AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
2
Γιά να πάμε λίγο πιό μακρυά το θέμα του ήχου με τα παιχνίδια
και
το γράφω σαν εμπειρεία προσωπική και μόνο
εχοντας δοκιμάσει κατα καιρούς διάφορα
hi-fi toys...αντικραδασμικά,pufiers, isolatiοn platfroms κλπ
.....
που σίγουρα όλα έχουν χρήση και αποτέλεσμα....
αλλά κανένα δεν έκανε την διαδορά που άκουσα παρά μόνο αυτά

http://www.6moons.com/audioreviews/acousticsystem/resonators.html

Είχα την τύχη να τα ακούσω στον χώρο μου....
και ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω το ΣΟΚ
οχι μόνο εγώ αλλά και φίλοι που ακούγαμαι το σύστημα....
Βέβαια η τιμή τους είναι απαγορευτική γιά εμένα και ίσως τους περισσότερους απο εμάς.....
Το μόνο που μπορώ να πώ σαν εμπειρεία επειδή ο χώρος που ακούω δεν είναι τεράστιος είναι οτι απλά το δωμάτιο εξαφανίσθηκε
με τεράστια εικόνα εμπρός μου...
Δεν μπορώ να περιγράψω το τι έγινε όταν ο αντιπρόσωπος τα πήρε πίσω..............
Απλά γιά να έχουμε και λίγο χιούμορ
Ο Κωσταντάρας έγινε Ρίζος....
Μάλλον πρώτα ο ΧΩΡΟΣ και μετά όλα τα άλλα παιχνίδια

Εχει κανείς γνώμη γιά τα παιχνίδια που αναφέρω τα έχει ακούσει???

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Χωρίς να τα έχω <<ακούσει>> σαν μπομπονιέρα από βάφτιση μου μοιάζουν:128::128::128:

Αναφέρεται στο παραπάνω κείμενο ότι ο τύπος μετακίνησε ένα τέτοιο μαραφέτι ΕΞΩ από το δωμάτιο ακρόασης, συγκεκριμένα σε χώρο με τζαμαρία δίπλα στο δωμάτιο, και η <<εικόνα>> του τραγουδιστή μετακινήθηκε!!!

Να αρχίσω τα τρελοζίν τώρα ή αργότερα?

Reaction score
43
Εγώ έβαλα κεραμικές αυγουλιέρες που είναι λίγο πιο μεγάλες και είχα φοβερή βελτίωση :139:

Reaction score
28
με αυτα που διαβαζουμε θα <καραφλιασουμε> εαν ειναι τοσο απλο ,τι κανουμε τοσα χρονια ? χανουμε τον καιρο και τα λεφτα μας και για να εχουμε και καλο ρωτημα ποσο κανουν βρε αδερφε αυτα τα πραγματακια ? απο τι ειναι φτιαγμενα ? μηπως θα πρεπει να πεισω την συμβια μου να βγαλει στην φορα οτι αυγουλιερες και γαβαθες εχει κρυμμενες στα ντουλαπια ?
παντως για να σοβαρευτουμε και λιγο δεν ειναι λιγες οι φορες οπου διαφορετικες ωρες της ημερας και με διαφορετικες παρουσιες στο δωματιο (βλεπε σαλονι) παρατηρω διαφορες στην αποδοση του συστηματος μου , δεν ξερω εαν ειναι παραγοντας ψυχολογικος η η παρουσια καποιων αλλων ατομων ισως με καποια <αξεσουαρ> που φορανε ,κυριως οι γυναικες (μην βιαστητε να με χαρακτηρισετε μουρλο) ακουω χρονια μουσικη και ομως παρατηρω καποιες αλλαγες στον ηχο μου ! γιατι λοιπον να μην συμβαινει και το ιδιο με καποια απο αυτα τα πιχλιμπιδακια ,??

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Θα το πω για χιλιοστή φορά... άλλο Διαφορετικό και άλλο Καλύτερο. Αν για παράδειγμα πάρεις ένα ταπεινό Ντεσιμπελόμετρο και μετρήσεις την απόκριση συχνότητας στη θέση ακρόασης, θα δεις διαφορετική μέτρηση όταν είσαι πίσω από το όργανο και διαφορετική όταν είσαι στο πλάι του.

Τα σώματα απορροφούν ενέργεια σε κάποιες συχνότητες περισσότερο, σε άλλες λιγότερο.

Ακόμα, ανάλογα την ώρα, υπάρχει διαφορετικός εξωτερικός θόρυβος αλλά και <<ποιότητα ρεύματος>>. Το πρωί ας πούμε που δουλεύουν εργοστάσια (ανάλογα και την περιοχή) ακούς χειρότερα από ότι το βράδυ.
Καμία μαγεία δυστυχώς!!!

Reaction score
2
Το μόνο που μπορώ να πώ είναι
Εγώ άρχισα το τρελοζίν μόλις τα άκουσα
Κόγια και εγώ αυτό λέω ακόμα..εινα δυνατόν????......Ναι ρέ φίλε....αλλά τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν σαν support group κανέναν πάρεδρο ....απλά πάιζουν

Γιά τον φίλο haralas

Εγώ ρε φίλε δεν είχα ποτέ καταλάβει τις διαφοροποιήσεις που λές
έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...
Το ακουστικό αποτέλεσμα μεταβάλεται ανάλογα με τον χώρο και τα υπάρχοντα άτομα
Γιά σκέψου όμως....
1.- ηχείο....πηγή της μουσικής....
2.- δωμάτειο.... ανακλάσεις τείχων
3.- άτομα ανακλάσεις απο την παρουσία τους και μόνο στον χώρο
Το τι κάνουν τα παιχνίδια

αποροφούν τις ανακλάσεις...
αποτέλεσμα ???απλά ακούς την πηγή....
χωρίς τον ασφυκτικό περιορισμό του περιβάλοντος

Reaction score
5
Και βάζεις κι ένα στον κήπο και βελτιώνονται οι χροιές! Τέλειο!
Πόσο πάει το ένα ωρε παλικάρια;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Αγαπητέ IRON τα άτομα σε ένα χώρο απορροφούν και μόνο ενέργεια, εκτός αν φέρουν ένα σκασμό μεταλλικά αντικείμενο πάνω τους.

Οι ανακλάσεις δεν απορροφώνται με τέτοιες διατάξεις.
Ρίξε μια ματιά στο φαινόμενο της Περίθλασης όπου δημιουργούνται δευτερογενής εκπομπές και της Διάχυσης αλλά και περί early reflections (για να το πω εις την βαρβαρικήν).

Η ηχητική βελτίωση ενός χώρου (και βέβαια και της <<εικόνας>> του) γίνεται με μέτρηση και τοποθέτηση κατάλληλων διατάξεων σε συγκεκριμένα σημεία αναλόγως το εκάστοτε πρόβλημα.

Η όλη ιστορία μου θυμίζει κάτι από την ταινία:
Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ
που για πάσα νόσο γιατρικό ήταν το ξεμάτιασμα.

Reaction score
10
Και βάζεις κι ένα στον κήπο και βελτιώνονται οι χροιές! Τέλειο!
Πόσο πάει το ένα ωρε παλικάρια;
Αυτο μαλιστα.
Αμα διωχνει τα ζουζουνια απο τη βερυκοκια και τη ροδακινια μου, να το παρω...:116:

Reaction score
77
Η ηχητική βελτίωση ενός χώρου (και βέβαια και της <<εικόνας>> του) γίνεται με μέτρηση και τοποθέτηση κατάλληλων διατάξεων σε συγκεκριμένα σημεία αναλόγως το εκάστοτε πρόβλημα....
:444:

Εάν υπάρχει κάποιος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και διαθέτει αυτούς τους resonators, θα με υποχρέωνε εάν επικοινωνούσε μαζί μου.

Θα ήθελα πολύ να μετρήσω την επίδραση τους στον χώρο.

Reaction score
4
Πως ενα τετοιο πραγματακι βοηθα στον ηχο και τελικα σε ποια αρχη βασιζεται και πως δουλευει ?

Reaction score
43
Βασίζεται στα εκπληκτικά δομικά χαρακτηριστικά του μπουρδοκλανίου του τιτανίου υλικού που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημικλή και έχει σαν ιδιότητα να αντανακλάνει τον ήχο ακόμα και σε απόλυτη ησυχία! :131:

Reaction score
4
Βασίζεται στα εκπληκτικά δομικά χαρακτηριστικά του μπουρδοκλανίου του τιτανίου υλικού που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημικλή και έχει σαν ιδιότητα να αντανακλάνει τον ήχο ακόμα και σε απόλυτη ησυχία! :131:
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ετσι εξηγειται !!!
Οποτε τον χειμωνα και με καυτη φασολαδα θα δουλευει ακομη καλυτερα :138:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Πως ενα τετοιο πραγματακι βοηθα στον ηχο και τελικα σε ποια αρχη βασιζεται και πως δουλευει ?
Βασίζεται στην αρχή του ότι αγοράζεις ένα ηχοσύστημα με 1500 ευρώ.
Προσθέτεις μετά ότι μπλιμπλίκι κυκλοφορεί στην αγορά, και βελτιώνει τον ήχο, δίνοντας μόνο 5-6 χιλιάδες ευρώπουλα.
Λόγο της <<τεράστιας>> βελτίωσης που προσφέρουν θα έχεις ήχο αντίστοιχο με ηχοσύστημα 30000 ευρώ!!!
Οπότε έχεις γλυτώσει περίπου 22500 ευρώ. Τρομερό δεν είναι?

Νομίζω ότι το πρωί ξέχασα να πάρω τα χάπια μου...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Δε χρειάζονται μέτρηση...., αφού το άκουσαν.

Επιδρά σε όλο το ακουστικό φάσμα, και σε τέτοιο βαθμό που ο κάθε χώρος χρειάζεται.
Αυτό στις μετρήσεις δεν φαίνεται, νομίζεις ότι είναι 'αόρατο' ...
άσε που τα μηχανήματα που μετράτε δεν είναι ακριβείας !

Σιγά μην καταφέρει το ultracurve των 300 ευρώ να πιάσει μηχανάκι των 3.000 ευρώ !! πφφ..

:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.195
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike