Aνακατασκευη θρυλικων JBL 4520 ! Γνωμες και βοηθεια !

Reaction score
1.549
Επιτελους! Τα ηχεια των ονειρων μου ειναι στο γκαραζ μου ... ενα ζευγαρι θρυλικων 4520 και ενα ALTEC 816 που αν και κοπιες ειναι αριστα σε καθε λεπτομερια και διαστασεις με τα γνησια! Το καλο ειναι πως βρισκονται σε παρα πολυ καλη κατασταση χωρις σπασιματα και γδαρσιματα! Βεβαια ενα βαψιμο ειναι απαραιτητο.

Θελω να ρωτησω τους γνωστες του ειδους τι ειδους χρωμα πρεπει να χρησιμοποιησω, θελω υποστρωμα ? ενα ελαχιστο στοκαρισμα θελει μονο σε μερικες γωνιες. Ενα απαλο τριψιμο πρεπει να το κανω?

και τωρα στο ζουμι-ζουμι
Τα μεγαφωνα που φορανε μαμα ειναι τα jbl 2205. Φυσικα η ευρεση και αγορα αυτων των μεγαφωνων ειναι σχεδον αδυνατη οποτε ψαχνω υποκαταστατα μαλλον σε eminence ... δεν ξερω αν βγαινουν ακομα μεγαφωνα που να δουλευουν σωστα σε κορνες . τα χαρακτηριστικα του 2205 ειναι αυτα :

http://www.jblpro.com/pub/obsolete/2205hj.pdf

ποιο μοντελο απο σημερινα μεγαφωνα ερχεται ποιο κοντα σε αυτα?

Reaction score
1.549
Απάντηση: Aνακατασκευη θρυλικων JBL 4520 ! Γνωμες και βοηθεια !

MODEL FS QTS QMS QES VAS EFF PE XMAX RE LE SD BI MMS FLUX
2205A 30 0.21 5 0.22 297.3 3.5 150 2.54 5.5 1.3 0.090 22.3 105 1.2

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550

Μπραβο βρε! τα καταφερες και τις βρηκες. (θα χωρεσουν και αυτες με τις 4530 ή θα βγαλεις τις μικρες?) αν εχεις προβλημα χωρου πες μου να σε ''ελαφρωσω".

Για γουφερ τωρα θα πρεπει το κυριως χαρακτηριστικο, το Qts να ειναι οσο πιο χαμηλο γινεται, που σημαινει απο 0,22 και κατω.
Εκανε και το jbl 2220 αλλα και αυτο δεν........
Εγω θα πηγαινα στο PD 1550

http://www.toutlehautparleur.com/media/catalog/product/datasheet/precision_devices/PD.1550-8.pdf

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550

A! για το βαψιμο, θα στοκαρεις, θα τριψεις, και ψαξε αν μπορεις, να βρεις καποια βαφη στο οριτζιναλ της jbl.
Κανε ενα search, και στα δυο φορα, καπου ειχε περιγραφει, η διαδικασια με λεπτομεριες.

Reaction score
1.549

ξερω πως τα PD ειναι πολυ καλα ειχα στα 4530 για λιγο και ειχαν και γαμω τα κικ... αλλα το πολυγωνο φρειμ τους ειναι κακασχημο... !!!

για χρωμα θελω ακριλικο ?

Reaction score
3

για σου φιλαρακι μου να ρωτησω κατι θελω εχω τα jbl 4530 και τους φοραω τα 2226 με Qts 0.31 κατα την γνωμη σου αυτα τα μεγαφωνα δεν κανουνε για τα 4530?

Reaction score
1.549

τα 2225 και 2226 δεν κανουν για κορνες ! πολλοι τα βαζουν λογο του οτι ειναι τα τελευταια εναπομειναντα jbl woofers! στα 4530 του δωματιου μου φοραω τα Ε130 τα οποια δεν ειναι για μπασοκαταστασεις αλλα παιζουν τελεια με qts 0.19

Reaction score
3

εχει πιο ξερω μπασο δηλαδη το Ε140?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550

"Παιζουν" ακομα τα Ε145, TAD-1601α, 2225, 2226

για το χρωμα εξαρταται τι θελεις, το πιο προχειρο/γρηγορο αλλα οχι το καλυτερο σε εμφανηση, ειναι βελατουρα και μετα πλαστικο χρωμα για τοιχους.

Αν μπορεις ψαξε για NEXTEL, οτι καλυτερο, βγαινει και σε εμφανηση/αφη suede

Reaction score
1.549

για σου φιλαρακι μου να ρωτησω κατι θελω εχω τα jbl 4530 και τους φοραω τα 2226 με Qts 0.31 κατα την γνωμη σου αυτα τα μεγαφωνα δεν κανουνε για τα 4530?

τα 2226 ειναι καλα για ενα πραγμα.... στο φαγωμα πολλων βατ ενως amplifier !

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θελω να ρωτησω τους γνωστες του ειδους τι ειδους χρωμα πρεπει να χρησιμοποιησω, θελω υποστρωμα ? ενα ελαχιστο στοκαρισμα θελει μονο σε μερικες γωνιες. Ενα απαλο τριψιμο πρεπει να το κανω?
Κανονικά πρέπει να τα τρίψεις μέχρι να βγεί καθαρό ξύλο .Αυτό με το χέρι δεν γίνεται.Ίσως να χρειαστεί και remover.
Ότι μείνει θα το ξεράσει σε βάθος χρόνου .Για τέλεια δουλειά μιλάμε τώρα.Για πασάλειμμα τρίψε με 150 γυαλόχαρτο και οτι κάτσει .Σε όσα σημεία όμως φύγει το παλιό χρώμα θα γίνει μπάλωμα.

Reaction score
1.549

Ωραία ανακατασκευή ! Μπράβο σου...
παρε και απο εδω καμμιά ιδέα...ο τύπος έχει κανει φοβερή δουλειά
ξερω και απο αλλα ηχεια που εχει κανει. η δουλεια δεν ειναι τοσο καλη. ειναι βαμενα με πλαστικο και απο κοντα φαινονται σαν παλια ντουλαπια κουζινας βαμενα. Οι καμπινες εχουν διαφορες μεταξυ τους οπως βλεπω.

Reaction score
1.549

Κανονικά πρέπει να τα τρίψεις μέχρι να βγεί καθαρό ξύλο .Αυτό με το χέρι δεν γίνεται.Ίσως να χρειαστεί και remover.
Ότι μείνει θα το ξεράσει σε βάθος χρόνου .Για τέλεια δουλειά μιλάμε τώρα.Για πασάλειμμα τρίψε με 150 γυαλόχαρτο και οτι κάτσει .Σε όσα σημεία όμως φύγει το παλιό χρώμα θα γίνει μπάλωμα.
τα ηχεια ειναι σε πολυ καλη κατασταση για να τα τριψω εντελως ! θελει σε γωνιες λιγο στοκαρισμα και στο πανω μερος του μονο. το τριψιμο θα το εκανα μονο ισα ισα να αγριεψει για να πιασει το χρωμα!

Reaction score
0

Καλησπέρα.Ειμαι νέος στην παρέα σας και ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος από εσάς ξέρει σε τι τιμές μπορούμε να βρούμε γνήσια 4520 ή 4530

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550

Για πες μας λοιπον, πως παιζουν τα 2226 στις "τσουληθρες" ?

Reaction score
3

http://www.precision-devices.ru/files/pd158.pdf ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2226 ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ Qts η απλα ταιριαζει ρε τετοιου ειδους ηχεια?

Reaction score
3

να χρησιμοποιησω λιγο απο την ατακα σου και θα πω οτι δεν ειναι το τελειο πραγματι κατι λειπει δεν εχει το σκληρο καρφοτο μπασο που ειχα ακουσει με τα E140 αλλα αν εχεις τελικο με καριδια παιζουνε καλα δεν βαζω και 10 αλα εχει καλο αποτελεσμα

Reaction score
1.549

ειχα βαλει precision και ειχα ενθουσιαστει απο την αποδοση! απιστευτο κικ... αλλα χανει σε εμφανιση αφου πια δεν ειναι jbl ουτε εστω σε lool.. δοκιμασε τα b&c pl40

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo