BMW 3 & IPOD

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα,
παρακολουθώ το site από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, είναι πραγματικά αξιόλογο, σας αξίζουν πολλά μπράβο.
Με το πρώτο μου μύνημα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος, για τη δυνατότητα σύνδεσης του Apple iPod με εργοστασιακό radio-cd business, που έχει η BMW. Να αναφέρω ότι στην Αμερική, έχει ξεκινήσει η διάθεση του iPod interface, όπως το ονομάζουν και το εγκαθιστούν οι εξουσιδοτημένοι έμποροι. Στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα διατείθεται, αν και πότε ίσως θα είναι διαθέσιμο.
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
41
Άφησε μας λίγο χρόνο για να δούμε τι μπορούμε να βρούμε!

Αφού ήδη υπάρχει στην Αμερική, τεχνικά είναι εφικτό!

Το ζήτημα δεν είναι αν θα εισαχθεί στην Ευρώπη (που λογικά θα γίνει....) αλλά το αν η αντιπροσωπία της Ελλάδας θα το φέρει (γιατί αυτό συνεπάγεται τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά και αν η ζήτηση είναι μικρή ίσως το κόστος σε σχέση με τις πωλήσεις να μην δώσουν "πράσινο φως" για την εισαγωγή του!)

Θα το κοιτάξω και θα σε ενημερώσω το ταχύτερο δυνατό!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια :oops: :oops:

Reaction score
0
Γιάννη, αν μου επιτρέπεις τον ενικό, καλημέρα σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Να σε ενημερώσω ότι, όσο αφορά το κόστος, αυτό είναι για το iPod Interface 140$ πλέον έξοδα εγκατάστασης, στους επίσημους αντιπροσώπους-μεταπωλητές της BMW στην Αμερική. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να το παραγγείλει κάποιος από Αμερική και να του το εγκαταστήσουν εδώ, θα το ψάξω και θα ενημερώσω σχετικά.

Πιθανολογώ, ότι πρόκειται για ένα "απλό" καλώδιο σύνδεσης του iPod και του εργοστασιακού radio-cd, στο συμπέρασμα κατέληξα από όσα διάβασα στο manual, της BMW για το iPod.
Σχετικά www.ipodyourbmw.com

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
41
Δημήτρη (??) δεν σε έχω ξεχάσει! :roll: :roll:
Έψαξα μήπως βρω οποιαδήποτε αναφορά για το συγκεκριμένο στην Ελλάδα αλλά.......τζίφος! :(

Για να μην χάσουμε όλες τις ελπίδες μας, έστειλα e-mail και στην γενική αντιπροσωπεία της BMW ( www.bmw.com.gr/ ) στην Ελλάδα μπας και φιλοτιμηθούν και με ενημερώσουν! :?
Είμαι ακόμα σε αναμονή όμως (....όπως άλλωστε και εσύ, δυστυχώς!!), εδώ και 4 με 5 μέρες!

Θα στείλω e-mail και σε τοπικούς αντιπροσώπους (Καφούνης κ.ο.κ) μήπως και βγάλουμε άκρη από εκεί!

Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένεις μερικές μέρες ακόμα!

Reaction score
41
Χχμμμμμμμ............
Είμαι ξεχασιάρης:
Αν βιάζεσαι περισσότερο κατέβασε αυτό:
http://www.ipodyourbmw.com/Pdf/iPod_Owners_Manual.pdf

Είναι το BMW iPOD Adapter Owners Manual

Nα σου υπενθυμίσω (από όσα έχω δει μέχρι τώρα) ότι θα πρέπει να έχεις σειρά 3 μοντέλο 2002+, & η συσκευή σου να μην συνδέεται με CD changer! Βέβαια αν έχεις CD changer απλά θα πρέπει να το αποσυνδέσεις!
Προφανώς, το iPOD συνδέεται με κάποιο ανταπτοράκι στην έξοδο που συνδέει το RadioCD σου με το CD changer!

Μάλλον, αν καταφέρεις να βρεις το ανταπτοράκι αυτό και έχεις ήδη το iPOD θα παίξει κανονικά (και την σύνδεση την κάνεις εύκολα σε οποιοδήποτε κατάστημα για ηχοσυστήματα αυτοκινήτου!!)

Όταν το συνδέσεις, φτιάχνεις μέσα στο iPOD λίστες με τραγούδια που θα τα ονομάσεις "BMW1 ROCK", "BMW2 POP", "BMW3 CLASSIC", "BMW4 SOUNDTRACK" κ.ο.κ , θα πατήσεις το κουμπί CD στο εργοστασιακό σου CDplayer και....................αυτό ήταν!! :D

Μήπως θα ήταν λογική σκέψη να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία της Apple αν εισάγουν αυτό το ανταπτοράκι (και προφανώς το βιβλίο οδηγιών σύνδεσης με το αυτοκίνητο) και να ξεμπερδεύεις? :wink:

Γιατί από την BMW δεν νομίζω να βγάλουμε άκρη! :(

Reaction score
0
Γιάννη καλημέρα,
Σ' ευχαριστώ, που ασχολήθηκες με το θέμα. Η αντιπροσωπεία της Αpple στην Ελλάδα, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα, όπως και αυτή της ΒMW. Έστειλα ένα e-mail στην ΒMW, στην Γερμανία και μου απάντησαν ότι θα το προωθήσουν στο αντίστοιχο τμήμα (μετά από 4 ημέρες). Έχω κατεβάσει το manual του αντάποτορα και νομίζω, όπως λες άλλωστε και εσύ, ότι ουσιαστικά πρέπει να πρόκειται μόνο για ένα καλώδιο, που από την μια συνδέεται στην θύρα του iPod (dock conector) και από την άλλη με το εργοστασιακό radio-cd, μέσω της σύνδεσης αυτής πραγματοποιείται η επικοινωνία του iPod με το radio-cd, αλλά και η τροφοδοσία του πρώτου, με ρεύμα. Σκέφτηκα επίσης, να αγοράσω ένα καλώδιο σύνδεσης - επικοινωνίας iPod - Η/Υ, (dock conector - usb) και αφού κόψω το βύσμα του usb, να προσπαθήσω να το προσαρμόσω στο βύσμα εισόδου του radio-cd (ο αδερφός μου είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων), αλλά φοβάμαι μην τυχόν προκαλέσω καμία σημαντική βλάβη, στα ηλεκτρονικα-ηλεκτρικά του αυατοκινήτου, και μπλέξουμε ασχημα.
Μάλλον θα στείλω e-mail, στην BMW στην Αμερική, αν μπορούν να μου το πουλήσουν αυτοί ή κάποιος εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής, γιατί ο αντάπτορας αυτός εγκαθείσταται μόνο στο services των αντιπροσώπων και δεν πωλείται αυτόνομασ, αλλιώς υπομονή και μόνο.
Ευχαριστώ πολύ.
Δημήτρης.

Reaction score
41
Δημήτρη δες οπωσδήποτε ΕΔΩ:

http://www.alpine-electronics.fr/alpine/cms/iPod_start.php

Ίσως να βρεις απαντήσεις στο πρόβλημά σου, έστω και μέσω "πλάγιας" οδού!!!
Αν ναι, ενημέρωσέ με!
(στην σελίδα αυτή, κάτω, κάνε μετά και link στην Apple)

Υ.Γ.: Από την BMW Hellas, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!! (πάνε σχεδόν 3 βδομάδες από τότε που τους ρώτησα! :evil: )

Reaction score
0
Γιάννη καλημέρα,
Σ' ευχαρσιτώ πολύ για την απάντησή σου. Τον αντάπτορα της Alpine τον γνωρίζω, μάλιστα έχω τον βρει να πωλείται στις 70 λίρες (http://www.incarexpress.co.uk/view_product.php?partno=KCA420I) δεν ξέρω βέβαια αν στέλνει στην Ελλάδα, αλλά θα το ψάξω.
Επίσης το συγκεκριμένο interface πωλείται και από άλλα e-shops με αρκετές παραλλαγές
http://www.caraudiocentre.co.uk/category.asp?category=415
http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3705.
Έχω βρει επίσης αυτό
http://www.add-a-cdchanger.co.uk/acatalog/BMW_Auxillary_Interface_Adaptors.html#a1149
το οποίο, όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, λειτουργεί σε κάθε εργοστασιακό radio-cd, ανάλογα με το είδος του βύσματος στην έξοδο.
Σε κάθε περίπτωση, αφού μάθω τον κωδικό και την μάρκα από το radio-cd, θα πάω στην αντιπροσωπεία για να το βγάλουν, προκειμένου να δούμε τι αναφέρεται στο πίσω μέρος, θα αποφασίσω ποιόν αντάπτορα να επιλέξω.
Πάντως στην αντιπροσωπεία, στην Λαμία τουλαχιστον, δεν έχουν απολύτως τίποτα για τους τύπους και τα μοντέλα των radio-cd, που έχουν τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο.
Ευχαριστώ πολύ!
Δημήτρης

Reaction score
41
[align=center]Δημήτρη...............

Έβγαλες άκρη, ή ακόμα τίποτα? :roll:

Δεν σε ξέχασα.............Η BMW HELLAS μας έγραψε κανονικότατα!! :evil:

Περιμένω νέα σου (όποτε και αν.......)
[/align]

Reaction score
0
Γιάννη καλημέρα
Αν και πέρασε αρκετός καιρός, από την επίσημη αντιπροσωπεία, τόσο της Ελλάδας αλλά όσο και της Γερμανίας, ουδέν νέωτερο, μας έχουν συνδέσει μάλλον με Κάϊρο, ας είναι.
Λοιπόν βρήκα, πιστεύω την καλύτερη άκρη, δηλ. αγόρασα, πιστεύω, το γνήσιο interface από το ebay στην Αμερική για 141$, ελπίζω να ταιριάζει και στο δικό μου Ε46, γιατί όπως αναφέρει είναι για όλα τα μοντέλα της σειράς 3 (Ε46).
Ανεβάζω και το σχετικό link http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7931995879&ssPageName=ADME:B:BN:MT:1
για περισσότερες λεπτομέρειες. Αν έχεις καμιά παρατήρηση-διαπίστωση θα την περιμένω.
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Να συμπληρώσω, κάτι που ξέχασα, ελπίζω σε καμιά 15αριά μέρες να το έχω και αφού έχω ξεμπερδέψει , πρώτα με το τελωνείο, ελπίζω αναίμακτα, θα μπορούμε να κάνουμε τις τελικές μας διαπιστώσεις.

Reaction score
41
Να συμπληρώσω, κάτι που ξέχασα, ελπίζω σε καμιά 15αριά μέρες να το έχω και αφού έχω ξεμπερδέψει , πρώτα με το τελωνείο, ελπίζω αναίμακτα, θα μπορούμε να κάνουμε τις τελικές μας διαπιστώσεις.

Περιμένω νέα σου, αφού το παραλάβεις και το βάλεις να δουλέψει!!!

Ο dimitrios2004$ είσαι εσύ?

Πάντως από όσα διάβασα, πιστεύω ότι ΔΕΝ θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα........

Πήγαινέ το σε κάποιον τεχνικό της προκοπής να στο τοποθετήσει...........

:idea: :idea: Στείλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πμ στον Παναγιώτη Κρόκο (μέλος του AVsite) που εμφανίζεται τακτικότατα στο CarAudio (και αλλού βεβαίως-βεβαίως.....) και ΔΕΝ θα χάσεις (μιλάω για την τοποθέτηση...... :roll: :wink: :wink: :wink: ........)

Περιμένω νέα σου!

Reaction score
0
Γιάννη καλημέρα,
Αυτό είναι όντως το δικό μου ψευδώνυμο στο ebay, ο πώλητής μου έγραψε ότι το έσριλε χθες, οπότε πιστεύω σε καμιά 20αριά ημέρες θα το έχω στα χέρια μου. Γνωρίζω ότι ο κ.Κρόκος είναι τεχνικός σε επιχείρηση, που ασχολείται με τον ήχο του αυτοκινήτου, παρακολουθώ τα γραφόμενά του και στο αντίστοιχο, για τα αυτοκίνητα, site, αλλά είμαι αρκετά μακριά από την Αθήνα (Λαμία) και μου είναι αρκετά δύσκολο να κατέβω στην πρωτεύουσα, μόνο για την τοποθέτηση του αντάπτορα αυτού, επιπρόσθετα ο αδερφός μου είναι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και κάνει και τοποθετήσεις ηχητικών συστημάτων, οπότε θα μου το τοποθετήσει αυτός, σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης, που συμπεριελαμβάνονται στη συσκευασία. Σε κάθυε περίπτωση, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις πολύτιμες συμβουλές σου.

Reaction score
41
Χαρά μου να βοηθώ όσο μπορώ Δημήτρη!!

Αφού έχεις τον αδελφό σου........πάω πάσο!!
Περιμένουμε νέα (και φωτογραφίες.......) όταν τελειώσεις με το project i-POD & E46!!

Kαλή επιτυχία!!

Reaction score
0
Επανέρχομαι με νεώτερα, έστω και λίγο καθυστερημένα.
Πριν μερικές μέρες, εγκατέστησα το iPod στο αυτοκίνητο, με το interface-adaptor, που διαθέτει η ίδια η BMW, στην Αμερική. Δυστυχώς δεν έχω ψηφιακή μηχανή και έτσι δεν έχω να σας δείξω φωτογραφίες, αλλά αν ενδιαφέρει μπορώ να περιγράψω με λεπτομέρειες, το όλο εγχείρημα.
Να πω μόνο, ότι το interface-adaptor το αγόρασα από Αμερική και το iPod από Αγγλία, όταν έγινε η σύνδεση το radio-cd το αναγνώρισε αμέσως σαν cd-changer, όπως δηλαδή μια κανονική, απλή σιντιέρα.
Ηχητικά, στα δικά μου αυτιά η μουσική ακούγεται πολύ καλύτερα από το cd, σε σημείο που να σκέφτομαι την αλλαγή των εργοστασιακών ηχείων, γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όλη φάση, γιατί έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ το iPod και σαν σιντιέρα αλλά και σαν φορητό σκληρό για την μεταφορά δεδομένων και χωρίς το κόστος να ξεπεράσει αυτό, που χρεώνει η BMW για την αγορά και τοποθέτηση εργοστασιακού cd-changer.

Reaction score
41
Μπράβο Δημήτρη.

Θα μπορούσες πάντως να "κατεβάσεις" φωτογραφίες από κινητό.
Μπορεί να μην είναι οι καλύτερες αλλά την δουλειά τους θα την έκαναν!!

Καλές ακροάσεις φίλε! :D
Μην χαθούμε............ :roll:

Reaction score
0
Γιάννη καλημέρα,
Δυστυχώς ούτε κινητό με κάμερα υπάρχει και έτσι δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες, πάντως μπορώ να αναφέρω με κάθε λεπτομέρεια, την όλη διαδικασία, η οποία είναι αρκετά απλή, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για ένα καλώδιο μ' ένα ολοκληρωμένο κυκλωματάκι και καλώδιο με "dock connector" για το ipod, κατασκευής όλα από την Alpine, όπως φυσικά και το radio-cd, το οποίο καλώδιο παρεμβάλλεται ως βρόγχος στην υπάρχουσα (15 καλδίων) υπάρχουσα "πλεξούδα" του αυτοκινήτου, ουσιατικά είναι ίδιο μ' αυτό που πολυλάει η Alpine, για τα δικά της radio-cd, μπορείς να το δεις στο site της εταιρίας.
Σύγουρα δεν θα "χαθούμε" μια και διαβάζω το forum καθημερινά και αρκετές φορές.
Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιφέρον σου, να 'σαι καλά.[/offtopic]

Reaction score
41
Αν μπορώ να βοηθήσω, δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνω!
Άλλωστε την dirty job (but someone has to do it) την κατάφερες μόνο σου (και όπως είδαμε με πλήρη επιτυχία! :D )

Τα λέμε............ :D :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.099
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos