2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Status
Not open for further replies.
Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στην πόλη του φωτός, η οποία και αποτέλεσε τη δεύτερη κατά σειρά μεγάλη γιορτή της αυτοκίνησης επί ευρωπαϊκού εδάφους, συγκέντρωσε για μια ακόμα φορά όλα τα φλας της δημοσιότητας για τους λάτρεις της αυτοκίνησης.​

Ποιο ήταν φέτος το κλίμα που κυριάρχησε, πέρα από εκείνο της συγκρατημένης αισιοδοξίας όσον αφορά την αναστροφή του κακού οικονομικού κλίματος; Το οικολογικό!​

Όλες οι εταιρείες φιλοξενούσαν στο περίπτερό τους από μία έως και περισσότερες «καθαρές» προτάσεις καταδεικνύοντας πως στο εξής το βάρος των κατασκευαστών πέφτει πλέον στον περιορισμό των ρύπων και στη δημιουργία «φιλικών» προς το περιβάλλον προτάσεων.​

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι νέο μας έφερε η Έκθεση του Παρισιού, τόσο στην κατηγορία των πρωτοτύπων μοντέλων, που αποτελούν τις προτάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών για το μέλλον, όσο και σε εκείνη των αυτοκινήτων που βραχυπρόθεσμα όλοι μας θα δούμε στους δρόμους.​
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Abarth Punto Evo & 500C esseesse








Αναβαθμίζοντας -όπως και στο παρελθόν- τη γκάμα των ήδη καθιερωμένων μοντέλων της, η Abarth αναμένεται να παρουσιάσει και επίσημα πλέον στην πόλη του φωτός το γνωστό «κιτ» αναβάθμισης (βλ. esseesse) για τις ακόμα πιο σπορτίφ σε χαρακτήρα και επιδόσεις εκδόσεις των Punto Evo και 500C. Πιο συγκεκριμένα, για το Punto Evo, ο γνωστός 1.400άρης Multiair κινητήρες αποδίδει, χάρη στη φροντίδα των Ιταλών, 180 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και ροπή 270 Nm στις 3.000 σ.α.λ., τιμές που εξασφαλίζουν σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Abarth επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ. και τελική ταχύτητα 216 χλμ./ώρα. Το «κιτ» περιλαμβάνει, κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, αναβαθμισμένα τμήματα και για τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, όπως για την ανάρτηση (αμορτισέρ από την Koni και χαμηλότερα σε ύψος ελατήρια, σε κόκκινο χρώμα), το σύστημα εξαγωγής (φίλτρο αέρα από την BMC και τελικό εξάτμισης), τους τροχούς (ζάντες 18 ιντσών με διαφορετική σχεδίαση) και τα φρένα, τα οποία αποτελούνται από αναβαθμισμένα σε απόδοση υλικά τριβής (τακάκια) και αεριζόμενους δίσκους με διαστάσεις 305 και 264 χλστ. εμπρός και πίσω, αντίστοιχα. Επίσης, στο εσωτερικό τα στοιχεία που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση από την «απλή» Abarth είναι τα μπάκετ καθίσματα της Sabelt και το προηγμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.
Στην περίπτωση τώρα του 500C esseesse, ο επίσης γνώριμος T-Jet κινητήρας των 1,4 λίτρων αποδίδει τώρα 160 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και ροπή 230 Nm στις 3.000 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας με τη σειρά του μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,6 δλ. καθώς και τελική ταχύτητα της τάξης των 209 χλμ./ώρα. Και εδώ, η ανάρτηση έχει δεχθεί την ίδια ακριβώς… φροντίδα, όπως και στην περίπτωση του Punto Evo esseesse, ενώ και εδώ τα φρένα εμφανίζονται αναβαθμισμένα σε προδιαγραφές, αποτελούμενα από αεριζόμενους δίσκους 284 και 240 χλστ. εμπρός και πίσω.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η αναβάθμιση της ισχύος των δύο κινητήρων, κατά 15 και 20 ίππους αντίστοιχα, δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις εκπομπές ρύπων, που διατηρούνται στα επίπεδα των 142 και 151 γρ. CO2 για κάθε χλμ. κίνησης, αντίστοιχα. Τέλος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Abarth, η επίσημη διάθεση του «κιτ» θα ξεκινήσει για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς τον προσεχή Δεκέμβριο.
 


Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Audi A1 185 PS







Μπορεί τελικά να μην φέρει την ονομασία S1, ωστόσο η κορυφαία -προς το παρόν-έκδοση του νέου μικρού της Audi, είναι πλέον και επίσημα εδώ!​

Η γερμανική εταιρεία έκανε την έκπληξη, καθώς δε χρησιμοποίησε τελικά –όπως όλοι ανέμεναν- την ονομασία S1 στην κορυφαία έκδοση του νέου της «μικρού». Λέτε, τελικά, οι Γερμανοί από το Ίνγκολσταντ να ετοιμάζουν στο εγγύς μέλλον μία ακόμα πιο ισχυρή και «καυτή» έκδοσή του μοντέλου που να «κουβαλά» το γράμμα «S»; Ίδωμεν, αν και οι εκπλήξεις της εταιρείας, όσον αφορά την παρουσία της στο προσεχές Σαλόνι του Παρισιού, δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί πλήρως. Προς το παρόν πάντως, πίσω από την… ταπεινή ονομασία «1.4 TFSi 185 PS» του νέου αυτού Α1, κρύβεται ο γνωστός από τα Ibiza Cupra/Fabia RS/Polo GTi 1.400άρης κινητήρας άμεσου ψεκασμού της εταιρείας (σημ.: με δύο τούρμπο φυσικά, ένα μηχανικό έως τις 2.400 σ.α.λ. και έναν υπερσυμπιεστή καυσαερίων από τις στροφές αυτές και εξής), ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 185 ίππους και 250 Nm ροπής καταναλώνοντας σύμφωνα με τις επίσημες εργοστασιακές μετρήσεις της Audi, μόλις 5,9 lit./100 χλμ. κίνησης. Η εταιρεία ανακοινώνει πως η συγκεκριμένη εκδοχή του TFSi κινητήρα είναι σε θε΄ση να εξασφαλίζει στο κορυφαίο σήμερα Α1 μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 1090 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δλ. καθώς και τελική ταχύτητα της τάξης των 227 χλμ./ώρα. Κατά την πάγια πλέον τακτική των Γερμανών, ο κινητήρας συνεργάζεται αποκλειστικά με το γνωστό S-Tronic 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με το παραδοσιακό χειροκίνητο 6αρι να μην διατίθεται –όπως και στα ομόσταυλα μοντέλα- ούτε ως έξτρα.​

Σχεδιαστικά, το «μεγάλο» Α1, όπως καταδεικνύει η μοναδική επίσημη φωτογραφία που η εταιρεία έδωσε μόλις στη δημοσιότητα, μετά δυσκολίας ξεχωρίζει σε σχέση με τα μικρότερα αδέλφια της γκάμας. Και αυτό, είναι ενδεχομένως ένα στοιχείο που θα βρει πολλούς υποστηρικτές, αλλά και αντίστοιχου μεγέθους εχθρούς. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η Audi ανακοίνωσε πως η διάθεση του νέου Α1 των 185 ίππων θα ξεκινήσει στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς με τιμή εκκίνησης στη γερμανική αγορά τα 24.250 ευρώ και βασικό εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εξωτερικό πακέτο S Line με 17άρες ζάντες.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Audi R8 GT






Την πλέον καθαρόαιμη έκδοση του R8 παρουσιάζει η Audi, φιλοδοξώντας με τον τρόπο αυτό να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την ομόσταυλη Lamborghini Gallardo Superleggera, αλλά και την Porsche 911 GT3.

Μπορεί έως τώρα να μην είχε προγραμματιστεί/προαναγγελθεί η παραγωγή μιας πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης του γνωστού μας R8 V10, παρ’ όλα αυτά όμως οι ιθύνοντες της Audi έκριναν πως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μια τέτοια κίνηση είναι επιβεβλημένη. Ιδού λοιπόν το νέο R8 GT, το ταχύτερο, αλλά και το πλέον απολαυστικό στην οδήγηση, όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες της Audi, super car της εποχής μας. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο περιορισμένης μεν παραγωγής, με διττό ωστόσο χαρακτήρα, καθώς, εκτός από μια… καθημερινής χρήσης υπερκατασκευή, το R8 GT μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σ’ ένα καθαρόαιμο track day car. Κι αυτό, χάρη στη δυνατότητα τοποθέτησης κλωβού ασφαλείας στο εσωτερικό, ζωνών ασφαλείας τεσσάρων σημείων, αλλά και συστήματος πυρόσβεσης. Σε κάθε περίπτωση, σημείο αναφοράς αποτελεί ο γνωστός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει πλέον 560 ίππους και 540 Nm ροπής. Ουσιαστικά, πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μηχανικό σύνολο με εκείνο που κινεί τη Lamborghini Gallardo LP560-4, με τη βασικότερη διαφορά –πέραν του κόκκινου καλύμματος της κεφαλής- να αφορά στο σύστημα εξαγωγής του 10κύλινδρου διαμαντιού. Σύμφωνα με τους Γερμανούς από το Ίνγκολσταντ, το R8 GT σημειώνει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα και είναι σε θέση να αγγίξει από στάση τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 και 10,8 δλ. αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα τώρα, στους υπόλοιπους τομείς, αξίζει να σταθεί κανείς σε ορισμένες σημαντικές παραμέτρους-αλλαγές, όπως στο μειωμένο κατά 100 κιλά βάρος του αμαξώματος (αποτέλεσμα που οφείλεται εν μέρει στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και στην αντικατάσταση του πίσω παρπρίζ με πλεξιγκλάς), στις πιο σφικτές και χαμηλότερες για την περίσταση, κατά 10 χλστ., αναρτήσεις, στο γρηγορότερο λογισμικό σύστημα ελέγχου του R-Tronic κιβωτίου των 6 σχέσεων, στην πιο σπορτίφ ρύθμιση του ESP, στα στάνταρ κεραμικά φρένα, καθώς τέλος και στην πιο αγριεμένη αισθητική προσέγγιση τόσο εμπρός όσο και πίσω, όπου δεσπόζει μια ευμεγέθης αεροτομή από ανθρακονήματα.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το R8 GT είναι ένα περιορισμένης παραγωγής super car με τη συνολική διάθεσή του να έχει οριστεί στα μόλις 333 αντίτυπα. Ενδεικτικά για όσους τυχερούς, η τιμή πώλησης στη Γερμανία έχει καθοριστεί στα 193.000 ευρώ.
 


Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Audi e-tron Spyder












Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της Γερμανικής εταιρείας στη φετινή Έκθεση του Παρισιού ακούει στο όνομα e-tron Spyder και βασίζεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αντίστοιχη κουπέ έκδοση του μοντέλου που είδαμε στις αρχές του χρόνου στο Ντιτρόιτ.​

Δεν πρόκειται απλώς για μια… ξεσκούφωτη παραλλαγή του e-tron που έκλεψε τις εντυπώσεις στην αμερικάνικη Έκθεση του Ντιτρόιτ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά για μια πρόταση των Γερμανών με διαφορετικό αυτή τη φορά τεχνολογικό υπόβαθρο. Έτσι, το e-tron Spyder δεν είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση, όπως η κουπέ, αλλά ένα υβριδικό πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο μάλιστα φιλοξενεί ένα εξελιγμένο κινητήρα πετρελαίου σε συνδυασμό ασφαλώς με ηλεκτροκινητήρα. Εκτός των άλλων, αν και φαντάζει αρκετά… όμοιο με τον κλειστό του αδελφό, το e-tron Spyder είναι κατά 130 χλστ. πιο μακρύ σε μήκος (σύνολο, 4,06 μ.), αλλά και 30 χλστ. πιο πλατύ. Σχεδιαστικά, σήμα κατατεθέν, όπως συμβαίνει και με το αναγεννημένο Quattro Concept, είναι η ευμεγέθης μάσκα καθώς και το λογότυπο της μάρκας, το οποίο «κρύβει» επιμελώς τη θέση μέσω της οποίας πραγματοποιείται η φόρτιση των συσσωρευτών ενέργειας (ιόντων λιθίου)! Βέβαια, το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα του πρωτοτύπου αυτού είναι το παρμπρίζ, το οποίο διαθέτει «περιορισμένες» διαστάσεις και ενώνεται με τα πλευρικά παράθυρα των θυρών του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα τώρα, από το πλάι ξεχωρίζουν οι 20άρες ζάντες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, ενώ στο εσωτερικό βασικό γνώρισμα (όπως και το Quattro Concept) είναι οι απλές, απέριττες και καθαρές γραμμές, που αποπνέουν όχι μόνο την απαραίτητη δόση κομψότητας, αλλά και το δέοντα δυναμισμό.​

Για την κίνηση του e-tron Spyder φροντίζει ο γνωστός 3λιτρος V6 TDi πετρελαιοκινητήρας της Audi (twin turbo), ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 300 ίππους στους πίσω τροχούς, όντας εγκατεστημένος πίσω ακριβώς από την πλάτη των επιβατών, σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες εμπρός, έναν για κάθε τροχό, συνολικής ισχύος 87 ίππων! Υπό… κανονικές συνθήκες οδήγησης, η κατανομή της ροπής ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα είναι 25/75, ενώ αν παραστεί ανάγκη, το ποσοστό αυτό μπορεί να μεταβληθεί μέσω ενός συστήματος κεντρικού ελέγχου, όπως το περιγράφει η γερμανική εταιρεία. Από εκεί και πέρα, το e-tron Spyder διαθέτει βάρος που αγγίζει τα 1.450 κιλά (σ.σ.: η πλειοψηφία των επιμέρους τμημάτων του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο), κάτι που σε συνδυασμό με το άθροισμα των ροπών των κινητήριων μονάδων, που αγγίζει τα 650 Nm, του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δλ. Και όλα αυτά, με εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα μόλις 60 gr./χλμ.! Συν τοις άλλοις, η αυτονομία κίνησης αγγίζει τα 1.000 χλμ., σύμφωνα πάντα με τους επίσημους ισχυρισμούς της Audi.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

ΒΜW X3







Μετά την προδημοσίευση των πρώτων, καμουφλαρισμένων φωτογραφιών της νέας Χ3, οι ιθύνοντες της BMW προχωρούν σήμερα στην πλήρη… αποκάλυψη του μοντέλου. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, η δεύτερη πλέον γενιά της X3, έξι σχεδόν χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση του αρχέτυπου μοντέλου, προχωρά στην πλήρη ανανέωσή της, με τη σχεδίαση των εξωτερικών επιφανειών της να είναι πλέον πιο λιτή παραπέμποντας σε πολλά σημεία σε εκείνη της νέας, 4θυρης σειράς 5, αλλά και σε αυτή της μικρότερης Χ1. Από πλευράς διαστάσεων, η νέα Χ3 είναι 12 χλστ. πιο ψηλή σε σχέση με την προκάτοχό της, 83 χλστ. μακρύτερη, 28 χλστ. πιο πλατιά, ενώ διευρυμένο, κατά 15 χλστ., είναι και το μεταξόνιο της. Μάλιστα, για υψηλότερες δυνατότητες κίνησης εκτός της ασφάλτου, η απόσταση του γερμανικού αμαξώματος από το έδαφος είναι πλέον μεγαλύτερη κατά 12 χλστ. σε σχέση με το παρελθόν.
Στο εσωτερικό της νέας Χ3 ξεχωρίζουν ο νέος πίνακας οργάνων, με τις τέσσερις στρογγυλές ενδείξεις και, αν μη τι άλλο, ο πάντοτε μινιμαλιστικός σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας. Χάρη στις μεγαλύτερες εξωτερικές της διαστάσεις, εξασφαλίζει πλέον περισσότερο χώρο για τους επιβάτες των πίσω θέσεων, όταν την ίδια στιγμή οι μεταφορικές δυνατότητες του χώρου φόρτωσης κυμαίνονται –ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων- από 550 έως και 1.600 λίτρα.
Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στους κινητήρες της νέας Χ3, αρχικά θα υπάρχει η δυνατότητα (για τους αγοραστές της ευρωπαϊκής αγοράς) επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη (ντίζελ) φέρει την ονομασία xDrive 20d έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων και ισχύ 184 ίππων εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ., τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα καθώς και μέση κατανάλωση της τάξης των μόλις 5,6 λίτ./100 χλμ. Η δεύτερη (βενζίνης) ονομάζεται xDrive35i και αφορά φυσικά στον 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των Βαυαρών -6κύλινδρος εν σειρά- απόδοσης 306 ίππων. Το εν λόγω σύνολο προσφέρει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ., τελική ταχύτητα της τάξης των 245 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση 8,8 λιτ./100 χλμ. Αμέσως μετά το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, οι ιθύνοντες της εταιρείας πρόκειται να παρουσιάζουν περισσότερες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και των 4κύλινδρων (ντίζελ αλλά και βενζίνης).

Υπενθυμίζουμε πως και η νέα Χ3 διαθέτει την τελευταία εκδοχή του γνωστού συστήματος μόνιμης τετρακίνησης xDrive της BMW, το οποίο μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης σε ποσοστό 40/60 εμπρός/πίσω.
 


Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Chevrolet Orlando









Για τους έχοντες καλή μνήμη, θυμίζουμε πως το νέο Chevrolet Orlando βασίζεται στο αντίστοιχο πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Παρισιού πριν δύο χρόνια. Σήμερα, η έκδοση παραγωγής του 7θεσιου MPV της Chevrolet, υιοθετεί την πλειοψηφία των σχεδιαστικών γνωρισμάτων του πρωτοτύπου μοντέλου ξεχωρίζοντας για τις απλές και «καθαρές» εξωτερικές του γραμμές. Κάτω ακριβώς από αυτές κρύβεται επιμελώς το δάπεδο με την ονομασία «Δέλτα» της GM, πάνω στο οποίο στηρίζεται όχι μόνο το γνωστό 4θυρο Cruze αλλά και το Opel Astra. Σαφή εικόνα για τη μορφή του εσωτερικού διακόσμου δεν έχουμε ακόμα, καθώς η εταιρεία δεν έδωσε σε δημοσιότητα τις σχετικές φωτογραφίες. Ωστόσο, όπως η ίδια επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση, το ταμπλό του Orlando είναι εμπνευσμένο σε επίπεδο αισθητικής από εκείνο της… Corvette! Σε ότι αφορά τα καθίσματα, οι τελευταίες δύο σειρές τους ξεχωρίζουν για την υψηλότερη –σε σχέση με τις δύο εμπρός θέσεις- τοποθέτησή τους προκειμένου οι αντίστοιχοι επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους τη δέουσα ορατότητα.

Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου ξεχωρίζει ο 1.800αρης ατμοσφαιρικός κινητήρας της GM, ο οποίος αποδίδει 141 ίππους, καθώς και οι δύο 2λιτροι πετρελαιοκινητήρες των 131 και 163 ίππων. Η άφιξη του στις αγορές της γηραιάς ηπείρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί όχι νωρίτερα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Αξίζει να προσθέσουμε πως το Orlando είναι μόλις το ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα που η Chevrolet αναμένεται να παρουσιάσει στο Παρίσι. Το δεύτερο είναι το νέο Aveo, το τρίτο η χάτσμπακ εκδοχή του Cruze, ενώ το τέταρτο η ανανεωμένη στα σημεία έκδοση (βλ. face lift) ενός αυτοκινήτου η ταυτότητα του οποίου όμως δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Chevrolet Aveo










Με εκτεταμένες αισθητικές αλλαγές, που τονίζουν το σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου και δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις στα 1,2 και 1,4 λίτρα, το νέο Chevrolet Aveo ρίχνεται ξανά στη μάχη της σουπερ μινι κατηγορίας.

Εμπνευσμένη από το πρωτότυπο Aveo RS, που είδαμε για πρώτη φορά στις φετινές Εκθέσεις του Ντιτρόιτ και της Γενεύης, η εξωτερική περιβολή του μακρύτερου σε μήκος αλλά και φαρδύτερου σε πλάτος 5θυρου Aveo, χαρακτηρίζεται από τα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός, τη στενόμακρη νέα μάσκα και την πιο επιθετική διαμόρφωση του ρύγχους, ενώ σήμα κατατεθέν αποτελούν πλέον οι «κρυμμένες» στην πίσω κολώνα χειρολαβές των πίσω θυρών. Στο εσωτερικό, οι ιθύνοντες της εταιρείας –χωρίς ωστόσο και να δίνουν στη δημοσιότητα τις σχετικές φωτογραφίες- υπόσχονται περισσότερα νεωτεριστικά στοιχεία, με σημείο αναφοράς τη μορφή του πίνακα οργάνων, ο οποίος παραπέμπει σε μοτοσικλέτα!

Από εκεί και πέρα, το νέο Aveo θα φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό τους γνωστούς βενζινοκινητήρες της γκάμας, στα 1,2 και 1,4 λίτρα, που θα αποδίδουν πλέον ισχύ 86 και 100 ίππων αντίστοιχα, ενώ για πρώτη φορά θα διατίθενται και δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, στα 1,3 λίτρα, με ισχύ 75 και 95 ίππους, οι οποίες θα συνδυάζονται με σύστημα Start&Stop. Σε κάθε έκδοση, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Chevrolet, το ESP θα είναι στάνταρ.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Chevrolet Cruze Hatchback








Μια «πρωτότυπη» έκδοση του μοντέλου (σ.σ.: show car την ονομάζει η Chevrolet στο επίσημο δελτίο τύπου που σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα), η οποία ωστόσο θα βρίσκεται πολύ κοντά σε μορφή σε εκείνη που τελικά θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το 5θυρο Cruze ξεχωρίζει για την πιο «αθλητική» περιβολή του σε σχέση με την 4θυρη παραλλαγή του, κυρίως χάρη στις επιλογές των σχεδιαστών όσον αφορά το πίσω μέρος του αμαξώματος. Προς το παρόν, η Chevrolet δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία, ούτε και συγκεκριμένες πληροφορίες αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου (σημ.: φωτεινή εξαίρεση αποτελεί εδώ η δημοσιοποίηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών, που αγγίζει τα 400 λίτρα), αν και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως κάτω από το καπό θα φιλοξενούνται οι γνωστοί ατμοσφαιρικοί κινητήρες των 1,6 και 1,8 λίτρων της εταιρείας, που αποδίδουν 113 και 141 ίππους αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μάμα» GM αναμένεται να προικίσει στο εγγύς μέλλον το 5θυρο Cruze με τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,4 λίτρων, που είδαμε άλλωστε στο πρωτότυπο Aveo RS στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης και αποδίδει ανάλογα με τις ρυθμίσεις των δημιουργών του και το μοντέλο στο οποίο φιλοξενείται 120 ή 140 ίππους.
 


Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Chevrolet Captiva











Με σημαντικές αλλαγές στους κινητήρες και την εξωτερική του σχεδίαση, το νέο Captiva θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι το επίσημο ντεμπούτο του ολοκληρώνοντας έτσι το καρέ των νέων μοντέλων της Chevrolet.

Σχεδιαστικά, το μεγάλο SUV της Chevrolet διαφοροποιεί σημαντικά το αισθητικό του προφίλ ε σχέση με εκείνο του υπάρχοντος μοντέλου (σ.σ.: το ντεμπούτο του οποίου πραγματοποιήθηκε το 2006), με τις σημαντικότερες αλλαγές να εντοπίζονται στο εμπρός κυρίως μέρος. Πιο αναλυτικά, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας, το νέο Captiva ξεχωρίζει για την ακόμα πιο δυναμική εμπρός του όψη, χάρη στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα της ανασχεδιασμένης μάσκας, τους νέου προφυλακτήρες, το «εντονότερο» καπό και τα διαφοροποιημένα σε σχήμα φώτα και φτερά. Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές είναι –συγκριτικά- λιγότερες, με τα νέα φωτιστικά σώματα να δίνουν εδώ το στίγμα των αλλαγών. Για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο εξακολουθεί να διατίθεται είτε σε 5θεσια είτε σε 7θέσια διάταξη, η εταιρεία δεν ανακοινώνει κάποιες ουσιώδεις διαφορές.

Οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις λοιπόν κρύβονται κάτω ακριβώς από το καπό του νέου Captiva. Πιο συγκεκριμένα, τη θέση του 2λιτρου τουρμποντίζελ της γκάμας έχει πάρει ένας νέος, με χωρητικότητα 2,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει στις δύο διαθέσιμες παραλλαγές του 163 ή 184 ίππους. Στην περίπτωση τώρα του μοναδικού διαθέσιμου βενζινοκινητήρα των 2,4 λίτρων, η Chevrolet ανακοινώνει πως η ισχύς του ανέρχεται πλέον στους 171 ίππους, τιμή που διαφέρει αρκετά από εκείνη των 142 ίππων της υπάρχουσας, έως σήμερα, εκδοχής του. Να συμπληρώσουμε πως όλα τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα της γκάμας θα συνδυάζονται με ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με ένα 6τάχυτο αυτόματο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η άφιξη του νέου Captiva στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τις αρχές της άνοιξης του 2011
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Νέα Citroen C4



Έχοντας εγκαταλείψει το μανδύα του διαφορετικού, το νέο Citroen C4, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, δε ξαφνιάζει σχεδιαστικά. Εξωτερικά, δανείζεται στο ρύγχος του στοιχεία από τη μεγαλύτερη C5, ενώ πίσω είναι πιο «κοφτό» με προφανή οφέλη στους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Έτσι, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ φτάνει τα 408 λίτρα, έναντι 342 του απερχόμενου μοντέλου, ενώ και οι επιβάτες θα φιλοξενηθούν με μεγάλη άνεση στις πίσω θέσεις. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στο εσωτερικό είναι η έντονη αίσθηση ποιότητας. Καλή εργονομία, πλαστικά με πολύ μαλακή υφή, διακόπτες με αίσθηση που συναντάς μόνο σε μοντέλα της premium κατηγορίας, εντύπωση που επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο που η νέα C4 κυλάει πάνω στο οδόστρωμα.​

Από τα τρία προσφερόμενα βενζινοκίνητα κινητήρια σύνολα της γκάμας της νέας C4 (βλ. 1.4 με 95 ίππους και 1.6 με 120 και 156 ίππους, χάρη στην αρωγή υπερσυμπιεστή στη δεύτερη περίπτωση) στη Δανία ήταν διαθέσιμο μόνο το τελευταίο. Σε αντίθεση με τις δύο μικρότερες εκδόσεις, που συνδυάζονται με 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων (σ.σ.: από το Φεβρουάριο η έκδοση των 120 ίππων θα διατίθεται και με 4άρι αυτόματο), η υπερτροφοδοτούμενη C4 προσφέρεται μόνο με ημιαυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αυτό ουσιαστικά ήταν και το μεγαλύτερο αν θέλετε μειονέκτημα του αυτοκινήτου, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος μετάδοσης μπορεί να λειτουργεί ομαλά στις περισσότερες συνθήκες, εντούτοις σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται κουραστικός για τους επιβάτες. Από εκεί και πέρα, η οδήγηση είναι απροβλημάτιστη, το τιμόνι και τα φρένα διαθέτουν πολύ καλή αίσθηση, ενώ τα 100 χλμ./ώρα έρχονται μέσα σε 8,7 δλ.​
 



Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: 2010 PARIS, Mondial De L' Automobile, 2-17/10

Citroen DS4







Στην Έκθεση του Παρισιού, η Citroen αποκαλύπτει και επίσημα την τελική μορφή του νέου DS4, του δεύτερου κατά σειρά μοντέλου της οικογένειας DS.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο μικρομεσαίων διαστάσεων, με ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα, που με την πρώτη κιόλας ματιά παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο. Το νέο DS4, το οποίο επιχειρεί να συνδυάσει ποικίλες αρετές, όπως είναι η χρηστικότητα σε καθημερινή χρήση, η πολυτέλεια όσον αφορά τη μορφή του εσωτερικού διακόσμου και ο δυναμισμός σε επίπεδο οδικών χαρακτηριστικών, βασίζεται ουσιαστικά στο γνωστό πλέον πρωτότυπο DS High Rider, που είδαμε όλοι για πρώτη φορά στην περασμένη Έκθεση της Γενεύης. Το μήκος του αυτοκινήτου, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την πιο… εκλεπτυσμένη και σπορτίφ σε χαρακτήρα παραλλαγή του επίσης νέου C4, είναι 4,27 μ., το πλάτος του 1,81 μ. και το ύψος 1,53 μ. Στο εσωτερικό τώρα, στο οποίο είναι εφικτή η φιλοξενία πέντε ενηλίκων, η γαλλική εταιρεία προίκισε το νέο DS4 με κορυφαία για την κατηγορία στοιχεία εξοπλισμού, αντίστοιχου επιπέδου ποιότητα υλικών αλλά και μοντέρνο σχεδιασμό, δίνοντας συγχρόνως στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου τη δυνατότητα να «χτίσουν»-εξοπλίσουν την καμπίνα ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, οι ιθύνοντες της Citroen ανακοινώνουν ότι το λανσάρισμα του νέου DS4 θα συνοδευτεί με το ντεμπούτο πέντε κινητήριων συνόλων που πληρούν –όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε- τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5 που θα ισχύσουν υποχρεωτικά από τις αρχές του 2011 για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα. Οι δύο εξ αυτών –βλ. τουρμποντίζελ- ανήκουν στη γνωστή πλέον γενιά κινητήρων με την ονομασία HDi, αποδίδοντας 110 και 160 ίππους (σ.σ.: ο πρώτος μάλιστα θα συνδυάζεται μεταξύ άλλων με σύστημα Start&Stop), ενώ, όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες που ενδιαφέρουν περισσότερο τη δική μας αγορά, η γκάμα περιλαμβάνει τον γνωστό ατμοσφαιρικό 1,6 VTi των 120 ίππων, καθώς και τους αντίστοιχους υπερτροφοδοτούμενους του ομίλου PSA των 155 και 200 ίππων που φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και στο DS3.

Όπως όλα δείχνουν, η διάθεση στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης του νέου Citroen DS4 δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.
 



Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Μηνύματα
3.085.275
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion
Top