προενισχυτης passive tvc promitheus vs ενεργοι προ --δαβιδ vs γολιαθ?

Reaction score
6.520
Ειναι τελικα ουδετερος , αν εχει καποιος εμπειριες ηχητικες απο τον συγκεκριμενο και ποιες ειναι οι αδυναμιες του? πολλοι ισχυριζονται οτι αυτος η αντιστοιχοι δεν μπορει κανεις ενεργος να τους κοντραρει, ισχυει αυτο?
ποιοι οι περιορισμοι? εχει? απαιτει καποια χαραχτηριστικα απο τον τελικο, η και την πηγη?

σε σχεση με απλους passive χωρις μετασχηματιστες ειναι παντα καλυτερος, και τιθεται μονο αμεση κοντρα με ενεργους?

υπαρχουν και αλλοι tvc passive , οι μετασχηματιστες ειναι το ολο παιχνιδι σε τετοιου ειδους? η κυρια αδυναμια τους ειναι στην αναπαραγωγη του χαμηλου?
ο συγκεκριμενος δεν εχει λαβει αρνητικα σχολια πανω σε αυτο αντιθετα μαλιστα.

παραθετω εδαφιο κατασκευαστη απο σχολιασμο του

Why use a TVC versus high quality potentiometer.
Most people find that the TVC sounds significantly better than even the best potentiometer or stepped attenuator.

And it's not a subtle difference; most people report that the TVC has such an open, deep and low bass, effortless sound that they would not consider going back to a resistive device.

Exactly why they sound better is because one impedance issues mention above and the fact that the TVC doesn't attenuate by wasting energy.
The Tvc is like the gear box in the car. If you need to drive at a slow steady speed which method would you choose:
(1) leave the transmission in high gear and apply the brakes to keep from going too fast, (which how a resistive device works)
(2) downshift into a lower gear that will allow the car to go the desired speed with minimum effort ( which how the TVC works)

THE TVC is essentially an electronic gearbox that operates without wasting significant energy. Potentiometers and stepped attenuators adjust the signal level by literally turning the excess signal into heat. On the other hand, when A TVC is adjusted for low volume level it actually makes things easier for the source, much like a low gear makes things easy for your car engine.

παρακαλω ξεδιαλυνετε γιατι το μονο αρνητικο που διακρινω για τις απαιτησεις μου ειναι η απουσια τηλεχειρισμου , κατα τα αλλα τρωει τον γολιαθ? η τις τρωει

Reaction score
371
Απάντηση: προενισχυτης passive tvc promitheus vs ενεργοι προ --δαβιδ vs γολιαθ?

Φίλε SOCO, τον συγκεκριμένο παθητικό δεν τον έχω ακούσει.
Έχω όμως χρησιμοποιήσει κατά καιρούς αρκετούς παθητικούς χωρίς μετασχηματιστές αλλά και τον Music First, ο οποίος χρησιμοποιεί μετασχηματιστές όπως και ο Promitheus.

Οι παθητικοί με μετασχηματιστές έχουν όντως πλεονέκτημα σε σχέση με αυτούς που δεν χρησιμοποιούν και ναι η απόδοση τους έχει σχέση με τη ποιότητα των μετασχηματιστών τους.

Ο Music First ήταν σαφώς καλύτερος από όσους δοκίμασα.

Τώρα στα ερωτήματα αν είναι τελικά ουδέτεροι και αν είναι καλύτεροι από καλούς ενεργούς, η γνώμη μου έχει ως εξής :

- Οι παθητικοί είναι (η τέλος πάντων πρέπει να είναι λόγω της φιλοσοφίας τους) ουδέτεροι, με ότι αυτό συνεπάγετε για τον ήχο τους. Αν σου αρέσει ο λεγόμενος “ουδέτερος” ήχος, τότε θα σου αρέσουν πολύ.

- Γενικά σε σχέση με τους περισσότερους χαμηλής κατηγορίας ενεργούς προενισχυτές είναι καλύτεροι. Και αυτό γιατί καλοί και φτηνοί ενεργοί προενισχυτές είναι πραγματικά πολλοί λίγοι.

– Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε σχέση με καλούς (και δυστυχώς συνήθως ακριβούς) προενισχυτές υστερούν σε θέματα όπως στο σώμα και όγκο της μουσικής, στην έκταση και δύναμη του χαμηλού και γενικά σε αυτό που λέω εγώ “δυνατότητα επικοινωνίας” της μουσικής.
Επειδή δε αυτό το τελευταίο το θεωρώ πολύ σημαντικό, η προτίμηση μου είναι προς τους καλούς ενεργούς προ.

Σε γενικές γραμμές πάντως , οι παθητικοί με μετασχηματιστές, λόγω της σχετικά χαμηλής τιμής τους, αποτελούν μία εξαιρετική (Ελληνιστή Best Buy) λύση.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363

παρακαλω ξεδιαλυνετε γιατι το μονο αρνητικο που διακρινω για τις απαιτησεις μου ειναι η απουσια τηλεχειρισμου , κατα τα αλλα τρωει τον γολιαθ? η τις τρωει
ναι, είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις τη στάθμη ακρόασης, αν και με τα ψηφιακά ποτενσιόμετρα πλέον δε χρειάζονται τέτοια βάσανα. το έξτρα πλεονέκτημά τους είναι η απόλυτη συμβατότητα που προσφέρουν στις εμπεδήσεις των προς σύνδεση συσκευών, εξασφαλίζοντας ένα απόλυτο ηλεκτρικό "μάτσινγκ". Φυσικά, η ποιότητα κατασκευής τους μετράει, όπως μετράει και παντού...

αν κατασκευαστικά είναι σωστό το μετασχηματιστάτο μηχανάκι, δεν έχει αντίπαλο από κανένα απολύτως ενεργό προ, ασχέτως τιμής, διότι είναι αδύνατο να κατασκευαστεί μια ενεργή βαθμίδα με λιγότερες παραμορφώσεις από αυτό. Φυσικά, όσον αφορά τα "γούστα", άκρη δε βγάζεις, καθώς ως γνωστό πολλοί audiophiles προτιμούν την παρουσία ενός λαμπάτου προ στο σύστημά τους για να τους δίνει αυτές τις "χροιές" των λυχνιών, δηλαδή (ως γνωστό) οι παραμορφώσεις ..."αρέσουν".

Reaction score
6.520

ναι, ουδετερος οσο ειναι δυνατον , αυτο ειναι το κριτηριο μου, μαλιστα το μεγαλυτερο μερος των ακροασεων μου ειναι σε χαμηλες εντασεις που μαλλον λογω φιλοσοφιας σχεδιασης ακομη και σε αμεση συγκριση με απλους passive με ποτενσιομετρα αντιστασεων υπερτερει, και ενω οι πρωτες υλοποιησεις ηταν με -48db start τωρα ειναι πλεον με -54db.η διαφορα αυτη μεταξυ τους μικραινει μαλλον οσο ανεβαινουν οι σταθμες οπου σε πολυ υψηλες εντασεις και ενας passive με αντιστασεις εχει αποκτησει καλυτερη συμβατοτητα με πηγες--τελικους , αν καταλαβα καλα...

απλα ηθελα αν καποιος ειχε και προσωπικη εμπειρια, μιας και μηχανημα με μετασχηματιστες το εμφανεστατο ελλατωμα του (αν δεν υπηρχε και κατι αλλο..) θα ηταν στην αναπαραγωγη του χαμηλου .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ