42" LG 42PX11 μέγιστο πρόβλημα !!!!

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους. Εχω μια TV Plasma 42" την LG 42PX11 (firmware 5.14) εδώ και αρκετούς μήνες. Δυστηχώς πρόσφατα όμως έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που δεν το υπολόγισα.. Βλέπω αρκετές ώρες την ημέρα σε 4:3 κάδρο (14:9 για την ακρίβεια)με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι κλασσικές 2 μπάρες στα πλάγια αριστερά-δεξιά.. Δεν σκέφτηκα όμως το burn-in φαινόμενο των plasma και έτσι τώρα έχουν μείνει "σκιές" από τις 2 μπάρες που δεν φεύγουν ! Οι σκιές φαίνονται πολύ έντονα σε ανοιχτά χρώματα όπως το άσπρο,το γαλάζιο κτλ.. Στην αρχή νόμισα οτι αν αφήσω την TV αρκετές ώρες κλειστή θα "κρυώσει" και θα φύγουν οι σκιές. Ομως τελικά προφανώς λόγω των δεκάδων ωρών που έβλεπα σε 4:3 το burn-in από τις πλαινές μπάρες έμεινε και έτσι τώρα στο 16:9 φαίνονται οι σκιές τους. Αυτό είναι φυσιολογικό ρε παιδιά ? Τί μπορώ να κάνω ? Θεωρείται πρόβλημα και καλύπτεται από την εγγύηση της LG ? Να τους πάρω τηλ να τους πω ? Αλλά ακόμα και αν μου την επιδιορθώσουν-αντικαταστήσουν το πρόβλημα μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί αν βλέπω με μπάρες... Αυτό συμβαίνει με όλες τις plasma ??? Οσοι είναι γνώστες του αντικειμένου και μπορούν να με βοηθήσουν παρακαλώ ας το πράξουν ! Ευχαριστώ πολύ !

Reaction score
1
Είναι πρόβλημα με όλες τις plasma αλλά και τις οπίσθιας προβολής.
Το σίγουρο είναι ότι θα το πάθαινες από τα σήματα των καναλιών.
Πάντως αν είσαι ακόμα μέσα στην εγγύηση και επειδή θεωρώ ότι δύσκολα θα σου πουν ότι το έπαθες επειδή έβλεπες συνεχεια 4:3,(ποιός να το πιστέψει),μάλλον κάτι θα κάνουν.
Το service της LG είναι αν όχι το καλύτερο,ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.
Κάνε το κορόιδο λοιπόν,και πες τους ότι ...ξαφνικά η τηλεόραση παίζει χάλια.
Θα έρθουν να την πάρουν σίγουρα.

Reaction score
439
Άλκη είδα και τα ποστς σου στο avforums...
δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως σου τα είπε ο Σωκράτης...
αν θυμάμαι καλά το τηλ της LG είναι το 210-4800564...πάρε,ζήτα τον κ.Κάπρο και εξήγησέ του το πρόβλημα χωρίς να αναφέρεις το γεγονός ότι έβλεπες μόνιμα 4:3...νομίζω θα την τσεκάρουν και οι ίδιοι και κάτι θα κάνουν...φρόντισε όταν έρθουν να την έχεις στο 16:9..
good luck..:)

Reaction score
1
Nίκο,όπου LG κι εμείς.
Ο Κάπρος έχει αλλάξει πόστο.
Ο αντικαταστάτης του είναι το ίδιο ευγενικός και πολύ πιο 'εύκολος" στο να σου στείλει το service.
Άααα,ξέχασα να σου πώ.
Μου έκαναν ξανά αναβάθμιση και μου άλλαξαν ξανά επεξεργαστή.

Reaction score
439
ώπααα....:)
για πες...τι έκδοση έχεις τώρα..?? βελτιώθηκε καθόλου ή δεν είδες και μεγάλη διαφορά..??
με λίγα λόγια, αξίζει να γίνει η δουλιά..??
thanks..;)

Reaction score
0
Πάντως αυτό που έχω κάνει τις τελευτέες ημέρες είναι να την έχω μόνιμα 16:9 και έχω την εντύπωση οτι το φαινόμενο των πλαινών μπαρο-σκιών έχει ελλατωθεί ... Λέτε να γίνεται κάτι με το φώσφωρο και να επανέλθει μετά από μια περίοδο χρήσης σε 16:9 ?

ΥΓ Στην περίπτωση αντικατάστασης θα μου δώσουν TV με νεότερο firmware από το 5.14 ? Εχει αλλάξει κάτι σημαντικό ?

Reaction score
1
Νίκο,με λύπη μου διαπίστωσα ότι το firmware παρέμεινε στο....5.13 :(
Μ ε την αλλαγή του επεξεργαστή,διορθώθηκαν εντελώς τα προβλήματα που σου είχα γράψει.

Άλκη,δεν έχεις παρά να τους πάρεις τηλέφωνο για να δεις τι θα κάνουν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.160
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas