bose 901 Ζήτηση

Reaction score
1.815
Υπάρχουν στη Χρυσή Ευκαιρία τα πουλάει ένας τύπος με τιμή 600 γιούρια μαζί με το ενεργό τους κροσσόβερ.
Έχε υπ' όψη σου οτι τα ηχεία θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύονται από το ηλεκτρονικό τους κροσσόβερ!
Καλές αγορές!:607:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.699
Απάντηση: bose 901 Ζήτηση

Θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω φίλε santor γιατί θέλεις αυτά τα ηχεία;
Τι το καλό έχουν;
Σε τι πλεονεκτούν έναντι άλλων;

Reaction score
2.556
Υπάρχουν στη Χρυσή Ευκαιρία τα πουλάει ένας τύπος με τιμή 600 γιούρια μαζί με το ενεργό τους κροσσόβερ.
Έχε υπ' όψη σου οτι τα ηχεία θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύονται από το ηλεκτρονικό τους κροσσόβερ!
Καλές αγορές!:607:
Αγαπητέ συμφορουμίτη delamostre εγώ δεν βρήκα τέτοια αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία. Βρήκα μια που τα δίνει 800 ευρώ.

Πάντως ενδιαφέρομαι και εγώ να δώσω στο Santor τα δικά μου 901 γιατί δυστυχώς τα 901:
1. παίζουν καλά σε μεγάλο χώρο όχι σε μικρό
2. θέλουν χώρο ανακλαστικό πίσω τους και απόσταση απο τους τοίχους τουλάχιστον 1 μέτρο
3. έχουν ενεργό ισισταθμιστή που πρέπει να παρεμβληθεί πριν την ενίσχυση ρεύματος δηλ προενισχυτή-τελικό ή ολοκληρωμένο με pre out --> main in ή tape monitor κύκλωμα

Εγώ δεν μπορώ να ικανοποιήσω κυρίως τη 2η συνθήκη (WAF !) και τα έχω παροπλίσει.

Φυσικά είναι προτιμώτερο να τα πάρει απο συμφορουμίτη παρά από άγνωστο απο τη Χρυσή ευκαιρία γιατί εδώ μέσα δεν μας παίρνει να ξεγελάσουμε ό ένας τον άλλο.

Φίλε Santor τα δικά μου είναι 901 σειρά ΙV. Η σειτά IV ανήκει στη δεύτερη γενιά των 901. Η πρώτη ήταν μέχρι τη σειρά ΙΙΙ. Πρακτικά οι σειρές IV,V & VI έχουν ασήμαντες διαφορές. Πιστεύω ότι αυτό εννοείς όταν λές "περιόδου 90 και μετά".

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και με βάσεις σαν τις original αλλά μασίφ και ασήκωτες΄. Φυσικά έχουν και τον ενεργό ισοσταθμιστή (που κάνει και για τη σειρά V και για τη σειρά VI). Δεν είναι crossover (δεν διαχωρίζει το σήμα) αλλά ισοσταθμιστής (equalizer) ώστε να μπορέσουν τα 9 ίδια μεγάφωνα του κάθε ηχείου μέσα στο περίβλημα acoustic matrix να αποδώσουν τα μπάσα΄και τα πρόμα όπως πρέπει.

Θα σου στείλω πμ, αλλά αν είσαι στην Αθήνα καλύτερα να έλθεις να τα δείς και να τα ακούσεις.

Reaction score
2.556
Re: Απάντηση: bose 901 Ζήτηση

Τι το καλό έχουν;
Είναι καλά ηχεία.
Εμένα μου τα διάλεξε ο κουμπάρος μου που είναι μουσικός απο τα γεννοφάσκια του δηλαδή για τουλάχιστον 45 χρόνια και μέσα σε 2 λεπτά μπορεί να σου πεί αν ένα ηχείο ακούγεται καλά, πράγμα που εμείς οι χαιφιντελίστες το βρίσκουμε μετά από πολύ χρόνο ή δεν το βρίσκουμε καθόλου.
Αλλά τις περισσότερες φορές δεν στήνονται σωστά. Το 901 αν δεν έχει το χώρο που θέλει άστο.
Και παίζουν καλύτερα με ισχυρό ενισχυτή. Είναι ευαίσθητα, αλλά ακούγονται καλύτερα (στην ίδια ένταση) με ενισχυτή των 200 W παρά με έναν των 50 W

Και βέβαια άλλο τα 901 που μελέταγε χρόνια ο Dr. Amar Bose και άλλο ότι μετά αρχίσανε και βγάζανε ένα σωρό άλλα φτηνότερα που δεν είχαν καμμια σχέση με τις αρχές σχεδίασης και κατασκευής του 901 γιατί τη δόξα πολλοί εμίσησαν τον παρά ουδείς!

ΥΓ Μου φαίνεται ότι συνεχίζω μια κουβέντα που είχα με φίλο και γείτονα (της Αγγλικής σχολής ηχείων) πριν 40 χρόνια! :142:

Reaction score
1.815
Φίλε messenger το 901 το ξέρω πάρα πολύ καλά σαν ηχείο!
Αυτό που πρέπει να συνοδεύει απαραίτητα το ηχείο, το να το πεις "ενεργό κροσσόβερ" είτε "equalizer", είτε ενεργό ισσοσταθμιστή το ίδιο είναι!
Σημασία έχει να υπάρχει απαραίτητα αυτό το μηχάνημα γιατί τα ηχεία δεν παίζουν από μόνα τους!
Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως σε όσα αναφέρεις πιο πάνω, εκτός από το σημείο που περιγράφεις οτι σκάρτεψαν αργότερα...
Η BOSE ήταν και είναι μια από τις σοβαρότερες εταιρίες στο χώρο του Hi-Fi και με απόλυτο ποιοτικό έλεγχο! Εχω πάει σε εργοστάσιά της και μάλιστα στη γραμμή παραγωγής του 901 και Αcoustimass Series II και δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο πως κατασκευάζεται ένα ηχείο.
Είναι όντως απαραίτητο το ηχείο να έχει χώρο να αναπνεύσει καθώς και σωστό στήσιμο έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις και με ενισχυτή από 200W και άνω!
Χαίρομαι που έχεις "μελετήσει" το καταπληκτικό αυτό ηχείο!
Το δυνατό του χαρτί είναι στα φωνητικά, στην Jazz μουσική, καθώς και σε συμφωνικές ορχήστρες! Ότι άλλο κι αν ακούσεις, συμβιβάζεσαι... Για rock, metal και τα συναφή, καλύτερα να πας σε άλλο ηχείο.
Αν όμως θες ένα σοβαρό ηχείο τότε το 901 είναι μονόδρομος! Για όσους το έχουν ακούσει, δύσκολα το αποχωρίζονται, εκτός αν δεν έχουν το σωστό χώρο...
Φίλε Messenger, sorry που πρότινα τη Χρυσή Ευκαιρία, δεν περίμενα οτι κάποιος από το AVSite θα είχε αυτό το καταπληκτικό ηχείο και θα ήθελε να το δώσει...
Anyway, μακάρι να είχα κι εγώ το χώρο να τα πάρω από σένα!! Το ηχείο είναι ...όλα τα λεφτα!!!

Reaction score
1.815

Τι το καλό έχουν;
Μιχάλη αν ακούσεις τα 901 μετά δύσκολα ξεκολάς... Οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός.. Εκτός αν είσαι ροκάς, τότε αλλάζει το story!:126:

Reaction score
0
Παιδιά συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έλειπα αυτές τις μέρες.
Ευχαριστώ όλους σας.
Messenger πήρα το pm και σου έχω απαντήσει αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το πήρες.

Reaction score
0

Τι το καλό έχουν;
Τα θεωρώ από τα καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει ποτέ, αν και το τι είναι τέλειο στο αυτί του καθενός είναι υποκειμενικό.
Λογικά βέβαια δεν θα έπρεπε να είναι γιατί ο ήχος δεν είναι κάτι αφηρημένο.Είναι ένα φυσικό φαινόμενο μια χαρά μετρήσιμο και μια χαρά συγκρινόμενο με στοιχεία αναφοράς, αλλά όπως έγραψα και στο πμ του messenger (που βγήκαμε και συντοπίτες!) τελικά παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα που περνούν στην σφαίρα αυτού που λέμε υποκειμενικό η προσωπικό.Πείτε το όπως θέλετε.

Reaction score
2.556
Δεν το έλαβα το πμ Santor(ini). Kάτι τρέχει με το site αυτές τις ημέρες...

Έπρεπε να το καταλάβω ότι είμαστε συντοπίτες (είναι και τo avatar σου...)!

Κάνε μου τη χάρη να μου ξαναστείλεις... και τα λέμε έτσι κι αλλιώς: Το άλλο Σαββατοκύριακο κατεβαίνω για την οικοδομή μου (με αεροπλάνο - μη μου ζητήσεις να στα φέρω!).΄
Θα σου απαντήσω στο πμ με με όνομα, επίθετο και οικογενειακό δέντρο :116:

:615:

Reaction score
2
Παιδιά συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έλειπα αυτές τις μέρες.
Ευχαριστώ όλους σας.
Messenger πήρα το pm και σου έχω απαντήσει αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το πήρες.
Μεγάλο ηχείο τότε........
και σήμερα..........
μην ψαρώνεις στο οτι οτι σημερα κατασκευάζονται καλύτερα ηχεία
ψέμμα είναι
το παραμύθι περί ηχείων εχει τελειώσει εδώ και κάποια χρόνια
και η εταιρεία που διάλεξες ξέρει απο ηχο,,,
ασχετα αν σήμερα τα θεωρούν παλαιά λογω του οτι η καθε κυρά κατίνα κατασκευάζει και καλά ηχεία

αν μετά απο έλεγχο στα μεγαφωνα των ηχείων διαπιστώσεις οτι δεν είναι πηδηγμένα- rebuilded κλπ
αν δεν εχουν αλλαχθεί τα καλώδια σύνδεσης λόγω και καλά αναβάθμισης
και εάν κανένας άσχετος δεν έχει πηδήξει το κυκλωμα S-Drive με μαλακίες
Αγόρασε το ηχείο με κλειστά μάτια
Παίζει καλύτερα απο πολλά σημερινά

ΥΓ Την τεχνολογία του S drive απο οτι θυμάμαι την χρησιμοποιούσαν τότε
οι εταιρείες KLH-BOSE-KENWOOD

Προσωπικά μεγάλες στιγμές στον χώρο του hi end

Reaction score
1.815
Μεγάλο ηχείο τότε........
και σήμερα..........
μην ψαρώνεις στο οτι οτι σημερα κατασκευάζονται καλύτερα ηχεία
ψέμμα είναι
το παραμύθι περί ηχείων εχει τελειώσει εδώ και κάποια χρόνια
και η εταιρεία που διάλεξες ξέρει απο ηχο,,,
ασχετα αν σήμερα τα θεωρούν παλαιά λογω του οτι η καθε κυρά κατίνα κατασκευάζει και καλά ηχεία

αν μετά απο έλεγχο στα μεγαφωνα των ηχείων διαπιστώσεις οτι δεν είναι πηδηγμένα- rebuilded κλπ
αν δεν εχουν αλλαχθεί τα καλώδια σύνδεσης λόγω και καλά αναβάθμισης
και εάν κανένας άσχετος δεν έχει πηδήξει το κυκλωμα S-Drive με μαλακίες
Αγόρασε το ηχείο με κλειστά μάτια
Παίζει καλύτερα απο πολλά σημερινά

ΥΓ Την τεχνολογία του S drive απο οτι θυμάμαι την χρησιμοποιούσαν τότε
οι εταιρείες KLH-BOSE-KENWOOD

Προσωπικά μεγάλες στιγμές στον χώρο του hi end
++++++++++++++++++1000000000000!!!!!:446:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.001