Cable Management...

Reaction score
1
ευκολη ερωτηση! πως τακτοποιειτε τα καλωδια πισω απο την τηλεοραση σας στην περιπτωση που εχετε βαλει ενισχυτες, ηχεια και ιστοριες!?

πως αποφευγετε το cable nesting?

αυτη τη στιγμη εχω 5 συσκευες στο επιπλο της TV και συντομα θα γινουν 6! αυτο που κανω εγω ειναι να μαζευω τα καλωδια με αυτο το πλαστικοποιημενο συρματακι που συνηθως ξετυλιγουμε απο τα καλωδια οταν αγοραζουμε μια καινουργια συσκευη. Το ιδιο χρησιμοποιω και αφηνω οσο καλωδιο χρειαζεται και λιγο παραπανω στο καθενα για να μην τεντωνουν. Κανω και μια μικρη δρομολογηση ρευματα απο δω, ηχεια απο εκει, σηματα απο την αλλη.

εσεις τι μεθοδους χρησιμοποειτε?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Cable Management...

αν μιλαμε για μονιμη κατασταση
δεματικα
αν θες κατι φλεξι βαλε κατι σε βελκρο
οποτε παιζεις οποτε θες και οσο θες

Reaction score
1

Συνδυασμός διαφόρων μεθόδων ανάλογα με την περίπτωση.

Πίσω από το έπιπλο υπάρχουν ξεχωριστοί σωλήνες (αυτοί που πουλάνε σε Πλαίσιο, ΙΚΕΑ, κλπ). Ένας για τα ρεύματα και ένας για τα καλώδια των ηχέιων από τον ενισχυτή.
Για τα σήματα είναι μεζεμένα με υφασματινα δεματικά με αυτοκόλλητο όπου είναι αυτό εφικτό.
Φρόντισε να μην ζορίσεις και να μην σφίξεις τα HDMI σου και την οπτική ίνα αν υπάρχει γιατί δεν συμπαθούν τα πολλά ζόρια.

Τώρα που το είπες πρέπει να τα ξαναφτιάξω μιας και στα 2 χρόνια που έχουν περάσει, έχουν προστεθεί διάφορα.

Reaction score
1

πουλαει το πλαισιο μαυρους σωληνες που εχουν σχισμη στο πλαι για να μπαινουν μεσα τα καλωδια? δε το ηξερα για το πλαισιο. ειχα ομως εναν τετοιο σωληνα που αγορασα δοκιμαστικα απο το ικεα πριν πολλα χρονια. ηταν γκρι ομως και τον χρησιμοποιησα αλλου τελικα.

velcro που μπορω να βρω 2ρολλα μεγαλα να παρω?

Reaction score
1

Και το πλάισιο να μην έχει σε μαύρο χρώμα, έχει σίγουρα σε MediaMarkt ή σε καταστήματα ηλεκτρονικών τύπου Φανός, Κατουμάς κλπ.

Για Velcro δεν έχω ψάξει.

Reaction score
1

το πρωτο λογικα ειναι καναλι καλωδιου. καλο ειναι οταν καλωδια φευγουν σε μεγαλη αποσταση.

το δευτερο ειναι σωληνας αλλα οχι και τοσο καλος. προτιμω τον σωληνα τυπου ikea γιατι κλεινει ερμητικα και δεν μαζευει σκονες στα κενα που εχει αυτο της φωτο.

Reaction score
1

Στο ΙΚΕΑ ο σωλήνας είναι 5m και μόνο γκρι. Αυτόν χρησιμοποιώ και εγώ.

Reaction score
1

ναι το γνωριζω, απλα λεω οτι του ikea ειναι καλυτερος απο της φωτογραφιας.

Reaction score
1

Kαι εγώ το ίδιο πιστεύω. Μοιάζει λίγο με ηλεκτρολογικό σωλήνα οικοδομής, αλλά μόλις τον σφίξεις με τα tie wrap του, κλείνει επαρκώς και δεν καταλαβαίνει τίποτα ούτε από σκόνες, ούτε και κρύο-ζέστη και πίσω από τα μηχανήματα μερικές φορές γίνεται χαμός :116:

Reaction score
16.547
Re: Απάντηση: Cable Management...

οριστε Χριστινα.

Συγνωμη,αλλα ετσι οπως το αντικρυζω...μου ταιριαζει περισσοτερο για προστατευτικο καναλι για καλωδια που 'εντοιχιζονται' για να μην φαινονται.

Διαφορετικα,δεν θα ηθελα-για μενα παντα μιλαω- αλλο εναν αεραγωγο, εκτος αυτον της Hoover (vacuum cleaner)...:126:

Reaction score
10
Το εχω και γω του ΙΚΕΑ.
Για τη τιμη του καλο ειναι, μονο που μου εσπασε τα νευρα για να μεινουν τα καλωδια μεσα....τα βαζεις απο τη μια και βγαινουν απο την αλλη, εκτος αν βαζεις το ταιρ-απ απο την αρχη. Αν ξεχασεις ομως κατι πρεπει να εχεις μερικα ταιρ-απ παραπανω.

Η λυση του βελκρο ειναι πιο καλη κι ας ειναι εκτεθιμενα τα καλωδια. Ακομα μια λυση ειναι το ''πουκαμισο'' που μπορεις να περασεις τα καλωδια μεσα του, να ειναι και ομορφα και προστατευμενα, αλλα δεν ειναι φτηνο.

Εχει και η Planet Waves, cable management, που θα τα εχω συντομα.

Elastic Cable Ties

Cable Clamps

Reaction score
152

οριστε Χριστινα.

στα μαγαζια με λαμπες,ντουΐ,φωτιστικα,και γενικοτερα σε ηλεκτραποθηκες θα βρειτε σπιραλ π.χ.,φ32 οπου χωραει ενα hdmi με 0.8/μ.....
με ενα ψαλιδι αν θελετε το κοβετε στο πλαΐ....

για βελκρο ρολο που ρωτησε ο φιλος,πατε καρφι σε καταστηματα στρατιωτικων ειδων.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.051

Εγώ πάντως μια χαρά τα έχω
[RELIOPS="τακτοποιήσει!"]
:142:[/RELIOPS]
:121:

Reaction score
1

παρολο που ποσταρα την εικονα του σωληνα απο το ikea δε σημαινει οτι το χρησιμοποιω κιολας. ειναι καπως ασχημο, δεν ειναι το χρωμα που θα θελα για εκει πισω αλλα ξεχωριζει με το γκρι πραγμα που βοηθαει καπως στην ταξινομηση. το ειχα παρει δοκιμαστικα πριν χρονια οπως εγραψα και τελικα δε το χρησιμοποιησα.

η λυση που βολευει εμενα ειναι να δενω τα καλωδια πρωτα στο μηκος που βολευει. οχι τσιτα για να μπορω να κινω και το επιπλο για διαφορες μικροαλλαγες. μετα δρομολογηση των παρομοιων καλωδιων. δλδ τα ρευματα απο κει για την πριζα, τα ηχου απο την αλλη για λιγοτερες παρεμβολες κλπ.

το velcro ισως με βολεψει παραπανω, δε το εχω χρησιμοποιησει αρκετα, μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις για καλωδια. θα κοιταξω σε στρατιωτικα ειδη αλλα μαλλον απο ιντερνετ θα παρω καποια στιγμη.

πραγματικα αξιζει να ασχοληθει κανεις με το θεμα γιατι βλεπει διαφορα εκει πισω μετα το συμαζεμα. δε θα μπορουσα με τπτ να φανταστω ενα χωρο εκει πισω με ολα τα καλωδια χυμα να καθονται και να μαζευουν σκονη οπως εχω δει σε αλλες περιπτωσεις, ειναι αθλιο τελειως.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.353
Members
38.301