ALFA ROMEO A159.......και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!

Reaction score
5
Ωραία αυτά παιδιά...αλλά αν κάνει κρύο θα ξεκινάει; Αν κάνει ζέστη δεν θα λιώσει κανα καλωδιάκι; Τα λαμπάκια θα παίζουν όλα, ή στην πρώτη λακούβα θα μείνεις με τα μισά φωτάκια στο ταμπλώ;;:)
Είμαι fan των Alfa, ιδιαίτερα των πισωκίνητων μοντέλων, αλλά οι Ιταλοί είναι σαν κι εμάς, όλο σιέστα και καφέ. Τους εμπιστεύεσαι να φτιάξουν τα ηλεκτρολογικά στο αυτοκίνητό σου;
Λέω εγώ τώρα...:)

Reaction score
14
Ισως μέχρι την Alfasud να υπήρχαν τα παραπάνω. Στην 33 μετριάστηκαν και όσο είχα την δικια μου 145 (8 χρόνια + 200.000χλμ) δεν είχα προβλήματα. Φαντάζομαι η καινούργια θα είναι απλά άριστη δεχόμενος φυσικά ότι μερικές φορές ακόμα και στα καινούργια "βγαίνουν" προβλήματα.

Reaction score
41
Άκη κι εγώ δεν έχω προβλήματα παρ' ότι η 33 μου είναι 12 ετών.
Δουλεύει πάντα (ανεξάρτητα αν έχει κρύο ή ζέστη) και ακόμα και στα ηλεκτρικά είναι άψογη (τοκ-τοκ, να χτυπήσω και κανένα ξύλο..... :roll: )
Βέβαια, το βιβλίο συντήρησης της είναι άψογο και απολύτως τακτικό!!

Αντίστοιχα για την 5+ χρονη Α156SportWagon του πατέρα μου, όπως και για την 3+χρονη Α156 sedan της αδελφής μου!!

Αντίστοιχα τα πράγματα για:
Α147 2.0 selespeed, A166 3.0 V6 & Alfa Spider 2.0 των ξαδελφών μου στην Ιταλία!!

Στην Alfa Romeo δίνω άνετα ψήφο εμπιστοσύνης!!! :D :D :D :D
(& θα έχω πάντα το χαμόγελο όταν τις οδηγώ....... :D :D :D )

Reaction score
5
Ναι αλλά μπροστοκούνες οι σύγχρονες βρε παιδί μου...μπρρρρρρρ....
Ευτυχώς που αρχίζουν να βλέπουν το φως και πάνε για τετρακίνηση με τάση πισωκούνας κλπ.
Μέσα για μια 148 4x4 με τάση πίσω (όχι όπως το S3 για παράδειγμα, που είναι ουσιαστικά μπροστοκούνητο την περισσότερη ώρα...)
ΙΜΗΟ of course

Reaction score
41
Άκη η 159 στις εκδόσεις 4Χ4 θα έχει κεντρικό διαφορικό Torsen (Deltona μου ήρθε στο μυαλό.... :D :D Τι αυτοκινητάρα.....)
Και μάλιστα θα μπορεί να μοιράζει την ροπή μέχρι και 80% πίσω (αν θυμάμαι καλά)
Συνήθως θα παίζει 40-60% μπροστά-πίσω αλλά αν χρειάζεται θα έχει ακόμα περισσότερη πίσω......... :D
Και βέβαια δεν μιλάμε για διαφορικό σιλικόνης κ.ο.κ. αλλά κλασικότατο Torsen!!!
Τώρα αν θα έχει και κανένα μπλοκέ μπροστά ή κυρίως πίσω θα είναι ακόμα καλύτερα!! :D :D :D

Reaction score
5
Τώρα που λέμε για Torsen, ζαχάρωνα παλιά ένα Audi Coupe, από αυτά με Torsen κεντρικό και πίσω...άλλη αίσθηση...βέβαια μετά τα χάλασαν...βάζουν άλλη λαμαρίνα στο Golf και το ονομάζουν TT...τέλος πάντων...
Deltona...αχ,αχ...είχα πάει 'βόλτα' με μια HF 16V, τσιμπημένη στα 250 περίπου αλόγατα...άγριο πράμα...και ας πέρναγε τις μισές μέρες στο συνεργείο :)

Αν πάνε σε αυτή την κατεύθυνση οι Alfa, να πάρω και εγώ μια! Θέλω να δω και το τιμόνι λίγο, τι αίσθηση δίνει, είμαι δύσκολος βλέπετε...

Reaction score
41
Αν πάνε σε αυτή την κατεύθυνση οι Alfa, να πάρω και εγώ μια! Θέλω να δω και το τιμόνι λίγο, τι αίσθηση δίνει, είμαι δύσκολος βλέπετε...
Άκη από τιμόνι οι Alfa είναι κορυφή!!
Αν πρόσεξες στην Α159 είναι υδραυλικό...... :roll: :wink:
Και όχι αυτές οι μαλακίες τα ηλεκτρικά που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν τα τελευταία χρόνια (αλήθεια, αν χαλάσει ο ηλεκτρομηχανισμός-πολύ πιθανό- μένεις χωρίς τιμόνι???? :shock: :shock: :shock: :shock: )

Ακόμα και η 12+χρονη Α33 που έχω (εντάξει, με 15άρες & KONI-EIBACH) έχει μακράν καλύτερο τιμόνι σε αίσθηση από τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα.........
Η δε Α156, με λιγότερο από 2,5 στροφές από τέρμα σε τέρμα και σωστή αίσθηση στα χέρια είναι κυριολεκτικά ξυράφι!!!! :D :D :D :D :D
Στην γρήγορη οδήγηση απλά κουνάς τους καρπούς!! Μεγαλείο............ :D :D :D :D

Το πολύ σημαντικό είναι ότι στην νέα Α159 μπορείς να απενεργοποιήσεις όλα τα "βοηθήματα" που χρειάζονται οι "Αφροδίτες της Μήλου"......... :D :D :D :D :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.107
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo