Apocalypto

Reaction score
6
Re: Πρεμιερες Ιανουαριου

Apocalypto
http://www.odeon.gr/MEDIA/MEDIA/MediaRepository/10900029/apocalypto.jpg

Μετά "Τα Πάθη του Χριστού", ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον σκηνοθετεί μια επική περιπέτεια, που μας ταξιδεύει στα μυστικά του μυθικού πολιτισμού των Μάγια.
http://a.movies.com/i/movies/750528/750528.jpg

Όταν ο ειδυλλιακός τρόπος ζωής του διαταράσσεται βάναυσα από τη βίαιη εισβολή μιας ανώτερης δύναμης που δεν μπορεί να ελέγξει, ένας άντρας θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στα ταραγμένα χρόνια του πολιτισμού των Μάγια. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η καταπίεση και ο φόβος, θα κάνει μεγάλες προσπάθειες να ανατρέψει τη μοίρα του, να αποδράσει και να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη του για τη γυναίκα του και την οικογένειά του.
http://movies.go.com/i/movies/750528/gallery/apocalypto_3.jpg

http://movies.go.com/i/movies/750528/gallery/apocalypto_6.jpg

Ο Γκίμπσον έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ?The Man Without A Face? το 1993. Το 1995 ανέλαβε την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Braveheart" το οποίο απέσπασε δέκα υποψηφιότητες Όσκαρ. Το 2000, στον "Πατριώτη" του Ρόλαντ Έμεριχ υποδύθηκε τον Μπέντζαμιν Μάρτιν, έναν ήρωα που μπαίνει στην Αμερικανική Επανάσταση όταν ο πόλεμος θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του. Αργότερα τον είδαμε να υποδύεται τον Νικ Μάρσαλ, ένα σωβινιστή διαφημιστή που έρχεται σε επαφή με τη θηλυκή του πλευρά στο "Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες". Το 2002 υποδύθηκε τον πραγματικό βετεράνο του Βιετνάμ, Τζεν στο "Ήμασταν Κάποτε Στρατιώτες" και τον Αιδεσιμότατο Γκρέιχαμ Ες στον "Οιωνό" του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Το 2004 σκηνοθέτησε "Τα Πάθη του Χριστού".
http://movies.go.com/i/movies/750528/gallery/apocalypto_14.jpg

http://movies.go.com/i/movies/750528/gallery/apocalypto_13.jpg

http://movies.go.com/i/movies/750528/gallery/apocalypto_15.jpg

http://movies.go.com/i/movies/750528/gallery/apocalypto_16.jpg

Cast Mayra Serbulo, Gerardo Taracena, Raoul Trujillo, Dalia Hernandez (more)

Director
Mel Gibson

Writer
Farhad Safinia

Πρεμιέρα στη χώρα μας 18 Ιανουαρίου

HV

Reaction score
0
7 μηνες κοντα βλεπω trailer , διαβαζω για αυτη την ταινια αλλα δεν μπορω να πω πως με ενθουσιασε...Γενικα αυτο και το New World τα θεωρω πατατες.

Reaction score
1
Απάντηση: Apocalypto

Όταν ο ειδυλλιακός τρόπος ζωής του διαταράσσεται βάναυσα από τη βίαιη εισβολή μιας ανώτερης δύναμης που δεν μπορεί να ελέγξει, ένας άντρας θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στα ταραγμένα χρόνια του πολιτισμού των Μάγια. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η καταπίεση και ο φόβος, θα κάνει μεγάλες προσπάθειες να ανατρέψει τη μοίρα του, να αποδράσει και να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη του για τη γυναίκα του και την οικογένειά του.
Το ειδα εχθες. Πολυ κακο για το τιποτα. Ποια ηταν αυτη η βιαιη εισβολη μιας ανωτερης δυναμης δεν καταλαβα.:sad: Το μονο βιαιο ηταν τα πλανα του κου Σκηνοθετα(μαλλον εχει ψυχολογικα προβληματα).Στο τελος μας κοπανησε και την ανακαλυψη της Αμερικης:mad_2: (ουουουουου) και δεσαμε. Γενικα δεν με επεισε.

ΥΓ ασε μας ρε Μελ.

VG

Reaction score
0
Ενταξει,ο Μελ της πλακας παληκαρι ειναι,περιμενατε καμια ταινιαρα;
Πιστευω οτι θα βλεπεται παντως..μεχρι να σε παρει ο υπνος στην 100 μαχη οπου δεκαδες κομπαρσοι θα αλαλάζουν..

Reaction score
59
την ειδαμε χτες βραδυ
μπορω να πω οτi :

ωραια πλανα εχει
ωραια φυσικα τοπια εχει
καποιες ωραιες σκηνοθετικες πινελιες
οι σκηνες βιας ειναι καμποσες
τα σκηνικα σε πειθουν οτι βλεπεις τον πολιτισμο των μαγιας
αλλα
δεν εχει το κατι το ξεχωριστο να σε κανει να την πεις ταινιαρα εξω απο τα συνηθισμενα.

Reaction score
0
Δεν ξερω τι λετε, εγω την βρηκα αριστουργημα! Πραγματικα με ειχε καθηλωσει!
Σημερα εχει δευτερη προβολη και απο οτι φαινεται θα ακολουθησουν και αλλες, δεν την χορταινω!

Reaction score
6

Σε εμένα πάντως άφησε θετικές εντυπώσεις,
Ηταν μια ακόμη πετυχημένη σκηνοθετικά ταινια για τον Mel Gibson.
Ότι θα βλέπαμε βίαιες σκηνες μάλλον θα επρεπε να το περιμένουμε.
Τουλάχιστον οι προηγούμενες δουλειές του , Braveheart και The Passion of the Christ μας ειχαν προετοιμάσει για τις uncut προτιμήσεις του .

Η ιστορία είναι απλή και εχει τις ίδιες εμμονές με πολλές άλλες αμερικάνικες ταινίες που μιλούν για ιδανικά και για την αξία της οικογένειας.
Η διάφορα εδώ είναι πως μεταφερόμαστε σε ένα πρωτόγονο περιβάλλον που η βια είναι κανόνας και η χρήση της απαραίτητη για να μπορέσουν αυτές οι αξίες να προστατευθούν.
Η αγωνιά και η ένταση είναι διάχυτη στο μεγαλύτερο μερος της , και ισως στην ρεαλιστικότητα των σκηνών , να συνετέλεσε θετικά η μη χρησιμοποίηση επαγγελματιών ηθοποιών καθώς αυτοί είχαν μια πιο ωμή συμπεριφορά μπροστά στην κάμερα , συμπεριφορά που ταίριαζε με το πρωτόγονο των ρόλων τους.

Πολύ καλό επίσης και το Soundtrack του James Horner ( επιτέλους μετα από καιρό)

Για το είδος της 7/10

VG

Reaction score
0
Το περιμενα πιο πομπώδες,πιο επικο,με πιο καλα εφέ και με πιο ευρύ σενάριο.
Νομιζω οτι το παιχνιδι χαθηκε στο σεναριο,καθοτι με ενα ατελειωτο τρεχαντήρι στο δασος δεν κανεις ταινια που θα αφήσει κατι πισω της.
Παρολλα αυτα σε κραταει σε αγωνια,η δραση δεν του λειπει,οι ερμηνειες καλες απο ηθοποιους που δεν ειναι με ξανθες ανταύγειες και λευκά δοντια στην μεση της ζουγκλας.
Συνολικα μου αρεσε,αλλα δεν θα το ξαναβλεπα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Apocalypto

Λιγα λογια και καλα!!! Συμφωνω απολυτα μαζι σου VG. Να προσθεσω οτι δεν μου εδωσε αυτην την αισθηση του δεσιματος με την οικογενεια, η οποια θα λειτουργουσε ως κινητηρια δυναμη για τον πρωταγωνιστη.
Νομιζω οτι η παρακατω προταση περιγραφει ολη την ταινια:

...Νομιζω οτι το παιχνιδι χαθηκε στο σεναριο,καθοτι με ενα ατελειωτο τρεχαντήρι στο δασος δεν κανεις ταινια που θα αφήσει κατι πισω της...

Reaction score
5
Καθησα να το δω χθες με καποια αρνητικη διαθεση θα ελεγα. Εστω αν δεν μου αρεσε στην αρχη βαζουμε κατι αλλο βρε αδελφε......................
Και ομως οσο κυλουσε η ιστορια με κρατουσε πιο πολυ.Τελικα το ειδα ολο και ναι μου αρεσε αρκετα.Ιδιαιτερα αυτο το αγριο και πρωτογονο που εβγαζε.Υποθετω καπως ετσι πρεπει να ηταν τοτε και αν οχι who cares?............
Γενικα ειναι τελικα τι περιμενεις απο μια ταινια.Μου αρεσει να τις βλεπω καθαρα σαν ιστοριες.Δεν ψαχνω πια ουτε αλληγοριες ουτε βαθια μηνυματα ουτε τιποτα.Για μενα μετρα η δυναμη της εικονας και μια καλη ιστορια.Και ναι αυτη η ταινια τα ειχε:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Reaction score
62
Για μένα ήταν μιά καλή ταινία και σε καμία περίπτωση δεν έκλαιγες τα λεφτά, που έδωσες στο σινεμά. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό ο κινηματογράφος έχει ξεφύγει από τη μετριότητα, που είχε πέσει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα γραφής.

Reaction score
176
Περιπέτεια με Π κεφαλαιο. Μαζι με το καζινο Roayal oτι πιο δυναμικο εχω δει τα τελευταια χρονια. Εξαιρετικα και τα δυο στο ειδος τους με κοινο σημείο τις αριστοτεχνικες καταδιωξεις και τις μεγαλες δοσεις ωμης βιας που κατα την αποψη μου ειναι απαραιτητα στοιχεια σε μια καλοστημενη περιπετεια.

Reaction score
5
ο Γκιμπσον εχει τρομερα ψυχολογικα προβληματα...
Ειδα το εργο εχθες... και τα πηρα στο κρανιο... γιατι τοση βια και αιμα??? ελεος!

Και οι λυτρωτες με το σταυρο στο χερι των βαρβαρων Μαγια τι ηταν παλι αυτο???

εχει χασει την μπαλα πια...

Reaction score
0

Καλή περιπέτεια, που με κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό...

Θα προτιμούσα να λείπουν οι σπλατεριές.

Reaction score
0
Εναλακτικοι τιτλοι:
"Run Blue Forest! Run"
"Rambo: The first first first first Blood"
"To μεγαλειο της ανθρωπινης φυσης" :happy_9:
Τεσπα ,η ταινια μου αρεσε .
Οχι οτι ενθουσιαστηκα αλλα δεν ειναι τοσο χαλια οσο την ειχαν περιγραψει .
Ειναι αυτο που ειπε και ο Σωτηρης παραπανω .(να ζητησεις πνευματικα δικαιωματα Σωτο :happy_4: )
Γενικα ειναι τελικα τι περιμενεις απο μια ταινια.
Εγω ειδα κατι παραπανω απο οτι τουλαχιστον περιμενα να δω .
Βλεπεται ευχαριστα -τουλαχιστον για μενα -σαν μια διαφορετικου ειδους εξωτικη περιπετεια-αλληγορια .
Και δεν εινα και υποχρεωτικο να παμε και στην αλληγορια.
Μπορουμε να μεινουμε στην δραση .
Και εχει μπολικη απο αυτη. :cool_4:
Αλλα αυτη η εμμονη του Μελ με το αιμα? :crazy_1:
Ειπαν του τρελλου να παει....τουλαχιστον ας γυρισει κανενα splatter movie να του φυγει το απωθημενο με το gore!!! :pc:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.