audiophile διλληματα

Reaction score
6.520
εδω και καιρο διαβαζωντας τεχνικα αρθρα , και ταυτοχρονα ψαχνωντας ενισχυτη ικανο να οδηγησει τα κατα τα αλλα ευκολοδηγητα ηχεια, εχω μπει στο εξης διλλημα, να παρω ενισχυτη(δικαναλο συστημα) η να παρω ενεργα ηχεια τα οποια να οδηγηθουν με καποιον
προ παθητικο ?

O χωρος μου ειναι 40τμ 4,5χ8 οπου τα στην ακρη του ορθογωνιου βρισκεται ο χωρος ακροασης με αποσταση απο τα ηχεια τα 4 μετρα . ποσο διαθεσιμο 1000-1200ευρω, διαθεσιμα ηχεια 8ωμ οπου ομως κατεβαινουν στα 5.6 με ευαισθησια τα 91db.Σκοπος ειναι ενα ουδετερο συστημα οσο ειναι εφικτο σε αυτα τα χρηματα που ζητω.(τα ηχεια που εχω δεν ειναι οτι ποιο ουδετερο υπαρχει , σχεδιαση κορνας γαρ, με πολλα δυναμικα ομως).

Η δικη μου προσεγγιση πλεον τεινει προς τα ενεργα , και εδω θελω εσας να μου πειτε τη γνωμη σας .

1)προενισχητης με τηλεχειρισμο pro-ject prebox η καποιο αντιστοιχο(2 πηγες cd ,tuner κανει παθητικος?)

2) focal cms 50

3)KRK RP6G2 VS KRK VXT-6 VS KRK RP -10-3

4)Genelec 8030 APM

5) fostex pm1

6)Yamaha HS50M Studio Monitor vs 80M

7) Tannoy Reveal 601Α

Σε 2δρομων μεγαλυτερο των 6,5'' η μικρη μου εμπειρια ειναι οτι σε αυτες τι τιμες τουλαχιστον χρωματιζουν..

Ποια η γνωμη σας για τα παραπανω,η να παω προς εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη αντιστοιχης αξιας? Και τελος αν παμε στα ενεργα αξιζει να κινηθω προς καποια σαμπ εχετε να μου προτεινετε καποιο για το χωρο μου , εκτος απο αυτα που δεινουν οι εταιριες ως σετ?

Επισης εαν ο προενισχυτης ως παθητικος εχει θεμα με την καλωδιακη αποσταση με τα ενεργα (2 μετρα )εχωντας υποψη οτι μπορει να αλλαξω σε προ tvc, εκτος και εαν εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο για προενισχυτη(θυμιζω 2 πηγες) που να διατηρει τα ουδετερα χαραστηριστικα ενος παθητικου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.082
Απάντηση: audiophile διλληματα

Ένα 6,5άρι γούφερ από τα 4 μέτρα = no go

Σαν τρανζιστοράκι θα ακούγονται. Από τέτοια απόσταση χρειάζεσαι επιφάνεια γούφερ από τουλάχιστον δύο 8άρια (ανά ηχείο).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παθητικός προ να οδηγήσει, έστω και ικανοποιητικά, ενεργά ηχεία με μεγάλο μήκος καλωδίων διασύνδεσης.

ryk

Reaction score
925

Ένα 6,5άρι γούφερ από τα 4 μέτρα = no go

Σαν τρανζιστοράκι θα ακούγονται. Από τέτοια απόσταση χρειάζεσαι επιφάνεια γούφερ από τουλάχιστον δύο 8άρια (ανά ηχείο).
Το επιβεβαιώνω και εγώ! Θα απογοητευθείς (όπως και 'γώ). Δεν μπορείς να έχεις τέτοιες απαιτήσεις από τέτοια ηχεία σε τέτοιο χώρο!
Γιατρέ μου τι λες για 2x6.5' γούφερ ανά ηχείο (τρίδρομα)?

Reaction score
6.520

Η χρηση αυτων θα ειναι ουσιαστικα ως δορυφορων , ετσι επισημαινω και την πιθανη αναγκη σαμπ , οι ουσιαστικες εντασεις που ζητω απο αυτα ειναι να μου καλυψουν τις μεσουψηλες...

Βεβαια προκυπτει και το αλλο θεμα με τον παθητικο προ και τα μηκη, δηλ τα 2 μετρα εαν γινουν ενα , η ποιο μηκος δεν πρεπει να ξεπερασω σε εναν τετοιο προ(εκτος και εαν πρεπει να δω τα χαραχτηριστικα των τελικων σταδιων στα ενεργα αν δηλ μπορουν να κουνηθουν με παθητικους προενισχυτες.

Εαν δεν παιξω με rg59 και παω σε αλλο ομοαξωνικο με λιγοτερες απωλιες(οπου ουσιαστικα ειναι παραπανω απο τη μιση διαδρομη) π.χ rg213 h lmr 400 παιζει κατι τετοιο?

επισης υπαρχουν tvc και με balanced συνδεσεις , εκει δεν υφισταται το προβλημα?

Reaction score
313

Με "κίνδυνο" να φανώ...αιρετικός, θα αναφέρω αυτό που πιθανότατα θα έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση (μεγάλος χώρος, μεγάλη απόσταση):

Θα έπαιρνα δύο τέτοια!

Έχοντας τις παθητικές τους εκδόσεις (για επαγγελματική χρήση, όχι στο σπίτι που ο χώρος μου είναι ΠΟΛΥ μικρός - 10τμ!),
είμαι πεπεισμένος πως, ενεργά, θα είναι ακόμη καλύτερα!
Και με τα ρυθμιστικά τους, θα μπορούσα να τα "προσαρμόσω" αναλόγως.

Επίσης, θα κοιτούσα και κάποια από τα ενεργά 2.1 "σετάκια" της LD

(Ασφαλώς, αντίστοιχες λύσεις διατίθενται και από άλλες εταιρείες επαγγελματικών ηχείων...)

Αλλά, πάλι...εγώ είμαι "τρελός" (με αυτά...τουλάχιστον!) και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση χάι-εντ-ass...

Σημείωση:
Υπάρχουν εγχώρια καταστήματα για τις αγορές μας.
(παρέθεσα του thomann ΜΟΝΟ επειδή τα έχει συγκεντρωμένα)

Reaction score
6.520

Αυτα τα ηχεια http://www.acoustica.org.uk/impulse/images/lali1.jpg
http://www.acoustica.org.uk/impulse/images/lali2.jpg

με εναν μικρο τρανζιστορ ολοκληρωμενο 40w οπου δεν τα οδηγει επαρκως και εας λεει ο ρεβιουερ για μικρους , SE λαμπατους η χαμηλης ισχυως ενισχυτικα. Η αρχικη μου σκεψη οταν τα ειχα αγορασει ηταν η εξης να βρω ευκολο ηχειο ετσι ωστε να μην ξεφυγω σε ενισχυτικα , που να καλυπτει ολο το φασμα χωρις να χρωματιζει ιδιατερα η εμπαση περιπτωση να να μου καθεται ευχαριστα(με το βασικο ζητουμενο να παιζει τα παντα) αυτο πριν 16 χρονια , τωρα πλεον με την πληθωρα τοσο φτηνων επιλογων σκεφτομαι την εναλακτικη των ενεργων μιας και το κοστος αυτων μπορει να φτασει οσο να παω σε καποιον ολοκληρωμενο ενισχυτη(η αληθεια ειναι οτι ακομη και τωρα τα ηχεια μου καθονται μια χαρα το ντραιβ μου λειπει...)

Ηχεια μονο κατωπιν ακροασης θα παρω (αν καταληξω σε αγορα ηχειων, τελικως)και φυσικα μονο απο την ελληνικη αγορα, οσο για τα μονιτορ ηχεια , και αυτα εχουν χαραχτηρα και φυσικα χρωματιζουν ,αλλα εκει προτερεωτητα ειναι η μεσουψηλη περιοχη(παω που παω για μονιτορ εκει τα θελω οσο γινεται απολυτα) και οχι το κατω ακρο τις οποιες αναγκες θα καλυψει καποιο σαμπ .(γλυκοκοιταζω τα yamaha...)Αν καποιοι εχετε προσωπικες εμπειριες απο το χαραχτηρα καποιων δεχτες.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

στην ακρη του ορθογωνιου βρισκεται ο χωρος ακροασης με αποσταση απο τα ηχεια τα 4 μετρα
Βασικά αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσεις, η θέση ακρόασης (κοντά σε τοίχο) και μεγάλη απόσταση από τα ηχεία (4) μέτρα είναι ο λόγος των χρωματισμών. Βασικά ακούς το δωμάτιο και όχι τα ηχεία, ότι ηχεία και να πάρεις εάν δεν αλλάξεις την θέση ακρόασης θα έχεις χρωματισμούς. Δοκίμασε να μετακινηθης (έστω και προσωρινά) στα 2 μέτρα και θα καταλάβεις τί εννοώ, μπορεί μάλιστα να μην χρειάζεται καν αλλαγή του ενισχυτή.

(η αληθεια ειναι οτι ακομη και τωρα τα ηχεια μου καθονται μια χαρα το ντραιβ μου λειπει...)
Διαφορετικά και από την στιγμή που σου αρέσουν τα ηχεία σου τότε πάρε και ένα καλό ενισχυτή και καθάρισες, στα χρήματα που διαθέτεις είναι και αυτός εδώ http://www.tsakiridis-devices.com/integrated_amplifiers.html χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924