2.5 mv Σαν να λέμε...

Reaction score
0
καλησπέρα! έχω έναν denon 700ae ενισχυτή και πρόσφατα θα αγοράσω πικάπ ( PROJECT 1 XPRESSION 3) . το θέμα είναι η βελόνα... θέλω μια βελόνα ΜΜ μόνο (λόγο ενισχυτή δεν θέλω αγοράζω phono stage) που να δένει με πικάπ και ενισχυτή.. Τι στο καλό πάει να πεί τάση εξόδου 2.5 mv του ενισχυτή και τι 5.5 mv της ortofon 2m red βελόνας ας πούμε? τι βελόνα να πάρω? τιμή το πολύ 150 ευρώ γιατί κατάλαβα πως πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω για να ξεφύγεις από τις πολύ απλές βελόνες όπως η sumiko pearl black ας πούμε ή κανω λάθος?

Reaction score
0
είναι ότι καλύτερο μπορώ να βρω στα 420 ευρώ (καινούργιο) προτείνεις κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Οχι,δεν έχω κάτι άλλο υπ΄όψιν και η red φαινεται καλη περίπτωση.Ο αντιπρόσωπος τι σου πρότεινε απο κεφαλή;

Reaction score
0
ή είμαι κορόιδο που θα δώσω τόσα για το συγκεκριμένο? απλά πράμματα, θέλω να απολαμβάνω τη μουσική που αγαπώ από μωρό παιδι σε ένα αξιόλογο σύστημα.. όχι θε'ι'κά φευγάτο ούτε θα ψάξω με αρρώστια την τελευταία λεπτομέρεια για να δω τι θα πάρω.. θάλω κάτι απλά αξιόλογο και όχι κάτι πρόχειρο, και επειδή τώρα θα πάρω για πρώτη φορά πικάπ , ε ρωτάω από δω και από κει... τι να κάνω......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
ή είμαι κορόιδο που θα δώσω τόσα για το συγκεκριμένο? απλά πράμματα, θέλω να απολαμβάνω τη μουσική που αγαπώ από μωρό παιδι σε ένα αξιόλογο σύστημα.. όχι θε'ι'κά φευγάτο ούτε θα ψάξω με αρρώστια την τελευταία λεπτομέρεια για να δω τι θα πάρω.. θάλω κάτι απλά αξιόλογο και όχι κάτι πρόχειρο, και επειδή τώρα θα πάρω για πρώτη φορά πικάπ , ε ρωτάω από δω και από κει... τι να κάνω......
Κορόιδο;Δεν νομίζω(μεταξύ μας και εγώ project έχω) αλλά δεν έχω ακούσει το συγκεκριμένο μηχάνημα.Πάντως η project έχει γενικά πολύ καλά αποτελέσματα στα οικονομικά της μοντέλα.Τι μουσική ακους αν επιτρέπεται?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
ο αντιπρόσωπος αυτή προτείνει, τη red.. με τα mv τι γίνεται?
Για τα mV του ενισχυτή,προφανώς ένοούσες τάση εισόδου στο τμήμα εισόδου MM;(ρωτάω γιατί δεν vrhka specs)
Tα 5,5 mV τάση εξόδου της κεφαλής είναι υπεραρκετά για να οδηγήσουν τον ενισχυτη σου.

Reaction score
0
γενικά έχω άγνοια με την ένοια mv και δεν ξέρω στη 'ζυγαριά' πως πρέπει να είναι .. ο ενισχυτής έχει 2.5, η κεφαλή πού κοντά πρέπει να είναι για να δένει με αυτά του ενισχυτή? ξεκίνησα με slayer από δημοτικό, μετά όλα τα παλιά rock ΟΛΑ, μετά μπλέχτικα με ηλεκτρονικές καταστάσεις, drum n bass, breakbeat, electro και τέτοια.. εδώ και 2 χρόνια ακούω περισσότερο jazz , blues , reggae , ambient και γενικότερα μουσική οργάνων παρά υπολογιστών! αλλά πάντα θα ακούω rock πιστεύω...

Reaction score
8
Γεια σου malinger,

Απαντώ δημόσια στο pm σου, στην περίπτωση που έχω λάθος, ώστε να με διορθώσουν οι συνforumίτες...

mv σημαίνει millivolt (χιλιοστό του βολτ) και έτσι μετράται η ισχύς εξόδου των κεφαλών, ενώ αντίστοιχα έτσι εκτιμάται η ευαισθησία εισόδου στα phono stages, είτε είναι αυτόνομα είτε ενσωματωμένα σε ολοκληρωμένους ενισχυτές όπως στην περίπτωσή σου.

Καμιά φορά ο αριθμός συνοδεύεται από < ή > για να δείξει εάν αφορά την ανώτατη ή την κατώτατη συνιστώμενη τιμή. Αν δεν έχει < ή >, τότε *κατά πάσα πιθανότητα* είναι μια μέση τιμή, όπου *θεωρητικά πάντα* ένας ενισχυτής με 2.5 mv ευαισθησία μπορεί να "ανεχτεί" κεφαλές από 2 έως 4 mv, με κάποιους συμβιβασμούς ενδεχομένως ως προς τη στάθμη ή την ποιότητα του σήματος.

Άλλοι ενισχυτές μπορεί να είναι πολύ πιο ευαίσθητοι, δηλ. να δέχονται κεφαλές που βγάζουν το πολύ μέχρι 0.5 mv.

Αν και θεωρώ ότι ήταν αρκετά σαφές το ποστ μου και με κίνδυνο να σε μπερδέψω περισσότερο, να συμπληρώσω ότι αν ο ενισχυτής σου έχει ευαισθησία 2.5 mv, η κατώτατη συνιστώμενη έξοδος κεφαλής πρέπει να είναι κάπου τόσο. Η Denon DL 160 έχει σύμφωνα με τα ιαπωνικά στάνταρ μετρήσεων 1.6 mv όπερ "μεταφράζεται" σε 2.2 mv στη Δύση.

Εν κατακλείδι, 2.2 με 2.5 είναι πολύ πολύ κοντά, οπότε το matching αναμένεται καλό, εκτός απροόπτου.

Εγώ είχα πάρει την DL 160 με έκπτωση από τα 160 EUR που έχει κανονικά. Ακόμα και στα 160 EUR είναι, νομίζω, εξαιρετική...

Hope this helps!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος
kokdim