συνδεση πικαπ

Reaction score
0
γεια χαρα ειμαι νεος στο χωρο του βυνιλιου και θελω να συνδεσω το πικαπ με καποια ηχεια που εχω ή ενισχυτη.
Απο βασικες γνωσεις που εχω ξερω οτι το πικαπ χρειαζετε προενισχυση για να συνδεθει σε εναν ενισχυτη που δεν εχει phono.Επισης τα ηχεια που χρησιμοποιω κυριως για μουσικη ειναι m audio BX8a αυτοενισχυομενα.Η απορια μου ειιναι αν μπορω να συνδεσω εναν μικτη για προενισχυση ειτε στα ηχεια κατευθειαν ειτε στον ενισχυτη .

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.609
λογικα ο μικτης θα εχει εισοδο Phono του πικαπ σου , κ μετα θα μπορεις να παρεις την εξοδο προς τα αυτοενισχυομενα ηχεια σου.
μπορεις επισης να παρεις ενα ξεχωριστο phono stage , κατι σαν pre-pre μονο για την προενισχυση του σηματος του πικαπ σου.

λογικα θα ναι καποια υψηλοεξοδη η κεφαλη σου?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Απάντηση: συνδεση πικαπ

Aν είναι αυτοενισχυόμενα , pickup-mixer- speakers.

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις!
υψηλοεξοδη κεφαλη???τι ειναι αυτο?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.609
πες μας ποιο ειναι το πικαπ σου και ποια η κεφαλη σου, η και καποια φωτο αν θελεις, να δουμε το συστημα!!!

Reaction score
0

Γεια χαρα και παλι.dual cs 515 με κεφαλη ortofon.η συνδεση εγινε με τον μικτη και τα ηχεια αλλα δν μ αρεσει το αποτελεσμα ιδιαιτερα.τι προενισχυτη πρεπει να κοιταξω περιπου?cambrige audio?project?για μεταχειρισμενο θα κοιταξω κ κατι πολυ οικονομικο.

Reaction score
1.173

Το ότι δεν σε ικανοποίησε ο ήχος ή το αποτέλεσμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει το phono του μίκτη σου.
Πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει σωστές ρυθμίσεις της κεφαλής με τον βραχίονα.
Αλλά ανέφερε και μερικά στοιχεία ακόμα για το μοντέλο κεφαλής και μίκτη.

Reaction score
8.905

Το ότι δεν σε ικανοποίησε ο ήχος ή το αποτέλεσμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει το phono του μίκτη σου.
Πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει σωστές ρυθμίσεις της κεφαλής με τον βραχίονα.
Αλλά ανέφερε και μερικά στοιχεία ακόμα για το μοντέλο κεφαλής και μίκτη.
Σωστός...:thumbsup:

Reaction score
8.905

Πρέπει να ρυθμίσεις το πικάπ / βραχίονα / βελόνα και να ελέγξεις αρχικά με κάποιο μεγεθυντικό φακό την κατάσταση της βελόνας, δηλαδή σε τι κατάσταση είναι το διαμάντι (μύτη).

Reaction score
0

μαλιστα,δεν εχω ιδεα πως ρυθμιζουμε βραχιονα κτλπ σε τι κατασταση ειναι η βελονα κτλπ .θα βοηθουσε καμια φωτο?
συμφωνα με τον προηγουμενο κατοχο η βελονα ειναι σε πολυ καλη κατασταση.

Reaction score
8.905

Υπάρχουν δυο περιπτώσεις, η πρώτη ειναι να βρεις κάποιον που να γνωρίζει ώστε να στον ρυθμίσει κλπ. και η δεύτερη
είναι ότι θέλει διάβασμα... εδώ!

Reaction score
1
Καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα καθώς ένας φίλος μου έδωσε ένα πικάπ, Dj tech USB 20 (όπου έχει και phono stage) και αγόρασα αυτοενισχυόμενα ηχεία numark N-Wave 360, καθώς δεν έχω ενισχυτή. Το θέμα είναι ότι μαλλον κάτι κάνω λάθος και δεν βγαίνει ήχος...καμιά ιδέα...?

Reaction score
1
Έχω συνδέσει τα rca σε πικαπ και ηχεία και εχω το διακόπτη του πικάπ στο phono...

Reaction score
29
Απορια αρχαριου...

Σε εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη (denon pma-720ae καινουργιος, αγορασμενος προ μιας εβδομαδας) εχω ενα cd player maranz cd4000 (παλιο αλλα σε ολοκαινουργια κατασταση μιας και ειχε μεινει αποθηκευμενο για χρονια) και ενα πικαπ technics sl-bd27 (πρεπει να ηταν καποιο εισαγωγικο μοντελο το οποιο μου εχει δανεισει ενας φιλος και στο οποιο εγινε προσφατα σερβις και παιζει στο συστημα μου μεχρι νεοτερας).

Η απορια ειναι γιατι το cd παιζει αισθητα δυνατοτερα απο το πικαπ. Οχι τραγικες διαφορες, αλλα σιγουρα αισθητες. Ας πουμε οτι αν το volume ειναι "στις 9:00" οταν παιζει το cd, θα πρεπει να το ανεβασω "στις 10:00" οταν παιζει το πικαπ για να ακουσω περιπου της ιδιας εντασης ηχο. Σε τι οφειλεται αυτο; Θα το αντιμετωπισω και στην περιπτωση που παρω καινουργιο πικαπ (πχ pro-ject debut η rpm)? Ειναι κατι το φυσιολογικο η υπαρχει καποιο προβλημα σε καποια απο τις συσκευες;

Reaction score
1.390
δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ειναι λογικο σε τετοιες υλοποιησεις..
απλα απολαυσε τη μουσικη σου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM