Babel

Reaction score
6

Στα βάθη της μαροκινής ερήμου, ένα όπλο εκπυρσοκροτεί - πυροδοτώντας μία αλυσίδα γεγονότων που θα συνδέσουν τη μοίρα ενός ζευγαριού αμερικανών τουριστών και τον αγώνα τους να επιβιώσουν, δύο αγοριών στο Μαρόκο που μπλέκονται στο μοιραίο έγκλημα, μιας γκουβερνάντας που προσπαθεί παράνομα να περάσει τα σύνορα στο Μεξικό κουβαλώντας δύο παιδιά και μιας γιαπωνέζας έφηβης της οποίας ο πατέρας καταζητείται στο Τόκιο. Οι διαφορετικές κουλτούρες και οι γεωγραφικές αποστάσεις δείχνουν ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες ανθρώπων μοιράζονται λίγα, όμως τα παιχνίδια της μοίρας, ο φόβος της απομόνωσης και ο πόνος θα κάνει τις ιστορίες τους παράλληλες και θα τους φέρει κοντά.

Λίγα Λόγια από το Σκηνοθέτη

"Η δημιουργία του Βαβέλ ήταν πράγματι μια... Βαβέλ για μένα. Η παραγωγή ήταν εντελώς διαφορετική από την έως σήμερα εμπειρία μου. Στην πραγματικότητα γυρίσαμε τέσσερις ταινίες και προσπαθήσαμε να συγχωνεύσουμε τις διαφορετικές κουλτούρες, δίχως να φαίνεται το μάτι του outsider. Ηταν για μένα μια πρόκληση, αλλά και κάτι εξαιρετικά δύσκολο πνευματικά και συναισθηματικά. Η ?Βαβέλ? έγινε όχι μόνο στόχος ενός ταξιδιού για όλους όσους δουλέψαμε στην ταινία, αλλά και στόχος ενός εσωτερικού ταξιδιού για τον καθένα ξεχωριστά. Ολοι μεταμορφωθήκαμε και εγώ στην πορεία αναγκάστηκα να ξαναγράψω το σενάριο και να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες και κουλτούρες. Για μένα, τελικά, η ταινία δεν έδωσε την απάντηση στο ?από πού είμαι;? αλλά στο ?πού πηγαίνω;?."

"Στα γυρίσματα είχαμε προβλήματα παρόμοια με αυτά του σεναρίου. Η επικοινωνία δεν ήταν εύκολη, επειδή είχαμε να κάνουμε με τόσο διαφορετικούς ανθρώπους από τόσο διαφορετικούς πολιτισμούς. Στο Μαρόκο, για παράδειγμα, οι άνθρωποι μιλούσαν αραβικά, ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά και ακόμη και ηθοποιοί από την ίδια χώρα δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα."

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου
Σενάριο: Γκιγιέρμο Αριάγκα
Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κόζι Γιακούσο , Τζέιμι Μακμπράιντ

Reaction score
439
το είδα προχτές...λίγο βαριά ταινία, αλλά αρκετά καλογυρισμένη,σίγουρα ξεχωριστή από το σύνηθες...

Reaction score
41
Την ταινία θέλω να την δω οπωσδήποτε!!
Ψήνομαι μέχρι και σινεμά!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Αλλά θα αντέξω!!!!! :lol: :lol:

Αντρέα λες να την δούμε μαζί?? Να δεις τα χάλια της Πάτρας από κοντά?? :lol: :lol:

Reaction score
8
Το ειδα & αυτο.Ιδιορυθμος ο σκηνοθετης βαρια & μελανχολικα τα εργα του.
Ο πιτ καλος το σεναριο πραγματι babel.Παρολα αυτα εμενα μου αρεσε.
Το συστηνω σε οσους αρεσε το 21γραμμαρια η προιγουμενη ταινια του.

Reaction score
0
...Οντως η babel του Inarritu ειναι παραπανω απο 21 Grams .
Τυχαια γεγονοτα ,δημιουργουν μικρα δραματα ,προσωπικες τραγωδιες που κανουν τον ανθρωπο να δειχνει μικρος ,
να ξεγυμνωνεται προβαλοντας την ασημαντοτητα του στον κοσμο.
Η μοναξια ,η ανασφαλεια και ο φοβος μαζι με την τυχη σαν προαγγελο κακουχιων
δημιουργουν ενα μειγμα συναισθηματων ωστε να νιωσει ο θεατης ποσο μικρος και ασημαντος ειναι.
Για να σας περασει δεστε 2-3 κωμωδιες στο καπακι.
Εννοειται οτι η ταινια ειναι καλη .
Πολυ καλη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.670
Μια πολύ καλή ταινία, 3 παράλληλες ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους, περίεργο-πλούσιο κάστ (γνωστοί αστέρες και ....άγνωστοι διαφόρων φυλών και εθνικοτήτων), ωραία μουσική-φωτογραφία, θίγει πολλά, ε, τι άλλο να ζητήσει κανείς?:cool_4:

Reaction score
0
η ταινια δεν μου άρεσε καθόλου !!!!! το άρχισε ωραια ο σκηνοθετης και καπου το έχασε στην συνέχεια. Τι σχεση ειχε ο Μπρατ Πιτ με το μο..νι της κωφάλαλης? Δεν αρεσε και στους υπόλοιπους της παρεας.

Reaction score
5
Ολες οι ταινιες του Μεξικανου Αλεχαντρο Ιναριτου ειναι εξαιρετικες ( Amores Perros, 21 γραμμαρια, Βαβελ) πολυ ιδιαιτερες απο σκηνοθετικη αποψη.

Ολες επισης εχουν καταπληκτικα σεναρια του Γκιγιερμο Αρριανγκα που εχει γραψει και το σεναριο του "3 ταφες του Μελκιαδες Εστραδα" (αλλη καταπληκτικη ταινια).

.....καμμια σχεση με νεροβραστα δημιουρηματα των στουντιος......

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.409
Το ότι δε θα μου αρέσει το Βαβέλ το ήξερα από πριν το δω.
Το είδα όμως για να κάνω παρέα στη γυναίκα μου, στο σαλόνι φυσικά.
Για τα δικά μου γούστα ήταν πολύ αργό, μίζερο και τα θέματα που καυτηρίαζε δε θα έλεγα ότι βρίσκονται στις προτεραιότητές μου. Το μόνο θετικό ήταν η πολύ καλή φωτογραφία.
Αντιθέτως, στη γυναίκα μου άρεσε αρκετά, επειδή ήταν διαφορετικό.
Εντάξει γούστα είναι αυτά, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα έργα που θεωρούνται πιο ποιοτικά είναι, γιατί πρέπει πάντα να ασχολούνται με "μαυρίλα", φτώχεια, αρρώστιες, ψυχολογικά προβλήματα και άλλες αρνητικές καταστάσεις; :?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.