5x στα 1000€

Reaction score
0
Κύριοι,

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός 5κάναλου τελικού ενισχυτή για να οδηγήσω τα αναβαθμισμένα ηχεία του home theater μου. Κεντρικό και left/right είναι τα Sonus Faber Toy και για surround χρησιμοποιώ δυο δίπολα της Energy. Τα ηχεία είναι κοντά στα 88db ευαισθησίας όλα και τα front κατεβαίνουν στα 4,7ohm που δεν είναι υπερβολικά χαμηλά για τις πιο αντίξοες συνθήκες. Γενικά είναι σωστά φορτία.

Ο AVR μου είναι ο Yamaha DSP-A5 που βέβαια δεν είναι στη κλάση των τωρινών ηχείων και θα κλιθεί χρέη AV preamp (μέχρι την αντικατάστασή του στο άμεσο μέλλον) με την σκυτάλη της υποδύναμης στο τελικό.

Για την ώρα στη κορυφή της επιλογής μου είναι ο Adcom GFA-7605 που κυμαίνεται κοντά στο 1000€.

Θα εκτιμούσα την άποψη σας για το πώς πιστεύετε θα δέσει με τα Sonus Faber σαν φορτία και ηχητικά αν γνωρίζεται όπως επίσης αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο στην ίδια τιμή περίπου.

Ευχαριστώ,
Πάνος

Reaction score
148
Απάντηση: 5x στα 1000€

εγω σε αυτα τα λεφτα θα εφτιαχνα 5καναλο τελικο με κιτ της hypex.

δες hypex.nl και δες και εδω
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57802
σκεφτομαι σοβαρα να φτιαξω κατι τετοιο.η ποιοτητα του ηχου και η δυνατοτητες οδηγησης ειναι πολυ μπροστα σε αυτα τα λευτα.

Reaction score
0
Ενδιαφέρον προσέγγιση αλλά απουσιάζει η εμπειρία για να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. Δεν θα’θελα να καταστρέψω τα ηχεία μου που με τόσο κόπο ακόμα πληρώνω, από δικά μου λάθη στα ηλεκτρονικά. ;-) :p

Reaction score
148

σε αυτο εχεις ενα δικιο.θελει χρονο και ορεξη για ξερεις κατι τετοιο.παντως λαθος δεν κανεις γιατι πας συμφωνα με το σχεδιο που ειναι πολυ απλο.απο το α συνδεεις το καλωδιο στο β.

το θεμα ειναι οτι με τα hypex εχεις ενισχυτη που δεν συγκρινεται καν με μηχανηματα του χιλιαρικου.δες εδω.οι 2 κυβοι εχουν μεσα τα hypex 700watt.δες με τι ηχεια παιζουν.
http://www.amsterdammastering.com/Hexateq/Studio_700_04.jpg

Reaction score
0
Wow! Τα Nautilus 801 της B&W δεν είναι; Βατοβόρα είναι αλήθεια, σχετικά αναίσθητα (86db αν δεν κάνω λάθος) και θα κατεβαίνουν και στα 2Ω. Αλλά μέχρι τώρα μιλάμε για δύναμη, νούμερα και επιδόσεις. Από ποιότητα σε σχέση με μια εταιρία που έχει 10αιτίες εμπειρία πως πάνε οι Hypex;

Γιατί δεν αρκεί να έχεις ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές και αντιστάσεις μεταλλικού φιλμ, τοροειδή μετασχηματιστές και ποιοτικά MosFET με ασημένιες καλωδιώσεις. Η τοπολογία και οι τεχνικές σχεδίασης ενός κυκλώματος είναι το Α και το Ω.

Και κακά τα ψέματα, για να λέμε και όλη την αλήθεια, 5 κανάλια ενίσχυσης με 1000€ δεν σου δίνουν και απόλυτη hi-fi αίσθηση και πολύ μακριά από κάτι hi-end αλλά τι να κάνω ο κακόμοιρος τόσα σηκώνει το πορτοφόλι μου. Άρα θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι συμβιβασμοί και στη ποιότητα και στην ιπποδύναμη. ;-) :p

Reaction score
148

εχμμ οχι.τα 800 ειναι!αλλα τα 700αρια hypex τα κουνανε πολυ δυνατα!κοιτα το hypex εχει τελειως ουδετερο χαρακτηρα.οτι του δωσεις στην προενισχυση αυτο παιζει.δεν χρωματιζει δεν εχει δικο του χαρακτηρα.αυτο ειναι και καλο και κακο βεβαια.ειναι flat δηλαδη.

τα hypex τα συγκρινεις με οποιοδηποτε ενισχυτη που εχει τα ιδια watt ανεξαρτητως κοστους...λογικη καταναλωση,ελαχιστη θερμοκρασια,ελαχιστος χωρος,τεραστιες δυνατοτητες οδηγησης.

με τα hypex θα οδηγησεις και το πιο δυσκολο ηχειο με τρομερη ποιοτητα και με το ελαχιστο δυνατο κοστος.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin