εμπειρια με αλλα δεν μπορω να το κρινω . Στα αυτια μου καλα ακουγονται. Ποια ειναι η γνωμη / συμβουλή σας ;

ika

News
Reaction score
15.329
To dynavox 307 ειναι DAC ή λαμπατος ενισχυτης ;
Αν αναφέρεστε σε αυτό, είναι DAC.

Υπάρχει και ο ενισχυτής VR307.

Από οπτική έξοδο, νομίζω ότι φεύγει σήμα 16bit και έως 48KHz, οπότε μάλλον δεν θα μπορείτε να ακούτε HiRes αρχεία. Καλύτερα να έχει COAX έξοδο το DVD.

Reaction score
249
@vaggelis11 , @ika , @Zizik

Τελικά καταληγω στην αγορα ενος DVD player με οπτικη εξοδο ηχου (δεν εχουν ολα και μαλιστα απο τα φθηνα < 50 euros , κανενα) και αναγκαστικα σε αγορα DAC . To κοστος ομως ανεβαινει σε σχεση με αγορα ολοκληρωμενου CD player (> 300 euros) οποτε το σκεφτομαι . Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας . Με την ευκαιρια, τα ηχεια μου ειναι τα Boston Acoustics Lynnfield VR40. Μερικοι "ψαγμενοι" φιλοι μου τα βρισκουν μη σαφη / θολα , εγω παλι μη εχοντας αρκετη εμπειρια με αλλα δεν μπορω να το κρινω . Στα αυτια μου καλα ακουγονται. Ποια ειναι η γνωμη / συμβουλή σας ;
τα ηχεια σου δεν τα ξερω οθτε ακουσα δε μπορω να εχω γνωμη
το dac το προτεινω σε χρηση με υπολογιστη για να ακους και υψηλης αναλυσης αρχεια αν παρεις dvd πρεπει να δεις τι βγαζει απο την εξοδο

Reaction score
6.895
μετατρεπεις τα cd σου σε ψηφιακα αρχεια,μετα πουλας την συλλογη σου,πουλας και σε ενα συμβολικο ποσο το 993 και βαζεις και κατι και αγοραζεις ενα αρκετα καλο usb dac. Μην ασχοληθεις με μια συσκευη που ουσιαστικα πεθανε σαν ειδος,ακομα και να το φτιαξεις καποια στιγμη στο μελλον θα ξαναχαλασει και αποκλειεται να βρεις ανταλλακτικα (οχι οτι θα βρεις τωρα σιγουρα). Αν τωρα ειναι μακρυα ο υπολογιστης και ειναι δυσκολο να τον φερεις στον χωρο που εχεις το συστημα υπαρχει και η λυση ενος network music player,αλλα με βαση τα μοντελα που κυκλοφορουν στην αγορα, πρεπει να πας στο χιλιαρικο (για συσκευη ομως που θα ειναι και usb dac,αρα διπλη χρηση). Ολα εξαρτωνται απο την συλλογη σου σε cd,αν εχεις χρονο να τα μεταρεψεις σε flac (οχι κατι τραγικο) αλλα και οτι θα πιασει καποια καλα χρηματα αν την πουλησεις μετα (τουλαχιστον 300-400 ευρω,αρα μιλαμε για 200 cd τουλαχιστον).

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Το κοστος της συγκεριμενης κεφαλης ειναι χαμηλο . Αντιστοιχα το αναλογικο σταδιο του συγκεκριμενου player ειναι μακραν καλυτερο απο τα φτηνα DAC που κυκλοφορουν στην αγορα συν οτι εχει και δικο του σωστο και αναλογο τροφοδοτικο ( σας θυμιζω οτι τα φτηνα DAC παιρνουν βρωμικη τροφοδοσια τυπου 5 βολτ απο τον υπολογιστη ) Πραγμα που εδω και καιρο προσπαθβ να λυσω κατασκυαζωντας ενα audiophile τροφοδοτικο για ακριβως τετοια χρηση .

Αρα για τα δικα μου δεδομενα θα επισκευαζα το CD player με 1000 και θα το κραταγα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ