9η Έκθεση Hi-End: Εντυπώσεις

Reaction score
650
Σ' αυτό το θέμα θα ήθελα να γράψουμε τις εντυπώσεις μας από την έκθεση.
Τι μας άρεσε , τι δεν μας άρεσε , τι θα θέλαμε και δεν υπήρχε, ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις, τυχόν ευτράπελα κ.ά.

Να γίνει λοιπόν μια εποικοδομητική συζήτηση και επιπλέον να ενημερωθούν κι όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Reaction score
23.673
εγω παντως πηγα απο παραπολυ νωρις (10:10) για να εχω την ανεση να κινηθω και να ακουσω πραμμα, πλην ομως μεχρι και τις 11 παρα τα μισα δωματια ηταν κλειδωμενα, οποτε ξενερωσα πηγα κατω για καφε και οταν τελειωσαμε τις αμπελοφιλοσοφιες ηταν μεσιμερι και φυσικα ειχε αρκετο κοσμο. αποτελεσμα ηταν το σχετικο γρηγορο περασμα με την λογικη πλεον ομως "μια που ηρθα δεν ανεβαινω να δω τι γινεται?"

Reaction score
650
Εντυπωσιακά τα πικάπ της Transrotor .

Ευχάριστη έκπληξη το σύστημα στο δωμ 207 της noise με τα ενισχυτικά της Wavac και πηγή πικάπ. Πολύ φυσικός ήχος σαν τα lamm-verity audio.

Τα lamm ML 2.1 πάρα πολύ καλά αλλά μου 'λειψαν τα παραπάνω βαττ του ML 1.1 .
Πάντως το πικάπ της Thorens με βραχίονα sme 3009 και κεφαλή την Ortofon SPU meister silver Gm πολύ μου άρεσε. Αντίθετα το CDp της Mark Levinson δε με ενθουσίασε σε σύγκριση με το πικάπ.

Επίσης θετική η παρουσία του Τσακιρίδη, εκτός από τα ενισχυτικά ( ειδικά αυτό το νέο γυαλιστερό φινίρισμα στο μέταλλο των Electra είναι πανέμορφο), με εξέπληξαν και τα ηχεία που φτιάχνει ειδικά αυτά με το ένα full range μεγάφωνο.

Η Αudio technologies με λαμπάτα ενισχυτικά και τα ηλεκτροστατικά ELS-4 πολύ καλά.

Τα omega (full range κι αυτά) δεν τα είχε συνδεδεμένα. Είχε όμως τους Cary V12 σε monoblock έκδοση.

Reaction score
0
Ήμουν στην έκθεση και τις δύο ημέρες και αναφέρω τις εντυπώσεις μου από τα συστήματα που άκουσα με δικά μου δισκάκια ή με κομμάτια που γνώριζα (i hate jazz):

1. Audiovector Mi3 Avantgarde / Arcam Pre / 2 Arcam power amp (δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο): Άριστα ελεγχόμενο χαμηλό μέχρι εκεί που κατέβαινε το ηχείο, άψογος διαχωρισμός ανάμεσα στα όργανα και τις φωνές (καθαρότητα), πολύ καλή είκόνα. Ακούστηκε με Dire Straits.
2. Utopia Grande / Krell monoblocks: Ότι πιο ανετο και ασυμπίεστο δυναμικά έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Τελικά τι χώρο χρειάζεται αυτό το ηχείο για να φτάσουμε τα όριά του; Ακούστηκε με ένα καταπληκτικό άγνωστο δισκάκι που είχε φέρει ένας ακροατής και έμοιαζε με μουσική των Βαλκανίων.
3. Το σύστημα με τα Lamm 2.1. Το άκουσα να παίζει ένα κομμάτι με μεγάλα έγχορδα και εκκλησιαστικό όργανο. Μαγεία. Αν κατέβαιναν και λίγο πιο χαμηλά τα ηχεία....
4. Το σύστημα με τα KEF και Jeff Rowland / Theta. Το άκουσα την πρώτη ημέρα να παίζει ένα σόλο πιάνο και την δεύτερη γυναικεία φωνή. Πολύ ουδέτερο και ρεαλιστικο / ασυμπίεστο άκουσμα. Το δωμάτιο αυτό ήταν ίσως το μόνο που είχε δεχτεί αρκετή επέμβαση στην ακουστική του. Ακούστηκε με Rebbecca Pidgeon.
Συνολικά τα ακούσματα που μου άρεσαν περισσότερο ήταν τα 4 και 3.
Πολύ καλή συνολικά η έκθεση...

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι το δικό μου συμπέρασμα ήταν πως όπου έπαιζαν JM Focal σειρά Utopia ήταν αδύνατο να ξεκολλήσω από την καρέκλα...
Σε κάθε setup που τα άκουσα έπαιζαν σαν να συμμετείχα κι εγώ στο πρόγραμμα!!!
Απίστευτο ηχείο, ότι καλύτερο έχω ακούσει έως σήμερα...

Reaction score
50
Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που πήγα στην έκθεση αυτή (άρα δεν μπορώ να συγκρίνω με παλιότερες). Παρόλαυτά μου φάνηκε πάρα πολύ καλά οργανωμένη, δεδομένου του χώρου. Τ' άξιζε σίγουρα τα λεφτά της! Στα συν οι πάρα πολλοί κατασκευαστές που αντιπροσωπεύονταν με διάφορα setup. Ο καθένας μπορούσε να κάνει τις συγκρίσεις του και να βγάλει τα συμπεράσματά του στο πλαίσιο του δυνατού πάντα. Επιπλέον είχαμε και την ευκαιρία να δούμε στημένα μερικά μηχανήματα που διαφορετικά μόνο κάποιος ήταν στους δέκα τυχερούς του Joker χτες θα μπορούσε να τα απολαύσει:) Προσωπικά μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ το σύστημα με τα KEF και Jeff Rowland / Theta. Το άκουσα χτες σε αναπαραγωγή κάποιων κρουστών και δεν ήθελα να φύγω από το δωμάτιο!!! Α και μια παρατήρηση - παρόλο που η έκθεση ήταν αφιερωμένη στο high end και οι αίθουσες που ήταν στημένο κάποιο home cinema setup ήταν μετρημένος στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο κόσμος που παρέμενε στις αίθουσες αυτές ήταν δυσανάλογα πολύς σε σχέση με τους "καθαρόαιμους" high end χώρους. Τώρα βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι τα home cinema rooms ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα, οπότε ο κόσμος χωρούσε πιο άνετα ή μπορεί να είναι και εντύπωσή μου... Όπως και να το κάνουμε πάντως είχαμε την ευκαιρία ν' απολαύσουμε και μερικά πολύ καλά home cinema setup.

Reaction score
0
Η φετεινη εκθεση ηταν πολυ καλη.Τα πρωτα περιπτερα με το συστημα της klipsh thx πολυ καλο και δυνατο επαιζε παντως με λαθος προγραμα.Το περιπτερο της sony με εντυπωσιασε με τον hs 50 επαιζε πολυ καλυτερα απο την εκθεση εικονα ηχος.Αντιθετα ο ηχος δεν ηταν κατι ιδιεταιρο.
Το περιπτερο που ειχε και επαιζαν τα martin logan ascent πολυ καλος ηχος.Εκει ειδα και τα mosaic πολυ μικρα στο μεγεθος τα περιμεν μεγαλυτερα.
Τα grant utopia ,και μονο που τα εβλεπες ηταν το κατι αλλο.
Στην περσινη εκθεση εχω την εντυπωση οτι επαιζαν καλυτερα.Θελουν πολυ χωρο μαλλον.
Ο προτζεκτορας τηs runko εμενα δεν μου αρεσε καθολου,πολυ θορυβο στην εικονα καμενα λευκα ,για ενα τετοιο μηχανημα δεν επιτρεπεται τετοιο στησιμο.
Απο τα υπολοιπα δωματια μου εκανε εντυπωση αυτο που ηταν μωνομενο με διαφορα υλικα και επαιζαν τα kef.
Αυτα προς το παρον. :p :x :lol:

Reaction score
50
Ρε παιδιά τα Wilson πού έπαιζαν;;; Μάλλον τα είδα (αφού νομίζω ότι δεν... ξέχασα κανένα δωμάτιο) αλλά δεν κατάλαβα ποια είναι...

Reaction score
50
Να σου πω την αλήθεια το φαντάστηκα (από το σχήμα υποψιαζόμουν ότι είναι αυτά), απλά επειδή το περίπτερο ήταν της LOCATION SOUND, όπως είπες, δεν ήμουν σίγουρος... Thanks, η φωτογραφία ήταν διαφωτιστική!

Reaction score
0
Μου άρεσε το σετ των Naim και Triangle. Με μόλις 3300 euro παίρνεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα που -όπως φάνηκε και στο δωμάτιο- στέκεται με αξιοπρέπεια δίπλα στους μικρούς μαγγελάνους.
Εντύπωση μου έκαναν και τα Tannoy (τα ... μουλάρια!) που έπαιζαν με τo καινούριο πικάπ της Marantz. Με τόσο κόσμο μέσα στην αίθουσα (στο ισόγειο) και ένα home cinema δίπλα του και παρ' όλα αυτά έσταζε μέλι. Θα ήθελα να άκουγα σε ένα χώρο όπως των Utopia (αααχχχ...utopia).

Ερώτηση:
Στο δωμάτιο που έπαιζαν τα KEF Reference (Σαββάτο 3 το μεσημέρι) έπαιζε ένα τραγούδι που μιλούσε για πρόσφυγες από την αφρική σε ορυχεία, ΜΗΠΩΣ (λέω τώρα εγώ) ξέρεις κανείς τι στο καλό ήταν?

Reaction score
650
Stimela - Hugh Masekela
(αυτο ηταν το κομματι).

Track list:
1. Abangoma (The Healers)
2. Uptownship
3. Mandela (Bring Him Back Home!)
4. Grazin' In The Grass
5. Lady
6. Until When
7. Languta