Creek + τελικος + sub

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Καλημέρα, χρονια πολλα με υγεια.
Υπαρχει καμμια περιπτωση ρε παιδια να καταφερω να συνδεσω σε αυτόν
https://www.creekaudio.com/instructions/destiny_amp.pdf
και τελικο και sub ταυτόχρονα?
Για να μην ''καιγομαι'' τσαμπα...
Το sub είναι το jamo 210.
Ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.823
Ο ενισχυτής σου διαθέτει, στην πίσω πλευρά, ξεχωριστά RCA βύσματα για την έξοδο του προενισχυτή του και την είσοδο της τελικής βαθμίδας του.
Αυτά γεφυρώνονται εσωτερικά από έναν μικρό επιλογέα, ακριβώς δίπλα στα βύσματα.
Αναλόγως της θέσης του ή συνδέει προ και τελικό ή τα κάνει ανεξάρτητα.
Αυτό που ζητάς λοιπόν είναι εύκολο και απλό να γίνει.

Αν ο τελικός και το sub είναι εξωτερικά ξεχωρίζεις τις βαθμίδες ενώ θα χρειαστείς κάτι σαν αυτό:

Αν θες να δουλεύεις την τελική βαθμίδα του Destiny και το Sub, απλά συνδέεις τα καλώδια προς το sub στην έξοδο pre out.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Ευχαριστω πολύ για την απαντηση, αν με καλωδιο διακλάδωσης κανουμε δουλεια όλα καλα. Το φοβομουν λιγο καθως δεν καταλαβαίνω απολυτα τι γινεται με τις υποδοχες όταν παταω το κουμπακι. Δηλαδη αντι για left right (πανω κατω) δινουν και oι δυο υποδοχες pre out ανεξάρτητα η κάθε μια ολο το φασμα και με δυο διακλαδωτήρες έναν στην κάθε μια για τα δυο μηχανήματα γινεται δουλεια? Η' δεν τo επιασα καλα?
[DOUBLEPOST=1514630160][/DOUBLEPOST]Πρεπει να παρω καλωδιο με καποια χαρακτηριστικα η' απλο?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.823
Το Υ που ανέβασα παραπάνω είναι για να συνδέσεις έναν εξωτερικό τελικό και ένα υπογούφερ.
Θα χρειαστείς δύο τέτοια, ένα για το δεξί και ένα για το αριστερό κανάλι.
Θα τα συνδέσεις στις εξόδους προενίσχυσης του Creek, οπότε στην ουσία θα έχεις διπλές εξόδους.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Το Υ που ανέβασα παραπάνω είναι για να συνδέσεις έναν εξωτερικό τελικό και ένα υπογούφερ.
Θα χρειαστείς δύο τέτοια, ένα για το δεξί και ένα για το αριστερό κανάλι.
Θα τα συνδέσεις στις εξόδους προενίσχυσης του Creek, οπότε στην ουσία θα έχεις διπλές εξόδους.
Eυχαριστω πολύ, νομιζω καταλαβα... Καλη χρονια να εχουμε, να εισαι καλα για τη βοηθεια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.823
Υπάρχουν επίσης και σαν βύσματα μόνο, αλλά κάποια είναι κακής ποιότητας και ξεθηλυκώνουν μετά από λίγο ζόρι.
Παρακαλώ, να είσαι καλά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Καμμια φορα από στρες για να μην καψουμε τιποτα κολλαμε και στα απλα...
[DOUBLEPOST=1514630843][/DOUBLEPOST]
Υπάρχουν επίσης και σαν βύσματα μόνο, αλλά κάποια είναι κακής ποιότητας και ξεθηλυκώνουν μετά από λίγο ζόρι.
Παρακαλώ, να είσαι καλά.
Ωραιος...

Reaction score
6.480
Επειδη δεν έχεις γράψει για τελικό, αλλά μόνο για σαμπ, πριν προβείς σε κάποια αγορά δοκίμασε μόνο το σαμπ, αφού ο ρόλος του είναι για να ελαφρύνει φορτίο, θεωρώ περιττό έξτρα τελικό ειδικά στην περίπτωση ενός τέτοιου ολοκληρωμένου....
Τώρα βέβαια το ταίριασμα ενός σαμπ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση... από πολλές αποψεις...

Reaction score
518
Δημήτρη αμα θες να κανεις το χαβαλε σου οκ. Αλλα γενικοτερα δεν ειναι τοσο απλαμτα πραγματα.

Για να πεις ότι κανεις κατι πρέπει να κοψεις στα ηχεια σου καιποιες συχνοτητες ωστε εκεινες να τις παιζουν το σαμπ.

Εαν θες παρολα αυτα να παρεις καποιον ανταπτορα... Δες για eutrik εαν εχει κατι τετοιο.

Reaction score
6.787
Δεν είναι και ότι καλύτερο να βάζεις σε ένα σύστημα με τόσο καλό ενισχυτή (και αντίστοιχα καλά ηχεία υποθέτω) ένα υπογουφερ των 200 ευρώ......το πιο πιθανό να χαλάσεις τον ήχο.Ο τελικός ποιος θα είναι και ποια είναι και τα ηχεία σου?
Το να συνδέσεις παράλληλα τελικό και υπογουφερ με ένα τέτοιο διακλάδωτη πάλι δεν είναι σωστό.Τι φορτίο θα βλέπει στην έξοδο ο προ και αν θα μπορεί να οδηγήσει σωστά τον τελικό,ενώ σίγουρα θα έχεις και υποβάθμιση στον ήχο από την ποιότητα του διακλαδωτη.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Ευχαριστω για τις απαντησεις... Να ξεκινησω λεγοντας πως το sub το χρησιμοποιώ ελαχιστα για καμμια ταινιουλα η' αν βρεθω με μεγαλη παρεα και θελήσω λιγο περισσοτερο ογκο στον ηχο λογο βαβουρας.... Ο τελικος που εχω στα χερια μου είναι ο rotel rb 1070 και τον πηρα από ένα φιλο που δεν τον χρησιμοποιουσε για να δωσω λιγο ουπς οποτε χρειαζεται η' να φτιαξω ένα δευτερο συστηματακι σε άλλο χωρο με ένα dac + τον τελικο. Προς το παρον τον εχω πανω στον creek και τον ακουω (ειναι δευτερη μερα) απλα ηθελα να μαθω αν είναι εφικτη η συνδεση του μαζι με το sub για να υπαρχει σε διαθεσιμοτητα οποτε χρειαστει... Από ηχεια εχω Spendor sp1, spendor s3/5r, john blue jb3. To συγκεκριμενο sub αν και φτηνο με τα john blue αλλα και με τα s3/5r δεν παιζει ασχημα. Δεν είναι ιδανικο όμως σε καμμια περιπτωση και το γνωρίζω. Απλα δεν ενδιαφερθηκα ποτε να βαλω ακριβο sub λογο ελαχιστης χρησης...
[DOUBLEPOST=1514651694][/DOUBLEPOST]Πηγα σε ένα κατάστημα και ρωτησα, μου ειπαν για την πιθανη πτωση στην ποιοτητα πραγμα που θεωρουσα σιγουρο... Θα δω τι θα κανω..

Reaction score
6.787
Creek με spendor και βάζεις το jamo για "ουπς".......ιεροσυλία το λιγότερο.Φτιαξε ένα δεύτερο σύστημα και ασε για εκεί τα πειράματα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Αν καποιος εχει εμπειρια με τον συγκεκριμενο τελικο μου λεει και δυο πραγματα να προσεχω - γνωρίζω...
[DOUBLEPOST=1514652144][/DOUBLEPOST]
Creek με spendor και βάζεις το jamo για "ουπς".......ιεροσυλία το λιγότερο.Φτιαξε ένα δεύτερο σύστημα και ασε για εκεί τα πειράματα.
Αχχαχα, ειδες? Τι να σου πω τωρα πως εχεις αδικο? Μαζι σου...
Τον τελικο πηρα για "ουπς".. :showingbiceps:Το sub είναι για το σκασιμο των ελαστικων... :focus:

Last edited:

Reaction score
59
Καλημέρα, χρονια πολλα με υγεια.
Υπαρχει καμμια περιπτωση ρε παιδια να καταφερω να συνδεσω σε αυτόν
https://www.creekaudio.com/instructions/destiny_amp.pdf
και τελικο και sub ταυτόχρονα?
Για να μην ''καιγομαι'' τσαμπα...
Το sub είναι το jamo 210.
Ευχαριστω.
Καλησπερα. Εαν εχεις ορεξη για πειραματισμους και θελεις να δεις πως θα αποδωσει το setup που αναφερεις, ως κατοχος του creek σου προτεινω τα εξης εαν ακους απο pc (πχ foobar) και μπορεις να ελεγξεις ψηφιακα τη σταθμη του ηχου:
1. Συνδεσε τον rotel στην εξοδο pre out και οδηγησε τα γουφερ με αυτον.
2. Με τον creek οδηγησε τα μεγαφωνα των υψηλων.
3. Συνδεσε το sub στην εξοδο του tape, και σεταρισε το σε εντασεις και συχνοτητες με τα αναλογα ρυθμιστικα που σου παρεχει, σε σχεση με το υπολοιπο συστημα.
4. Τελος βρες μια σταθερη ενταση στο ποτενσιομετρο του creek και του sub και ρυθμιζε την ενταση ψηφιακα οπως ειπα.
Αν παιζει καλα πες το μας δεν ειναι μυστικο χαχαχαχα.
Καλη χρονια και καλες ακροασεις σου ευχομαι!

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Καλησπερα. Εαν εχεις ορεξη για πειραματισμους και θελεις να δεις πως θα αποδωσει το setup που αναφερεις, ως κατοχος του creek σου προτεινω τα εξης εαν ακους απο pc (πχ foobar) και μπορεις να ελεγξεις ψηφιακα τη σταθμη του ηχου:
1. Συνδεσε τον rotel στην εξοδο pre out και οδηγησε τα γουφερ με αυτον.
2. Με τον creek οδηγησε τα μεγαφωνα των υψηλων.
3. Συνδεσε το sub στην εξοδο του tape, και σεταρισε το σε εντασεις και συχνοτητες με τα αναλογα ρυθμιστικα που σου παρεχει, σε σχεση με το υπολοιπο συστημα.
4. Τελος βρες μια σταθερη ενταση στο ποτενσιομετρο του creek και του sub και ρυθμιζε την ενταση ψηφιακα οπως ειπα.
Αν παιζει καλα πες το μας δεν ειναι μυστικο χαχαχαχα.
Καλη χρονια και καλες ακροασεις σου ευχομαι!
Καλη μας χρονια, ότι επιθυμεις.
''Πονηρη'' και καπως τολμηρη προταση... Θελει δουλιτσα. Δεν σκεφτομουν κατι τοσο περιπλοκο απλα για να παιζει και το sub. Αλλα χαιρομαι το πολυμηχανο της σκεψης.. Αν γινει θα εχω περιορισμούς υποθετω καθως αν εχω καταλαβει θα εχω ελεγχο στο volume μονο από την πηγή. Αλλα ετσι κι αλλιως δεν θα επρεπε να εχω ηχεια που να δεχονται διπλοκαλωδιωση για κατι τετοιο?

Reaction score
59
Καλη μας χρονια, ότι επιθυμεις.
''Πονηρη'' και καπως τολμηρη προταση... Θελει δουλιτσα. Δεν σκεφτομουν κατι τοσο περιπλοκο απλα για να παιζει και το sub. Αλλα χαιρομαι το πολυμηχανο της σκεψης.. Αν γινει θα εχω περιορισμούς υποθετω καθως αν εχω καταλαβει θα εχω ελεγχο στο volume μονο από την πηγή. Αλλα ετσι κι αλλιως δεν θα επρεπε να εχω ηχεια που να δεχονται διπλοκαλωδιωση για κατι τετοιο?
Ναι βεβαια, πρεπει να δεχονται διπλοκαλωδιωση τα ηχεια σου για να γινει αυτη η συνδεσμολογια.... για καποιο λογο ημουν σιγουρος για την διπλοκαλωδιωση :sneaky:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
Ναι βεβαια, πρεπει να δεχονται διπλοκαλωδιωση τα ηχεια σου για να γινει αυτη η συνδεσμολογια.... για καποιο λογο ημουν σιγουρος για την διπλοκαλωδιωση :sneaky:
Kοιτα καντεμια... χαχαχα :roflmao::roflmao:
http://img.auctiva.com/imgdata/1/5/8/9/4/4/5/webimg/561562257_tp.jpg
http://img.canuckaudiomart.com/uploads/large/727141-spendor_s35r.jpg
http://www.digitalaudioreview.net/w...es/stories/johnbluejb3/two/johnbluejb3b_2.jpg

Reaction score
6.787
καλη η ιδεα της διπλοενισχυσης γενικα,κανει θαυματα σε αρκετες περιπτωσεις,αρκει φυσικα να χρειαζεται.Νομιζω ομως οτι ο creek οδηγει και τα τρια ηχεια που εχεις μια χαρα απο μονος του (ειναι ευκολα σαν φορτια αν και μεσης ευαισθησιας). Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να εχεις και τον αντιστοιχο τελικο ενισχυτη της creek και οχι καποιον αλλον και για λογους ηχητικου ταιριασματος αλλα και κοινης ισχυος. Νομιζω οτι οι πειραματισμοι θα πρεπει να γινουν σε καποιο αλλο συστημα και οχι βεβαια με το υπογουφερ.Αυτο ξεφορτωσου το και βρες ενα ηχειο με πιο μπιτατο ηχο,ισως καποιο jbl για παραδειγμα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.345
καλη η ιδεα της διπλοενισχυσης γενικα,κανει θαυματα σε αρκετες περιπτωσεις,αρκει φυσικα να χρειαζεται.Νομιζω ομως οτι ο creek οδηγει και τα τρια ηχεια που εχεις μια χαρα απο μονος του (ειναι ευκολα σαν φορτια αν και μεσης ευαισθησιας). Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να εχεις και τον αντιστοιχο τελικο ενισχυτη της creek και οχι καποιον αλλον και για λογους ηχητικου ταιριασματος αλλα και κοινης ισχυος. Νομιζω οτι οι πειραματισμοι θα πρεπει να γινουν σε καποιο αλλο συστημα και οχι βεβαια με το υπογουφερ.Αυτο ξεφορτωσου το και βρες ενα ηχειο με πιο μπιτατο ηχο,ισως καποιο jbl για παραδειγμα.
Καλησπέρα και καλη χρονια... Καλα μου μπηκε, δεν εκαψα τουιτερ... :roflmao::roflmao::roflmao:
Πριν λιγο καιρο ''περασαν'' από το χωρο μου ATC scm 7 και Magnepan MMG στα πλαισια του ψαξίματος που κανουμε. Σε εκεινη τη χρονικη στιγμη ο τελικος ισως ειχε τη χρησιμοτητα του, τωρα πιθανον δεν είναι αναγκαίος το καταλαβαίνω αυτό. Αν και στα μεγαλα SP1 ακουσα διαφορα σε υψηλες σταθμες (όχι εκκωφαντικες) ειχα καλυτερο ελεγχο στο χαμηλο. Χανοντας λιγη από τη ''φυσικοτητα'' του Creek όπως ηταν αναμενομενο. Δεν ηταν παντως στοχευμενη αγορα αλλα περισσοτερο μια ευκαιρια που παρουσιαστηκε και ετσι αποκτηθηκε.. Θα δειξει τη χρησιμοτητα του στο μελλον πιθανολογω, αλλαγες στα συστηματα μας γινονται κατά διαστήματα... Ισως ξαναζησω με ATC ας πουμε που τα συμπαθησα πολύ και είναι καπως αναίσθητα, αν δεν ταιριαξει βλέπουμε. Αφου ξεκαθαρίστηκε λοιπον πως δεν ηταν αγορα για να διορθωσω κατι στο παρον συστημα ας παμε παρακατω.. Αφου τον πηρα, τον δοκιμαζω σε διαφορα set up... ;)
Το μικρο jamo δεν υπαρχει λογος να δωθει για την ωρα, είναι πολύ τιμιο για τα χρηματα του και εχει καλυψει κατά καιρους ανάγκες.... Δεν υπαρχει ουσιαστικο κερδος από την πωληση του καθως δεν σκέφτομαι να παω και σε μεγαλυτερο-καλυτερο... Όπως ειπα παραπανω δεν χρησιμοποιείται παρα ελαχιστα. Προσθετοντας καινουρια ηλεκτρονικα στο συστημα μας συχνα σκοντάφτουμε σε πραγματάκια που αλλαζουν τα δεδομενα που υπηρχαν (και μας βολευαν).
Το αρχικο ερωτημα ειχε τη στοχευση να απαντηθεί κατι τετοιο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.270
Members
38.167
Νεότερο μέλος
portokali