B&W CM7 + DENON PMA1500AE

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους σας.

Πριν απο 4 μήνες και μετά από ψάξιμο, διάβασμα και ακροάσεις τελικά αγόρασα τα ηχεία της B&W τα CM7 και έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή της DENON τον PMA1500 AE.

Το πρώτο διάστημα και μετά απο περίδο που "'έστρωνα" τα ηχεία και σε χαμηλές στάθμες ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την αγορά μου και την ποιότητα που έφτανε στα αυτιά μου.

Μετά από κάποιο σημείο και απλά ανεβάζοντας λίγο τη στάθμη καταρχήν διαπίστωσα πως τα μεγάφωνα των χαμηλών παραμόρφωναν και πως το υλικό του μεγαφώνου έκανε ένα ήχο σαν να 'χτύπαγε'. Εννόω για μιά στάθμη πριν τη μέση του ενισχυτή.

Στη συνέχεια διάπιστωσα πως ο ενισχυτής έκλεινε και έμπαινε σε protection mode.

Φυσικά και ο ενισχυτής πήγε στο service της εταιρείας και μετα από περίπου 10 μέρες που είπαν πως δεν έχει απολύτως τίποτα και πως πιθανώς να ευθύνονται τα ηχεία.

Δοκίμασα τον ενισχυτή με άλλα ηχεία και όλα είναι καλά. Δοκίμασα τα ηχεία με άλλον ενιχυτή και επίσης όλα δούλεψαν καλά.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε μαλλον κατι δεν πάει καλά στο σύστημα, μήπως έχει κανείς τον ίδιο συνδιασμό, ή μήπως κάποιος έχει ακούσει κάτι σχετικό.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Απάντηση: B&W CM7 + DENON PMA1500AE

Πιστευω πως εχουν συμβει δυο πραγματα .
Α: Καποιο απο τα δυο ηχεια εχει δεχτει πολυ υψηλη ισχυ και εχει λιωσει το βερνικι που μονωνει τις σπειρες του πηνιου του woofer . Ετσι το woofer αυτο παρουσιαζει εξαιρετικα χαμηλη αντισταση ενω "παιζει" κανονικα . Οταν συμβει αυτο ο ενισχυτης "βλεπει" σχεδον βραχυκυκλωμα και η κλεινει η παιζει με πολυ υψηλη παραμορφωση .
Επισης στην περιπτωση αυτη μπορει να εχει βγαλει καρβουνιασμενες φουσκαλες το βερνικι και πλεον το πηνιο να γδερνει στον οπλισμο του μαγνητη αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο .
Οταν δοκιμαζεις τα ηχεια αυτα με καποιους αλλους ενισχυτες μπορει επειδη ισως εχουν καλυτερα τροφοδοτικα να φαινεται οτι παιζουν κανονικα .

Πως ομως συναιβει αυτο αν εσυ δεν ταλαιπωρησες εστω και στιγμιαια το ηχειο ;;;;
Ισως καποιος αλλος μεσα στην οικογενεια ανοιξε το volume καποια στιγμη που ελειπες και μετα δεν τολμαει να το ομολογησει !!!!

Β: Καποιο απο τα καλωδια βραχυκυκλωνε ενω οταν τα αποσυνδεεις αυτη η αιτια εκλειπει .
Πιθανος υπαιτιος ισως καποιο καλωδιο εντοιχισμενο η καποιες γυμνες τριχουλες που ακουμπανε στο σασσι του ενισχυτη η πισω απο τις μπορνες των ηχειων .

Μετρησε εσυ η καποιος που γνωριζει την αντισταση του καθε ηχειου (και ακομα καλυτερα του woofer εφ οσον το ηχειο εχει δυνατοτητα διπλοκαλωδιωσης) . Πρεπει να ειναι απολυτως ομοια .

Τσεκαρε παλι τα πιθανως εντοιχισμενα καλωδια με πολυμετρο παλι για βραχυκυκλωμα . Καλο ειναι να δοκιμαστει το συστημα και με καποια αλλα προχειρα καλωδια διαφορετικα .

Τελευταια πιθανοτητα ειναι να ειναι απελπιστικα τα η το τροφοδοτικο του Denon και εξαιρετικα δυσκολα σαν συνθετη ωμικη αντισταση τα B&W . Αν εχουν συνδυαστει και μ ενα καλωδιο πλεγμενο , πολλων μετρων τοτε η κατασταση γινεται πολυ χειροτερη .

Reaction score
2

Μετά από κάποιο σημείο και απλά ανεβάζοντας λίγο τη στάθμη καταρχήν διαπίστωσα πως τα μεγάφωνα των χαμηλών παραμόρφωναν και πως το υλικό του μεγαφώνου έκανε ένα ήχο σαν να 'χτύπαγε'. Εννόω για μιά στάθμη πριν τη μέση του ενισχυτή.

Στη συνέχεια διάπιστωσα πως ο ενισχυτής έκλεινε και έμπαινε σε protection mode.
Γενικά, ξέρουμε ότι η μέση του ρυθμιστικού του ενισχυτή σπάνια είναι η μέση της έντασης που μπορεί να δώσει. Δλδ μπορεί ο ενισχυτής να έχει φτάσει στα όρια του στο μέσον του ρυθμιστικού (αν έχεις ισχυρό σήμα από την πηγή). Οπότε όταν φτάνει σε αυτή την κατάσταση είναι λογικό να παραμορφώνει ο ήχος. Παρατεταμένη χρήση σε τέτοια στάθμη είτε καταστρέφει τα ηχεία, είτε ενεργοποιεί κάποιο κύκλωμα προστασίας του ενισχυτή.

Όταν λες ότι ο ενισχυτής σβήνει εννοείς σε όλες τις εντάσεις ή όταν περάσεις τη μέση του ρυθμιστικού ?

Reaction score
0

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν τα ηχεία δεν έχουν ταλαιπωρηθεί καθόλου και ποτέ, ούτε καν στιγμιαία μια και είμαι ο μόνος που τα χειρίζομαι εφόσον μένω μόνος μου και δεν έχουν δεχτεί υψηλή ισχύ.

Το φαινόμενο παρουσιάζεται πριν τη μέση του ρυθμιστικού (αν είναι η μέση το 50% και ισόποσα μοιρασμένο το ρυθμιστικό, στο περίπου 40%).

Το φαινόμενο δεν έχει να κάνει με την ώρα λειτουργίας, ούτε με παρατεταμένη χρήση, εφόσον ο ενισχυτής σβήνει ανεξάρτητα από το χρόνο που έχει λειτουργήσει.

Επίσης έχω προσέξει τις καλωδιώσεις και επίσης έχω δοκιμάσει και με άλλα καλώδια και πάλι συμβαίνει δυστυχώς το ίδιο.

Η αντίσταση των ηχείων έχει μετρηθεί και δεν ήταν ίδια από την αρχή. Μιλάμε για περίπου 0,20Ωμ διαφορά.

Τέλος, αυτό που μου δημιουργεί εντύπωση είναι πως τα B&W στα χαρακτηριστικά τους μιλάνε για ονομαστική αντίσταση 8 Ωμ αλλά επίσης για minimum 3Ωμ, που είναι ασύνηθες να κατεβαίνει τόσο χαμηλά με τέτοια ονομαστική αντίσταση. Σε ακροάσεις που έκανα πριν την αγορά με τα συγκεκριμένα ηχεία και τον ίδιο ενισχυτή και με δικά μου CD, ποτέ δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο, ακόμη και σε υψηλότερεσ στάθμες.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Θα προτεινα να τροφοδοτησεις τον ενισχυτη σου με ρευμα απο μια αλλη πριζα . Ακομα καλυτερα απο καποια αλλη μακρυα με μια μπαλαντεζα βεβαια . Ενδεχομενως λογω κακων επαφων να υποτροφοδοτειται σε απελπιστικο βαθμο ο ενισχυτης .....

Reaction score
0

Και δοκιμάσει και αυτό χωρίς να αλλάζει το αποτέλεσμα.

Υπάρχει θέμα με το συνδυασμό αυτό. Έχει κανείς τον ίδιο συνδυασμό ενισχυτή και ηχείων?

Έχω αρχίσει να απελπίζομαι.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Μηπως πρεπει να "κοιταξεις" και την πηγη του σηματος ;; Στο κανει απο πολλες πηγες ;; πχ Cd , Ραδιο , Κασσετοοφωνο η κατι αλλο ;

Reaction score
0

Δυστυχώς ναι. Το έχω δοκιμάσει με 3 διαφορετικά Player.

Reaction score
0

Καλημέρα σε όλους.

Δοκίμασα τελικά τα ηχεία και με άλλον ίδιο ενισχυτή που βρήκα και μάλιστα αρκετά τεμάχια πιο καινούργιο, βάσει serial και κάνει ακριβώς το ίδιο. Και συντονίζει το ίδιο το μεγάφωνο των χαμηλών και κλείνει ο ενισχυτής.

Έχει κανείς τελικά το ίδιο συνδυασμό να με βοηθήσει?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πιστεύω σε αστοχία μεγαφώνου ή x-over.
Δοκίμασε ένα ένα τα ηχεία, όχι και τα 2 μαζί. Και αντίστοιχα τον ενισχυτή μια στο left και μια στο right. Αν επιμένει δώσε τα rca σε άλλη είσοδο π.χ tape-aux-tuner.
Ο ενισχυτής μπαίνει σε προστασία και καλά κάνει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss