6.5'' combo w/t

Reaction score
0
Kαλησπερα παιδια,
Ερωτηση ειναι απλη.
Ενα combo με woofer Peerless HDS 164 Nomex (No830875) & Tweeter Seas 27TAFNC/D
Πως το βλεπετε ;
Το woofer (οπως το βλεπω στο διαγραμμα) ειναι μπασσατο και σταθερο ειδικα στο 30° στα 88dB εως τα 4.0kΗz+
To tweeter αν δεν κανω λαθος ειναι μεταλικου θολου.
Πραγμα που μου αρεσει μιας και εχουν εναν αερα ... λαμπροτητας. Ψηλα (τουλαχιστον μεχρι εκει που ακουει το αυτι) ειναι σταθερο και οχι καταστροφικο.
Τοποθετηση, σε εργοστασιακες θεσεις renault clio 2. Ενα ψηλο-doorpanel πανω στο πλαισιο της πορτας και οχι στην ταπετσαρια+μονωση. Tweeter στις εργοστασιακες θεσεις πανω στο ταμπλο και οχι μεσα . Θα βλεπουν παρμπριζ.
Ενισχυτης soundstream (τον ειχα ...) SA245 γεφυρωμενος 1&2, 3&4 ch, 100RMSx2/4Ω

Δευτερη ερωτηση,
Crossover ; 2δρομο, 3.0kHz; 12db slope; Το woofer ειναι 8Ω και το tweeter 4Ω Θα παιξει ; και απλα θα ζητησει παραπανω ρευμα απο τον ενισχυτη ετσι;

Αυτο ειναι ολο . :121: ευχαριστω !

Reaction score
1
Απάντηση: 6.5'' combo w/t

Η ερώτηση είναι απλή, οι απαντήσεις είναι ζόρικες...

α) μην κοιτάς καθόλου τα διαγράμματα των εταιριών, αυτά από τη στιγμή που το σασί μπει στο αμάξι πάνε περίπατο και δεν ξέρει κανείς τι προκύπτει ως νέα καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων (μόνο με μέτρηση βγάζεις άκρη).

β) αν δεν ήταν ψαγμένη η εταιρία, θα έλεγα ότι το μεταλλικό τουίτερ είναι εγγύηση οξύτητας, σπάνιες οι περιπτώσεις non-poisonous reproduction. Επιπλέον, η χροιά του τουίτερ υπαγορεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χαρακτήρα του ενισχυτή.

γ) για το πάνελ στην πόρτα με τις προδιαγραφές που αναφέρεις είμαι σύμφωνος 100%, το τουίτερ όμως εκεί ψηλά να βλέπει παρμπίζ είναι εχέγγυο για "πικρές" ανακλάσεις και "κατσαρό" ήχο. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνεις τεράστια δουλειά με το κροσόβερ και να σε βοηθάνε και οι ηλεκτρομηχανικές ιδιότητες των επιμέρους σασί για να τα παντρέψεις σωστά και να προκύψει ένα "ενιαίο" αποτέλεσμα και όχι ένα τύπο "μεσαία στα πόδια μου - πρίμα στο πρόσωπο".

δ) ο ενισχυτάκος σου είναι old school, αλλά respect. Το μόνο που με χαλάει κάπως είναι η σχετική έλλειψη ισχύος (αν και οι απόλυτοι αριθμοί δε λένε τίποτα επ'αυτού).

ε) αν το κροσσόβερ είναι χειροποίητη ιδιοκατασκεύη με επιλεγμένα κομμάτια trial'n'error, τότε προχώρα το και ο Θεός μαζί σου... ΑΛΛΗ λύση, προς κάτι έτοιμο δλδ, δε βλέπω γιατί έχει πολλά θέματα το compo σου (8/4ωμ - μεγάλο berdtheway, συχνότητες αποκοπής, θέσεις σασί, κτλ κτλ κτλ). Επιπλέον, το 8ωμο πρέπει να είναι μεγάλη φαγάνα, δε θα σκεφτόμουν τίποτα λιγότερο από 150-200RMS μόνο γι'αυτό.

Στη θέση σου, θα το πήγαινα απλά σε ενεργό σύστημα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο ενισχυτής σου δε βοηθάει. Αντιθέτως, στις μέρες μας κυκλοφορούν εκπληκτικές πηγές-όπλα με τις οποίες μπορείς να κάνεις στην κυριολεξία τα πάντα και μάλιστα με σχετικά μικρό κόστος (περί τα 300€ καινουργί!).

Αυτά.

Reaction score
0

δυσκολα τα πραγματα δηλαδη ...
Το (α) το καταλαβαινω και ειναι λογικο. Νομιζα ομως οτι παιρνεςι μια ιδεα με τι εχεις να κανεις απεναντι σε αλλα.
Με το (β) Ok και πιστευω οτι ο ενισχυτης μου θα ανταποκριθει στο tweeter .
Το (γ) ok, σιγουρα στο τριγωνακι του καθρεπτη θα ηταν ακομα καλυτερα. Δεν θελω να βαλω επιπλεον κατασκευες ή να φαινετε οτι κατι γινετε εκει μεσα .
Στο (δ) Αυτο ειναι ολο οτι εχω. Oι καιροι δυσκολοι εξ' αλλου εχω τοσα αλλα μηχανηματα απο παλιες αμαρτιες, γιατι να μην τις χρησιμοποιησω .
Με το (ε) Εψαχνα να βρω σε 4Ω αλλα δεν ... Νομιζω οτι ειναι 50rms ! Πραγματικα το οτι ειναι 8Ω δεν ηξερα οτι θα επρεπε να κοιταζω τοση ισχυη ! (150-200wrms) Πραγμα που δεν εχει ο ενισχυτης μου... 100rms στα 4Ω και για woofer & xover & tweeter εχω ολο κι ολο.
Ειδικος δεν θα τα φτιαξει τα κροσοβερ αρα σιγουρα θα ειναι αποτυχια. Κι εγω στην θεση μου θα κοιταγα ενα ενεργο.

Οταν λες πηγες ; τι εννοεις ;

Reaction score
0

Ξερεις κατι ... Ψαχνω καθαρο ηχο με καποια ποιοτητα. Ομως δεν ψαχνω πια τις εντασεις των 120-130dB ... Ειναι μακρια απο τους στοχους μου. Το πολυ να παιξω με το 60% της δυνατοτητας της πηγης μου. Γι' αυτο και θελω ενα μεταλικο tweeter. Σωστη ισορροποια μεταξυ χαμηλης και υψηλης μπαντας με μαλακο- αργο μπασο.
Να ειναι απλο, χωρις sub χωρις περιτα λυπη, χωρις να το βλεπουν. Εξαλου ειναι sport της renault (μπορει αυτο να μην σας λεει τιποτα σε μερικους, αλλα λεει σε 'μενα). Αρα το βαρος ειναι συμαντικο σε αυτην την περιπτωση.
Τα ακουσματα μου ειναι, Ελληνικο κλασικο και εντεχνο και παλια κυριως ροκ, βεβαια ακουω και πολυ ραδιοφωνο.

Reaction score
1

Πηγή = η συσκευή από την οποία "πηγάζει" το μουσικό σήμα στο σύστημά μας. Με άλλα λόγια το "ραδιοcd"...

H λύση στο πρόβλημά σου λέγεται:

http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=2297&cpid=&ccid=2&t=2-

Οδηγείς τον 6κάναλο ενεργά και ξέμπλεξες με τη μία και πολύ κυριλέ. Τα 300€ που ζητάει αυτή η πηγή, believe me, δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Ανακατεύοντας παλιές αμαρτίες, απλώς φτιάχνεις καινούργιες.

Κανείς δε μίλησε για 130dB (φτου φτου, μακριά από μας η καφρίλα).

Με συγχωρείς, νομισα ότι το Peerless είναι 8ιντο. Αλλά και πάλι, με τόσα βατάκια ίσα ίσα που θα το γαργαλάς.

Reaction score
0

Αααα αυτη την πηγη ... lol ... (Nαι...επειδη ειναι out of question δεν το σκευτικα καν)
Ναι δεν λεω καλη ειναι αλλα δεν αλλαζω την εργοστασιακη. (για τους λογους που εγραψα πιο πανω.)
Δυστηχως η πηγη ειναι μερος των γραμμων της κονσολας και δεν θελω να τις χαλασω.

Αλλα ετσι οπως μου τα γραφεις το προβλημα ειναι ο ενισχυτης ... Λες wattακια και για να το λες σιγουρα καπου σκαλωνεις . Και εστω οτι το προβλημα ειναι το 8Ω γουφερ, δεν τα εχω παρει ακομα, αρα αν ηταν 4Ω θα ηταν καλυτερα.
Προφανως ενεργα παλι σωστα;

(μα για αυτο το γραφω combo και οχι components στην επικεφαλιδα !!! Λεμε εχω δεθει Κομπο ...)

Ανακατεύοντας παλιές αμαρτίες, απλώς φτιάχνεις καινούργιες.
Δηλαδη τι να τις κανω ;;; Αφου τις αγορασα τοτε και ειχαν σοβαρα χρηματα ; Να τις πεταξω ;
Θα μου πεις πουλατες... οk; Aς πουμε εναν epulse XP800.1 καινουριο ! Mε το χειριστηριο του. Στο κουτι του, που ειναι λες και ειναι καινουριο με τιμη 300€ το αντιπροσωπευει ;
Δηλαδη το sony C90 200€ κανει ;

Reaction score
1

Ωραία, δες το αλλιώς τότε:

εφόσον δεν έχεις αποκτήσει ακόμη τα εν λόγω κομμάτια, γιατί δε στρέφεσαι σε ένα ωραιότατο έτοιμο 2δρομο σετ, το οποίο θα οδηγήσεις με γεφυρωμένο ενισχυτή και τέλος?

Προτάσεις υπάρχει άπειρες, αν μιλάμε για bang for the buck θα σου πρότεινα το πολυαγαπημένο μου http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8207 ?

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη φτηνότερες λύσεις, θα έλεγα όμως πολύ απλά ότι εκτός από best-buy, το σετάκι αυτό πέρα από τους αριθμούς, είναι εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα, έχει φορεθεί πολύ και δεν έχει απογοητεύσει κανέναν. Μην μου πεις και συ "Μα, καλά, Pioneer?", γιατί θα πέσεις πολύ έξω σε οποιδήποτε εκτίμησή σου. :102:

Τώρα, όσον αφορά τις παλιές αμαρτίες, αυτές πρέπει να τις ζούμε στον καιρό τους. Τόσο το Sony όσο και το X-pulse ήταν εκπληκτικά προϊόντα στην εποχή τους, συνεχίζουν να είναι αξιολογότατα οπως και να το δει κανείς, αλλά καλώς ή κακώς στις μέρες μας βρίσκει κανείς μηχανήματα με πολλαπλάσιες αρετές και ευκολίες στο 1/2 ή στο 1/3 της τιμής των "παλιών". Οπότε, γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το C90 πχ (που σε τελική ανάλυση ούτε καν μία θύρα USB δε διαθέτει)?

Reaction score
0

why not !
Δεν θα σου πω "Μα, καλά, Pioneer?" ελπιζω να με ικανοποιησει .
Ξερεις ειμαι περιεργος... Να φανταστεις διαβασα εδω για το concord 5 και πηγα να το παρω μιας και ειπα ...'νταξ μου εχει φυγει καπως η κ@βλα ας παρω αυτο που ειναι best buy (για τα λεφτα του) ...Εεε και μικρες τωρα ... Θα κανω τα στραβα ματια ή μαλλον αυτια.
Τελικα το εβαλα στον ενισχυτη (SA245) γεφυρομενο και με το gain στην πιο μικρη θεση το αφησα να παιξει αρκετες ωρες και την ενταση της πηγης στο 10/30.
Αργοτερα ανοιξα το βολιουμ στο μισο για αντε μισο λεπτο; Και το εκλεισα, το μαζεψα, το εβαλα στο κουτι του και το πηγα πισω.
"Φιλε πραγματικα δεν ακουγετε" ή "εγω δεν μπορω να ακουσω απο αυτο" Μπορει να ειναι απειρως καλυτερο απο το σετ του αυτοκινητου αλλα ειχα την αισθηση οχι του best buy αλλα shit spend.
Και ελεγα μεσα μου εδωσα 100€ γι' αυτο; Ασε δε που αν εκανα να ανοιξω λιγο το gain θα ανατιναχτει !
Στο 15/30 ;
Tελικα τα αυτια μου ειναι μοσχοαναθρεμενα;

Εχει και αλλο η ιστορια αλλα μαλλον θα βαρεθεις .... οπωτε ασ'το

Reaction score
0

Τώρα, όσον αφορά τις παλιές αμαρτίες, αυτές πρέπει να τις ζούμε στον καιρό τους. Τόσο το Sony όσο και το X-pulse ήταν εκπληκτικά προϊόντα στην εποχή τους, συνεχίζουν να είναι αξιολογότατα οπως και να το δει κανείς, αλλά καλώς ή κακώς στις μέρες μας βρίσκει κανείς μηχανήματα με πολλαπλάσιες αρετές και ευκολίες στο 1/2 ή στο 1/3 της τιμής των "παλιών". Οπότε, γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το C90 πχ (που σε τελική ανάλυση ούτε καν μία θύρα USB δε διαθέτει)?
Εεε μα !!! Το sony πραγματι δεν εχει ουτε θυρα Usb αλλα ρε φιλε 200€ μου το ζητησε ενας ;;; Γραφει καπου μλκς στο μετωπο μου; Για να κτλαβω δηλαδη. Τοτε αφου δεν εχει θυρα δεν εχει hi σηματα τοτε τι το θελει για πεντοβολα! και να το παρει 200€ ;
Με τον Χpule κουνας πολυκατοικια ; 1Χ500rms/4Ω, δυο να βαλει παραλληλα παει 900rms/2Ω με 300€ ;
Που για να παρεις αντιστοιχο θελεις 700€ στο Νερο και για πλακα.

Reaction score
1

concord 5, ε?

Έχω δει να τα προτείνει πολύς κόσμος και σοβαρά άτομα... Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, δε θα μπορούσα ποτέ να θεωρήσω ένα ξεβράκωτο woofer (όσο καλό κι αν είναι) και ένα tweeter που τρέχει με απλό πυκνωτάκι (όσο καλό κι αν είναι) ως σετ που θα έβαζα στο αμάξι μου.

Η επιλογή ηχείων είναι πονεμένη ιστορία πρωτίστως γιατί ενώ αποτελεί μία καθαρά προσωπική υπόθεση, συνήθως η τελική επιλογή περνάει μέσα από το παραμορφωτικό πρίσμα γνωμών τρίτων. Αν συνυπολογίσουμε τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε συστήματος (ιδιαιτερότητες καμπίνας, ενισχυτές, θέσεις/τρόπος εγκατάστασης), τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι το "Fail" μπορεί να συμβεί εύκολα.

Δυστυχώς, τα 170Ci έχουν τσιμπήσει πολύ σε κόστος το τελευταίο διάστημα (έφτασαν να κοστίζουν ακόμη και 135€), παρ'όλα αυτά imho η αξία του σετ είναι δεδομένη (ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι κοντράρει με αξιώσεις άλλα σετ πολλαπλάσιας αξίας, των 300-400€ πχ).

Mήπως να απευθυνόσουν σε κάποιον επαγγελματία, όμως? Να σου προτείνει και να ακούσετε κάποια σετ πριν την τελική επιλογή? Είναι η ασφαλέστερη μέθοδος, εκτός αν είσαι φανατικός χομπίστας που θες να το προσπαθείς μόνος σου.

Reaction score
1

Το X-Pulse θα μπορούσες κάλλιστα να το αξιοποιήσεις ακόμη και σήμερα άνετα. Το Sony αντιθέτως είναι περσινά ξυνά σταφύλια, με τα 200€ που ίσως έπαιρνεις, αγοράζεις καινούργια πηγή που ρίχνει στο Sony άνετα στ'αφτιά σε κάθε τομέα (ίσως συνεχίζει να κερδίζει στην ποιότητα υλικών/αφής, καθώς με τα σύγχρονα έχουμε πήξει στην πλαστικούρα).

Reaction score
0

Τι 135; στο λινκ που μου εδωσες 180€ εχει .

Ναι ... ο ηχος του C5 ειναι μπουκομενος ! Τα tweeter ειναι λες και ειναι πισω απο καραβοπανο και φυσικα δεν εχει αερα ... Απλα γεμιζει τον χωρο ! Μεσαιες με παραπανω ενταση απ' οτι θα επρπε και τα χαμηλα ... Εεεε λες αυτο το γουφερακι εχει ψυχουλα μεσα του στις πολυ χαμηλες.
Σαν να λεμε 100-200hz παει να διξει οτι εχει μποτα αλλα δεν μπορει μια και ολες οι υπολοιπες συχνοτητες βγαινουν μαζι !
Γενικα το Σετ ειναι αχρωμο και ατονο.
Αν κανεις το λαθος και βαλεις Μαρινελλα το "ποτε" θα νομιζεις οτι ειναι τραβελι !

Δεν κανει λεμε ... Η αληθεια ειναι οτι στο βαθος απο αυτο που ακους νομιζεις οτι ρυθμιζοντας το, θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα. Ομως εχουν περασει τοσα σετ απο τα χερια μου κοντευω τα 40... Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση να γινει.

Αντιθετα, αν βαλεις να ακουσεις την Κayle και Gomez και τετοιες χαζομαρες, εκει θα ελεγα οτι ταιριαζει μιας και αυτα τα τραγουδια ειναι ολο εφε και αντεχει αυτα τα κακογραμμενα εφετζιδικα τραγουδια. Αρα μπορεις να τα ακουσεις χωρις να κτλβεις τι σημβαινει μιας και η αναπαραγωγη των ασχετων εφε δεν ενοχλουν το καραβοπανο που εχει στηθει μπροστα του !

Το εθαψα ; Οχι εγω ... Ειναι αυτο που ειναι ... Ειναι για τοποθετηση σε ανθρωπους που δεν ζητανε τιποτα απο τον ηχο στο αμαξι τους απ'το να ακουνε ραδιοφωνο και κανενα τραγουδι .
Γενικα, ειναι στην κατηγορια για αντικατασταση απο τα πρωτης τοποθετησης. Μεχρι εκει, Τελος.

Εχω παει στο Νικο στην Αργυρουπολεως ... Οk ο ανθρωπος ξερει πολυ καλα το επαγγελμα αλλα αν αρχισουμε να λεμε για αντικατασταση της πηγης, οταν δεν θελω και τοποθετηση sub, οταν δεν θελω... Δεν νομιζω οτι εχω να πω περισσοτερα !
Οταν γυρνας στα Μεγαρα για να πιασεις χρονο στα 12 δευτερολεπτα, τα πανελ και τα sub σπανε και πανε βολτα,

Reaction score
1

ΕΙΧΕ φτάσει να κοστίζει ακόμη και 135€, πλέον βρίσκεται στα 180€...

Να ξέρεις ότι με οποιοδήποτε, το καλύτερο σετ της αγορά σε 16άρι, το πολύ πολύ να ακούσεις καλά μέχρι τους 70-80 κύκλους. ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι φτιαγμένο για να παίζει πιο κάτω, για ολοκλήρωση της εικόνας, χρειάζεσαι σαμπ.

Οπότε, εφόσον πρέπει να συνδυάσεις τόσους πολλούς αντεγκλητικούς παράγοντες στο αμάξι/σύστημά σου, είναι απαραίτητος ένας συμβιβασμός.

ΥΓ. Για να απολαύσεις ήχο με τον τρόπο που περιγράφεις στο αμάξι, καλώς ή κακώς το ενεργό σύστημα είναι μονόδορομος. Αν θα είναι 3δρομο ή 4δρομο, εξαρτάται από την τσέπη και το πάθος του καθενός. Με "ταπεινότερα" συστήματα, κάποιοι συμβιβασμοί είναι δεδομένοι.

Reaction score
0

Ναι ειμαι ετοιμος για συμβιβασμους !
Συμβιβαζομαι να μην ακουω κατω απο 70Hz. Ομως τις υπολοιπες συχνοτητες θελω να τις ακουω σωστα.
Να δω το 170; ή Αν εχεις να μου προτηνεις καποιο αλλο σετ ;

ΚΑι βλεπουμε τον ενισχυτη που χρειαζεται!

Reaction score
1

Σε ανθρώπινα λεφτά, δε θα βρεις κάτι άλλο. Θα αρχίσει να παίζει με 50-60 βατ, με πάνω από 100 θα έχει ακόμη πιο γεμάτο ήχο και έλεγχο, Αντέχει σίγουρα ισχύ μέχρι 170-180RMS (tested). Και όπως πάντα, ο ήχος που βγαίνει από τα ηχεία υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό και από τον ενισχυτή...

Τώρα, αν μου πεις ότι είσαι διατεθειμένος να σπρώξεις καμιά 500αριά € μόνο για ένα 2δρομο, τότε αρχίζει και σοβαρεύει άσχημα το πράγμα.

Η επιλογή ενισχυτή είναι σαφώς πιο εύκολη υπόθεση (ευτυχώς).

Reaction score
0

Μμμμ ... Το εχω ακουσει ξανα αυτο ... για το 500αρικο .
Μηπως να κανω κατι σωστα και να μην παιδευομαι ;

Ας το συζητησουμε ... Που παμε οταν σοβαρευει ασχημα το πραγμα;

Reaction score
1

ΌΛΑ τα λινκ είναι ενδεικτικά, απλά τα βρήκα όλα μαζεμένα.

Με οποιοδήποτε από τα παρακάτω, από το έξοχο ESX μέχρι το γαμάτο RS-Audio θα ήσουν απόλυτα καλυμένος. Για συμπλήρωμα, δε θα πήγαινα σε τίποτε λιγότερο από έναν Mosconi AS200.2 (μη σου πω και τον 300.2...).

http://www.caraudio-store.de/VE-6.2C,Vision,16cm,2-Wege,System,Esx::::5448::::8cfb400f.html

http://www.caraudio-store.de/SQL,16...System,GLADEN,AUDIO::::19542::::5568207c.html

http://www.caraudio-store.de/HX,165...System,Audio,System::::19796::::1c8310d3.html

http://www.caraudio-store.de/Dotech,Ovation,6,16cm,2-Wege-System,morel::::4121::::61e61d93.html

http://www.caraudio-store.de/CS,265...Wege-System,Rainbow::::20052::::235d2da0.html

http://www.caraudio-store.de/RS,Com...ege-System,RS-AUDIO::::15474::::3f59f1ef.html

http://www.caraudio-store.de/AS-200.2,Verstaerker,2x340Watt,rms,Mosconi::::9029::::fbd44d6d.html

Μπορείς να τα βρεις όλα τα κομμάτια είτε εδώ, είτε αλλού και σε αρκετά χαμηλότερες τιμές... :102:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Δεν θα μπω στην ωραία και ευχάριστη συζήτηση (hi fi) αλλά θα αναφερθώ για το c5.
Επιμένω ότι το σετ είναι value for momey και κακώς του δίνετε τον τίτλο του σκατά!!
Είναι πολύ τίμια αγορά στην κατηγορία των 100 Ε, το ότι δεν αναπαράγει όπως θα ήθελε ο ακροατής στο Χ αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι είναι σκατά. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθιστούν ένα σωστό ηχητικό και επιθυμητό αποτέλεσμα στον κάθε χώρο του αυτοκινήτου.

Δεν με ενδιαφέρει το κάθε c5 ούτε είμαι ο αντιπρόσωπος, αλλά η σωστή ενημέρωση.

Επειδή μπήκα στο τρυπάκι, θα πως και κάτι ακόμα. Το crossover είναι μια σοβαρή και ενδιαφέρουσα υπόθεση και δεν είναι μόνο το-τα σημεία αποκοπής. Εκεί κι αν υπάρχουν παράγοντες όπως θέσεις ηχείων, αντιστάσεις στα φίλτρα που δημιουργούν όχι μόνο εξασθένηση όπως οι περισσότεροι πιστεύουν αλλά και μερική αλλαγή φάσης κλπ κλπ.
Δεν υπάρχει ορισμός περι σκέτο πυκνωτάκι, (άρα δεν είναι καλό) η όλα τα μεγάφωνα χρήζουν 12dB slope.

Reaction score
245
Re: Απάντηση: 6.5'' combo w/t

ΌΛΑ τα λινκ είναι ενδεικτικά, απλά τα βρήκα όλα μαζεμένα.

Με οποιοδήποτε από τα παρακάτω, από το έξοχο ESX μέχρι το γαμάτο RS-Audio θα ήσουν απόλυτα καλυμένος. Για συμπλήρωμα, δε θα πήγαινα σε τίποτε λιγότερο από έναν Mosconi AS200.2 (μη σου πω και τον 300.2...).

http://www.caraudio-store.de/VE-6.2C,Vision,16cm,2-Wege,System,Esx::::5448::::8cfb400f.html
Αν τα παρεις σαν ανταλακτικα,τα μιντμπας ESX VE απο εδω Ελλαδα,εχουνε καπου στα 210 ευρω τιμη καταλογου.Οποτε κοτσαρεις και ενα καλο σετ τουητερ και εισαι κομπλε απο ηχεια.Το θεμα μας ομως,απο οτι καταλαβα εγω,ειναι πως ο ανθρωπος θελει κατι καλο ωστε να παιζει και λιγο μπασαδικα στα χαμηλα και ετσι να γλυτωσει το γουφερακι στο πορτ-παγκαζ.Εκει θελει να ψαχθεις καλα και μονο με τις συμβουλες ενος καλου εγκαταστατη θα βγαλεις ακρη.Οσον αφορα τα concord,μην τα βλεπετε σαν φολα.ΕΙναι αρκετα καλα,εξαλου perlles ειναι.Αλιως το ακους το ηχειο στον αερα και διαφορετικα θα ακουστει σε μια πορτα.Οταν εγω εβγαλα τα μιντμπας που φοραγα στο golf 5 και τα εβαλα στο focous ii,ξενερωσανε ακομα και τα π@π@ρ@α μου.Παιζει ρολο και το αμαξι.Γενικα,για να μπορεσει ο φιλος μας να εχει ενα καλο αποτελεσμα με ενα διααιρουμενο,αναγκαστικα θα τα σκασει για 2δρομο,μονωση και ενισχυτη.Αν εχει εργοστασιακο R/CD το ρενο,ενσωματομενο στην κονσολα,καλα θα κανει ο φιλος μας να μην προβει σε καμια αλλαγη,γιατι και παλι ο ηχος του θα ειναι μουντος,αγχρωμος,χωρις αερα και γενικα δεν θα πετυχει ουτε στο μισο αυτο που ψαχνει.Η πηγη ειναι το Α και το Ω,αφου απο εκει ξεκιναει ο καλο ο ηχος.
Οσο για τα RS που λει ο κολιτος μου Ναβουχωδονοσορας,θα πρεπει να βρεις ενισχυτη με πολυ μεγαλα καλαμπαλικια για να καταφερεις να τα κανεις να σκισουνε τις πορτες.Αν τον βρεις ομως.......αντε γειαααααααααααα.Στο λεω εκ πειρας,ομως σε ανωτερο μοντελο της RS,αλλα γενικα ολλα τα RS θελουνε ενισχηταρα που ετσι και τον εχεις κερνας τα αυτακια σου νοτες μαγικες.

Reaction score
245
Re: Απάντηση: 6.5'' combo w/t

Ναι ειμαι ετοιμος για συμβιβασμους !
Συμβιβαζομαι να μην ακουω κατω απο 70Hz. Ομως τις υπολοιπες συχνοτητες θελω να τις ακουω σωστα.
Να δω το 170; ή Αν εχεις να μου προτηνεις καποιο αλλο σετ ;

ΚΑι βλεπουμε τον ενισχυτη που χρειαζεται!
Αν εχει θεση στο ταμπλο για τουητερ και ειναι λιγουλακι μεγαλη,δεν βαζεις εκει ενα μικρο midrange,το τουητερ στην κολονα και ενα καλο midbass στην πορτα,να φτιαξεις ενα πολυ καλο τροδρομο εμπρος?Κοψε κιγα λεφτα απο εδω,δωσε και το κατι τις παραπανω και θα εχεις πολυ ωραιο ηχο,χωρις περιτο βαρος απο σαμπ-γουφερ στο πορτ-παγκαζ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT