Blu-ray Disc outselling HD-DVD in unit software sales by a more than 2 to 1 margin

Reaction score
2
Αντιγράφω απο το thedigitalbits.com:

The first official retail tracking data from Nielsen VideoScan seems to show Blu-ray Disc outselling HD-DVD in unit software sales by a more than 2 to 1 margin, and the gap is widening. According to data reported in Home Media Retailing (you'll find it on page one of the digital edition available on their website) for the week ending 1/7/07, Year-to-Date tracking indicated that for every 47.14 HD-DVDs sold there were 100 Blu-ray Disc titles sold. Just a week later, ending 1/14/07, the same YTD tracking indicated just 38.36 HD-DVDs sold for every 100 Blu-ray Discs sold. What's more, tracking by Nielsen VideoScan since the inception of both formats appears to indicate that Blu-ray Disc is quickly erasing the sales lead HD-DVD enjoyed as a result of launching months earlier in 2006. On 1/7, HD-DVD's lead was 100 discs for every 85.05 Blu-ray Discs sold, while just a week later on 1/14, that lead had been reduced to 100 HD-DVDs for every 92.40 Blu-ray Discs sold.

Specific unit volume numbers are not available, but one would guess they're still fairly low. No doubt much of the sales surge has to do with the arrival of Sony's PS3 game system in November. We'll have to watch closely over the next few months to see if these trends are affected by specific new software/title releases on both formats from week to week. Still, this data seems to bear out claims made by the BDA at CES, to the effect that their format was outselling HD-DVD as of December 2006 and that the margin could grow to as much as 3 to 1 in early 2007. It'll be interesting to see how continuing sales of the PS3 (and new dedicated players for both formats) impact these numbers as well.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη...

Reaction score
14
Re: Blu-ray Disc outselling HD-DVD in unit software sales by a more than 2 to 1 margi

Τα πάντα είναι σχετικά...
Το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξουν οι ενοικιάσεις αυτών των καινούριων format..
Αν στις ΗΠΑ δεν κατορθώσει κάποιο σύστημα να πουλήσει ικανό αριθμό players τότε αυτομάτως θα τελειώσει..
Οι πωλήσεις σε δίσκους αυτή τη στιγμή δηλώνουν την όρεξη αυτών που έχουν μηχάνημα να δουν τις δυνατότητές του..
Εκ των πραγμάτων είναι 2 προς 1 οι πωλήσεις ps3 (όχι bdplayers
) σε σχέση με τα hd-dvd players+ 360 hd-drives..
Γιαυτό και έχω ξαναπεί πως τώρα κρίνεται η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τις κονσόλες...αν αγοράσουν "όλοι" οι κάτοχοι 360 στην αμερική το drive ,θα φύγει το format 5 φορές μπροστά...
Αν "σκίσει" το ps3 αντίστοιχα θα φύγει το bd 5 φορές μπροστά...
Μόνο που το hd-dvd είναι 200 φορές πάνω σε πωλήσεις players αποκλειστικά για ταινίες και όχι παιχνίδια...Δηλαδή ο κόσμος αυτό υπολογίζεται όχι ως ο εποχικός η ο περιστασιακός πελάτης , αλλά ο σίγουρος και συνειδητοποιημένος..
Απο εκεί προκύπτουν κάποια συμπεράσματα πρώιμα περι επικράτησης του hd-dvd τελικά..

Reaction score
0
Re: Blu-ray Disc outselling HD-DVD in unit software sales by a more than 2 to 1 margi

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να είναι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου για την Αμερική από όσο υπολογίζω:
-120.000 HD-dvd players , με 25.000 BR players.
-150.000 Xbox360-HDDVD , με 400.000 ps3.
http://kotaku.com/gaming/blu+ray/ps3-360-dominate-overall-blurayhddvd-sales-226805.php
(Λογικό να μην παίρνουν πολλοί ακριβό BR player αφού το Ps3 κοστίζει 500$ και είναι καλύτερο ... θα μου φαινόταν χαζό αν ήταν διαφορετικά)

ΥΓ
Πάντως το BR έχει και τα ακριβά για τους πορωμένους και τα φτηνά για όλους, οπότε έχει πλεονέκτημα.
(και πιστεύω ότι αξίζει να έχει την στήριξή από συνειδητοποιημένους καταναλωτές ... δεν πρέπει να μας πουλάνε κάθε λίγα χρόνια νέο εξοπλισμό και προιόντα με μικρότερες δυνατότητες από αυτές που πρέπει)

Reaction score
14

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να είναι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου για την Αμερική από όσο υπολογίζω:
-120.000 HD-dvd players , με 25.000 BR players.
-150.000 Xbox360-HDDVD , με 400.000 ps3.
http://kotaku.com/gaming/blu+ray/ps3-360-dominate-overall-blurayhddvd-sales-226805.php
(Λογικό να μην παίρνουν πολλοί ακριβό BR player αφού το Ps3 κοστίζει 500$ και είναι καλύτερο ... θα μου φαινόταν χαζό αν ήταν διαφορετικά)

ΥΓ
Πάντως το BR έχει και τα ακριβά για τους πορωμένους και τα φτηνά για όλους, οπότε έχει πλεονέκτημα.
(και πιστεύω ότι αξίζει και έχει την στήριξή από συνειδητοποιημένους καταναλωτές που δεν θέλουν να τους πουλάνε κάθε λίγα χρόνια νέο εξοπλισμό και προιόντα με μικρότερες δυνατότητες από αυτές που πρέπει)

Θα αναφέρω κάτι απο την προσωπική μου εμπειρία... Έχω το πρώτο xbox και έχω 5 παιχνίδια..Έχω το PS2 και έχω 18 παιχνίδια..
Το xbox ήταν και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σε specifications...ε και??
Καλύτερα γραφικά.. ε και?? Καλύτερα παιχνίδια ,βάσει διεθνών reviews..ε και??
Για εμένα και για την πλειοψηφία του κόσμου το ps2 ήταν καλύτερο γενικά...
Γι'αυτό και βλέπω ΑΚΡΙΒΩΣ τιν ίδια πορεία απο το αντίπαλο στρατόπεδο αυτή τη φορά....
Θεωρητικά το ps3 είναι ανώτερο... Δεν το έχει αποδείξει πουθενά ως τώρα..
Και όταν ένα πράγμα ξεκινάει παγωμένα συνήθως δεν ανακάμπτει μετά με τίποτα..
Γι΄ αυτό οποιοδήποτε συμπέρασμα βγάλουμε είναι τελείως στον αέρα ,για την ώρα τουλάχιστον...
Νομίζω οτι είναι πόλεμος μηχανημάτων και όχι format..

Reaction score
0

Τα πάντα είναι σχετικά...
Το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξουν οι ενοικιάσεις αυτών των καινούριων format..
Αν στις ΗΠΑ δεν κατορθώσει κάποιο σύστημα να πουλήσει ικανό αριθμό players τότε αυτομάτως θα τελειώσει..
Οι πωλήσεις σε δίσκους αυτή τη στιγμή δηλώνουν την όρεξη αυτών που έχουν μηχάνημα να δουν τις δυνατότητές του..
Εκ των πραγμάτων είναι 2 προς 1 οι πωλήσεις ps3 (όχι bdplayers
) σε σχέση με τα hd-dvd players+ 360 hd-drives..
Γιαυτό και έχω ξαναπεί πως τώρα κρίνεται η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τις κονσόλες...αν αγοράσουν "όλοι" οι κάτοχοι 360 στην αμερική το drive ,θα φύγει το format 5 φορές μπροστά...
Αν "σκίσει" το ps3 αντίστοιχα θα φύγει το bd 5 φορές μπροστά...
Μόνο που το hd-dvd είναι 200 φορές πάνω σε πωλήσεις players αποκλειστικά για ταινίες και όχι παιχνίδια...Δηλαδή ο κόσμος αυτό υπολογίζεται όχι ως ο εποχικός η ο περιστασιακός πελάτης , αλλά ο σίγουρος και συνειδητοποιημένος.
Απο εκεί προκύπτουν κάποια συμπεράσματα πρώιμα περι επικράτησης του hd-dvd τελικά..
Δεν μπορείς να αγνοείς το PS3 και τους κατόχους του ως αδιάφορους για τις ταινίες όταν μόνη η παρουσία του ανέτρεψε μέσα σε 40 μέρες μια παγιωμένη κατάσταση μηνών όπου το HD-DVD πουλαγε τριπλάσια κομμάτια από το BD ενώ τώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το add-on από την άλλη δεν φαίνεται να έχει περπατήσει ιδιαίτερα. Ίσως ο θορυβος, το clutter από την εξωτερική συσκευή + καλώδιο + power brick, η ελλιπής υποστήριξη των ηχητικών φορμά υψηλής ποιότητας κλπ. να λειτούργησαν εναντίον του, αλλά το πιο βασικό είναι μάλλον η αδιαφορία του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού. Η Sony επέβαλε το Blu-ray μέσα στο PS3 και οι περισσότεροι, είτε το ήθελαν είτε όχι τελικά δεν θα το αγνοήσουν. Σε σχέση με το format war τουλάχιστον ήταν πολύ έξυπνη κίνηση.

Οι πωλήσεις του PS3/BD σε σχέση με τα HD-DVD (+XBox add on) είναι κάτι σαν 5:1, και η διαφορά πωλήσεων υπέρ του Blu-ray τόσο σε hardware όσο και σε software αυξάνεται συνεχώς και αλματωδώς.
Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το δεύτερο είναι ότι για να νοικιάσει κανείς ταινιες όταν έχει ήδη τον player δεν χρειάζεται να είναι συνειδητοποιημένος ή λάτρης της εικόνας.
Ειλικρινά, το μέλλον του HD-DVD μου φαίνεται μαύρο και άραχλο, δεν ξέρω πως ακριβώς φτάνεις σε συμπεράσματα επικράτησης του.

Reaction score
14

Δεν μπορείς να αγνοείς το PS3 και τους κατόχους του ως αδιάφορους για τις ταινίες όταν μόνη η παρουσία του ανέτρεψε μέσα σε 40 μέρες μια παγιωμένη κατάσταση μηνών όπου το HD-DVD πουλαγε τριπλάσια κομμάτια από το BD ενώ τώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το add-on από την άλλη δεν φαίνεται να έχει περπατήσει ιδιαίτερα. Ίσως ο θορυβος, το clutter από την εξωτερική συσκευή + καλώδιο + power brick, η ελλιπής υποστήριξη των ηχητικών φορμά υψηλής ποιότητας κλπ. να λειτούργησαν εναντίον του, αλλά το πιο βασικό είναι μάλλον η αδιαφορία του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού. Η Sony επέβαλε το Blu-ray μέσα στο PS3 και οι περισσότεροι, είτε το ήθελαν είτε όχι τελικά δεν θα το αγνοήσουν. Σε σχέση με το format war τουλάχιστον ήταν πολύ έξυπνη κίνηση.

Οι πωλήσεις του PS3/BD σε σχέση με τα HD-DVD (+XBox add on) είναι κάτι σαν 5:1, και η διαφορά πωλήσεων υπέρ του Blu-ray τόσο σε hardware όσο και σε software αυξάνεται συνεχώς και αλματωδώς.
Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το δεύτερο είναι ότι για να νοικιάσει κανείς ταινιες όταν έχει ήδη τον player δεν χρειάζεται να είναι συνειδητοποιημένος ή λάτρης της εικόνας.
Ειλικρινά, το μέλλον του HD-DVD μου φαίνεται μαύρο και άραχλο, δεν ξέρω πως ακριβώς φτάνεις σε συμπεράσματα επικράτησης του.

..ίσως γιατί έχω διαβάσει καμιά 200ριά σχετικά άρθρα ,όχι βέβαια σε forums απο users σαν εμάς, αλλά από υποτίθεται αρμόδιους...

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι οτι υπάρχουν 1.200.000 xbox στην αγορά που ουσιαστικά για αυτούς που γνωρίζουν είναι hd-dvd users σε αναμονή..
Είναι πολύ πιο εύκολο το πέρασμα στο hd-drive αν έχεις xbox παρά το να σε πείσουν να αγοράσεις μια κονσόλα που πάγωσαν οι πωλήσεις της μετά που φάνηκαν οι αδυναμίες της..
Και απλά απο την μεριά μου το θέμα νομίζω πως το έχω εξαντλήσει..
Απο την στιγμή που θα έχω και τα δύο φορμάτ , σίγουρα δεν κοιτάω αυτό που με "συμφέρει" να υποστηρίζω... Εγώ ΔΕΝ υποστηρίζω κάτι σε αντίθεση ίσως με κάποιους απο εσάς που ,λογικά παίρνετε το μέρος της κονσόλας που γουστάρετε πιό πολύ η ήδη έχετε..
Κάποιος που απλά παρακολουθεί το θέμα μπορεί να καταλάβει πως όποιο σχόλιο έχω κάνει so far είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται...
( για την ιστορία, έχω ήδη παραγείλει to monster house , open season και the kingdom of heaven σε blu-ray για να τα δώ στο ps3 ενός φίλου και βέβαια με το καλό στο δικό μου όταν το πάρω..)

Reaction score
0

..ίσως γιατί έχω διαβάσει καμιά 200ριά σχετικά άρθρα ,όχι βέβαια σε forums απο users σαν εμάς, αλλά από υποτίθεται αρμόδιους...
Αυτό έτσι ξερά δε λέει κάτι. Ρωτάω με πραγματικό ενδιαφέρον, τί επιχειρήματα προβάλλουν όταν η συγκυρία για το HD-DVD είναι τόσο δύσκολη;

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι οτι υπάρχουν 1.200.000 xbox στην αγορά που ουσιαστικά για αυτούς που γνωρίζουν είναι hd-dvd users σε αναμονή..
Είναι πολύ πιο εύκολο το πέρασμα στο hd-drive αν έχεις xbox παρά το να σε πείσουν να αγοράσεις μια κονσόλα που πάγωσαν οι πωλήσεις της μετά που φάνηκαν οι αδυναμίες της..
Οι χρήστες Xbox 360 δεν είναι όλοι HD-DVD users εν αναμονή, σε καμία περίπτωση. Εγώ αν ενδιαφερόμουν για το HD-DVD και είχα Xbox πάλι standalone player θα έπαιρνα για τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως.
Εδώ ισχύουν όλα τα επιχειρήματα κατά του PS3 (οι χρήστες ενδιαφέρονται προτίστως για το gaming, πολλά από τα Xbox είναι συνδεδεμένα σε SDTVs κλπ) συν το πολύ βασικό -ότι πρέπει να το αγοράσει κανείς ξεχωριστά. Το πιθανότερο είναι πως μέχρι να περάσει στο mainstream τo HD-DVD (αν περάσει) τα standalone HD-DVD players θα κοστίζουν όχι πολύ ακριβότερα από το add-on και η αγορά τους θα συμφέρει πολύ περισσότερο ακόμα και για κάποιον λιγότερο παράξενο από εμένα.
Οι πωλήσεις του PS3 δεν έχουν παγώσει σε καμία περίπτωση, ούτε και μπορεί να κριθεί μια κονσόλα από τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου. Στο amazon.com κάθε φορά που υπάρχει stock το PS3 εκτοξεύεται και τον υπόλοιπο καιρό βρίσκεται πολύ χαμηλά. Οι πορεία του θα κριθεί μόνο όταν υπάρχει απόλυτο availability για την κονσόλα, και βέβαια αφού βγούν και έστω τα παιχνίδια του Μαρτίου. Για ανοιχτός και στα δύο φορμά θα έλεγα ότι πιστεύεις πολύ εύκολα το FUD της Microsoft.

Reaction score
14

Τα επιχειρήματά τους φίλε marvin παραθέτω πάνω-κάτω κι εγώ...
Εννοείται οτι οι πιτσιρικάδες (90% στις κονσόλες , θέλουμε δεν θέλουμε) παίρνουν παιχνιδομηχανές για παιχνίδια... end of story... το πολύ πολύ να πει ¨μπαμπά , μπαμπά μην γκρινιάζεις που κάνει 600 ευρώ γιατί παίζει και ταινίες"...δώσε μου να το πάρω !!!
Αυτό είναι και το μόνο θετικό στην περίπτωση του ps3... για πωλήσεις εννοώ..
Γιατί όντως αν έχεις αγοράσει το xbox360 το drive θα το πάρεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ...
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί υποστηρίζουν οτι κάθε πώληση hd-dvd player /drive είναι σίγουρη υποστήριξη στο format?? Πιό συνειδητοποιημένη αγορά ΔΕΝ γίνεται.. Ελπίζω να με καταλάβεις..
(επίσης για την ιστορία σου αναφέρω ότι 70% των ηλεκτρονικών συσκευών που έχω αγοράσει στην ζωή μου ήταν sony... που σημαίνει ότι ασφαλώς και δεν έχω αρνητική στάση απέναντι στην εταιρία..)

Reaction score
0

Αυτό είναι και το μόνο θετικό στην περίπτωση του ps3... για πωλήσεις εννοώ..
Γιατί όντως αν έχεις αγοράσει το xbox360 το drive θα το πάρεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ...
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί υποστηρίζουν οτι κάθε πώληση hd-dvd player /drive είναι σίγουρη υποστήριξη στο format?? Πιό συνειδητοποιημένη αγορά ΔΕΝ γίνεται.. Ελπίζω να με καταλάβεις..
Το καταλαβαίνω. Αλλά στην πράξη βλέπω ότι το PS3 είχε τεράστια επιρροή στις πωλήσεις ως τώρα ενώ το Xbox add-on μάλλον μικρή. Αυτό που περιγράφεις είναι το καλύτερο σενάριο για το HD-DVD αλλά δεν φαίνεται να υλοποιείται ως τώρα σε κανένα από τα δύο σκέλη του.

Reaction score
0

Αλλά σε λίγο ίσως είναι αργά ... το BR είναι μπροστά και κάθε μέρα που περνάει θα εκμεταλλεύεται καλύτερα τον όγκο και το bandwith του για να δώσει σιγά-σιγά καλύτερες ταινίες από τον ανταγωνιστή.
(Τότε ποιος καταναλωτής θα επιλέξει ένα κατώτερο format , όταν μάλιστα από τώρα οι πιο πολλές κινηματογραφικές έχουν επιλέξει BR .)

Πιστεύω ότι πολλοί χbox gamers που θέλουν ταινίες θα πάρουν ps3 για να το συνδυάσουν καλύτερα , αντί να δώσουν έστω τα λίγα λεφτά για μια εξωτερική συσκευή χαμηλότερης ποιότητας.

Reaction score
14

Αλλά σε λίγο ίσως είναι αργά ... το BR είναι μπροστά και κάθε μέρα που περνάει θα εκμεταλλεύεται καλύτερα τον όγκο και το bandwith του για να δώσει σιγά-σιγά καλύτερες ταινίες από τον ανταγωνιστή.
(Τότε ποιος καταναλωτής θα επιλέξει ένα κατώτερο format , όταν μάλιστα από τώρα οι πιο πολλές κινηματογραφικές έχουν επιλέξει BR .)

Πιστεύω ότι πολλοί χbox gamers που θέλουν ταινίες θα πάρουν ps3 για να το συνδυάσουν καλύτερα , αντί να δώσουν έστω τα λίγα λεφτά για μια εξωτερική συσκευή χαμηλότερης ποιότητας.
Ουφφ( με χιούμορ το λέω..χε,χε)
Δεν έχεις δεί φίλε blizard γιαυτό λές συνέχεια και συνέχεια για κατώτερο format..
Στη καλύτερη ταινία και στα δύο format (world trade center ) από 5 αστέρια και στα δύο φορμάτ με μιά ελάχιστη ,προσέξτε , έξτρα λάμψη στο hd-dvd..
Μιλάς για high definition και ενδεχομένως δεν έχει πάρει ούτε μια ταινία να δεις..και ούτε θα καταλάβεις και διαφορά μεγάλη λόγω μεγέθους τηλεόρασης..
Έχεις κολλήσει άσχημα με ένα θέμα που μάλλον λίγο σε αγγίζει..Φαντάζομαι ότι τα games είναι το forte σου...
Αν δεις έστω και μιά φορά σε σοβαρές συνθήκες hd-dvd η bluray σε καλά transfer θα παραδεχόσουν ακόμη και εσύ που είσαι φανατικός του bd ότι δεν έχουν διαφορές...
Είναι απίστευτες οι εικόνες που παράγουν..
Τα ξανάπαμε... δεν πρόκειται πλέον για format war..αποδείχθηκε
Είναι εταιριών και πολιτικής..

Reaction score
0

Στη καλύτερη ταινία και στα δύο format (world trade center ) από 5 αστέρια και στα δύο φορμάτ με μιά ελάχιστη ,προσέξτε , έξτρα λάμψη στο hd-dvd..
Δεν πρέπει να θεωρείτε πρώτη στο BR ... αλλά άσχετα από αυτό, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι λες και πως το συνδυάζεις με τα format.
(Δεν έχουν ίδια κωδικοποίηση ? αν ναι δεν θα έπρεπε να είναι ίδια ? δεν είναι και καλύτερος player το ps3 από το 360 ? πως στο καλό μπορεί να βγαίνει με extra λάμψη στο HD-DVD ? )

Αν δεις έστω και μιά φορά σε σοβαρές συνθήκες hd-dvd η bluray σε καλά transfer θα παραδεχόσουν ακόμη και εσύ που είσαι φανατικός του bd ότι δεν έχουν διαφορές...
ΟΚ ... εγώ που δεν βλέπω διαφορές στην ποιότητα των καλών HD ταινιών , λογικό είναι να προτιμήσω από τώρα το BR που έχει 50% από τις top του box office αποκλειστικά έναντι 20% του HD-DVD.

Και εσύ που βλέπεις τις διαφορές υπέρ του HD-dvd ... όταν σε λίγο τα studios του BR φτάσουν την universal ή μπορέσουν να εκμεταλλευτούν λίγο την τεράστια διαφορά bandwidth και μεγέθους για να την ξεπεράσουν έστω ελάχιστα , τι θα έχει μείνει ?

ΥΓ
Να γιατί δεν μπορώ να δω την ευκαιρία που λες ότι έχει το HD-DVD από εδώ και μπρός.

Reaction score
14

Δεν πρέπει να θεωρείτε πρώτη στο BR ... αλλά άσχετα από αυτό, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι λες και πως το συνδυάζεις με τα format.
(Δεν έχουν ίδια κωδικοποίηση ? αν ναι δεν θα έπρεπε να είναι ίδια ? δεν είναι και καλύτερος player το ps3 από το 360 ? πως στο καλό μπορεί να βγαίνει με extra λάμψη στο HD-DVD ? )

ΟΚ ... εγώ που δεν βλέπω διαφορές στην ποιότητα των καλών HD ταινιών , λογικό είναι να προτιμήσω από τώρα το BR που έχει 50% από τις top του box office αποκλειστικά έναντι 20% του HD-DVD.

Και εσύ που βλέπεις τις διαφορές υπέρ του HD-dvd ... όταν σε λίγο τα studios του BR φτάσουν την universal ή μπορέσουν να εκμεταλλευτούν λίγο την τεράστια διαφορά bandwidth και μεγέθους για να την ξεπεράσουν έστω ελάχιστα , τι θα έχει μείνει ?

ΥΓ
Να γιατί δεν μπορώ να δω την ευκαιρία που λες ότι έχει το HD-DVD από εδώ και μπρός.
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ μιλάς για format, εγώ για μηχανήματα..
Δεν παίζει καλύτερο,χειρότερο για το hd-dvd -bd..
Παίζει μόνο το ποιά μηχανήματα θα επικρατήσουν .. Αυτή η μάχη θα κρίνει τον νικητή του format.. Οι εικόνες έφτασαν κορυφή και στα δύο... Ελάχιστες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν και να είμαστε σε θέση να τις δούμε πλέον...
Θα θέλουμε τον καλύτερο 1080ρ προβολέα και ΑΝ θα τις καταλάβουμε...
Αυτό εννοώ..
Η επιλογή των studios δεν επηρεάζει προς το παρόν γιατί δεν έχουν βγάλει, σκόπιμα ακόμη ,τους κράχτες που βγάζουν παραδοσιακά...
Και τέλος για την κωδικοποίηση εννοείται ότι υπάρχουν ίδιοι τύποι με 100 ξεχωριστές παραμέτρους... Αυτό στην προκειμένη περίπτωση έδωσε 1% επιπλέον στην συγκεκριμένη (άριστη και στα δύο φορμάτ) ταινία για το hd-dvd..

Reaction score
0

Παίζει μόνο το ποιά μηχανήματα θα επικρατήσουν .. Αυτή η μάχη θα κρίνει τον νικητή του format.. Οι εικόνες έφτασαν κορυφή και στα δύο... Ελάχιστες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν και να είμαστε σε θέση να τις δούμε πλέον...
Θα θέλουμε τον καλύτερο 1080ρ προβολέα και ΑΝ θα τις καταλάβουμε...
Αυτό εννοώ..
Κάποια στιγμή , σε 3 μήνες ή 10 χρόνια θα πάρουμε και καλό projector ή ότι άλλο, και τότε δεν θα περιοριζόμαστε από το HD-DVD ? δεν θα θέλαμε να είχαμε το θεωρητικά έστω, καλύτερο format , με 50% επιπλέον transfer και πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα ?
Είναι για το συμφέρον μας σαν καταναλωτές να μην αλλάζουμε συνεχώς δισκάκια και το ξέρουμε ... (ακόμα και σαν αποθηκευτικό μέσο αξίζει το BR).
Μόλις χάσει εντελώς και το πλεονέκτημα της ποιότητας ταινιών το HD-DVD , όπως έχασε και αυτό που είχε στο Hardware πριν έρθει το ps3 , πιστεύω ότι δεν θα το προτιμά καθόλου ο κόσμος.

ΥΓ
Και απλά σκέφτομαι τι θα λέγαμε αν είχε βγάλει η Sony το HD-DVD και οι άλλοι το BR ...πράγμα που θα την βόλευε κιόλας ως φτηνό μέσο και για το Ps3.
(σίγουρα ότι πάει να καπελώσει το καλύτερο format και να μας επιβάλει αυτό που την βολεύει !!!)

Reaction score
0

Δυστυχώς αντί να είχαμε μια συμφωνία πριν από χρόνια και τώρα να υπαρχει ένα κοινό format , εχουμε μια μάχη που θα πάρει χρόνο να ολοκληρωθεί. Και ξέρω πως υπάρχει κόσμος που περιμένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για να προχωρήσει στην αγορά HD player. Ουσιαστικά ο ένας περιμένει τον άλλο για να δει τι θα κάνει. Η λύση αυτή την στιγμή είναι players και για τα δύο format ή δίσκοι και με τα δύο format. Διαφορετικά κάποιοι θα πάρουν HDDVD και κάποιοι BR και αυτοί που θα χάσουν θα ξαναπαρουν τις ταινίες και στο άλλο format.

Reaction score
2

Συνεχίζεται η υπεροχή του Blu-ray στις πωλήσεις ταινιών.

απο το thedigitalbits.com:

In other news today, the latest unit sales data from Nielsen VideoScan indicates that Blu-ray is continuing its software sales advantage over HD-DVD. In the week ending 1/21, the data indicates that for every 100 Blu-ray Discs sold, just 50.51 HD-DVDs were sold - exactly a 2 to 1 margin. The HD-DVD numbers are up slightly from the previous week, which seems to indicate that the numbers are sensitive to specific title releases and other factors. Here's the latest chart scanned from the new issue of Home Media Retailing

Reaction score
1
Απάντηση: Blu-ray Disc outselling HD-DVD in unit software sales by a more than 2 to 1

Παντως σε ολα τα ασχετα με την τεχνολογια περιοδικα-εφημεριδες-διαφημιστικα φυλλαδια κ.α. που εχουν πεσει στα χερια μου, οταν κανουν λογο για την επερχομενη επανασταση της υψηλης ευκρινειας, αναφερονται στο bluray. Λες και high definition=bluray. Μου κανει εντυπωση.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Blu-ray Disc outselling HD-DVD in unit software sales by a more than 2

Παντως σε ολα τα ασχετα με την τεχνολογια περιοδικα-εφημεριδες-διαφημιστικα φυλλαδια κ.α. που εχουν πεσει στα χερια μου, οταν κανουν λογο για την επερχομενη επανασταση της υψηλης ευκρινειας, αναφερονται στο bluray. Λες και high definition=bluray. Μου κανει εντυπωση.
Sony φίλε μου...τι περίμενες...?χε,χε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.358
Members
38.302
Νεότερο μέλος
antavent