8 HZ από ακουστικά, 15 ΗΖ από ηχεία, γίνεται;

Reaction score
11
Σε μέτρηση που έκανα με την γεννήτρια συχνοτήτων ανακάλυψα ότι ακούω από 8 HZ με τα ακουστικά και με λιγότερο από 15 HZ με τα ηχεία!

Η απορία: δεν ξέρουμε ότι τα 20 ΗΖ, αν θυμάμαι καλά, θέλουν 17 μέτρα μήκος ευθεία στο χώρο μας για να ακουστούν; Πως μπορεί να ακούω τα 8 ΗΖ στα ακουστικά και τα 15 HZ στα ηχεία;

Και κάτι άλλο παράδοξο: βάζοντας την γεννήτρια στο... 1 HZ το σύστημα ανταποκρίνεται και κουνάει τις ... γουφεράντζες πέρα-δώθε τόσο αργά που μετράς τις παλινδρομήσεις!

Τι λέτε;

:111:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319
Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ!!!! Αυτα τα CAV τα κανουν ολα τελικα!!!

:116:

Και στο 1 HZ κεντανε!! !!!! !!

Reaction score
11.392

Το μήκος κύματος είναι 17 μέτρα. Δεν χρειάζεται να απέχεις τόσο από το ηχείο για να ακούσεις τη συχνότητα αυτή. Αν υποθέσουμε ότι η γεννήτρια συχνοτήτων βγάζει μόνο τα 8 Hz (και όχι κάποιες αρμονικές), τότε είναι πιθανό όχι να ακούς τον ήχο, αλλά να νιώθεις το φύσιμα. Επειδή πάει πολύς καιρός που έκανα ανάλογο πείραμα με τα δικά μου ακουστικά, θα το επαναλάβω και θα επανέλθω.

Το ότι στο 1Hz κουνιόνται τα γούφερ μπρος πίσω τόσο αργά που μετράς τις παλινδρομήσεις δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε παράδοξο. Τέτοιο σήμα στέλνει ο ενισχυτής, έτσι μεταβάλλεται το μαγνητικό πεδίο στο πηνίο φωνής, έτσι κουνιόνται τα γούφερ. Απλά κουνιόνται, δεν βγάζουν ήχο.

Reaction score
10

Συμπέρασμα: Ακόμα και τα ακουστικά σου είναι καλύτερα από τα ηχεία σου! :136:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Το μήκος κύματος είναι 17 μέτρα. Δεν χρειάζεται να απέχεις τόσο από το ηχείο για να ακούσεις τη συχνότητα αυτή. Αν υποθέσουμε ότι η γεννήτρια συχνοτήτων βγάζει μόνο τα 8 Hz (και όχι κάποιες αρμονικές), τότε είναι πιθανό όχι να ακούς τον ήχο, αλλά να νιώθεις το φύσιμα. Επειδή πάει πολύς καιρός που έκανα ανάλογο πείραμα με τα δικά μου ακουστικά, θα το επαναλάβω και θα επανέλθω.

Το ότι στο 1Hz κουνιόνται τα γούφερ μπρος πίσω τόσο αργά που μετράς τις παλινδρομήσεις δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε παράδοξο. Τέτοιο σήμα στέλνει ο ενισχυτής, έτσι μεταβάλλεται το μαγνητικό πεδίο στο πηνίο φωνής, έτσι κουνιόνται τα γούφερ. Απλά κουνιόνται, δεν βγάζουν ήχο.
Φίλε Petro_Dalipi δηλαδή:

1)Tα 15-20 HZ ακούγονται σε ένα μέσο οικιακό χώρο ακρόασης;

Γιατί εδώ τα ακούω άνετα! Μήπως είναι αρμονικές;

2)Με τα ακουστικά μου δίνεται η εντύπωση ότι όπως πάλλονται οι μεμβράνες πάλλονται και τα τύμπανα σε πλήρη συντονισμό της συνολικής επιφάνειάς τους. Πάντως νόμιζα ότι ακούμε από 16 ΗΖ και πάνω, όπως έλεγαν στο σχολείο πριν... 50 χρόνια.

3)Το παράδοξο στο 1 ΗΖ είναι πως όλο το σύστημα είναι ενεργό. Περίμενα πως επειδή δεν χρειάζεται δεν θα λειτουργούσε τόσο χαμηλά. Μάλλον είναι απόρροια της συνολικής λειτουργίας.

:107:

Reaction score
11

ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ!!!! Αυτα τα CAV τα κανουν ολα τελικα!!!

:116:

Και στο 1 HZ κεντανε!! !!!! !!
Όχι και όλα! Π.χ. βάλτα να πουν αυτό το kotsidisjohn ....

:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.292
Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

ανακάλυψα ότι ακούω από 8 HZ
ακούς κανα σεισμό να έρχεται?

Reaction score
11

Συμπέρασμα: Ακόμα και τα ακουστικά σου είναι καλύτερα από τα ηχεία σου! :136:
Ε βέβαια αφού είναι και αυτά CAV! (E, χμ! TECHNICS RP-F200 αλλά με ... προσανατολισμό CAV! (Όταν ακούω με ακουστικά ρίχνω ματιές στα υπέροχα αυτά γλυπτά)).

Reaction score
11

ακούς κανα σεισμό να έρχεται?
Ζηλεύεις γιατί εγώ με τα ταπεινά ακουστικάκια μου άκουσα τα 8 ΗΖ ενώ εσύ, με το hitech sub σου, ρωτάς στο .... διηνεκές: "μπάσσα έχει?"

Reaction score
11.392
Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Φίλε Petro_Dalipi δηλαδή:

1)Tα 15-20 HZ ακούγονται σε ένα μέσο οικιακό χώρο ακρόασης;

Γιατί εδώ τα ακούω άνετα! Μήπως είναι αρμονικές;
Μόνο εσύ ή κάποιος άλλος που ακούσει στο χώρο σου (ή τον ντεσιμπελομετρήσει) μπορεί να το απαντήσει αυτό.

2)Με τα ακουστικά μου δίνεται η εντύπωση ότι όπως πάλλονται οι μεμβράνες πάλλονται και τα τύμπανα σε πλήρη συντονισμό της συνολικής επιφάνειάς τους. Πάντως νόμιζα ότι ακούμε από 16 ΗΖ και πάνω, όπως έλεγαν στο σχολείο πριν... 50 χρόνια.
Μόλις πάω σπίτι θα βάλω και εγώ από τη γεννήτρια χαμηλές συχνότητες να δω τι κάνουν τα ακουστικά μου και τα αυτιά μου. Θα δωκιμάσω και τα 2 ζευγάρια που έχω (της υπογραφής) αν και νομίζω αυτό το δέσιμο που λες θα το διαπιστώσω μόνο με τις ψείρες, που φράσσουν τον ακουστικό πόρο.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Μόνο εσύ ή κάποιος άλλος που ακούσει στο χώρο σου (ή τον ντεσιμπελομετρήσει) μπορεί να το απαντήσει αυτό.

Μόλις πάω σπίτι θα βάλω και εγώ από τη γεννήτρια χαμηλές συχνότητες να δω τι κάνουν τα ακουστικά μου και τα αυτιά μου. Θα δωκιμάσω και τα 2 ζευγάρια που έχω (της υπογραφής) αν και νομίζω αυτό το δέσιμο που λες θα το διαπιστώσω μόνο με τις ψείρες, που φράσσουν τον ακουστικό πόρο.

:444:

Reaction score
10

Ρε παίδες τι είναι αυτά που συζητάμε τώρα για τον μπορούμε να ακούσουμε 8 HZ και μάλιστα από ακουστικά?

Μου θυμίζει τη γελοία ιστορία με το ναρκωτικό μέσω Internet Που έβαζες λέει τα ακουστικά, ακουγες μια συχνότητα κάτω από 10Hz και την άκουγες...:142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

ΜΠπππππππζζζζζζζζζζζζζ.........ΜΠΑΜ!!!

(κρυφο συχνοτικο μυνημα - ανατροπη....ή αναποδο γυρισμα πλατω.......)

Reaction score
1.187

Σε μέτρηση που έκανα με την γεννήτρια συχνοτήτων ανακάλυψα ότι ακούω από 8 HZ με τα ακουστικά και με λιγότερο από 15 HZ με τα ηχεία!

Η απορία: δεν ξέρουμε ότι τα 20 ΗΖ, αν θυμάμαι καλά, θέλουν 17 μέτρα μήκος ευθεία στο χώρο μας για να ακουστούν; Πως μπορεί να ακούω τα 8 ΗΖ στα ακουστικά και τα 15 HZ στα ηχεία;

Και κάτι άλλο παράδοξο: βάζοντας την γεννήτρια στο... 1 HZ το σύστημα ανταποκρίνεται και κουνάει τις ... γουφεράντζες πέρα-δώθε τόσο αργά που μετράς τις παλινδρομήσεις!

Τι λέτε;

Μήπως ακούς τις αρμονικές που βρίσκονται πιο πάνω και μέσα στο ακουστό φάσμα;

Reaction score
11

Μήπως ακούς τις αρμονικές που βρίσκονται πιο πάνω και μέσα στο ακουστό φάσμα;
Μα όταν δίνω στην γεννήτρια 8 η 10 HZ πόσο ποιο πάνω αρμονικές θα βγάλει; Δεν υποτίθεται ότι βγάζει την συχνότητα που της ζητάς;

Φίλε komhst μήπως μπορείς να κάνεις αυτή τη δοκιμή να δούμε τα αποτελέσματα και σε σένα;

Άλλωστε αν ήταν αρμονικές, γιατί στο 1 HZ μπορώ και μετράω τις παλινδρομήσεις των γούφερς;

Ακόμα ακουστικά υπάρχει συνάφεια σε αυτό που περιμένω να ακούσω στα 10, π.χ., HZ με αυτό που ακούω στα 20 η στα 30 HZ! Oι ήχοι δηλαδή διαφέρουν μεταξύ τους με τον προβλεπόμενο τρόπο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.292

καραβέλε μου, τό'χεις χάσει το θέμα, είσαι εντελώς εκτός ρεάλιτι, αλλά δε πειράζει, μην αγχώνεσαι, προχώρα κ μη μασάς!

Reaction score
11

καραβέλε μου, τό'χεις χάσει το θέμα, είσαι εντελώς εκτός ρεάλιτι, αλλά δε πειράζει, μην αγχώνεσαι, προχώρα κ μη μασάς!
Για να δούμε τι θα πει και ο φίλος ο Petros_Dalipis που είπε ότι θα δοκιμάσει!
Άμα συμφωνήσει μαζί σου, ε! τότε θα ... συμφωνήσω και εγώ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.292

ναι, ναι, έχω μια αγωνία...:142::143::142::143:

Reaction score
4.243

Ζηλεύεις γιατί εγώ με τα ταπεινά ακουστικάκια μου άκουσα τα 8 ΗΖ ενώ εσύ, με το hitech sub σου, ρωτάς στο .... διηνεκές: "μπάσσα έχει?"

:143::143::143:

Reaction score
11

Πάντως θα ήθελα να ξέρω σε τι διαφωνείς:

1)Ότι στο 1 ΗΖ παλινδρομούν τα γούφερ; (Και μάλιστα ο παλμός εμφανίζεται και στην βελόνα των VU ομέτρων του ενισχυτή).

2)Ότι στα 8 HZ με τα ακουστικά ακούω ήχο; (΄Ισως είναι και από συντονισμό στα καπάκια τους. Ειλικρινά δεν ξέρω).

3)Ότι στα 15 ΗΖ ακούγονται τα ηχεία; (Αν συντονίζει κάτι στον χώρο δεν μπόρεσα να εντοπίσω. Πάντως στα 20 ΗΖ ο ήχος είναι καθαρός από τα ηχεία).

4)Σε όλα; (Που είναι και το ωραιότερο γιατί έτσι κερδίζω οποιοδήποτε στοίχημα!).

:107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.210
Members
38.307
Νεότερο μέλος
lntalis75