biamping

Reaction score
0
Χρόνια πολλά σε όλους.Προσεχώς θα διαθέτω τον παρακάτω ενισχυτή
http://www.techradar.com/products/audio-visual/hi-fi-and-audio/receivers/arcam-diva-avr-280-281922/review
Τον αγόρασα καινούριο 500 ευρώ από e-bay και θα αντικαταστήσει έναν yamaha 659 περισσότερο για μουσικούς λόγους.Ο arcam έχει ισχύ 80 watt/ch την οποία για το μικρό μου χώρο την θεωρώ υπεραρκετή,αλλά διαβάζοντας κάποια άρθρα στο net,λένε ότι χρησιμοποιώντας τα 2 κανάλια του 7.1 τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσω, για biamping στα 2 μπροστινά ηχεία η ποιότητα του ήχου ανεβαίνει περισσότερο.Επειδή δεν έχω ιδέα απο την διαδικασία αυτή,μπορείτε με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο να μου εξηγήσετε πως θα διενισχύσω τα μπροστινά ηχεία(wharfedale 9.2) με τα δύο αχρείαστα surround του arcam;

Reaction score
50
Γεια σου Σπύρο και χρόνια πολλά! Καταρχήν υποστηρίζει ο ενισχυτής αυτός bi-amping χρησιμοποιώντας τα surround; Δε σημαίνει ότι αν υπάρχουν αχρησιμοποίητα κανάλια μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε κατ' αυτό τον τρόπο αν δεν το υποστηρίζει ο ενισχυτής.

Από 'κει και πέρα, είχα διαβάσει και τρόπο bi-amp ακόμα κι αν δεν υποστηρίζεται απ' τον ίδιο τον ενισχυτή, αλλά το κάνεις με δική σου ευθύνη και χωρίς να γνωρίζω τι αποτέλεσμα θα έχεις στον ήχο (ή τις... συσκευές σου!). Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, έχω απλά διαβάσει ότι είχε γίνει για κάποιο άλλο ενισχυτή με επιτυχή αποτελέσματα (αν και λίγο θόρυβο).

Λοιπόν η συνδεσμολογία είναι η εξής: παίρνεις ένα RCA καλώδιο και συνδέεις την έξοδο προενίσχυσης του δεξιού π.χ. μπροστά καναλιού με την αναλογική είσοδο του δεξιά πίσω surround που δε χρησιμοποιείς. Έτσι διασφαλίζεις ότι το ίδιο σήμα που έχει το μπροστά δεξί κανάλι θα έχει και το δεξί πίσω surround. Στη συνέχεια συνδέεις την μπροστά δεξιά έξοδο ηχείων στις χαμηλές και την πίσω surround έξοδο στις υψηλές του ηχείου. Πολύ βασικό: πρόσεξε ν' αφαιρέσεις το βραχυκύκλωμα που λογικά θα υπάρχει μεταξύ των χαμηλών/υψηλών εισόδων του ηχείου! Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσεις βλάβη.

Με τον παραπάνω τρόπο έχεις κάνει τη σύνδεση για το μπροστά δεξί ηχείο. Αντίστοιχα κάνεις και για το αριστερά. Πάντως εγώ δε θα το προσπαθούσα αν δεν περιλαμβάνεται στις standard λειτουργίες του ενισχυτή ή αν δεν το έχει δοκιμάσει και κάποιος άλλος (ακόμα και σε τέτοια περίπτωση με επιφύλαξη βέβαια...).

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ Μάνο.Στο παραπάνω review έχει γίνει διενίσχυση στα 2 μπροστινά ηχεία από τα surround του arcam,αρα φαντάζομαι πως ο ενισχυτής υποστηρίζει την όλη διαδικασία.
Τα wharfedale τα είχα διπλοκαλωδιώσει στον yamaha,οπότε οι βραχυκυκλωτήρες είναι ήδη εκτός.
Στην περίπτωση που υποστηρίζεται η διενίσχυση στον παραπάνω ενισχυτή,ο πιο απλός τρόπος σύνδεσης ποιός είναι;
Να πω και σαν παρένθεση,ότι τον έχω ακούσει τον συγκεκριμένο ενισχυτή να παίζει με wharfedale 9.6 (στο εξωτερικό όμως) και ενθουσιάστηκα.Πουλιέται στο 1/3 της αρχικής του τιμής και επειδή δεν με ενδιαφέρει τόσο το τμήμα video αλλά καθαρά ο μουσικός ήχος θεώρησα μεγάλη ευκαιρία την συγκεκριμένη τιμή.

Reaction score
0
Τελικά τη βρήκα την άκρη διαβάζοντας το manual μέσω internet.Υποστηρίζεται διενίσχυση και μάλιστα μέσα από το menu του ενισχυτή.Υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης των ηχείων.

Reaction score
0
Καλή χρονιά να έχουμε.Να κάνω και μια ερώτηση ακόμα.Διαβάζοντας το manual του ενισχυτή σε ένα σημείο του σχετικά με την pure direct λειτουργία του ανέφερε ότι με το συγκρκριμένο mode δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρά ηχεία,γιατι υπάρχει κίνδυνος να πάθουν ζημιά μιας και όλο το εύρος των συχνοτήτων πηγαίνει σε αυτά.
Επειδή μου αρέσει ο ήχος σε λειτουργία direct,θα κάνω μήπως κακό στα ηχεία μου,τα wharfedale 9.2,τα οποία κατεβαίνουν μέχρι τα 45hz;

Reaction score
50
Καλή χρονιά κι από μένα! Να σου πω την αλήθεια μου κάνει λίγο εντύπωση αυτή η οδηγία (δηλ. να μη χρησιμοποιούνται μικρά ηχεία σε pure direct mode). Εντάξει, θα στέλνονται συχνότητες που δεν μπορούν ν' αναπαράγουν, αλλά αυτό φαντάζομαι δε γίνεται μόνο σε pure direct αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία που δεν έχεις θέσει crossover, έτσι ώστε ν' αποκόπτονται κάποιες συχνότητες. Δεν ξέρω για τον ενισχυτή σου, αλλά εν γένει το pure direct έχει κατά βάση να κάνει με τη μικρότερη "διαδρομή" του σήματος, έτσι ώστε να παρακάμπτει οποιαδήποτε άλλα στάδια επεξεργασίας που πιθανόν θα χρειάζονταν σε μη pure direct mode. Δηλαδή το εύρος των συχνοτήτων δεν είναι η βασική του διαφορά σε σχέση με άλλα modes.

Τέλοσπάντων, το θέμα είναι ότι έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές τα πιο πολλά ηχεία δεν αναπαράγουν όλο το εύρος των συχνοτήτων, ακόμα κι αν είναι μεγάλα (π.χ. πολλά δαπέδου δεν πάνε πολύ χαμηλά). Άρα δε βλέπω λόγο να υπάρχει πρόβλημα με τα ηχεία σου. Από την άλλη βέβαια για να το γράφει το manual του ενισχυτή δεν ξέρω μήπως κάτι άλλο θέλει να πει, π.χ. μήπως έχει να κάνει με την ισχύ του ενισχυτή σε pure direct που μπορεί να κάνει ζημιά στα ηχεία;

Reaction score
0
: When ‘stereo direct’ mode is enabled, bass management is disabled. For this reason,
‘stereo direct’ mode is not recommended in systems comprising small ‘satelite’ speakers, as the full-
frequency information that would be directed to these units may cause damage to the speaker.
Αυτή είναι η ακριβής διατύπωση στο manual.Τι εννοεί ο ποιητής;

Reaction score
1
Εννοεί πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την επιλογή stereo direct σε περίπτωση που τα ηχεία σου δεν μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά, επειδή σε stereo direct ο ενισχυτής δεν μπορεί να αποκόψει το μπάσο από τους δορυφόρους και να το στείλει μόνο στο subwoofer. Αυτή η απαγόρευση του stereo direct αφορά περιπτώσεις με μικρούς δορυφόρους, χαμηλής ισχύος, με μικρό mid/woofer, οι οποίοι πρακτικά δεν κατεβαίνουν κάτω από τα 120 Hz σε υψηλές στάθμες, και γι' αυτό υπάρχει το subwoofer, το οποίο αναλαμβάνει μόνο τα μπάσα.

Τα wharfedale diamond 9.2 όμως είναι ηχεία πλήρους εύρους, και προφανώς μπορείς και πρέπει να τα δηλώσεις Large αφού δεν έχεις subwoofer στο σύστημά σου και τα χρησιμοποείς ως ηχεία 2.0. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ηχεία με αυτή την επιλογή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87