Bαθμολογια ηχειων Αudio Spectrum XANADU

Reaction score
0
Για τους πιο παλιούς & τους εχοντες είναι η ερώτηση.
Τι βαθμολογία έδωσε ο «ήχος» για το συγκεκριμενο ηχείο;

Ερώτηση 2η
ΧΑΝΑDU ή DALI NEW SUITE 2.28
έχω το Musical Electra E10 SE

το XANADU το άκουσα, για το άλλο θα ήθελα γνώμες;

Reaction score
650
Η βαθμολογία είναι κάτι σχετικό και έχει δοθεί κάτω από κάποιες συνθήκες κατά τις οποίες έλαβε χώρα η δοκιμή. Επίσης άλλο πράγμα η βαθμολογία που δίνεται σε συγκριτικό κι άλλο πράγμα η βαθμολογία που δίνεται όταν το προϊόν παρουσιάζεται μόνο του.
Να θεωρείς τη βαθμολογία απλή ένδειξη και να εμπιστεύεσαι μόνο τ' αυτιά σου.
Για την ιστορία ο "ήχος" στο τεύχος 288 έδινε 3,5 πράσινα αστράκια.

Τα XANADU είναι δύσκολα σαν φορτίο και θέλουν ισχυρό ενισχυτή.
Με τι συνοδά τα άκουσες?

Reaction score
650
Τα DALI NEW SUITE 2.28 δεν τα βρήκα στον "ήχο" παρά μόνο τα DALI SUITE 2.25 που τα βαθμολογησε με τεσσεράμισι κόκκινα αστράκια.

Reaction score
7
Το xanadu είναι πολύ καλό ηχείο, αλλά απο οδήγηση θέλει βαρβάτα ενισχυτικά, πολύ ρεύμα, μάλιστα μερικοί κατέφυγαν σε επαγγελματικό τελικό (behringer 1500) με τροποποίηση στο τροφοδοτικό καιμερικές στο κύκλωμα, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Reaction score
650
Το xanadu είναι πολύ καλό ηχείο, αλλά απο οδήγηση θέλει βαρβάτα ενισχυτικά, πολύ ρεύμα, μάλιστα μερικοί κατέφυγαν σε επαγγελματικό τελικό (behringer 1500) με τροποποίηση στο τροφοδοτικό και μερικές στο κύκλωμα, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι επιμένουν για discontinued models ειδικά στα ηχεία που τα μεγάφωνά τους καταπονούνται και δύσκολα βρίσκεται αντικαταστάτης τους.
Όχι άλλους behringer. Νισάφι πια. Δεν θα "θάψουμε" την κατηγορία!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Η αγορά μεταχειρισμένου ηχείου είναι ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο του hifi-ντελίστα. Το ηχείο είναι το μέρος του συστήματος hifi που δέχετε την μεγαλύτερη μηχανική καταπόνηση, και πιθανόν αυτό που θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη αλλοίωση στην ηχητική ποιότητα (και πολύ γρηγορότερα από το υπόλοιπο σύστημα).

Γι' αυτό πριν προχωρήσει κανείς σε αγορά μεταχειρισμένου ηχείου ας επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή για να δει
α) αν υπάρχουν αναταλλακτικά
β) αν μπορει σε περίπτωση βλάβης να τον στηρίξει

Προσοχή χρειάζεται και κατά την αγορά. Ενδελεχής έλεγχος των κώνων και των θόλων των μεγαφώνων για κακώσεις (ιδιαίτερα στους χάρτινους που η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη) αλλά και προσοχή στο crossover και στην εσωτερική καλωδίωση. Πολλοί τα πειράζουν χωρίς να ξέρουν το τι κάνουν με συνέπεια να συντελούν στην γρηγορότερη φθορά του ηχείου.

Όπως βλέπεις καλύτερα να επενδύσεις σε ένα νέο ηχείο παρά σε κάτι παλαιότερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.566
Ώπα Γιάννη!

Δεν κατάλαβα. Γιατί τι έχουν τα behringer, χολέρα?
Η αναφορά σε μηχανήματα ήχου δεν πρόκειται να πειράξει καμία κατηγορία, πόσο μάλλον να την θάψει. :shock:
2ον εδώ μέσα δεν έχει καν αναφερθεί η λέξη behringer παρά μόνο για κάποια ενεργά cross για τα οποία έχω και προσωπική άποψη. Το τι έχει γίνει αλλού δεν με ενδιαφέρει και συνεπώς δεν έχουμε πήξει δα και στους behringer.

Τώρα, δεν πρόκειται να συζητήσουμε σε αυτό το thread ποιά συσκευή είναι hi end και ποιά όχι γιατί πολύ απλά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν και σε τελική ανάλυση σιγά να μην ανακαλύψουμε τον τροχό τώρα. Αφού ξέρεις ότι το hi end είναι μαύρη μαγεία.... Δεν αφορίζουμε λοιπόν κανένα μηχάνημα έτσι απλά επειδή δεν θεωρείται hi end, παρόλου που έτσι είναι το όνομα της κατηγορίας. Όπως επίσης δεν αφορίζουμε την ιδιοκατασκευή κλπ κλπ. Και ο μόνος λόγος για αυτό είναι γιατί έτσι αφορίζουμε και τους ιδιοκτήτες τους. Και στο κάτω κάτω στην ίδια κατηγορία έχουν ακουστεί απόψεις για πολύ κακές μηχανές και δεν είπε κανείς τίποτα και καλά έκανε.

Είμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και αν κάποιος πει ότι κάτι του άρεσε, καλό μας κάνει και όχι κακό ακόμη κι αν η συσκευή λέγεται "μήτσος" ή krell. Την άποψή μας λέμε και μόνο.

Νομίζω ότι ο Βαγγέλης ήταν σαφέστατος και είπε ότι τα xanadu θέλουν ρεύματα, δίνοντας μάλιστα και παράδειγμα από γνωστό του που τα οδηγεί με τον εν λόγω ενισχυτή. Τι πιο θεμιτό? Αν κάποιος πιστεύει ότι το σετάκι δεν θα είναι και τόσο καλό όσο παρουσιάζεται μπορεί να το πει και να προτείνει και κάτι άλλο.

Δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε γιατί δεν έχει νόημα. Νομίζω ότι συμφωνούμε τουλάχιστον στο ότι δεν χρειάζονται τέτοιες αντιδράσεις ε?. Εννοείται ότι όλα τα λέω καλοπροαίρετα και είμαι σίγουρος ότι καταλαβαινόμαστε.

thnx

Reaction score
650
Δεν θα πω τίποτε άλλο. Διαφωνώ με την πρόταση "Ο αφορισμός της συσκευής συνεπάγεται και αφορισμό του ιδιοκτήτη".
Λυπάμαι αν έθιξα κάποιους. Να με συγχωρείτε.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Περι behringer ισχύει ότι ισχύει για οποιαδήποτε άλλη συσκευή...

Αν δεν ακούσεις δεν μπορείς να κρίνεις...

Τώρα αν δεν είναι καθαρόαιμο hifi να σας θυμίσω ότι και οι Bryston επαγγελματικοί είναι, τα BBC επαγγελματικά ήταν και τα Manley επαγγελματικά είναι...

Ας μην κολλάμε στους τύπους αλλά στην ουσία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.566
Ερώτηση 2η
ΧΑΝΑDU ή DALI NEW SUITE 2.28
Τελικά έχει ακούσει κανείς ωρέ αυτά τα 2.28???
Γιατί για τα XANADU όλοι έχουμε άποψη, κι εγώ ιδιαιτέρως καλή.

Αυτός ο Gio είμαι σίγουρος ότι κάτι ξέρει για τα Dali και μας το κρύβει πάλι... :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.022
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957