55KS8000 ή 55XE9005;

Reaction score
2
Έχω βρει τις δύο παραπάνω τηλεοράσεις από Αθήνα στα 999 ευρώ, σφραγισμενες.
Ποια από τις δύο θα επιλέγατε?

Ευχαριστώ.

Reaction score
2
Μου τις έχει κρατήσει γνωστός που είναι διευθυντής σε κατάστημα και μου κάνει έκπτωση.
Ειλικρινά έχω προβληματιστει.
Η KS8000 ήταν πέρυσι από της καλύτερες τηλεοράσεις και με quantum dot display.

Reaction score
73
Για αποφυγή παρεξηγήσεων, μην κάνεις καμιά βλακεία και πάρεις τη Sony, είναι σαν Ford vs Maserati!

Reaction score
424
Για να το "διαλύσουμε" τελείως θεωρείς ότι μια Ford είναι χειρότερη από μια Μασεράτι; Κοινώς η Μασεράτι είναι η Sony κατά τα λεγόμενα.
Πάντως οι Samsung αν και μεγαλύτερη ευκρίνεια, πάντα σαν εικόνα μετά από λίγο με κούραζαν. Για να σε μπερδέψω περισσότερο.
Όσο για τη Ford...
την Mustang εννοούσα!

Reaction score
73
Για να τελειώνουμε μια και καλή, η Samsung είναι πολύ καλύτερη γιατί είναι μοντέλο άλλης κατηγορίας και μπορεί να αποδώσει HDR σωστά. Αν η επιλογή ήταν μεταξύ Samsung KS8000 και Sony XE93 θα ήταν μια τελείως διαφορετική συζήτηση.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks9000
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks9000
Μελέτησε...

(Αν κατάλαβα καλά, η αμερικάνικη ks8000 είναι η ευρωπαική ks7000...
Η δικιά μας ks8000 - US model ks9000, είναι ακόμα καλύτερη)

H samsung που κοιτάς ήταν ΤΟ best buy ΠΕΡΣΙ στην Αμερική.
Η sony που κοιτάς, είναι το best buy ΦΕΤΟΣ στην Ευρώπη...

Πολύς κόσμος την περιμένει να φτηνύνει! (Κι εγώ, την 65άρα...:errwhat: )
Εσύ είσαι απ' τους πρώτους που λεν πως τη βρήκαν κάτω απ' τα 1000€...
Η Σονυ έχει android 7, direct led, της παναγιάς τα μάτια από δυνατότητες, αλλά ΄χει το μειονέκτημα της μικρότερης γωνίας θέασης (και οι samsung το έχουν, η F86 του 2007 που έχει ένας εδώ δίπλα, τις βλέπει αυτές και γελάει). Υπερτερεί σε δυνατότητες, είναι λίγο πιο κάτω (5-6% 8-) ;) σε απόλυτη ποιότητα εικόνας κι όχι σε μέση φωτεινότητα, και τελικά αν ξέρεις αγγλικά, θα αποφασίσεις... :drinks:

Reaction score
73
Γιατί τον μπερδεύεις τον άνθρωπο? Δες απλά πόσα nits φτάνει η Samsung και πόσα η Sony. Αν δεν τον ενδιαφέρει το HDR ας πάρει μια Full HD OLED με τα ίδια λεφτά να ξεμπερδεύει!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Οι στάθμες που βλέπω και για τις δυό, είναι
SDR - HDR peak 100% window ~515 - 535 cd/m2.
Τώρα, σε παράθυρο 2 και 10% έχει διαφορά όντως υπέρ της Κορέας...
~900 vs ~1500 peak...
Γι' αυτό και δεν του λέω να πάρει Σόνυ και καλά... :)

Όμως, αν θέλει μια τηλεόραση να τη βάλει σε μεγάλο σαλόνι, και να βλέπουν τα παιδιά απ' τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, κάθε μέρα;;
Να μην ξέρει ότι αν πάρει OLED, θα κλαίει τα λεφτά του; 8-)
Χώρια που η γυναίκα του θα νομίζει βλέποντας Μενεγάκη στις 1 το μεσημέρι, ότι πλήρωσε 300€, και τ' άλλα 1000 τα έφαγε ο προκομμένος με τις γκόμενες...

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει ΤΕΛΕΙΑ τηλεόραση εκεί έξω...
Κι αν υπάρχει κάνει καμιά 60ρια χιλιάδες τουλάχιστον... (100ZD9...)
Προς το παρόν, οι OLED είναι μόνο γι' αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν το (νυχτερινό) προβολικό τους...
Κάνω κάπου λάθος;; :drinks:

Reaction score
2
Η τηλεόραση (λόγω εργασίας της γυναίκας μου αλλά και δικιάς μου) ανοίγει μετά τις 5,6 το απόγευμα. Μόνο ΣΚ πιο νωρίς αλλά και πάλι προτιμούμε να βγαίνουμε έξω με τον μικρό. Πολλές φορές ανοίγει και μετά τις 9 που κοιμάται ο μικρός για ταινίες, σειρές, ps4, xbox. Έχουμε και τηλεόραση στο δωμάτιο μας οπότε αράζουμε και εκεί.
Άρα από αυτά που διαβάζω παραπάνω η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι η Sony με μια πάρα πάρα πολύ μικρή διαφορά στην "απόλυτη" ποιότητα εικόνας που κερδίζει η Samsung. Σωστά?
Η μετάβαση θα γίνει από plasma 50PX950 την οποία ευχαριστήθηκα όσο δεν πάει.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Όπως τα λες. Εγώ θα έπαιρνα τη σόνυ (αν και οι περιορισμένες γωνίες θέασης είναι για μένα μεγάλο μείον..) Το αντρόιντ μαθαίνεται (η το ξέρεις ήδη, εγώ πάντως από μακριά...)
Δε πετάγεσαι μέχρι το μιντιαμάρκτ κωτσόβολος, μήπως έχει περισσέψει καμιά σε κανα ράφι, να τη δεις λίγο υπό γωνία, μήπως και σε ενοχλεί όσο κι εμένα;
Είσαι και μαθημένος με την πλάσμα...
***Δεν έχει την ΧΕ9305 αυτός ο φίλος σου;; ;)
** Κάπου κερδίζει η μία, κάπου χάνει η άλλη... Αν έλεγες για σόνυ XD (2016) θα έλεγα σάμσουνγκ.
Όμως στα φετινά μοντέλα, ο παλιός (SONY) πάτησε τόσο το γκάζι όσο του χρειάζεται για να κοιτάει τους άλλους στα ίσα η και αφ' υψηλού, σ'όλες τις κατηγορίες.
Του χρόνου ίσως γκαζώσει κι άλλο... Ίσως γκαζώσει η Κορέα...
Μην πολυ-αγχώνεσαι, σε καλό δρόμο είσαι. Ούτε ένα ντακάκι της προκοπής δεν παίρνεις με τόσα λεφτά...! :o :D :drinks:

Last edited:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Η KS8000 ήταν πέρυσι από της καλύτερες τηλεοράσεις και με quantum dot display.
Το quantum dot display, η SONY το λέει Τριλούμινος :) (ΣΟΝΥ QLED δηλαδή). Δεν το προμοτάρει όμως, για να μην πουν οι κακές γλώσσες ότι "έπεται" της SAMSUNG!
Αντιθέτως το αναφέρει με ψιλά γράμματα, ούτως ώστε να έρθει η στιγμή που ο κόσμος θα πεί: "Τι κουάντουμ ντοτ και ιστορίες, αυτό το έχει η σόνυ από χροοοόνια..."
Είναι πονηροί οι Ιάπωνες, μην τους βλέπεις έτσι κοντούς! 8-):D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Η μετάβαση θα γίνει από plasma 50PX950 την οποία ευχαριστήθηκα όσο δεν πάει.
Αν δεν έπαθε κάτι, γιατί την αλλάζεις με ελαφρά μόνο μεγαλύτερη;
Εξ ορισμού η εικόνα των LCD θα είναι χειρότερη.
Δε πετάγεσαι μέχρι το μιντιαμάρκτ κωτσόβολος, μήπως έχει περισσέψει καμιά σε κανα ράφι, να τη δεις λίγο υπό γωνία, μήπως και σε ενοχλεί όσο κι εμένα;
Είσαι και μαθημένος με την πλάσμα...
Ποιός παρακολουθεί τιβί υπο γωνία; :p

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Ποιός παρακολουθεί τιβί υπο γωνία; :p
Ξέρω μερικούς (δε λέω ποιούς), που έχουν τρεις καναπέδες σε "Π", και την 50'' Τιβί στην τέταρτη πλευρά! Πιάνουν απο έναν καναπέ ξάπλα τ' αρχοντόπουλα κι οι αρχοντοπούλες, και γονείς, γιαγιάδες κλπ κάθονται στα μπράτσα του καναπέ, δίπλα στα ηχειάκια της Τιβί... o_O
Ούτε τηλεκοντρόλ δε χρειαζόμαστε! Η Τιβί, είναι στην προέκταση του καρπού μου... :cry:
(Προδόθηκα;;; :confused: )

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29