1 Gbit Ethernet... πώς?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.572
Δεν γνωρίζω αν η ερώτηση ενήκει εδώ ή στους υπολογιστές. Αν νομίζετε ότι πρέπει να μεταφερθεί, παρακαλώ τους διαχειριστές να το κάνουν.

Η ερώτηση: σε 24άρα (λέμε τώρα...8άρα είναι στην πραγματικότητα) γραμμή του ΟΤΕ, έχω το modem-router της Baudtec (εναλλακτικά έχω χρησιμοποιήσει και το speedtouch), στα οποία το δίκτυο είναι 100άρι. Θα ήθελα να το αναβαθμίσω σε 1000άρι, ώστε να έχω καλύτερο διαμοιρασμό αρχείων στα 2 Dune που έχω στο δίκτυο (σπανίως έχω κάποια μικροκολλήματα στην εικόνα όταν παίζουν και τα 2 ταινίες από το δίκτυο).

Αν έχω καταλάβει καλά, η λύση είναι η αγορά ενός router με δυνατότητα 1 Gbit ethernet. Αυτό θα συνδεθεί σε μία από τις 4 lan του modem, και από εκεί θα δικτυωθούν όλες οι υπόλοιπες συσκευές? Είναι σωστό αυτό?

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για ένα καλό και εύκολο στις ρυθμίσεις του ασύρματο router. Και μια -πιθανόν χαζή- ερώτηση: ποιό από τα δύο θα μοιράζει το ασύρματο δίκτυο, το modem ή το router?

Reaction score
1.246
Από όσο ξέρω ADSL Modem-router "χιλιάρι" δεν υπάρχει ακόμα ή μάλλον δεν υπάρχει την τελευταία φορά που έψαξα !

Δηλαδή μία συσκευή που να έχει 4 πόρτες χιλιάρες και να συνδέεται κατευθίαν πάνω της η τηλεφωνική γραμμή ( Modem).

Ίσως καλύτερα θα ήταν να έχεις κάρτες δικτύου χιλιάρες στους Η/Υ, ένα κεντρικό Switch ή Router χιλιάρι και ένα κλασικό ADSL Modem!

Μεταξύ τους οι υπολογιστές θα παίζουν στα 1000, ενώ με το Modem( Internet) στα 100 .

Καλό θα ήταν να έχεις στατικές IP στα μηχανήματα και να απενεργοποιήσεις το DHCP.

Αν έχει βγεί ένα Modem-Router που να είναι 1000άρι δεν το ξέρω-δεν το έχω ψάξει !

Reaction score
0
Υπάρχουν Gigabit modem router, αλλά συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι ένα απλό modem-router (το οποίο υποθέτω έχεις ήδη) με ένα Gigabit switch.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.572
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσω 1000άρι ρούτερ, αρχεί τα switch που χρησιμοποιώ να είναι 1000άρια?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.572
Από όσο ξέρω ADSL Modem-router "χιλιάρι" δεν υπάρχει ακόμα ή μάλλον δεν υπάρχει την τελευταία φορά που έψαξα !

Δηλαδή μία συσκευή που να έχει 4 πόρτες χιλιάρες και να συνδέεται κατευθίαν πάνω της η τηλεφωνική γραμμή ( Modem).

Ίσως καλύτερα θα ήταν να έχεις κάρτες δικτύου χιλιάρες στους Η/Υ, ένα κεντρικό Switch ή Router χιλιάρι και ένα κλασικό ADSL Modem!

Μεταξύ τους οι υπολογιστές θα παίζουν στα 1000, ενώ με το Modem( Internet) στα 100 .

Καλό θα ήταν να έχεις στατικές IP στα μηχανήματα και να απενεργοποιήσεις το DHCP.

Αν έχει βγεί ένα Modem-Router που να είναι 1000άρι δεν το ξέρω-δεν το έχω ψάξει !
Έχω ήδη δώσει static ΙP σε όλες τις συσκευές που έχω στο δίκτυο. Άρα προφανώς αρκεί να αλλάξω τα switch που έχω με Gigabit. Όσο για τους υπολογιστές, έχουν και οι δύο χιλιάρα κάρτα δικτύου.

ΥΓ. Δημήτρη, πώς πάει το βίντεο?

Καλά Χριστούγεννα!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Απάντηση: Re: 1 Gbit Ethernet... πώς?

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσω 1000άρι ρούτερ, αρχεί τα switch που χρησιμοποιώ να είναι 1000άρια?
Ναι, και αφ' ης στιγμής οι συσκευές του δικτύου έχουν static IP, θα αγνοούν τελείως τον DHCP server που ενσωματώνει ο router.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: 1 Gbit Ethernet... πώς?

Ναι, και αφ' ης στιγμής οι συσκευές του δικτύου έχουν static IP, θα αγνοούν τελείως τον DHCP server που ενσωματώνει ο router.
Είτε με static είτε με dhcp από την στιγμή που η επικοινωνία είναι μεταξύ τους, πάλι θα αγνοούνε τον router.
Από την στιγμή επίσης που το adsl δεν φτάνει καν για 100mbit σύνδεση, πάρα όπως λένε τα παιδιά ένα 1000 switch και κάνε την δουλειά σου. Απλά επειδή θέλεις να κάνεις δουλειά με το dune δες πρώτα μήπως έχει κάποιες ασυμβατότητες με κάποιο switch.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.572
Πήρα ένα 8-port Netgear και ένα TP-Link και θα τα δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο.

Σας ευχαριστώ όλους!:126:

Reaction score
2
ενα gigabit switch θες, αφου για router εχεις ηδη το modem.
απο το router-modem στελνεις ενα καλωδιο στο switch, οπου εκει πανω θα ενωθουν ολες οι συσκευες για να μιλανε μεταξυ τους με 1gb, αλλα να βγαινουν και στο ιντερνετ μεσω του modem.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.236
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ