Cary -klipsch la scala

Reaction score
11
Καλησπέρα,
Cary -klipsch la scala.
Για τον παραπάνω συνδιασμό μπορεί καποίος να μου προτείνει καλώδια ηχείων που του ταιριάζουν;

Ευχαριστώ

C

chrispo

Guest
Αν μπορείς να βρείς την πρώτη-πρώτη έκδοση ,των Nordost Red Dawn (λευκά χωρίς την κόκκινη γραμμή), ή τα φθηνά flat(άσπρα) και gold μόνοκαλωδίωση (εξαιρετικά καλώδια για κόρνα και ειδικά για τα Klipsch). Να αποφύγεις ¨χοντρά¨ καλώδια και δοκίμασε επίσης άλλα ¨απλά και φθηνά¨. Επίσης τα DNM , είναι πολύ καλή λύση.

Reaction score
11
Σε ευχαριστώ πολύ για την σύσταση. Τα βρήκα μεταχειρισμένα και τα πήρα. Παίζω σε ένα χώρο 4,5 Χ8 στην μεγάλη διάσταση. Τα τοποθέτησα 1,5 μέτρα από τον πίσω τοίχο 2,5 μέτρα άνοιγμα κάθομαι στα 3,5 μέτρα από τα ηχεία. Θεωρώ ότι η παραπάνω είναι η καλύτερη δυνατή τοποθέτηση στον χώρο μου. Όλοι που ρώτησα μου είπαν να τα τοποθετήσω κοντά στην γωνία πράγμα που έκανα και το ηχείο μπουμάριζε.

Όπως τα άκουσα μού άρεσε η μεγάλη σκηνή, η πολύ άμεση μεσαία, γενικότερα η αίσθηση liveπου δίνει το ηχείο και ότι σχεδόν εξαφανίζονται στον χώρο.

Θα ήθελα λίγο περισσότερη ανάλυση και λίγο παραπάνω έλεγχο στο μπάσο και σκέφτηκα ότι πιθανόν σε αυτό ρόλο παίζουν τα Cardas Neutral Referenceπου έπαιξαν σαν καλώδια ηχείων. (interconnectacrolink 60-60) που σίγουρα δεν είναι ευαίσθητα …. Από όσο ξέρω η καλωδίωση σ τα caryείναι kimber….. Αξίζει τον κόπο να τα δοκίμαζα ;

Reaction score
11
Αν μπορείς να βρείς την πρώτη-πρώτη έκδοση ,των Nordost Red Dawn (λευκά χωρίς την κόκκινη γραμμή), ή τα φθηνά flat(άσπρα) και gold μόνοκαλωδίωση (εξαιρετικά καλώδια για κόρνα και ειδικά για τα Klipsch). Να αποφύγεις ¨χοντρά¨ καλώδια και δοκίμασε επίσης άλλα ¨απλά και φθηνά¨. Επίσης τα DNM , είναι πολύ καλή λύση.
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Θα τα δοκιμάζω και θα γράψω τις εντυπώσεις μου

C

chrispo

Guest
Δεν έχει καμία σχέση η καλωδίωση των Cary, παρόλα ταύτα τα Kimber ¨πηγαίνουν ¨ με κόρνες αρκετά καλά. Θα προτιμούσα τα PR από τα TC σαφώς και ίσως τα VS.
Τα Cardas με κόρνες ξέχασέ τα.(...ίσως τα quadlink 5c..?)

Last edited by a moderator:

Reaction score
11
Και μια τελευταία ερώτηση γαι να μπορέσω να ξεκινήσω σωστά τις δοκιμές για τα κλώδια που μου προτείνατε......
πρέπει να κάνω καποία μεταροπή για να μπορέσουν να τοποθετήσω σωστα τα καλώδιά στο ηχείο;. Στην φωτο βλέπετε την τωρινή καταστάση που δεν είναι και η καλυτέρη δυνατή....

Attachments

C

chrispo

Guest
Το ηχείο δεν έχει μπόρνες?
Εκεί που συνδέεις είναι το σημείο εισόδου του κροσόβερ, μέσω καλωδίου, από τις μπόρνες του ηχείου.

Reaction score
11
Το ηχείο δεν έχει μπόρνες?
Εκεί που συνδέεις είναι το σημείο εισόδου του κροσόβερ, μέσω καλωδίου, από τις μπόρνες του ηχείου.
ακριβώς!! οπώς το βλέπεις στην φωτό

C

chrispo

Guest
Αν θέλεις να ¨ παίζεις¨ με καλώδια, κάτι τέτοιο δε βολεύει . Δεν ¨ παίρνει ¨ μπανάνες και χοντρό δίχαλο.. Ή θα περιοριστείς σε γυμνά καλώδια και λεπτά δίχαλα , ή θα πρέπει να βάλεις ένα ζευγάρι μπόρνες( συνδέοντάς τες με ένα καλώδιο στο σημείο αυτό της φωτό)

Reaction score
1
Τι εννοείτε ευαίσθητα καλώδια? Έχω και εγώ τα Klipschorn και με ενδιαφέρει να βάλω καλά καλώδια.
Τα Synergιstic Research είναι καλά για κόρνες??

Reaction score
372
Βαγγέλη οι συμβουλές για καλώδια σε ένα σύστημα χωρίς να το έχει ακούσει κάποιος, μπορεί να είναι από γενικές - αόριστες έως και προβληματικές στα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Με τα καλώδια κάνεις το λεγόμενο fine tunning του συστήματος. Επειδή δε τα καλώδια συμπεριφέρονται διαφορετικά στο κάθε σύστημα, είναι δύσκολη μία γενική πρόταση του τύπου ''αυτά τα καλώδια πάνε με κόρνες'' ή '' αυτά τα καλώδια δεν ταιριάζουν με πάνελ''. Μετά από πολλά χρόνια και άπειρες δοκιμές, η εμπειρία μου λέει ότι δεν υπάρχουν κανόνες στα αποτελέσματα με τα καλώδια.
Σαφώς και υπάρχει ένας ηχητικός χαρακτήρας σε κάθε καλώδιο και γενικά η κάθε εταιρία έχει το δικό της '' εταιρικό ηχόχρωμα'' αλλά η συμπεριφορά τους στο κάθε σύστημα μπορεί να διαφέρει.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αφού θέσεις ένα budget για το ποσό που θέλεις να ξοδέψεις (μην δώσεις πολλά, ξεκίνα από χαμηλά) να δοκιμάσεις όσα περισσότερα καλώδια μπορείς για να βγάλεις μόνος σου τα συμπεράσματα σου. Και μη ξεχάσεις και ότι αφορά το ρεύμα σου, που είναι εξ' ίσου σημαντικό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν μενεις νοτια , μπορουμε να ακουσουμε καποια καλωδια που εχω
απλα να παρεις μια ιδεα ...μετα ακους και αλλα
και ξανακους
και καποια στιγμη αποφασιζεις τι θες και μπορεις

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader