DAC ή Τελικό ????

Reaction score
1
Καλησπέρα,

έχω ένα πολυκάτναλο AV (Sony STR-DB840) και θέλω να αναβαθμίσω λίγο την ποιότητα της μουσικής που ακούω. Πηγές μου είναι ένα cd player Technics (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά είναι κάποιο φθηνό) και ένα wd hdtv το οποίο θα παίζει flac. Κάνω λοιπόν 2 σκέψεις

1) Να συνδέσω και το wd hdtv και το cd player πάνω σε ένα dac, μάλλον το dacMagic της Cambridge Audio, και απο εκεί να στείλω αναλογικό στον Sony

2) Να συνδέσω ένα δικάναλο τελικό απο τις pre-amp εξόδους του sony και να συνδέσω. Σε αυτή την περίπτωση το player και το wd θα συνδεθούν στον τελικό ή στον AV??? Ο AV είναι 5x100 ο τελικός πόσο θα πρέπει να είναι?

Σε ποια απο τις δυο λύσεις θα δω μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο?
Τα μπροστινά ηχεία θα είναι μάλλον τα b&w 685 ή τα AE Aelite 1.
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

Reaction score
10
Πιστεύω ότι ένας τελικός αποκλειστικά δικάναλος θα σου έδινε αρκετά μεγαλύτερη αναβάθμιση.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: DAC ή Τελικό ????

Την περιπτωση ολοκληρομενου,οπου θα συνδεσεις επανω του το cd σου και τα ηχεια σου την εχεις σκεφτει? Θα πρεπει βεβαια,να εχει και εισοδο bypass ,ετσι ωστε να συνδεσεις και τον av σου για να ακους και τις ταινιες σου. Τιμολογιακα που θελεις να κινηθεις?

Reaction score
4

υποθετω και στο audio ισχυει το ιδιο με αλλες τεχνολογιες.. δλδ το συστημα ειναι οσο καλο οσο το χειροτερο εξαρτημα του, οποτε οτι και να παρεις καντο με πλανο να αλλαξεις και το αλλο κομματι αργοτερα...

Reaction score
1
Αυτός εδώ Arcam Alpha 9 amplifier 70W

(http://cgi.ebay.co.uk/Arcam-Alpha-9...14&_trkparms=72:1300|66:2|65:12|39:1|240:1318)

θα μπορούσε να συνδεθεί με τον AV μου και να χρησιμοποιηθεί για τα μπροστινά κανάλια για μουσική. Θα έχει πρόβλημα απο ισχύ?? Ο πολυκάναλος είναι 5χ100 και αυτός είναι 2χ70? Για ρίξτε καμιά βοήθεια

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.515
Απάντηση: Re: DAC ή Τελικό ????

Αυτός εδώ Arcam Alpha 9 amplifier 70W

(http://cgi.ebay.co.uk/Arcam-Alpha-9-amplifier-70W-NEAR-MINT-c-w-Remote_W0QQitemZ270356401741QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers?hash=item270356401741&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1300|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318)

θα μπορούσε να συνδεθεί με τον AV μου και να χρησιμοποιηθεί για τα μπροστινά κανάλια για μουσική. Θα έχει πρόβλημα απο ισχύ??
Όχι, η διαφορά ισχύος είναι πολύ μικρή. Όμως, είναι δυνατόν ο πολυκάναλος να δίνει σήμα στις εξόδους pre-out και συγχρόνως να οδηγεί και τα δικά του στάδια ισχύος; Αν ναι, ο Arcam ταιριάζει.

Reaction score
1.769

ναι το κανη αυτο ο sony.

το πιθανοτερο ειναι οτι ο arcam θα εχει και περισσοτερα ρευματα παροτι λιγοτερα watt.

Reaction score
5

όντως ο αρκάμ θα έχει περισσότερο και "καλύτερο" ρεύμα

τα βάτ των ραδιοενισχυτών επιπέδου σόνυ-840 είναι αρκετά ψεύτικα, θα το καταλάβεις αν προχωρήσεις σ' αυτή την αναβάθμιση

Reaction score
1
Ευχαριστώ παιδιά,

μάλλον θα προχωρήσω στο μέλλον με κάτι τέτοιο. Με 250-300 ευρώ είναι καλύτερο να πάρω μεταχειρισμένο ή καινούριο τελικό? Σε περίπτωση που πάρω μεταχειρισμένο πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο?

ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
7.010

Mε 250-300 ευρω δεν αγοραζεις καινουργιο,νομιζω η πιο προσιτη επωνυμη λυση για τελικο ενισχυτη απαιτει να ανεβεις στα 380 περιπου ευρω. Δεν μιλαμε για κατι ισχυρο αλλα η βελτιωση σε σχεση με το sony θα ειναι ευκολα ακουστη.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.218