6550c svetlana vs kt-88 / kt-120

Reaction score
1.720
Εχοντας ως αφορμη ερωτηση φιλου [σε αλλο θρεντ] για επιλογη λυχνιων καταθετω με την σειρα μου τις δικες μου εντυπωσεις των παραπανω λυχνιων που δοκιμαζω αυτη την περιοδο στον καινουριο μου ενισχυτη.
Αξιζει να πω οτι ο ενισχυτης μπορει να δεχθει τις παραπανω λυχνιες καθως εχει την δυνατοτητα και απο την τροφοδοσια του αλλα και γενικοτερα ως σχεδιαση.

1] 6550 svetlana
Ηχος δυναμικος ποιο [τραγανος ] με πολυ λεπτομερεια και αερα στο ανω ακρο, και γενικοτερα ποιο κρισπι!

2] κτ-88 jj
Εδω εχουμε ηχο λιγο ποιο [βαρυ] με μεσαια που θυμισει λιγο απο el34 στο ποιο δυνατο ομως.
Σε σχεση με την 6550 ειναι ποιο γλυκοηχη με αρκετη λεπτομερεια αλλα οχι σαν την 6550.

3] κτ-120 .
Δυναμη , δυναμη , δυναμη , αλλα δεν εχει την μεσαια της κτ88 , αλλα ουτε τον κρισπι ηχο της 6550.
Θα ελεγα οτι ειναι καπου στη μεση.
Θα παιξω λιγο με τα ρευματα ηρεμιας καιθα γραψω περισσοτερα.....

Reaction score
371
Τάκη οι εντυπώσεις σου για τον χαρακτήρα του ήχου των συγκεκριμένων τύπων λυχνιών, συμφωνούν απόλυτα και με τις δικές μου εντυπώσεις. Πολύ σωστός :thumbsup:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Και γω αυτες δοκιμαζω τωρα.Νομιζω οτι προς το παρον μονο αυτοι φτιαχνουν η κανω λαθος?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Tις ακουσα πολυ λιγο,οποτε δεν πειραματιστηκα και πολυ,αλλα η πρωτη εντυπωση ειναι οτι ακουγονται πιο refined και ανετες απο την ΚΤ88.Θα ελεγα οτι μου θυμιζουν πιο δυνατη ΚΤ66.Αλλα αυτα με επιφυλαξη μεχρι να τις ακουσω περισοτερο.

Reaction score
1.720
O ενισχυτης μου ειναι dual mono με 630va τροφοδοσια ανα καναλι. Συνολικη χωρητικοτητα 2000mf ανα καναλι . Επισης στα υπολοιπα κυκλωματα δεν εχει πουθενα ηλεκτρολυτικους.
Καταλαβαινεις απο θεματα ντραιβ τι κανει! Τα ηχεια μου 4ωμα . Ακομα δεν του εγω βαλει αναδραση και ο ελεγχος ειναι εξωπραγματικος!! Με τις 120 νομιζεις οτι θα ξεκολλησει το δαπεδο!!

Reaction score
1.720
Βασιλη καλημερα.
Δεν εδωσα ποτε κοκκινη καρτα στις el34.
Ηταν,ειναι , αλλα και θα ειναι απο τις αγαπημενες μου λυχνιες μαζι και με τις el84!!
Bελουδινος ραφινατος ηχος που κατω απο σωστη σχεδιαση δεν υπερβαλει στην γλυκα.
Δεν σου κρυβω οτι εδω και αρκετο καιρο βρισκομαι πολυ κοντα στην ολοκληρωση ενος σχεδιου που θα υλοποιηθει με ενα ζευγαρι ανα καναλι σε ταξη Α αλλα και μεενα μονο σταδιο ενισχυσης [διαφορικο] . Εννοειται οτι μιλαμε για zero f.b. ενω θα ειναι και φουλ μπαλανς.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Βασιλη καλημερα.
Δεν εδωσα ποτε κοκκινη καρτα στις el34.
Ηταν,ειναι , αλλα και θα ειναι απο τις αγαπημενες μου λυχνιες μαζι και με τις el84!!
Bελουδινος ραφινατος ηχος που κατω απο σωστη σχεδιαση δεν υπερβαλει στην γλυκα.
Δεν σου κρυβω οτι εδω και αρκετο καιρο βρισκομαι πολυ κοντα στην ολοκληρωση ενος σχεδιου που θα υλοποιηθει με ενα ζευγαρι ανα καναλι σε ταξη Α αλλα και μεενα μονο σταδιο ενισχυσης [διαφορικο] . Εννοειται οτι μιλαμε για zero f.b. ενω θα ειναι και φουλ μπαλανς.
Αχ αυτη η EL84 :)

Reaction score
1.720
oπως και η ecl 86 για οσους γνωριζουν. Ειχα υλοποιησει προ αρκετα χρονια εναν τετοιο ενισχυτη με οριτζιναλ μετασχηματστες εξοδου της philips ad -9058 c core !Μιλαμε για τα ποιο γλυκα 9βαττακια του κοσμου!!!!

Reaction score
1.720
και μιας και τρολαρουμε αλλο ενα θεικο λαμπακι με ισχυ κοντα στην el 34 και αγνωστο για πολλους ειναι το Αμερικανακι που ακουει στο ονομα 7868!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Tακη,δοκιμασες ΚΤ66?
Με εξαιρεση την δυναμη βρισκω οτι δεν υστερουν απο τις μεγαλυτερες,αντιθετα,καταληγω να τις χρησιμοποιω πολυ συχνα.

Reaction score
1.720
Δεν τις εχω δοκιμασει. Εχω ομως κατι σπεσιαλ 6l6 sylvania τις κραταω για οδηγηση σε κανα set.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13