490 vs 696

Reaction score
0
ρε παιδια θελω και εγω να αγορασω player αλλα δεν ξερω ποιο να διαλεξω αναμεσα στο 490 και το 696 της pioneer φυσικα.καμια γνωμη;

HV

Reaction score
0
Κανενα Sony δεν εχει upscaler στα 1080p οποτε καλο θα ηταν να παρεις ενα που θα εχει....

Reaction score
4
Ναι οντως δεν εχει 1080p αλλα το εκθειαζουν σε 70 σελιδες για την φοβερη εικονα που βγαζει παρα την προσιτη τιμη του.
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=320247&highlight=sony+dvp-ns76h

Ενα ακομη δυνατο οπλο του για μενα προσωπικα ειναι οτι υποστηριζει ελληνικα σε ολα τα Divx.

HV

Reaction score
0
Δεν ειπα πως δεν εχει καλη εικονα αλλα ο φιλος δεν ειπε πως εχει προβλημα στο θεμα τις τιμης. Οπως και να εχει εγω θα του ελεγα να παρει το Oppo 981.

Reaction score
5
και αμα του χαλασει θα το πηγαινοφερνει Αμερικα?

Μπαααααααα
Παρε το 696 νασαι σιγουροςςς

Reaction score
0
Eγώ έχω το 490 εδώ και ένα 4μηνο και έιμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Για τα λεφτά που αξίζει (120€) είναι ένα εξαιρετικό player και νομίζω ότι θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Reaction score
0
Το 490 είναι ένα πολύ καλό player, έχει πολύ καλή εικόνα, με το αντίστοιχο upgrade στο firmware υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους αλλά έχει τα παρακάτω προβληματάκια.

1.Σε δισκάκια PAL εμφανίζει τις 3 κάτω τελευταίες γραμμές της εικόνας στην επάνω πλευρά της εικόνας και αν η τηλεόραση δεν έχει τρόπο να "κατεβάσει" αυτές τις 4 γραμμές τότε εμφανίζεται αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα που είναι εντονότερο όταν παίζει με μαύρες μπάρες πάνω κάτω σε 2.35 προς 1 κλπ. Εμένα δεν με ενοχλεί αφού η LG μου έχει τέτοια ρύθμιση.

2.Deinterlace. Εντελώς τυχαίο φαινόμενο, σε πολύ γρήγορες σκηνές και ειδικά σε δισκάκια τύπου καρχαριομαχος, μαγαδασκάρη, χάνει τον συγχρονισμό και εμφανίζει ghosting τόσο έντονο που είναι αδύνατή η θέαση. Με ένα πάτημα του pause και play όλα επανέρχονται κανονικά. Αυτό στα 720π και γενικά στα progressive modes που το deinterlace γίνεται από το μηχάνημα.

3. settings. Ενοχλητικό επίσης ότι κάθε φορά που κλείνει χάνει τη ρύθμιση του HDMI color. Πάντα είναι σε component παρά το ότι δείχνει αυτό που έχει επιλεγεί την τελευταία φορά. Ετσι, πρέπει να επιλεγεί RGB μετά component και μετά ξανά RGB για να σεταριστεί έτσι.

Ολα τα παραπάνω είναι με σύνδεση HDMI και δεν τα εχω δοκιμάσει αν ισχύουν και με τις άλλες συνδέσεις.

Το 696 παίζει ήδη μια βδομάδα στον μπατζανάκη μου και δεν πρόλαβα να δω αν υποφέρει από τα ίδια προβλήματα αφού νομίζω ότι το chip είναι το ίδιο, δεν έχει ακουστεί όμως κάτι τέτοιο στα ξένα φόρουμ αντίθετα από το 490 που όλα τα παραπάνω είναι διαπιστωμένα.

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα

Το 696 είναι εξαιρετικό μηχάνημα, ίσως το καλύτερο upscale player (1080i) στην κατηγορία μέχρι 180 Ευρώ ενώ παράλληλα παίζει και δίσκους SACD & DVD-Audio με πολύ καλή ηχητική ποιότητα.. Το έχω εδώ και 3 μήνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Το 490 έχει παρουσιάσει σε κάποια κομμάτια τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω οπότε και εγώ θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να δώσει 40 Ευρώ παραπάνω και να πάρει το 696.

Το Sony είναι επίσης καλό αλλά το Pioneer υπερέχει ελαφρά στην εικόνα και αισθητά στον ήχο. Το έχει ο αδερφός μου και έχουμε κάνει κάμποσες συγκρίσεις και με τα 2 με διάφορα δισκάκια

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924