προταση για ενισχυτή και ηχεία

Reaction score
3
καλημερα και καλως σας βρηκα
καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Προκειται να αγορασω ενα πακετο τελικου και 2 ηχειων(και αργοτερα πικαπ).
Το ποσο που θελω να διαθεσω ειναι γυρω στα 1200-1500 ευρω συνολικα.

ο χωρος ειναι γυρω στα 35-40τμ σαλονοτραπεζαρια και θα ακουω σε ενα χωρο που βρισκεται ο καναπες περιπου 15 τμ και αποσταση 2,5-3 μ απο τα ηχεια.Να επισημανω οτι ο χωρος εχει αρκετο τζαμι.

οι προτασεισ που μου εχουν κανει ως τωρα ειναι για ενισχυτη advance acoustic Xi75 ,marantz pm6006 και για ηχεια chario reflex prima,focal chorus 816v ,klipsch RP- 5000.

θα ηθελα να ακουσω τις δικες σας προτασεις

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.975
καλημερα και καλως σας βρηκα
καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Προκειται να αγορασω ενα πακετο τελικου και 2 ηχειων(και αργοτερα πικαπ).
Το ποσο που θελω να διαθεσω ειναι γυρω στα 1200-1500 ευρω συνολικα.

ο χωρος ειναι γυρω στα 35-40τμ σαλονοτραπεζαρια και θα ακουω σε ενα χωρο που βρισκεται ο καναπες περιπου 15 τμ και αποσταση 2,5-3 μ απο τα ηχεια.Να επισημανω οτι ο χωρος εχει αρκετο τζαμι.

οι προτασεισ που μου εχουν κανει ως τωρα ειναι για ενισχυτη advance acoustic Xi75 ,marantz pm6006 και για ηχεια chario reflex prima,focal chorus 816v ,klipsch RP- 5000.

θα ηθελα να ακουσω τις δικες σας προτασεις
Πρώτον,θα χρειαστεί sub κροσαρισμένο με τα κύρια ηχεία.Ενδεχομένως ισόπλευρο στερεοφωνικό τρίγωνο με μικρότερη των 2,5 μέτρων διάσταση.

Δεύτερον,θα χρειαστεί απόσβεση σε πιθανούς συντονισμούς των γυάλινων επιφανειών.

Τρίτον,οι αναφερόμενοι ενισχυτές με τέτοια υποψήφια ηχεία δεν θα οδηγούν,αλλά θα...πέρδονται.

Τέταρτον,τα Focal Chorus 816V υπερβαίνουν από μόνα τους ολόκληρο το αναφερόμενο budget.

Πέμπτον,οι αναφερόμενοι υποψήφιοι ενισχυτές δεν είναι καν...τελικοί,αλλά ολοκληρωμένοι (τόσο το χειρότερο)

Έκτον,κάνε αναζήτηση στο site με λέξεις κλειδιά ΄΄ενεργά΄΄ & ΄΄ ηχεία΄΄,για να εντοπίσεις ταιριαστούς συνδυασμούς ηχείων και τελικών - ανά δρόμο ηχείου κιόλας.

Έβδομον,αν τυχόν έχεις λάμπες κατά νου,μπορείς ν'αδιαφορήσεις για τα προηγηθέντα σχόλια από το τρίτο και κάτω.;)

Last edited:

Reaction score
3.093
Τι είδους μουσική σ'αρέσει και τι ήχος σ'αρέσει;
Σου αρέσουν τα μπάσα,τα πρίμα,φλατ,μεσαία περιοχή;

Reaction score
11.651
Η γνώμη μου είναι ότι πια δεν έχει νόημα να αγοράζει άχρηστα υλικά μέσα στα ηχεία του (βλέπε: παθητικά crossovers). Μόνο ενεργά ηχεία, από μένα.

Reaction score
3
Ωπ , εκ παραδρομης έγραψα τελικοί...εννοείται ολοκληρωμένοι.

Τα focal τα έχω βρει προσφορά στο χιλιάρικο.

Θα ακούω τζαζ και κλασική μουσική χαμηλά.
[DOUBLEPOST=1550922722][/DOUBLEPOST]Επίσης είμαι άσχετος...εάν αυτό βοηθάει!!!!

Reaction score
3.093
Yamaha σε ενισχυτή και όποιο ηχείο Αγγλικής σχολής εκτός από B&W
Καλή λύση και τα dali zensor με μια μικρή τροποποίηση στα κρος με ελάχιστο κόστος,πετάνε,δίνουν ρέστα
Θα σου πρότεινα δε να στραφείς και στα μεταχειρισμένα και να πας σε λυχνία ενισχυτή

Reaction score
25
Καλησπέρα σας σε όλους .Από μένα τα εξής. Πολύ σωστά περιορισες το χώρο ακρόασης..Μην πάρεις ξεχωριστά τον ενισχυτή από τα ηχεία Προσπάθησε ακουσεις και τα δύο ταιριασμενα. Έχω ακούσει καλά ταίριασματα με advance acoustics +definite technology ή ηχεία επίσης advance Επίσης ενισχυτη rega με ηχείο βρετανικής σχολής. Ακόμη croft με ηχεία quadral. Ενεργά elac - μην τα προσπερασεις-. Rotel με b&w. Marantz με kef. Audio analogue με chario ή cambridge audio με chario Cambridge audio σειρά cx με bw

Reaction score
3.093
Καλησπέρα σας σε όλους .Από μένα τα εξής. Πολύ σωστά περιορισες το χώρο ακρόασης..Μην πάρεις ξεχωριστά τον ενισχυτή από τα ηχεία Προσπάθησε ακουσεις και τα δύο ταιριασμενα. Έχω ακούσει καλά ταίριασματα με advance acoustics +definite technology ή ηχεία επίσης advance Επίσης ενισχυτη rega με ηχείο βρετανικής σχολής. Ακόμη croft με ηχεία quadral. Ενεργά elac - μην τα προσπερασεις-. Rotel με b&w. Marantz με kef. Audio analogue με chario ή cambridge audio με chario Cambridge audio σειρά cx με bw
Λίγο στεγνό και λαμπρό το ταίριασμα rotel-b&w,δεν ενδείκνυται για κλασσική και τζαζ

Reaction score
15.469
Mody καλως ηρθες στη παρεα.
Η αναζητηση σου - εαν και φαινομενικα απλη - ειναι ικανη να σε οδηγησει σε ατραπους δυσκολοδιαβατες και με αμφιβολη καταληξη (εαν υποθεσουμε οτι υφισταται ενα τερμα ...).
Ενα βασικο ερωτημα ειναι το μπατζετ (απαντηθηκε), το ερωτημα "τι μουσικη ακους" ειναι ανευ ουσιας και πραγματικα στην απαντηση σου "τζαζ και κλασσικη" συνυπαρχουν δυο "ειδη" μουσικης απο τα οποια το ενα (ειναι γενικα αποδεκτο νομιζω) ειναι πολυ ευκολο στην αναπαραγωγη του απο ενα ηχοσυστημα (τζαζ) και το ετερον το πλεον δυσκολο (κλασσικη).
Νομιζω οτι για να λαβεις ουσιαστικη βοηθεια πρεπει να μας υποδειξεις πιο απο τα συστηματα των φωτο πλησιαζει περισσοτερο στο "ονειρο" σου.
Εαν ανηκεις στην χορεια των βασανισμενων ψυχων που αναζητουν τον Απολυτο ηχο θα πρεπει να το δηλωσεις.
Σε καθε περιπτωση θα βοηθησουμε οσο μπορουμε.

:drinks:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.165
Εαν ανηκεις στην χορεια των βασανισμενων ψυχων που αναζητουν τον Απολυτο ηχο θα πρεπει να το δηλωσεις.
Σε καθε περιπτωση θα βοηθησουμε οσο μπορουμε.
[DOUBLEPOST=1550945623][/DOUBLEPOST]:):gamer::drinks:

Reaction score
3
αθδιο.jpg
[DOUBLEPOST=1550945623][/DOUBLEPOST]:):gamer::drinks:
βασικα αποφασισα να ακουσω καλο ηχο στο σπιτι μου

ιδανικα θα ηθελα εναν ενισχυτη και 2 ηχεια ... οχι πολλα πολλα

καταλαβαινω οτι το πραμα δεν τελειωνει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos