Crystal Audio ηχεια... Τι ενισχητης ?

Reaction score
0
γεια σας και παλι παιδες... πηρα την απαντηση μου σε ενα αλλο post που εκανα και παμε για αλλα τωρα:123:
Ειδα σε καποιο αλλο post αυτον Yamaha RX-V3800 και ειναι πολυ καλος. αλλα επειδη δεν θελω να βιαστω παλι.
Εγω εχω ενα ηχοσυστημα 5.2 Crystal audio.
Τα 4 ειναι κολωνες 300max 150RMS 4 ohm
και το κεντρικο ειναι 200max 100RMS 4ohm
Τα Subwoofer δεν νομιζω να εχουν σημασια μιας και ειναι ενεργα στα 200Watt RMS

Και ρωταω εσας που ξερετε καλυτερα, ο ενισχητης που εβαλα στο ματι ειναι καταληλος για να τα παιξει σωστα?

Κατι ασχετο, το οποιο ειναι και ο λογος που πηρα την αποφαση να παω για καποιον καλυτερο ενισχητη.
Εγω εχω εναν sony STR DG-700 μια χαρα ειναι, απλα για να ακουω στην ενταση που μου αρεσει πρεπει να τον πηγαινω στα τερματα, χωρις ομως να βλεπω κατι τρομερο. Δηλαδη με MAX το 70 οταν παιζω 360 πρεπει να ειναι στο 55 για να παιζει δυνατα, αλλα οχι οικανοποιητηκα.
Τις προαλες λοιπον πηρα τον ενισχητη απο τον ξαδερφο μου αυτος εχει εναν Yamaha DSP AX-620 αρκετα παλιο, αν δεν κανω λαθος τον εχει απο το 2003-2004. Και προς μεγαλη μου εκπληξη παιζει τρομερα δυνατοτερα απο τον δικο μου.
Με σχεση τους αριθμους. Την ενταση που βγαζει ο δικος μου στο 90% τα βγαζει ο yamaha στο 60-60% Και δεν σας κρυβω οτι ξενερωρα απιστευτα.
Και οι δυο ειναι 5χ100 (εμενα ειναι 6χ100) στα χαρακτηριστικα πισω απο τα μηχανηματα δεν βρηκα διαφορες.
Βεβαια εδω που τα λεμε τον δικο μου τον πηρα 300-350 ευρω το 2007 και αυτος τον πηρε 600 ευρω το 2003 (μπορει και παλιωτερα) αρα σιγουρα υσχυει αυτο που λενε οτι πληρωσεις περνεις.

Και για να μην την ξαναπαθω γιαυτο σας ρωταω για τον ενισχητη, να μου πειτε την γνωμη σας. Οποιος δεν βαριεται να ψαξει τα manual να δει τις διαφορε να μου πει και εμενα ποια η διαφορα που παιζει τοσο δυνατοτερα.

Reaction score
50
Μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις; Πάντως αφού σ' ενδιαφέρει η καλή οδήγηση κοίτα σίγουρα και το μοντέλο της Harman Kardon στα χρήματα που διαθέτεις.

Reaction score
0
Κοιταξε, απο οτι ειδα ο yamaha που ειπα κανει καπου στα 1.000 με 1.100 ειναι μια καλη τιμη, νεμεν μεγαλη (αν συγρκινουμε ποσο πηρα τον δικο μου) αλλα ελπιζω να αξιζει τα λευτα του.
Αρα για να μην πολυλογουμε καπου εκει δινω στα 1000 ευρω πανω κατω.
Τον ειδες καθολου τον ενισχητη? μου κανει? εγω αυτο που ειδα και μου αρεσε ειναι οτι ειναι απο τους λιγους (σε λογικη τιμη) που περνανε τα 100 Watt rms. και γιαυτο ειπα να παρω αυτον.

Reaction score
0
Απάντηση: Crystal Audio ηχεια... Τι ενισχητης ?

Για κοίτα και αυτόν εδώ έχει περίπου τα μισά λεφτά και σύμφωνα με το site προσφέρει πανω κάτω τα ίδια
http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=6862
Πάντως το πως μετράει η κάθε εταιρία τα watt είναι διαφορετικό
πχ Harman Kardon Avr255 λένε 7χ50 αλλά είναι αρκετά δυνατός απο ότι λένε στο forum

Reaction score
0
http://www.usersmanualguide.com/yamaha_audio/av_amplifiers/dsp-ax620
εδω ειναι το manual για την ενισχητη του ξαδερφου μου.
http://www.nodevice.com/user_manual/sony/receiver/str-dg700.html
και εδω ειναι το manual του δικου μου ενισχητη.
Για οποιον δεν βαριεται να χασει 10 λεπτα απο την ζωη του ας μπει να τα κατεβασει να μου πει και εμενα, πως γινεται στα ιδια ηχεια, με τα ιδια watt και οι δυο ενισχητες να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα.

Ειδα τον ενισχητη που μου λες simo αλλα οπως και με τον sony μηπως την παθω? δηλαδη νεμεν να ειναι τα ιδια watt αλλα αυτα α 400 ευρω λιγοτερα να κανουν την διαφορα ?

Τα ohm παιζουν μεγαλο ρολο ?
Εμενα τα ηχεια λενε ολα 4ohm... εαν δεν με απαταει η μνημη μου καπου ειχα διαυασει οτι πανε αναποδα. δηλαδη καποια ηχεια/ενισχητης με 4 ohm ειναι καλυτερα απο αλλα με 6ohm σωστα ? Αρα να φανταστω οτι ενισχητη διαλεξω θα πρεπει να βγαζει 4 ohm ?

το ξερω σας πρηζω, αλλα να μαθαινω και κατι :107:

Reaction score
1
Αν προσέξεις στη συνολική κατανάλωση των ενισχυτών, θα δεις ότι ο Sony STR-DG700 έχει συνολική κατανάλωση 220watt, όση και ο δικός μου μικρός STR-DG300 που είναι 2κάναλος, ενώ ο Yamaha DSP-AX620 έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερη, απ' ότι είδα στο manual μέγιστη 610watt...

Επίσης, ενδέχεται ο Yamaha να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στο ποτενσιόμετρό του, γι' αυτό και να νομίζεις ότι ακούγεται πιο δυνατά... Ή η κλίμακα της έντασης, που δεν είναι γραμμική, να μην είναι με τον ίδιο τρόπο αντιστοιχισμένη..

Τέλος, μην ανησυχείς με τα ohm, δεν διατρέχεις κάποιο κίνδυνο να καεί ο ενισχυτής σου αν είναι 4 ή 6 ohm τα ηχεία σου, όλοι οι ενισχυτές μπορούν να δουλέψουν με ηχεία 4 ohm, αρκεί να μην παίζεις πολλές ώρες με πολύ μεγάλη ένταση. Σημείωση: Και τα ηχεία που πωλούνται ως 8 ohm, σε κάποια σημεία κατεβαίνουν κάτω και από τα 6 ohm. Απλά τα ηχεία 4ohm κατασκευάζονται από πιο ειλικρινείς κατατασκευαστές :111:

Reaction score
0
Ναι το ξερω οτι μετραει διαφορετικα.
Ο δικος μου (sony) μετραει απο το 0 μεχρι το 70 ενω ο yamaha μετραει απο το -70 μεχρι το 0.
Δεν το μετραω εγω ομως με τους αριθμους... μετραω με το ποσοστο.
Για να μην τα πολυλογω τοσο δυνατα να παιζουν τα ηχεια μου δεν τα ειχα ξανακουσει. Ουτε καν οταν ειχα πει να τα ακουσω απο το μαγαζι που τα πηρα.

Κατεβασα και το manual του Yamaha RX-v3800 αλλα δεν βρισκω την καταλωση να δω αν ειναι καλη.

Δεν εχω ακουσει ομως απο κανενα σας ακομα να μου πει "ναι ο yamaha θα τα παιζει παρα πολυ καλυτερα και απο τους δυο ενισχητες που εχεις" η εστω το αντιθετο :102:

Reaction score
1
Από το manual του 3800:
Power Consumption: 500 watt
Maximum Power Consumption: 1100 watt (6ch, 10% THD).

Οι διαφορές μεταξύ ενισχυτών δεν είναι τόσο 'ακουστές' όσο οι διαφορές ηχείων. Και αυτό ισχύει επειδή οι ενισχυτές, είτε φθινοί, είτε ακριβοί, εισάγουν πολύ μικρότερες παραμορφώσεις στο σήμα απ' ο,τι τα ηχεία.

Reaction score
0
Απάντηση: Crystal Audio ηχεια... Τι ενισχητης ?

Γιατί δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο να πάρεις ένα πιο φθηνό πολυκάναλο και ένα τελικό
πχ Harman Kardon Avr 255 (550e) k Nad C325 (320e)
Εγώ αυτό σκέφτομαι πάντως να κάνω γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ για ενισχυτή.
Αν ξέρει κάποιος για τον παραπάνω συνδιασμό έναντι του RXV3800 ας μας πληροφορήσει παρακαλώ.

Reaction score
50
Φίλε μου στα 1000 ευρώ εγώ για οδήγηση θα πήγαινα σε Harman Kardon. Επίσης είναι καλή και η πρόταση του Σίμου (πιο φτηνός ολοκληρωμένος + δικάναλος τελικός), αλλά

α) Δεν ξέρω αν βγαίνει στα 1000 ευρώ το σύνολο.
β) Θα έχεις καλύτερη οδήγηση κυρίως στα κύρια ηχεία (όχι και στα 5). Βέβαια τα κύρια είναι που χρειάζονται το πολύ ρεύμα + ο 255 είναι έτσι κι αλλιώς δυνατός ενισχυτής οπότε, αν πάει στα ίδια χρήματα αυτός ο συνδυασμός είναι μια καλή εναλλακτική.

Τώρα για τις τιμές ισχύος που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές τα'χουμε πει πολλές φορές, αν δεις και άλλα threads. Τα 5x100 ή 7x100 μην τα κοιτάς καν. Θα έλεγα ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κυρίως για να συγκρίνεις ενισχυτές της ίδιας εταιρίας από μοντέλο σε μοντέλο (και μάλιστα ίδιας φουρνιάς). Παράδειγμα κάποιος που αναφέρει 100 Watt μπορεί να τα έχει μετρήσει με οδήγηση δικάναλου προγράμματος και με κάποια α παραμόρφωση (ενώ σε 5κάναλη απόδοση να βγάζουν λιγότερο από 50 Watt), ενώ κάποιος άλλος με 70 Watt να τα έχει μετρήσει με όλα τα κανάλια οδηγούμενα και μικρότερη παραμόρφωση. Ποιόν απ' τους δυο θα προτιμούσες εσύ; Γι' αυτό σου λέω, σαν πρώτο κριτήριο κοίτα καλύτερα την κατανάλωση του τροφοδοτικού...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87