32" smart tv samsung or panasonic?

Reaction score
4
κοιταζω για μια 32αρα full hd smart tv να μην ξεπερνα τα 350 ευρω.

ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη στα λεφτα αυτα;

περα απο full hd και smart tv θα ηθελα να ειναι 100hz και να παιζει mkv με dts ηχο.

με μια πρωτη ερευνα εχω ξεχωρισει τις Samsung UE32F5500 και την Panasonic ΤΧ32Ε6Ε

και τις δυο τις βρισκω στα 350 ευρω.

Δειχνουν πολυ κοντα σε χαρακτηριστικα, οποτε αν καποιος εχει εμπειρια απο καμμια απο τις δυο ας πει αποψη

για τη Samnsung σε μαγαζι που ρωτησα επεμεναν οτι παιζει dts ηχο, για την Panasonic δεν ξερω, απο αυτα που βρισκω στο ιντερνετ συμπαιρενω οτι και αυτη το κανει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.

φυσικα αν υπαρχει αλλη καλυτερη στα ιδια λεφτα ή φθηνοτερη, ειμαι ολος αυτια!

ως υποσημιωση, δεχομαι και προτασεις για οικονομικη 42αρα led full hd 100hz (δε χρειαζεται να ειναι smart tv) με dts decoding και mkv support. Εχω τη Samsung UE42F5000 κατα νου στα 400 ευρω, αλλα δεν τη βλεπω διαθεσιμη. Υπαρχει καποια ιδια ή καλυτερη στα ιδια ή λιγοτερα λεφτα;

ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια!

Reaction score
4
ευχαριστω, την ειχα υποψην και αυτη αλλα μαλλον δεν παιζει dts

ξερει κανεις αν η panasonic που αναφερω πιο πανω παιζει dts; ψαχνοντας βρισκω αντιφατικες πληροφοριες...

Reaction score
4
βρε παιδες, δεν υπαρχει κανεις με αποψη ή καποια γνωση πανω σε αυτα τα μοντελα που ρωταω;

Reaction score
4
καλα μονος μου γραφω, τεσπα, εν τελει και η panasonic παιζει mkv με dts, υποστηριζει και σκληρους με ntfs οποτε κομπλε

στην ουσια δλδ, ειναι μαλλον ολοϊδια σε δυνατοτητες με τη samsung, και μαλλον απο εμφανιση θα κριθουν :p

αντε για πειτε καμμια γνωμη, ποια θα διαλεγατε στη θεση μου; παννυ ή σαμμυ;

edit: τελικα εχουν μια βασικη διαφορα. Το πανελ της Παννυ ειναι IPS ενω της Σαμμυ ειναι MVA. Στα χαρτια τα MVA εχουν καλυτερη αποδοση σε εικονα αλλα μικρη γωνια θεασης. Στην πραξη, πιστευετε σε αυτες τις ιντσες θα δω διαφορα;

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.595
Όχι, πρακτικά δεν έχει διαφορά.

Last edited:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.290
υποστηριζει και σκληρους με ntfs οποτε κομπλε
Eδώ είναι το μανιουαλ της Panasonic.Aν του ρίξεις μια ματιά θα δεις ότι dts αναγνωρίζει,αλλά:
1)Από την usb δεν αναγνωρίζει σκληρούς διαμορφωμένους κατά NTFS.Σου είπε κάποιος που το έχει δοκιμάσει ότι τους αναγνωρίζει;
2)Oι Panasonic είχαν πάντα μια αδυναμία με τους ελληνικούς υπότιτλους.Δεν ξέρω αν έχει διορθωθεί στην τελευταία γενιά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.257
Από 2 Panasonic που έχω (μια στο γιό μου lcd, και τη δική μου plasma), αναγνωρίζουν δίσκους με NTFS διαμόρφωση, τουλάχιστον μέχρι τα 2ΤΒ που έχω δοκιμάσει. DTS παίζουν (απλό, όχι ΜΑ), αλλά η lcd του γιού μου παίζει ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η φετινή μου plasma (εισαγωγικό μοντέλο) δεν.

Γενικά, και με μόνο κριτήριο το smart tv, θεωρώ τις Samsung πιο πλήρεις.

Reaction score
4
Eδώ είναι το μανιουαλ της Panasonic.Aν του ρίξεις μια ματιά θα δεις ότι dts αναγνωρίζει,αλλά:
1)Από την usb δεν αναγνωρίζει σκληρούς διαμορφωμένους κατά NTFS.Σου είπε κάποιος που το έχει δοκιμάσει ότι τους αναγνωρίζει;
2)Oι Panasonic είχαν πάντα μια αδυναμία με τους ελληνικούς υπότιτλους.Δεν ξέρω αν έχει διορθωθεί στην τελευταία γενιά.
ναι επειδη ειχα δει οτι δεν ελεγε πουθενα για ntfs πηρα στο παμπλικ που την πουλανε και τους ρωτησα πολυ συγκεκριμενα να μου πουν για αυτο , και για mkv και μετα απο ενα τεταρτο αναμονη, αφου τσεκαραν λεει με τεχνικο, επιβεβαιωσαν και τα δυο. Τωρα για υποτιτλους... ειδες δεν το σκεφτηκα να ρωτησω... μου ειπαν ομως οτι εχουν μια σε εκθεση στη γλυφαδα, οποτε ισως πεταχτω αυριο να τσεκαρω με δικο μου δισκο να σιγουρευτω.

στο κομματι του smart tv, δεν ξερω ποσα παραπανω προσεφερει η samsung (ξερω σιγουρα για spotify αλλα εκει που θα μπει η συσκευη δε με απασχολει αυτο), αλλα αν η Παννυ φορτωνει γιουτουμπι και ιντερνετ με αξιοπρεπεια, μου κανει.

η αληθεια ειναι οτι δεν βρισκω καποιο συγκεκριμενο λογο να διαλεξω τη μια πανω απο την αλλη... ισως εχω προτιμηση στην Πανασονικ επειδη εχω μια πλασμα χρονια τωρα και ειμαι υπερευχαριστημενος.

Απο αξιοπιστια τι λενε γενικα; μην τρεχω πισω στο σερβις καθε τρεις και λιγο...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.257
Στο θέμα των υπότιτλων, αφού ξεκινήσει η αναπαραγωγή του αρχείου, πιέζεις subtitles και ελέγχεις αν τα ελληνικά περιλαμβάνονται στις επιλογές.

Reaction score
804
Την samsung την εχω εγω και παιζει κανονικα dts αλλα και ελληνικουςυποτιτλους srt .Το μεγιστο μεγεθος
των υποτιτλων ειναι μικρο για το γουστο μου παντως .

Παντως επειδη βλεπω οτι συζητας και για 42 ιντσες δες και κατι σε πλασμα που παιζουν
10 φορες καλυτερα .Εχω μια panasonic 50gt30 και οταν την συγκρινω με την samsung
η διαφορα στην ποιοτητα ειναι χαωδης .

Reaction score
4
Παντως επειδη βλεπω οτι συζητας και για 42 ιντσες δες και κατι σε πλασμα που παιζουν10 φορες καλυτερα .Εχω μια panasonic 50gt30 και οταν την συγκρινω με την samsung
η διαφορα στην ποιοτητα ειναι χαωδης .
η 42αρα ηταν για αλλους, απλα ρωταγα εκ μερους τους, εγω μαζι σου, πλασμα και παλι πλασμα, αλλωστε αν δεις την υπογραφη μου εχω για κεντρικη tv μια 42αρα πανασονικ του 2008 αλλα δε βρισκω καν λογο να την αλλαξω. Αλλα οι πλασμα ειναι ακριβες, και ξεφευγαν πολυ απο το μπατζετ τους.

τωρα στο θεμα μας, την 32αρα τη θελω για αλλο χωρο του σπιτιου, που δεν πολυχρειαζεται μεγαλυτερη, αλλα χθες επεσα σε μια διαφημηση του Κοτσωβολου και δινουν την Philips 42PFL3208H στα 350 ευρω. 42 ιντσες, 100hz, smart tv και φαινομενικα κομπλε media player (αν και για dts δε βρηκα αν παιζει, αν ξερει κανεις ας πει). Και σκεφτομαι... το χρημα πολλοι εμισησαν, τις ιντσες ουδης!

Τι λετε; αξιζει να την προτιμησω απο τις αλλες δυο 32αρες; στα ιδια λεφτα ειναι...

Reaction score
4
οκ πηγα και ειδα την πανασονικ και τη φιλιπς (υπαρχει ακομη σε καποια μαγαζια κοτσοβωλου σε προσφορα)

η πανασονικ μ΄αρεσε πολυ απο καθε αποψη, επαιζε τα παντα, αλλα το μονο αρνητικο ειναι οτι οι υποτιτλοι ειναι ψειρες!! θες κυαλια.... τι κριμα... μεγαλη χαζομαρα τους

η φιλιπς δεν επαιζε dts και εν τελει οι 42ιντσες πεφτουν μεγαλες για το χωρο που θα μπει...

δοκιμαζοντας μια σαμσουνγκ για τους υποτιτλους ειδα οτι τους παιζει σε καλο μεγεθος παντως...

Reaction score
4
τελικα πηρα τη Samsung (μονο και μονο λογω υποτιτλων).

απο εικονα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αν και δυσττυχως η γωνια θεασης ειναι σχεδον ανυπαρκτη... λιγο πιο κει να ειναι κανεις και ηδη τα χρωματα δειχνουν ξεθωριασμενα.. τεσπα, στην ευθεια θα την εχουμε εκει που μπηκε οποτε μικρο το κακο.

το media player της παιζει τα παντα, και γενικα εχει πληθος ρυθμισεων για εικονα, ηχο κλπ. Πιστευω ομως η πανασονικ ειχε ακομη πιο πολλες λεπτομερειες (ας πουμε ειχε δυνατοτητα να βγαλεις το overscan, ενω η samsung δεν το εχει πουθενα, εκτος αν το κανει αυτοματα εκτος tv mode).

σαν smart tv δε μου λεει τπτ παντως... αργη σα χελωνα, στο youtube σου ερχεται να βγαλεις τα ματια σου απο την αναμονη και το lag στα μενου. Επισης δεν εχει οσο εψαξα επισημη εφαρμογη για χειρισμο απο smartphone... βρηκα μια ανεπισημη αλλα το βασικοτερο θεμα που ηθελα να λυσω δεν το κανει (να μπορω να γραφω στα κουτια με το κινητο, και να κουναω τον κερσορα στο browser μεσω του τηλεφωνου), αν γνωριζει κανεις κατι παραπανω ας πει.

τελος, δε βρισκω με πττ τροπο να συνδεσω το pc ωστε να βλεπω αρχεια μεσω dlna στην τηλεροαση... εγκατεστησα το samsung link αλλα δε βρισκη την τηλεοραση με τπτ. Απο την αλλη, στην τηλεοραση δε βρισκω καμμια συγκεκριμενη ρυθμιση πανω στο θεμα... μανταρα γενικα. Πρεπει να ειναι και το πισι σε ασυρματο δικτυο; γιατι ειναι στο ιδιο δικτυο, αλλα ενσυρματα.

Reaction score
1
τελικα πηρα τη Samsung (μονο και μονο λογω υποτιτλων).

απο εικονα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αν και δυσττυχως η γωνια θεασης ειναι σχεδον ανυπαρκτη... λιγο πιο κει να ειναι κανεις και ηδη τα χρωματα δειχνουν ξεθωριασμενα.. τεσπα, στην ευθεια θα την εχουμε εκει που μπηκε οποτε μικρο το κακο.

το media player της παιζει τα παντα, και γενικα εχει πληθος ρυθμισεων για εικονα, ηχο κλπ. Πιστευω ομως η πανασονικ ειχε ακομη πιο πολλες λεπτομερειες (ας πουμε ειχε δυνατοτητα να βγαλεις το overscan, ενω η samsung δεν το εχει πουθενα, εκτος αν το κανει αυτοματα εκτος tv mode).

σαν smart tv δε μου λεει τπτ παντως... αργη σα χελωνα, στο youtube σου ερχεται να βγαλεις τα ματια σου απο την αναμονη και το lag στα μενου. Επισης δεν εχει οσο εψαξα επισημη εφαρμογη για χειρισμο απο smartphone... βρηκα μια ανεπισημη αλλα το βασικοτερο θεμα που ηθελα να λυσω δεν το κανει (να μπορω να γραφω στα κουτια με το κινητο, και να κουναω τον κερσορα στο browser μεσω του τηλεφωνου), αν γνωριζει κανεις κατι παραπανω ας πει.

τελος, δε βρισκω με πττ τροπο να συνδεσω το pc ωστε να βλεπω αρχεια μεσω dlna στην τηλεροαση... εγκατεστησα το samsung link αλλα δε βρισκη την τηλεοραση με τπτ. Απο την αλλη, στην τηλεοραση δε βρισκω καμμια συγκεκριμενη ρυθμιση πανω στο θεμα... μανταρα γενικα. Πρεπει να ειναι και το πισι σε ασυρματο δικτυο; γιατι ειναι στο ιδιο δικτυο, αλλα ενσυρματα.
Την εχω και εγω (f5500) αλλα δεν θα ελεγα οτι χαλαει ιδιαιτερα η εικονα της με την αλλαγη θεσης.
Παντως εχει και μια επιλογη στο μενου magic angle, δες αν βοηθησει αυτη η λειτουργια.
(http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup3.jsp?cdsite=in&seq=446159

Για τις ρυθμισεις στις hdmi πηγες εχει περισσοτερες επιλογες οταν πατας την πηγη (source) επανω δεξια στην οθονη.

Οντως το youtube ειναι αργο αλλα δες μηπως σε βολευει μεσω web browser.
Αndroid εφαρμογες για remote και μαλιστα με επιλογη εισαγωγης text ειναι τα παρακατω
SamyGo Remote https://play.google.com/store/apps/details?id=de.quist.app.samyGoRemote
και το πολυ καλο και συνεχως με νεες δυνατοτητες
Smart TV Remote https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adi.remote.phone&hl=el
Καλη περιπτωση ειναι και το να χρησιμοποιησεις καποιο ασυρματο πληκτρολογιο οπως
αυτο που εχω και δουλευει αψογα
http://www.logitech.com/el-gr/product/wireless-touch-keyboard-k400r

Και τελος πιστευω πως η καλυτερη εφαρμογη για να δεις τις ταινιες απο το pc
ειναι το plex.Εγκαθιστας το plex server στο pc σου και το plex app στη tv και εχεις ενα αποτελεσμα σχεδον παρομοιο με το xbmc.

Περισσοτερα εδω:
http://www.plexapp.com/
http://www.samsung.com/us/appstore/app/G00002687241#

Reaction score
4
ευχαριστω για τις προτασεις! θα το ψαξω καποια στιγμη για ασυρματο πληκτρολογιο αλλα προς το παρον θα βολευτω με καποιο προγραμμα για κινητο :p

για την ακριβεια το smart tv remote ειναι αυτο που εχω κατεβασει αλλα δε μου δινει δυνατοτητα να περναω κειμενο και να εχω ποντικι, ισως με αλλες τηλεορασεις να γινεται. Θα δοκιμασω και το αλλο που λες παντως.

Οσο για streaming server, δοκιμασα να περασω το Πλεξ αλλα κολλαγε στην εγκατασταση, κατι λεει λειπει απο το συστημα μου και δε μπορει να προχωρησει... θελει λεει καποιο μεταγενεστερο σερβις πακ ή κατι τετοιο, τεσπα δεν προκειται να κανω αναβαθμιση στο λειτουργικο για αυτο το λογο οποτε.... θα ψαξω να βρω αλλη αξιοπιστη λυση (βρηκα καποια, αλλα δεν ειναι δωρεαν, ειναι ντεμο, παντως δουλευουν σωστα).

Reaction score
4
τσαμπα βιαστηκα να χαρω με την τηλεοραση...

δυο μερες τωρα με εχει ταραξει στα disconnect το wifi της... καθε δεκα λεπτα σχεδον... τι reset εκανα το router, τι restart το dlna server... τπτ δε δουλευει...

επισης εχει κρασαρει 2-3 φορες και εσβησε, μια φορα κολλησε και χρειαστηκε να τη βγαλω απο την πριζα...

ετσι ειναι γενικα οι smart tv ή μου τυχε "τεφαρικι"...;;; αν ειναι να την παω πισω αυριο που ληγουν οι 7 μερες του DOA...

Reaction score
0
Εμενα μου τοκανε με κανονικο καλωδιο με το wifi ειναι οκ, μετα απο update καποια restart θεωρουντε φυσιολογικα ,αλλα κρασαρισμα?? κοιταξετο οσο ειναι καιρος , οχι δεν ειναι ετσι οι smart tv

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan