3κάναλοι τελικοί

Reaction score
0
Κύριοι,

Είμαι σε αναζήτηση ενός πολυκάναλου τελικού με budget τα 1000€. Το front setup μου είναι πιο απαιτητικό και έτσι έχω αρχίσει να ψάχνω σοβαρά την ιδέα ενός 3κάναλου τελικού αφήνοντας τα surround στον AVR μου.

Κάτι κοντά στα 120WRMS στα 8Ω θα ήταν ιδανικό και σίγουρα όχι κάτω από 100W το κανάλι.

Θα εκτιμούσα προτάσεις για 3κάναλους καθώς είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση και τα μοντέλα και η εταιρίες που υποστηρίζουν 3κάναλους είναι ελάχιστες.

Σας ευχαριστώ.
Πάνος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.356
Κάποιες επιπλέον πληροφορίες όπως ηχεία είναι και σε πόσα τετραγωνικά είναι στημένο το σύστημα,θα ήταν χρήσιμες:126:

Reaction score
0
Κάποιες επιπλέον πληροφορίες όπως ηχεία είναι και σε πόσα τετραγωνικά είναι στημένο το σύστημα,θα ήταν χρήσιμες:126:
Front L/R = Sonus Faber Toy Tower
Center = Sonus Faber Toy Center

Surround = Energy C-R100

28 τετ. μέτρα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.692
Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

Χωρίς να είμαι απολυτα σίγουρος η rotel έβγαζε κάποιον τρικάναλο , και αποτ τις νέες σειρές , ρίξε μια ματιά.Επίσης και η parasound , αλλά δεν ξέρω αν είναι μέσα στο budget σου.
Α τώρα μου ήρθε , emotiva , αμερικάνικα , οικονομικά και απο οτι ακούω πολύ καλά, επίσης η eartquake , το ίδιο , με την διαφορά οτι τα ερθ είναι κανονικά τάξη α-β , ενω τα emotiva , νομίζω τάξη δ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.356
Ρε μαμώτη μου δεν εμφανίζονται πουθενά 3κάναλοι.
Μόνο 5κάναλους βρίσκω:141:

Πιθανον μαι 3αδα μονομπλόκ να βολέψει περισσότερο,πχ

Απ την άλλη αν πιάνει το χέρι σας λιγάκι (ή έχετε κάποιον που μπορεί) μαι εξαιρετική λύση είναι ένας diy hypex 3καναλος με 3 UcD400HG with HxR

200 watt στα 8 ωμ και 400 στα 4ωμ δεν είναι καθόλου λίγα.

Εδώ υπάρχει και ένα θέμα για τα περι ου ο λόγος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.356
Re: Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

Χωρίς να είμαι απολυτα σίγουρος η rotel έβγαζε κάποιον τρικάναλο , και αποτ τις νέες σειρές , ρίξε μια ματιά.Επίσης και η parasound , αλλά δεν ξέρω αν είναι μέσα στο budget σου.
Α τώρα μου ήρθε , emotiva , αμερικάνικα , οικονομικά και απο οτι ακούω πολύ καλά, επίσης η eartquake , το ίδιο , με την διαφορά οτι τα ερθ είναι κανονικά τάξη α-β , ενω τα emotiva , νομίζω τάξη δ.
Εδώ είναι ο 3καναλος της emotiva.Aλλά μόνο από Αμέρικα.

Reaction score
0
Η Rotel δεν έχει πια 3κάλανους. Η Parasound τους έχει κάνει discontinued επίσης.

H emotiva θα μου στοιχίσει άλλα τόσα για μεταφορικά και δασμούς γιατί δεν έχει resellers ή distributors αλλά εμπορεύεται μόνο μέσο του site της. Στο παρελθόν έχω επικοινωνήσει με το τμήμα πωλήσεών της και μπορεί να κανονιστεί η αποστολή και Ελλάδα. Αλλά τα παραπάνω επιπρόσθετα δεν τα γλιτώνω.

Μακριά από τάξη Δ. Έχει ακόμα πολύ δρόμο για να ωριμάσει και να φτάσει μια καλοσχεδιασμένη Α/Β για να μην μιλάμε για τάξη Α βέβαια.

Τα modules της Hypex μου έχουν ξαναπροταθεί μέσα από αυτό το forum αλλά δεν πιάνει το χεράκι μου.

Ναι έχω σκεφτεί την πιθανότητα monoblock. Και η xindak έχει καλές τιμές. Αλλά και μόνο που κάθε κανάλι έχει dedicated σασί κτλ ανεβάσει το κόστος.

Κάποτε είχε και Adcom 3κάναλους.

Στην αναζήτηση…

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.692

Διόρθωση , δεν είναι τάξη δ , αλλά α-β ο εμοτίβα , και είναι πολύ σοωαρό μηχανάκι.
Κοίτα και τους ερθ, -earthquake, και στην ανάγκη γιατί δεν κοιτάς για πολυκάναλο?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.692

Ελα τωρα κανένας επαγγελματικός δεν παίζει καλά, , εχμ οχι ακριβώς καλά αλλά δεν παίζουν σαν τους cinemaδίστικους. Ωραία φιάχνω και νέες λέξεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

Διόρθωση , δεν είναι τάξη δ , αλλά α-β ο εμοτίβα , και είναι πολύ σοωαρό μηχανάκι.
Κοίτα και τους ερθ, -earthquake, και στην ανάγκη γιατί δεν κοιτάς για πολυκάναλο?
Ναι έχω υποψήφιο αυτόν: http://www.adcom.com/prod/shopdisplayproducts.asp?hid=1&cid=43&sid=3&prodid=1145

Αλλά καθώς τα surround δεν είναι στη κλάση των front σκεπτόμουν το ίδιο κόστος να πήγαινε σε 3κάναλο για καλύτερη ποιότητα και την ενίσχυση των surround να την άφηνα στον AVR μου.

Δεν την γνωρίζω την earquake, θα μελετήσω. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.692

Θέλει , αλλά ανάλογα με τον χώρο , την ευαισθησία των ηχείων , και πόσο δυνατά θέλεις να ακούς.Αμα έχεις 85db ηχείο , ε ναι θέλει ρεύματα , αν είναι και 4ωμο κιόλας ακόμα περισσότερα, αν είναι και μεμβράνες , χέστα θες υποσταθμό της δεη.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.692
Απάντηση: Re: Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

Ναι έχω υποψήφιο αυτόν: http://www.adcom.com/prod/shopdisplayproducts.asp?hid=1&cid=43&sid=3&prodid=1145

Αλλά καθώς τα surround δεν είναι στη κλάση των front σκεπτόμουν το ίδιο κόστος να πήγαινε σε 3κάναλο για καλύτερη ποιότητα και την ενίσχυση των surround να την άφηνα στον AVR μου.

Δεν την γνωρίζω την earquake, θα μελετήσω. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις.
Καλός ο adcom που λές αλλά λίγος, για κοίτα την ερθ , βγάζει καλά και τίμια μηχανάκια.
Ερθ εχει ο αργύρης (argi) απο εδω και μπορεί να σου πεί , αλλά και εγω απο τοτι εχω δει βγάζει πολύ καλούς τελικούς και οχι μόνο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.692

Αν δεν είχα τον poa όπως λέμε βοα ερθ θα έπαιρνα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μακριά από τάξη Δ. Έχει ακόμα πολύ δρόμο για να ωριμάσει και να φτάσει μια καλοσχεδιασμένη Α/Β για να μην μιλάμε για τάξη Α βέβαια.
Αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες, αν επιτρέπεται;

Όχι τίποτ'αλλο αλλά, υποθέτω, δε θα σου άρεσε να δώσεις το χιλιάρικό σου και μετά ακούσεις κάποιο τρικάναλο "ανώριμης" τεχνολογίας και να κλαις τα λεφτά σου.. :126:

Reaction score
1

καπου πηρε το ματι μου μια αγγελια για εναν ροτελ 993 μεταχειρισμενο..

ειναι 3χ200 και αποσο γνωριζω ηταν πολυ καλομηχανημα για την εποχη του. καμια σχεση με τα σημερινα ροτελ ( σε μουσικοτητα και ποιοτητα υλικων)

αν σου κανει η λυση που σου προτεινω κανε μια αναζητηση....

Reaction score
0
Αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες, αν επιτρέπεται;
Δεν είναι προσωπικό συμπέρασμα. Η ψηφιακή ενίσχυση έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα την χαμηλή παραμόρφωση και την ενεργειακή/θερμική αξιοπιστία αλλά δεν έχει φτάσει (ακόμα) την χροιά και αρμονικές την αναλογικής ενίσχυσης. Και καθώς αναφερόμαστε στη μουσική και όχι σε Η/Υ, τα νούμερα δεν επαληθεύονται πάντα απόλυτα στην πράξη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δεν είναι προσωπικό συμπέρασμα.
Tα αντικειμενικά κριτήρια με βάση τα οποία βγαίνει το συμπέρασμα ότι "...δεν έχει φτάσει (ακόμα) την χροιά και αρμονικές την αναλογικής ενίσχυσης" ποιά είναι;

Και καθώς αναφερόμαστε στη μουσική και όχι σε Η/Υ, τα νούμερα δεν επαληθεύονται πάντα απόλυτα στην πράξη.
Κι εγώ για την πράξη μιλάω όταν σου λέω ότι μετά μπορεί να ακούσεις κάποιον "ανώριμο" διακοπτικό και να στεναχωρηθείς...

Δεν θα να σου πω για τον φίλο που πήγε από Rotel "THX" 3x200W τρικάναλο σε υλοποίηση με Hypex παρόμοιας ισχύος και του έπεσε το σαγόνι (σε σοβαρά ηχεία της Vandersteen, όχι ψεύτικα home-cinemάδικα) ή με ποιούς γνωστούς HiEnd ενισχυτές μέχρι και 500W στο κανάλι τα έχουμε συγκρίνει και τι είπαν οι ιδιοκτήτες τους, γιατί προφανώς έχεις λάβει τις αποφάσεις σου, απλά καλό είναι να μην παρουσιάζουμε τη γνώμη μας και τις πολύ περιορισμένες εμπειρίες μας από διακοπτικά ενισχυτικά ως κανόνα για ολόκληρη την τάξη λειτουργίας..

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin