audax speakers

Reaction score
132
Μετά από 15 χρόνια που κρατούσα τα μεγάφωνα στα κουτιά αποφάσισα να κατασκευάσω ένα ηχείο με καμπίνες κλειστού τύπου και διαστάσεις που έδινε η audax.Το αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό!

Attachments

Reaction score
132
Μετά από 15 χρόνια που κρατούσα τα μεγάφωνα στα κουτιά αποφάσισα να κατεσκευάσω ένα ηχείο με καμπίνες κλειστού τύπου και διαστάσεις που έδινε η audax.Το αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό!

Attachments

Reaction score
446
crossover? ομορφη κλασικη κατασκευη..μ αρεσει που παρολο ειναι δυσκολο μεγαφωνο, εκανες πατουρες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.078
Πολύ όμορφη η κατασκευή σου. Να τα χαίρεσαι.

Η Audax πρότεινε κλειστή καμπίνα για τα συγκεκριμένα μεγάφωνα?
Υπήρχε διαθέσιμο και crossover και αυτό χρησιμοποίησες?
Ανέβασε και άλλες φωτογραφίες.

Υ.Γ.
Αν αφαιρέσεις το προστατευτικό από τα tweeters θα ακουστεί καθαρότερα, αλλά θα χρειαστείς ελαφρώς μείωση της στάθμης, γιατί θα ακούγεται δυνατότερα χωρίς αυτό.

Last edited:

Reaction score
428
Αν καταλαβα καλά απο εναν ροζο στην πατούρα ειναι απο μασιφ ξύλο? Πες μας δυο λόγια.
Να τα χαίρεσαι πολύ καλή δουλειά.

Reaction score
132
crossover? ομορφη κλασικη κατασκευη..μ αρεσει που παρολο ειναι δυσκολο μεγαφωνο, εκανες πατουρες.[/QUOTE
καλησπερα,crossover θα σας τα βγάλω φωτογραφία.Είναι κατασκευασμένα από τον πατέρα μου πριν 20 χρόνια περίπου.Μολις λύσω το ηχείο θα στείλω φώτο.Δεν θυμάμαι καθόλου τι crossover φοράνε.
[DOUBLEPOST=1515191886][/DOUBLEPOST]
Αν καταλαβα καλά απο εναν ροζο στην πατούρα ειναι απο μασιφ ξύλο? Πες μας δυο λόγια.
Να τα χαίρεσαι πολύ καλή δουλειά.
καλησπέρα,οι καμπίνες είναι απο κοντρα πλακέ θαλασσης με επένδυση καπλαμάς νομίζω δρυ.Τα κουτιά τα έχω πολλά χρόνια αποθήκη.Θα πάω να τα δώ αν είναι καπλαμάς δρυς ή καρυδιά῎
[DOUBLEPOST=1515191958][/DOUBLEPOST]
Όμορφη κατασκευή.Οι καμπίνες ιδιοκατασκευή;
καλησπέρα,οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες από μένα με μέτρα της audax....25 χρονια πριν....o πατέρας μου ήταν πολύ καλός στην κατασκευή και στην επένδυση με καπλαμά.
[DOUBLEPOST=1515192067][/DOUBLEPOST]
Πολύ όμορφη η κατασκευή σου. Να τα χαίρεσαι.

Η Audax πρότεινε κλειστή καμπίνα για τα συγκεκριμένα μεγάφωνα?
Υπήρχε διαθέσιμο και crossover και αυτό χρησιμοποίησες?
Ανέβασε και άλλες φωτογραφίες.

Υ.Γ.
Αν αφαιρέσεις το προστατευτικό από τα tweeters θα ακουστεί καθαρότερα, αλλά θα χρειαστείς ελαφρώς μείωση της στάθμης, γιατί θα ακούγεται δυνατότερα χωρίς αυτό.
καλησπέρα Mod,ναί το crossover ήταν πακέτο με τα μεγάφωνα της τότε εποχής...μπορεί να έιναι μεγάφωνα 25 ετών.Το tweeter ήδη είναι λίγο υπερβολικό και να σου πώ μου αρέσει το καπάκι...σκέφτομαι να μην το βγάλω...Το crossover θα σας το βγάλω αυριο μια φώτο.
[DOUBLEPOST=1515192144][/DOUBLEPOST]
crossover? ομορφη κλασικη κατασκευη..μ αρεσει που παρολο ειναι δυσκολο μεγαφωνο, εκανες πατουρες.
ναι πατούρες με ρουτερ....έχω και φίλο που κόβει με ειδικό μηχάνημα πατούρες σε υπολογιστή τα ξύλα...αλλά το κατάλαβα αφού τις είχα κανει...το crossover αυριο σε φώτο! :)
[DOUBLEPOST=1515192532][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1515191886][/DOUBLEPOST]
καλησπέρα,οι καμπίνες είναι απο κοντρα πλακέ θαλασσης με επένδυση καπλαμάς νομίζω δρυ.Τα κουτιά τα έχω πολλά χρόνια αποθήκη.Θα πάω να τα δώ αν είναι καπλαμάς δρυς ή καρυδιά῎
[DOUBLEPOST=1515191958][/DOUBLEPOST]
καλησπέρα,οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες από μένα με μέτρα της audax....25 χρονια πριν....o πατέρας μου ήταν πολύ καλός στην κατασκευή και στην επένδυση με καπλαμά.
[DOUBLEPOST=1515192067][/DOUBLEPOST]
καλησπέρα Mod,ναί το crossover ήταν πακέτο με τα μεγάφωνα της τότε εποχής...μπορεί να έιναι μεγάφωνα 25 ετών.Το tweeter ήδη είναι λίγο υπερβολικό και να σου πώ μου αρέσει το καπάκι...σκέφτομαι να μην το βγάλω...Το crossover θα σας το βγάλω αυριο μια φώτο.
[DOUBLEPOST=1515192144][/DOUBLEPOST]
ναι πατούρες με ρουτερ....έχω και φίλο που κόβει με ειδικό μηχάνημα πατούρες σε υπολογιστή τα ξύλα...αλλά το κατάλαβα αφού τις είχα κανει...το crossover αυριο σε φώτο! :)
Mιας και το συζητάμε...τι λέτε να τα βάλω στο εξωχικό με naim nap200,alchemist forseti apd15 mk2 ή με το νέο απόκτημα ῞ τσακιριδη artemis 6550;;;

Attachments

Reaction score
152
Πολύ όμορφη δουλειά συγχαρητήρια και από μένα.
Τα μεγάφωνα τα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ σε ιδιοκατασκευή αντίγραφων των Tangent RS4 (αγγλικών ηχείων της 10ετίας '80), αλλά με bass reflex υλοποίηση.
Έχουν πολύ ευγενικό ήχο, αλλά πολύ χαμηλή ευαισθησία (ίσως 82-83 db).

Last edited:

Reaction score
132
Πολύ όμορφη δουλειά συγχαρητήρια και από μένα.
Τα μεγάφωνα τα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ σε ιδιοκατασκευή αντίγραφων των Tangent RS4 (αγγλικών ηχείων της 10ετίας '80), αλλά με bass reflex υλοποίηση.
Έχουν πολύ ευγενικό ήχο, αλλά πολύ χαμηλή ευαισθησία (ίσως 82-83 db).
Ευχαριστώ Στελιο.Δεν παρατήρησα να είναι αναισθητα.....!Το τουιτερ είναι βέβαια πιο ευαίσθητο σίγουρα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.078
Τα woofers αυτά είναι σχεδιασμένα για κλειστή καμπίνα.
Η μονάδα υψηλών συχνοτήτων, αν και δεν είναι καθαρόαιμο tweeter καθότι με μεγάλο και βαρύ θόλο με έντονο roll-off μετά τους 14 KHz, έχει αρκετά μεγάλη ευαισθησία 92,5 db αν είναι αυτό με το μεγάλο μαγνήτη.
Αναλόγως και το κύκλωμα το κύκλωμα διαχωρισμού, θέλει αρκετό κόψιμο για να ισορροπήσει η απόκριση.

Αξέχαστες εποχές με τις διάφορες εκδοχές του HD-13. Με αυτό είχα φτιάξει το πρώτο μου σοβαρό ηχείο και με woofer Audax 6,5 inch HD-17 κάτι.
Ακόμα υπάρχει στην αποθήκη και μάλιστα σε άριστη κατάσταση.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.026
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic