AVR-3808

Reaction score
0
Εδώ και μερικές μέρες, απέκτησα έναν AVR-3808.

Θέλω να ρωτήσω τα εξής, μήπως και κάποιοι από σας τα έχουν ήδη αντιμετωπίσει (με το ίδιο ή παραπλήσιο μοντέλο πχ 4808).

1. Ελληνικά ονόματα αρχείων μουσικής (απ' το PC) εμφανίζονται σαν ".... ... ..." στην οθόνη της TV (Ρύθμιση 3808: Character=Auto / PC Language=gre)
2. Αρχεία flac. Υποτίθεται ότι παίζονται μέσω Windows Media Player, που λειτουργεί σαν media server. Έλα όμως που ο WMP δεν υποστηρίζει εγγενώς τα αρχεία flac. (Εχει κάποιο πρόβλημα με τα ID3 tags). Ξέρει κανείς πως παίζονται τα flac? Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να παίξουν με το Winamp Remote, αλλά ο 3808 τα λαμβάνει σαν mp3 (δηλ η ποιότητα πάει περίπατο!)

Σημ. Εκανα και firmware update αλλά δεν είδα διαφορά, εκτός απ' τις περισσότερες διαθέσιμες γλώσσες για τα menu...

Ευχαριστώ

Reaction score
41
Απάντηση: AVR-3808

Εδώ και μερικές μέρες, απέκτησα έναν AVR-3808.

Θέλω να ρωτήσω τα εξής, μήπως και κάποιοι από σας τα έχουν ήδη αντιμετωπίσει (με το ίδιο ή παραπλήσιο μοντέλο πχ 4808).

1. Ελληνικά ονόματα αρχείων μουσικής (απ' το PC) εμφανίζονται σαν ".... ... ..." στην οθόνη της TV (Ρύθμιση 3808: Character=Auto / PC Language=gre)
2. Αρχεία flac. Υποτίθεται ότι παίζονται μέσω Windows Media Player, που λειτουργεί σαν media server. Έλα όμως που ο WMP δεν υποστηρίζει εγγενώς τα αρχεία flac. (Εχει κάποιο πρόβλημα με τα ID3 tags). Ξέρει κανείς πως παίζονται τα flac? Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να παίξουν με το Winamp Remote, αλλά ο 3808 τα λαμβάνει σαν mp3 (δηλ η ποιότητα πάει περίπατο!)

Σημ. Εκανα και firmware update αλλά δεν είδα διαφορά, εκτός απ' τις περισσότερες διαθέσιμες γλώσσες για τα menu...

Ευχαριστώ
Για το πρώτο δεν ξέρω......
Έχω συνηθίσει όλα μου τα MP3 να τα γράφω με ξένους χαρακτήρες (είτε αμιγώς ξένα είτε τα Ελληνικά) για να αποφεύγω τέτοια προβλήματα.

Για τα flac δοκίμασε και το εξής.
Κατέβασε το K-Lite codec pack 3.7.5 FULL και εγκατέστησε το media player classic. Τις περισσότερες φορές με έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Eδώ: http://www.divx-digest.com/software/media_player_classic.html

ή εδώ:

http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm

(δοκίμασε το 2ο link και επέλεξε full pack)

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Με το πακέτο K-Lite ο Windows Media Player 11 (WMP), έπαιξε τελικά τα αρχεία flac.
O AVR-3808 χρειάζεται τον WMP να λειτουργεί ως μουσικός server (ο Media Player Classic δεν μπορεί να το κάνει αυτό).
Για όσους ενδιαφέρονται, ένα χρήσιμο plugin για τον WMP (ώστε να είναι συμβατός με tags αρχείων flac, ape κλπ) είναι το Windows Media Player Tag Support Extender, που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:
http://www.download3k.com/WMP-Tag-Support-Extender/Download-Free-WMPTagSupportExtender.1.0.msi.html

ευχαριστώ ξανα για την απάντηση

αν κάποιος άλλος γνωρίζει σχετικά με τα ελληνικά ονόματα αρχείων μουσικής και την εμφάνισή τους στον AVR-3808, ας μου γράψει μια γραμμή..

Γιάννης

Reaction score
0
Μου απάντησαν απ' την KINOTEXNIKH ότι προς το παρόν αυτό δεν είναι δυνατό. "Ισως με κάποιο νεώτερο firmware..."

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.586
Members
38.347
Νεότερο μέλος
πενυ