Bel Canto e.One M300 & REF1000 Amplifiers (ή Πως δουλεύουν τα ρημάδια τα "ψηφιακά")

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

To βάζω στα τεχνικά διότι, πέρα από το πολύ ενδιαφέρον "τεχνικό"/"no-nonsense" στυλ reviewing, το συγκεκριμένο άρθρο περιέχει πληροφορίες που αφορούν τις αρχές λειτουργίας των διακοπτικών ενισχυτικών (και τροφοδοτικών) γενικά και ειδικότερα των ICEpower. Θεωρώ πως είναι πολύ απλά και κατανοητά γραμμένο και σας προτείνω να το διαβάσετε.

Για την ιστορία, οι υπό δοκιμή μονομπλόκ είναι οι παρακάτω...

Bel Canto M300/REF1000 Specifications:
  • Analog Inputs
    Unbalanced RCA, Balanced XLR, switchable on rear of chassis
  • Output
    WBT 5-way binding posts
  • Power Output: 150W into 8 ohms, 300W into 4 ohms (M300);
    >500W into 8 ohms, >1000W into 4 ohms (REF1000)
  • Frequency Response: +/- 0.5db, 20Hz – 20,000Hz all loads
  • THD+N: 0.01%, 1W, 1KHz, 4 ohms (M300); 0.007%, 1W, 1KHz, 4 ohms (REF1000)
  • IMD: 0.002%, 1W, 14:15KHz, 4 ohms(M300); 0.0007%, 1W, 14:15KHz, 4 ohm (REF1000)
  • Output Noise: 90uVRMS A-weighted 10Hz-20KH
  • Damping Factor: >1000
  • Output Impedance: <0.008 ohms, 100Hz
  • Dynamic Range: 111db (M300); 120db (REF1000)
  • Standby Power: 5W (M300); 15W (REF1000)
  • Weight & Measurements
  • Dimensions: 8.5” W x 12.5” D x 3” H
  • Net weight: 9 lbs (M300); 13 lbs (REF1000)
  • Cost: $1990/pair (M300); $3990/pair (REF1000)

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Stereotimes.com

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Bel Canto e.One M300 & REF1000 Amplifiers (ή Πως δουλεύουν τα ρημάδια τα "ψ

Ένα σχετικό paper που έχω κρατήσει στα bookmarks μου, από τον Malcom Hawksford, Director του Audio Research Lab του Πανεπιστημίου του Essex, που έχει κάνει πολύ δουλειά στο αντικείμενο:

Modulation and System Techniques in PWM and SDM Switching Amplifiers
MALCOLM HAWKSFORD, AES Fellow
University of Essex, Department of Electronic Systems Engineering

Ποιός είναι ο Hawksford? Διαβάστε εδώ.
.

Μία πλήρη λίστα με τις δημοσιεύσεις του μπορείτε να βρείτε εδώ.
Σας προτείνω να της ρίξετε μία ματιά (ειδικά οι ντιτζιταλοφρίκουλες της παρέας μας).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.643
Re: Bel Canto e.One M300 & REF1000 Amplifiers (ή Πως δουλεύουν τα ρημάδια τα "ψηφιακά

ντιντζιταλοφρίκουλες είπες?
ΠΑΡΩΝ...

E, καλά τώρα....

Reaction score
1
Re: Bel Canto e.One M300 & REF1000 Amplifiers (ή Πως δουλεύουν τα ρημάδια τα "ψηφιακά

μοδα ειναι θα περασει..εκτος αν την επιβαλει η green peace και τα αρμοδια υπουργεια χωροταξιας και περιβαλλοντος..:pc:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Bel Canto e.One M300 & REF1000 Amplifiers (ή Πως δουλεύουν τα ρημάδια τ

μοδα ειναι θα περασει..
Λέμε κανένα αστειάκι να περάσει η ώρα ε? :crazy_3:
Μαζί σου στο χαβαλέ, αλλά να σεβόμαστε και Επιστήμονες σαν τον Hawksford που έχει δουλέψει πολλά χρόνια πάνω σε αυτή τη "μόδα" (βλ. δημοσιεύσεις για το θέμα από τα 70's)....

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Πολύ καλό άρθρο που αναφέρει και τις δυσκολίες στη σχεδίαση Class D ενισχυτών (που να "παίζουν" αξιοπρεπώς δηλαδή)....

How Class D audio amplifiers work

Επίσης, ένα λίγο πιο "ζόρικο" άρθρο:

Understanding output filters for Class-D amplifiers

Το συγκεκριμένο site έχει τα άπειρα μέσα (όχι μόνο για class D). Όρεξη και χρόνο για διάβασμα να έχεις μόνο...

Reaction score
13

Πολύ καλό άρθρο που αναφέρει και τις δυσκολίες στη σχεδίαση Class D ενισχυτών (που να "παίζουν" αξιοπρεπώς δηλαδή)....

How Class D audio amplifiers work

Επίσης, ένα λίγο πιο "ζόρικο" άρθρο:

Understanding output filters for Class-D amplifiers

Το συγκεκριμένο site έχει τα άπειρα μέσα (όχι μόνο για class D). Όρεξη και χρόνο για διάβασμα να έχεις μόνο...

Κωστα πολυ ενδιαφερον αρθρο, και σε ευχαριστω που τα ψαχνεις και μας τα παρουσιαζεις. Ελπιζω να τα διαβαζεις επισης :happy_6:

Φανταζομαι οτι το κινητρο σου να ασχοληθεις με αυτην την τεχνολογια ειναι τα αποτελεσματα της, δηλαδη τα Ενισχυτικα που υλοποιουνται με βαση αυτην. Αποδοτικα, σχετικα φτηνα, και καθολου ασχημα σαν μουσικη αποδοση, τηρουμενων "καποιων" αναλογιων. Σωστα ??
Αλλα ακομη και η ιδια η προκληση που παρουσιαζει καθε "νεα" Τεχνολογια.

Ολα αυτα ειναι απολυτως κατανοητα και σεβαστα, εκ μερους μου. Ποσο μαλλον οταν αυτος ο ενθουσιασμος και η ζεση μου θυμιζουν κατι απο την δικη μου πορεια στα πραγματα μερικες δεκαετιες πισω.

Ομως επιτρεψε μου να σου θυμισω οτι εδω μιλαμε Μουσικη, Μουσικες, Ηχους, φυσικους, τεχνητους.
Ντεφια-νταουλια-κροταλα αχολογουν και πανε ...
(Genesis - Selling England by the pound)
Και νασου κακαρισμα οι Gibson, και να o Santana με δεκα πεταλια sustain την σειρα, και να τσαλιμια τo φλαουτo του Ian Anderson, και να βραχναδα η φωνη του Albert King ...
Εδω μιλαμε για συναισθηματα, χαιλικι (Under my thumb), ευφορια, επαρση, σιχαμαρα (El Raton http://www.youtube.com/watch?v=nfUqTzIw7RI ), δραμα, νοσταλγια (Μ'εχει λωλο το Ερηνακι με το μουσμουλι γοβακι), κομπο στον λαιμο (Beatles - The long and winding road ή John Lenon - Woman), μοναξιες-λασπονερα και ... δακρυ η Κυρια.

Ασε λοιπον φιλε μου τα ψηφιακα με τις εκπληκτικες επιδοσεις τους και τις ενδιαφερουσες τεχνολογιες, και κατσε να ακουσεις καμμια παλιόλαμπα να ερθεις στα ισα σου ως Ελλην και ως Ανθρωπος. Η ανθρωπομετρία στο ακουσμα αυτων των αρχαιοπρεπων επινοησεων δεν προκειται να ξεπεραστει στον αιωνα τον απαντα, οσο και καλη να ειναι η αποπειρα απομιμησης που τους γινεται σημερα ή στο μελλον.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κωστα πολυ ενδιαφερον αρθρο, και σε ευχαριστω που τα ψαχνεις και μας τα παρουσιαζεις. Ελπιζω να τα διαβαζεις επισης :happy_6:
Eννοείται τα διαβάζω... Τι, έτσι για πλάκα βάζουμε τα link; :cool_4:

Τους λόγους, πάνω-κάτω, τους γνωρίζεις ήδη...

Σε κάποιους μπορεί να φανεί περίεργο-"διαστροφή" το ότι το ασχολούμαι τόσο με την τεχνική πλευρά των πραγμάτων (ειδικά από τη στιγμή που οι σπουδές μου και το αντικείμενό μου δεν έχουν άμεση σχέση με αυτά), αλλά, όπως έχω ξαναγράψει, εγώ θεωρώ την αναζήτηση αυτή σημαντικό μέρος του hobby. Όπως τη βρίσκει ο καθένας. :happy_6:

Ομως επιτρεψε μου να σου θυμισω οτι εδω μιλαμε Μουσικη, Μουσικες, Ηχους, φυσικους, τεχνητους.
Ντεφια-νταουλια-κροταλα αχολογουν και πανε ...
(Genesis - Selling England by the pound)
Και νασου κακαρισμα οι Gibson, και να o Santana με δεκα πεταλια sustain την σειρα, και να τσαλιμια τo φλαουτo του Ian Anderson, και να βραχναδα η φωνη του Albert King ...
Εδω μιλαμε για συναισθηματα, χαιλικι (Under my thumb), ευφορια, επαρση, σιχαμαρα (El Raton http://www.youtube.com/watch?v=nfUqTzIw7RI ), δραμα, νοσταλγια (Μ'εχει λωλο το Ερηνακι με το μουσμουλι γοβακι), κομπο στον λαιμο (Beatles - The long and winding road ή John Lenon - Woman), μοναξιες-λασπονερα και ... δακρυ η Κυρια.
:respect:

Ασε λοιπον φιλε μου τα ψηφιακα με τις εκπληκτικες επιδοσεις τους και τις ενδιαφερουσες τεχνολογιες, και κατσε να ακουσεις καμμια παλιόλαμπα να ερθεις στα ισα σου ως Ελλην και ως Ανθρωπος. Η ανθρωπομετρία στο ακουσμα αυτων των αρχαιοπρεπων επινοησεων δεν προκειται να ξεπεραστει στον αιωνα τον απαντα, οσο και καλη να ειναι η αποπειρα απομιμησης που τους γινεται σημερα ή στο μελλον.
Μιχάλη, ξέρεις ότι δεν έχω τέτοια κολλήματα εγώ...
Ό,τι με συγκινεί με την απόδοσή του, μπορεί να μπει στο σύστημά μου.
Λες να την πατήσω όπως ο Τσαντουλής; Μαθαίνω πως πλέον δεν έχει χώρο ούτε για την κούπα του καφέ! Έχει παντού μηχανάκια... :cool_11:

Συγκεκριμένα, δε, για τις λαμπάτες υλοποιήσεις γνωρίζεις τους ενδοιασμούς μου και, από το λίγο που έχουμε συζητήσει, είναι σαφές ότι συμφωνούμε απόλυτα. :cool_4:

Μάλλον για να τα ακούν/διαβάζουν άλλοι μου τα γράφεις. :crazy_3:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.643

Νά'χαμε μια λαμπίτσα 2 κιλοβάτ, τι ωραία που θα ήταν ρε παιδάκι μου.....

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.436

Εμ, Μιχαλη μου, για να βαλεις λαμπα στο συστημα, θελεις και το καταλληλο ηχειο.

Για δες τα παιδια με τα 802 τι τραβανε για να τα "κουνησουν".
Και ο Κωστας δε βλεπεις? τι θελει ο ανθρωπος? μια λαμπιτσα θελει, αλλα ΤΙ ΛΑΜΠΑ!!!!!!!!!!!!!

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.436

Κωστα, αυτη φτανει??? :happy_4:

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.643

μιαμ μιαμ......
τι είν' τούτο μάνα μου?
μου θύμισε κάτι τραγουδάκια που άκουγα στη Λήμνο, πχ :το πυ-ροβο-λικό πολύ το α-γα-πώ...

Reaction score
13

Στον πανω οροφο βλεπω μια τετραδα απο 4-400 εαν βλεπω σωστα εκτος και αν ειναι 4-1000.

Ενα τετοιο ρακ ειχαμε στο μυστηριο Πειραματικο Γυμνασιο που πηγαινα στο εργαστηριο Ηλεκτροτεχνιας για λογους μουσιακους και επιδειξης.
Ηταν παλιο ανορθωτικο συστημα του Ηλεκτρικου Σιδηροδρομου (ΗΣΑΠ)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.436

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617

Ωραίο το πολύφωτο. :happy_9:

...

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088