CD TECHNICS SL DZ 1200 ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ TIPS

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.672
ΤΕCHNICS SL DZ 1200

Kαλημερα παλικαρια εδω και καιρο εψαχνα τη σιντιερα που ειχε βγαλει η technics sl dz 1200 ηταν ενας εξωμοιοτης ασ το πουμε το γνωστου πικ απ sl 1200 mk 2,
οσο και αν εψαξα ανα την ελλαδα δεν βρηκα κατι καλο και οταν εννοω καλο εννοω σε καλη κατασταση ολα ηταν απο χρηση dj με πολλες ωρες λειτουργιας και αρκετους ιδιοκτητες να εχουν περασει απο πανω τους....!

πηρα δυο λοιπον μεταχειρισμενα η μεγαλη μου τρελλα να εχω πεντακαθαρα τα μηχανημα του μεσα και εξω με εκανε να τα ανοιξω για καθαρισμα (δεν αντεχα οχι θα μου γλυτωναν) κεφαλη λειζερ και τετοια αλλα οχι μονο αυτο ανακαλυψα οτι το πλατο δεν γλυστραγε ευκαλα δεν εκανες scratch ευκολα να το πω στη καθομιλουμενη αυτο μου εκανε εντυπωση πιο πολυ...απο cd διαβαζε και τα πιο αχρηστα που μου εκανε εντυπωση ακομα και cd γρατζουνισμενο 20αετιας που το χα για πεταμα.

το καθαρισα ολο γυαλι αψεγαδιαστο αλλα το προβλημα στο πλατο παρεμεινε να υπενθυμισω το πλατο αποτελειται απο δυο κοματια πανω κατω πλακα οχι οπως του πικ απ mk2 που ειναι ενα πλατο και απλα βαζουμε μια τσοχα και σκρατσαρουμε.

Τα δυο κοματια λοιπον αυτα επρεπε να γλυστρανε μεταξι τους κατ αν και μετα απο πολυ καθαρισμα δεν ειχαν το επιθυμιιτο αποτελεσμα δεν επαιζαν σαν καινουργια ακομα και οταν παταγα το play και το πλατο γυριζε πιανωντας την πανω πλακα να την κρατησω σταθερη με το δαχτυλο αντιλιφθηκα οτι και το κατω πλατο κολαγε γυρνουσε με δυσκολια και πολλες φορες σταματουσε. μετα απο αναζητηση στο ιντερνετ ειδα οτι αυτο ηταν το μονιμο προβλημα τους σε ολα μετα απο καποιους μηνες χρησης.

Επρεπε λοιπον να βρω μια πατεντα να κανω τα δυο πλατο εφ οσον εχουν επαφη συνεχεια μεταξυ τους να τα κανω να γλυστρανε μεταξυ τους δοκιμασα διαφορα κερι γυαλιστικο ΔΕΝ το εκανε χειροτερο... μετα σιλικονη παλι δεν... πολυ λεπτο γρασο ελαχιστο να γλυφει δεν και αυτο ακομα και μετα απο επιμονο καθαρισμο δεν ειχαν επιθεμιτο αποτελεσμα το πανω πλατο ειναι βαρη και δεν αφηνει το κατω να γλιστρησει μετα απο ψαξιμο κατελιξα στη λαδοκολα η freezen paper αντικολητικο χαρτι υψηλης αντοχης η ξερετε το ανθεκτικο χαρτι που βαζουν στη καταψυξη τα κρεατα αλλα δεν κολαει το χαρτι πανω τους εχει πολυ λεια επιφανειακαι απο της δυο πλευρες εκοψα ενα καλουπι στρογγυλο το τοποθετησα μεταξυ τον πλατο και προς μεγαλη μου χαρα οχι μονο γλυστραει παει σφαιρα πιο καλα και απο καινουργιο !!!

Το ολο δυσκολο στην υποθεση ειναι το λυσιμο θελει παρα παρα πολυ προσεκτικα γιατι ολα τα λεπτα καλωδια φυσες ειναι πολυ κοντα και εχει παρα πολυ στενα χαλκινα δαχτυλιδια για να βγει το πλατο ενα κοψιμο απο αυτα και τελος απο ψαξιμο που εριξα δεν υπαρχει ανταλακτικο για τιποτα αφου η μαμα technics εκλεισα και αυτα σταματησαν να παραγονται το 2008!

βαζω το θεματακι εδω λοιπον ενημερωτικα αν καποιος εχει η θελει να παρει τετοια σιντιερα και κολαει το πλατω το freeze paper η αλλιως αντικολητικο χαρτι υψηλης αντοχης ειναι το καλυτερο φαρμακο για αυτη τη λυση φωτο δυστηχως δεν τραβηξα τα επιασα το απογευμα και τελειωσα στης 1 το βραδυ ειχα ατυχηματακι με κομενο καλωδιο οταν πηγα να περασω της φυσες μεσα απο πολυ μικρο δαχτυλιδι δεν περνανε με τιποτα θελει πολυ υπομονη και ελαφρυ χερι!

αυτα τα λεμε και οτι βοηθεια θελει καποιος εδω ειμαστε!!!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.672
Σε ευχαριστω φιλε μου το εχω δει εδω και πολυ καιρο ναι ο παικτης κανει καλη δουλεια αν και δεν θα με ενδιεφερε η οθονη σαν ριζικη αλλαγη που κανει ο παικτης αλλα κανει καλες βελτιωσεις.

Οπως επισης αυτο που ξεχασα να πω ειναι οτι του εκανα και αναβαθμισα στο λογισμικο του στην τελευταια εκδοση 2,3 και διαβαζει πιο γρηγορα τα cd συμπεριφερετε καλυτερα στα mp3 ακουει καλυτερα στο start stop και εχει καποια παραπανω εφε.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.672
Γιατι η καθαριοτητα ειναι η μιση φωτεινoτητα!!!

Επανερχομαι για τη συγκεκριμενη σιντιερα γιατι στο μηχανημα δεν ειναι μονο να παιζει καλα και να δειχνει τελεια αλλα δεν θα μας χαλαει αν και η οθονη ειναι μεσα στη διαυγεια και στη λαμπροτητα ετσι για να το χιαρομαστε!!

Μετα απο ενα καλο καθαρισμα στη κεφαλη ενα καλο καθαρισμα στη πλακα του αισθητηρα και στο plater αναβθμισει στο filmware version 2.3 ηρθε η ωρα του πανελ για το technics sl dz 1200!!!

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.366
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng