Cav Md-ex3 /mid+bass

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305


Φαινετε ότι οι κινέζοι της CAV άρχισαν να ξεπερνούν τα αμερικάνικα σύνδρομα για το μέγεθος και άρχισαν να επενδύουν στο design. Το νέο τους ηχείο έχει σαφώς βελτιωμένο παρουσιαστικό αλλά και πλέον είναι 4δρόμων και με tweeter ribbon.

Υψηλής πιστότητας ήχου, με φινιρισμα από φυσικό ξύλο και επένδυση λάκα, Ribbon tweeter (ταινίας) + tweeter 1.8", midrange 6.5", woofer 12", 6 ohm, 90dB, 300W, 30Hz-30KHz, 2 τμήματα, Διαστάσεις : 112x38.6x48.2
(TIMH ANA TEMAXIO 1275€ )
(συσκευασία: 1)
ελποζω σύντομα να δούμε τεστ σε κάποιο περιοδικό...
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Tα προηγούμενα δεν μπορεσά να βρώ κάποιο μαγαζί να τα έχει στημένα για να τα ακούσω...

Το τέστ του Ήχου τα είχε χαρακτηρίσει μέτρια προς το καλό, όχι όμως και "κελεπούρι"...

Τώρα τα καινούρια φαίνονται σαφώς βελτιωμένα (αλλά και πιο ακριβά)
 

Air

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Αw μου επιτρπέται να πω -όντας κάτοχος των MD-I-, ότι για τα λεφτά τους, είναι πολύ καλά ηχεία. Ας μου επιτραπεί επίσης να γράψω και λίγες εντυπώσεις από τη συμβίωση μαζί τους για ένα περίπου 8μηνο(να προσπαθήσω να νοιώσω κι εγώ λίγο reviewer :lol:).
Τα ηχεία άργησαν πολύ να στρώσουν. Ειδικά τα aerogel woofer χρειάστηκαν πάνω από 5 μήνες.
1.Out of the box
Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι όταν τα πρωτακούσει κανείς άστρωτα έχουνμια ευδιάκριτη λαμπρότητα (μερικοί λίγο πιο κακεκντρεχείς ίσως το λένε ξύρισμα...). Αυτό γίνεται πιο φανερό όταν αποσυνδεθεί η κάτω καμπίνα, οπότε διαφαίνεται η έλλειψη τονικής ισορροπίας. Τα χαμηλά τους είναι καλά, αλλά ίσως λίγο χαλαρά.
Άμεσα γίνεται φανερό ότι διψάνε για ρεύμα (αδηφάγα). Ευτυχώς που τα συνοδεύει ο Α10. Από την άλλη η σκηνική εικόνα είναι έξοχη, τρισδιάσταση και γλαφυρή.
2.After break in period
Από την αρχή έχουν γίνει αλλαγές: προσθήκη λαμπάτου cdp με υψηλό κέρδος εξόδου, αλλαγή στις λάμπες του Α10, νέα καλώδια ρεύματος και ic.
Παρατηρήσεις: Τα χαμηλά κάτω από τα 200 Hz είναι απολύτως εξαιρετικά (θα το βαθμολογούσα με 9,5/10). Ελέγχόμενο βαθύ χαμηλό με πολύ ωραίο και αληθοφανές σβήσιμο στις άκρες.
Για τα 200+ Hz να γράψω κάτι παραπάνω. Παρατηρούσα κάποιες φορές ένα συντονισμό (boxiness??) που με είχε απογοητεύσει τα μάλα. Το πρόβλημα επιλύθηκε με αναθεώρηση της τοποθέτησης των ηχείων στο χώρο και αλλαγή των λυχνιών που δοκίμαζα τότε (κάτι παμπάλαιες και πανέμορφες mullard). (Βαθμολογία 7,5/10). Στις μεσαίες μπορώ να πω ότι παρουσιάζουν ανάγλυφα το μουσικό γεγονός, με χειρουργική, θα έλεγα, ακρίβεια. Εδώ δε βλέπουμε το συναισθηματισμό άλλων ηχείων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι απολύτως "κλινικά". (Βαθμολογία 8,5/10)
Ανεβαίνοντας στα υψηλά (που για μένα είναι από τα πιο δύσκολα για ένα ηχείο) παρατηρούμε μια έμφαση στα πρίμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για ατέλεια. Η αρχική λαμπρότητα έχει περιοριστεί σαφώς και έχει μετατραπεί σε μία αναλυτικότητα στα υψηλά -ίσως με μια μικρή υποψία υπερβολικά τονισμένων πρίμων-αναλόγως και της ηχογράφησης. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν τα πριμάτα ηχεία! Σε αυτό το σημείο να πω ότι χρησιμοποίησα ένα cd της Emma Shaplin όπου σε κάποιο σημείο η φωνή της φθάνει στον ουρανό. Στα αυτιά μου πολλά ηχεία που έχω ακούσει κατά το παρελθόν έβγαζαν μια απίστευτη τσιρίδα. Στα συγκεκριμένα δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. (Βαθμολογία 8/10).
Τελικά θα τα έκρινα ως πολύ καλά ηχεία για την κατηγορία τους, με μεγάλο ήχο, για χώρους έως 20 τμ, με εξαιρετική εικόνα και ακρίβεια σε γενικές γραμμές. Τονικά δε θα έλεγα ότι είναι άπολύτως ουδέτερα, αλλά οι όποιοι χρωματισμοί παρουσιάζονται μόνο στα υψηλά, και εκεί είναι θέμα προσωπικού γούστου εάν ενοχλούν.

Τα παραπάνω αποτελούν ΑΠΟΛΥΤΩΣ προσωπική γνώμη. Δεν είμαι ειδικός και γράφω τα πράγματα που ακούω εγώ, ίσως και λάθος...Στη βαθμολογία το 10 είναι για μένα το άριστο, όπως θα ήθελα να είναι δηλ...
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Δυστυχώς για τα ηχεία της CAV δύσκολα μπορείς να βρεις απόψεις καταναλωτών.

καλό θα είναι όμως να παραθέσεις την σύνθεση του συστήματός σου...
 

Air

Μηνύματα
6
Reaction score
0
CD:AH! Njoeb Tjoeb 4000
Amp: CAV A10
I/C: VDH The First Ultimate
Power:DIY TNT
Spkr Cables: Tele (to be upgraded)
 

Μηνύματα
2.575
Reaction score
13
Από δυναμική περιοχή τι λένε Γιάννη τα ηχεία;Σε ικανοποιούν;Έχεις ακούσει κάποια άλλα υψηλής κατηγορίας καινα μας δώσεις μια σύγκριση με αυτά.Πάντως από το review σου φαίνονται για ηχεία τίμια για τα λεφτά τους....Να δούμε τι λέει η νέα έκδοση....(πολύ άσχημο πράγμα να μην μπορείς να ακούσεις κάτι πριν το αγοράσεις).
 

Μηνύματα
56
Reaction score
0
Νομίζω ότι το κατάστημα στην Φραντζή 70 ΗΧΟΣ κ ΕΙΚΟΝΑ έχει όλα τα μοντέλα της CAV για ακρόαση και με πολύ φιλικό περιβάλλον! Υπεύθυνος κ.Παναγιώτης Αναγνώτου
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Μηνύματα
3.024.867
Members
38.485
Νεότερο μέλος
Tsimis
Top