A/V και μικρόφωνο.

Reaction score
1.952
Καλημέρα! :D

Πως μπορώ να συνδέσω μικρόφωνο σε A/V ενισχυτή?
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον 757 της Yamaha.
Φαντάζομαι πως η είσοδος που έχει στην πρόσοψη είναι μόνο για το μικρόφωνο ισοστάθμισης....σωστά?

Thanks!!!

Reaction score
1
Υποθέτω, σε απασχολεί το karaoke...

Το πρόβλημα δεν είναι να συνδέσεις το καρφί του μικροφώνου στα RCA του AV. Υπάρχουν φτηνά adaptorάκια γι' αυτή τη δουλεία, καθώς και προενισχυτές μικροφώνου. Το θέμα είναι να μπορεί να ακούς και άλλη πηγή παράλληλα με αυτήν του μικροφώνου. Αρα χρειάζεται μίκτης.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα σε αυτήν τη λύση:

http://www.behringer.com/MIX800/index.cfm?lang=ENG

Επικοινώνησα με την αντιπροσωπία (stollas.com), η οποία μου είπε ότι θα έρθει σε κανα μήνα. Μου έδωσε τη διεύθυνση ενός συνεργαζόμενου καταστήματος στο Περιστέρι για προπαραγγελία. Θα πάω σήμερα-αύριο.

Η ιδέα μου είναι να το ενώσω μεταξύ DVD player και AV. Το player θα δίνει την οπτική του έξοδο κατευθείαν στον AV (για ταινίες) και παράλληλα τη στερεοφωνική του (downmix) αναλογική στο MIX800. Την έξοδο του MIX800 θα την συνδέσω σε μία από τις άπειρες εισόδους του AV.

Τώρα το αν δουλέψει, είναι άλλο ερώτημα.

Reaction score
1.952
Δεν με ενδιαφέρει τόσο το καραοκε.
Επειδή συνχά μαζεύονται φίλοι στο σπίτι και γίνεται ένα μικρό παρτάκι με όργανα κλπ,
θέλω να μπορώ να έχω ένα μικρόφωνο για να λέει όποιος θέλει κανα τραγούδι χωρίς να πρέπει να ξελαρυγγιάζεται για να ακουστεί πάνω απο
την κιθάρα, το τουμπελέκι......
Με ενδιαφέρει δλδ να συνδέω όσο πιο απλά γίνεται (αν γίνεται) ένα μικρόφωνο σε κάποια είσοδο για να γίνεται ο χαβαλές μας.

Thanks κ πάλι. :D

Reaction score
5
Ενα μεικτακι ειναι οντως το καλυτερο γι αυτο που το θες, αλλα να εχεις και στο μυαλο σου οτι τα ηχεις του σπιτιου δεν κανουν και τοσο γι αυτη τη δουλεια. Δε σου λεω βεβαια να παρεις άλλα. Προσοχη και συνεση στις εντασεις χρειαζεται...

Reaction score
0
Φιλε gbeg παρε και τον Yoda για Χορευτρια.
Ειδικευεται στο τσιφτετελι!!!! :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Andrew said:
θέλει δίαιτα. :lol:

Reaction score
1
Τελικά, επειδή δεν έβγαζα άκρη με την ελληνική αντιπροσωπεία, το παράγγειλα από
http://www.thomann.de/iw_smb_suche....CHE&iwid=2&SUCHBEGRIFF=minimix+mix800&x=0&y=0
την Πέμπτη, και ήρθε σήμερα το πρωί στο σπίτι μου!

Κόστος: 48 η συσκευή + 20 μεταφορικά.

Αξίζει να αναφέρω ότι ο υπεύθυνος πωλήσεων εξωτερικού είναι Έλληνας (Γιώργος Αγγελόπουλος). Φιλικότατος και εξυπηρετικότατος.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Andrew said:
Κανει και στριπ τιζ !!!
Αν και δεν φορα και πολλα...
Μονο την καπαρτινα...
Ειναι και επιδειξιομανης εξου και η καπαρτινα :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1.952
Σε ερώτηση μου για αγορά μίκτη της berinhger σε κατάστημα που εμπορεύεται προιόντα ήχου/εικόνας , μου είπαν ότι το να συνδέσω μικρόφωνο σε A/V ενισχυτή ίσως είναι ''ρίσκο'' για τα ηχεία μου (MonitorAudio Bronze). Συγκεκριμένα σε πιθανό μικροφωνισμό μπορεί κάποιο τουιτερ να καεί....επειδή τα ηχεία αυτα (και όλα τα ηχεία της ίδιας κατηγορίας) είναι αρκετά ευαίσθητα..... :(

Προβληματίστικα , όχι τόσο επειδη έχει δίκιο 100%, αλλά γιατί προτίμησε να μην πουλήσει κοιτώντας το δικό μου ''καλό'' απο το να βάλει τα λεφτά στην τσέπη κ βλέπουμε.....

Μπορεί λοιπόν να κάνω όντως ζημιά στα ηχεία μου ή ο τύπος ήταν υπερβολικός..... :?:

Reaction score
5
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Ενα μεικτακι ειναι οντως το καλυτερο γι αυτο που το θες, αλλα να εχεις και στο μυαλο σου οτι τα ηχεια του σπιτιου δεν κανουν και τοσο γι αυτη τη δουλεια. Δε σου λεω βεβαια να παρεις άλλα. Προσοχη και συνεση στις εντασεις χρειαζεται...
Ενας μικροφωνισμος μπορει να καταστρεψει ακομα και επαγγελματικα ηχεια ή ενισχυτες.
Πισω απο το σφυριγμα που ακουμε κρυβονται πολλα τοσο στον ενισχυτη οσο και στα ηχεια...
Αρα πρεπει να παρουμε ολα τα μετρα για να μην υπαρξει μικροφωνισμος.

Reaction score
1.952
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Ενα μεικτακι ειναι οντως το καλυτερο γι αυτο που το θες, αλλα να εχεις και στο μυαλο σου οτι τα ηχεια του σπιτιου δεν κανουν και τοσο γι αυτη τη δουλεια. Δε σου λεω βεβαια να παρεις άλλα. Προσοχη και συνεση στις εντασεις χρειαζεται...
Ενας μικροφωνισμος μπορει να καταστρεψει ακομα και επαγγελματικα ηχεια ή ενισχυτες.
Πισω απο το σφυριγμα που ακουμε κρυβονται πολλα τοσο στον ενισχυτη οσο και στα ηχεια...
Αρα πρεπει να παρουμε ολα τα μετρα για να μην υπαρξει μικροφωνισμος.
Αν είναι να μαζεύονται οι φίλοι για να κάνουμε την πλάκα μας κ να μου τρέμει το φυλοκάρδι.....να μου λείπει :!:

Thanks Γιώργο!! :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid