AV αλλά κυρίως για Hi-Fi

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά,

Ψάχνω ένα AV receiver, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι hi-fi δυνατότητές του για να οδηγήσει 2 καλά ηχεία (δεν τα έχω ακόμα) για πρωτίστως πολύ καλό μουσικό αποτέλεσμα, και δευτερεύοντος ή σύνδεσή του με κάποια σχετικά απλά ηχεία που απαιτούνται για τα υπόλοιπα κανάλια του Home Cinema . Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 800/900 Ευρώ. Αν υπάρχει κάποια πρόταση θα σας ήμουν υπόχρεος

Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
50
Φίλε μου εγώ τουλάχιστον σ' αυτά τα χρήματα δεν ξέρω κάποιον τέτοιο ενισχυτή. Ίσως προς Marantz μεριά αλλά και πάλι... Αυτά που σου λέω τα λέω δεδομένου ότι δείχνεις να ρίχνεις ιδιαίτερο βάρος στη μουσική και βάζεις σε δεύτερη μοίρα το HC. Μήπως να κοίταγες για κάποιον αμιγώς δικάναλο για τώρα και στο μέλλον να έπαιρνες και κάποιον A/V χρησιμοποιώντας το δικάναλο ως τελικό για ακροάσεις HC και ως ολοκληρωμένο για δικάναλες ακροάσεις;

Π.χ. κοίτα κι εδώ.

Reaction score
0
Αγαπητέ Μάνο,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Λέγοντας ότι προτιμώ καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα δεν εννοώ φυσικά κάτι εξεζητημένο. Έχοντας σχεδόν μηδενική εμπειρία σε AV receivers, απλά ανησυχώ μήπως είναι κατά κανόνα σχεδιασμένοι για καλό HC αποτέλεσμα, ενώ η ενίσχυση και επεξεργασία του καθαρού δικαναλικού Audio είναι προβληματική για ένα καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Αν αυτό που λέω δεν ισχύει, μήπως η αγορά ενός AV με καλό επίπεδο ισχύος σε όλα τα κανάλια και σε συνδυασμό με δύο καλά ηχεία (κυρίως για Hi-Fi) με αλλά 3 μέτρια (εάν μιλάμε για 5:1) που συμπληρώνουν τις απαιτήσεις του HC είναι μια καλή λύση;

Σ’ ευχαριστώ πολύ
Κώστας Φρέντζος

Reaction score
7
Εγώ θα σου πρότεινα κάτι σε Harman Kardon. Έχουν πολύ καλή οδήγηση για πολυκάναλοι και καλό ήχο. Επίσης μην σε μπερδέψουν τα φουσκωμένα Watts των πιό πολλών κατασκευαστών... Για μουσική ακρόαση θα σου έλεγα να αποφύγεις τους Sony και Pioneer. Οι Pioneer είναι φοβεροί σε Home Cinema αλλά σε μουσική δε λένε τίποτα (κατα τη γνώμη μου πάντα).

Reaction score
0
Εγώ θα σου πρότεινα κάτι σε Harman Kardon. Έχουν πολύ καλή οδήγηση για πολυκάναλοι και καλό ήχο. Επίσης μην σε μπερδέψουν τα φουσκωμένα Watts των πιό πολλών κατασκευαστών... Για μουσική ακρόαση θα σου έλεγα να αποφύγεις τους Sony και Pioneer. Οι Pioneer είναι φοβεροί σε Home Cinema αλλά σε μουσική δε λένε τίποτα (κατα τη γνώμη μου πάντα).
Της ιδιας γνώμης είμαι. Και φυσικά μη ξεχνάς τη Marantz που είναι σταθερή αξία στην αναπαραγωγή μουσικής.

Reaction score
313
Απάντηση: Re: AV αλλά κυρίως για Hi-Fi

...Έχοντας σχεδόν μηδενική εμπειρία σε AV receivers, απλά ανησυχώ μήπως είναι κατά κανόνα σχεδιασμένοι για καλό HC αποτέλεσμα, ενώ η ενίσχυση και επεξεργασία του καθαρού δικαναλικού Audio είναι προβληματική για ένα καλό ηχητικό αποτέλεσμα...
Αυτή η "ανησυχία" σου, μπορεί να...ησυχάσει. Δεν υπάρχει τέτοιος "φόβος".
Μια χαρά αποδίδει, ένας πολυκάναλος, στη μουσική.
Το "κλειδί" είναι οι απαιτήσεις του καθενός.
Αν περιμένεις "αξιοπρεπή" μουσική συμπεριφορά, θα είσαι καλυμένος.
Αν "απαιτείς" κάτι πιο..."υψηλού επιπέδου", μάλλον δε θα καλυφτείς και ένας καλός δικάναλος ενισχυτής στο ίδιο κόστος, είναι σίγουρα προτιμότερος...

Reaction score
1
Απάντηση: AV αλλά κυρίως για Hi-Fi

Το κάθε προιον ειναι κατασκευασμένο να κάνει καλα τη δουλειά γιά το λόγο που εχει κατασκευασθεί.Η φιλοσοφία του ολα σε ενα νομίζω οτι εχει ξεπερασθεί από τη πράξη.

Reaction score
188
παρε μια γευση.πολυκαναλος av ενισχυτης harman kadron αξιας 1500 ευρω δοκιμαστηκε μαζι με εναν δικαναλο ενισχυτη thule 2x50 αξιας 500 ευρω περιπου.

ιδια καλωδια ηχεια πηγη.με το που βαλανε τον harman απλα επαιζε μουσικη.αδιαφορος ηχος.τπτ το σπουδαιο.κριμα για τα λεφτα που αξιζει.

συνδεεται ο thule.με το που πατησαμε play εγω εμεινα.αμεσως το ηχειο επαιξε μουσικη.με μια ζεστασια με μια ζωντανια που αμεσως σου αλαζε την ψυχολογια.

ακομα και ο πιο ασχετος θα καταλαβαινε την διαφορα.

Reaction score
10
Αν δεν εχεις την εμπειρια ενος στερεο ενισχυτη η ενος προ-τελικου, ο A/V receiver παιζει μια χαρα....μεχρι να τους βαλεις διπλα διπλα.
Και το πρωτο σου συστημα να ναι , η διαφορα ειναι εμφανεστατη.

Παρομοια με την εικονα ...σαν απο s-video σε HDMI.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas