Denon 4306 AV receiver

Reaction score
0
Σκέφτομαι να αγοράσω τον Denon 4306 για HOME cinema και μουσική. Ποια είναι ή γνώμη σας. Ειναι πολύ καινούριος και κοστίζει περίπου 1800 €. :)

Reaction score
50
Καλημέρα, καλωσήρθες και χρόνια πολλά! Κοίταξε να δεις... ως προς την ερώτησή σου αν μιλήσουμε για το καθεαυτό μηχάνημα είναι σίγουρα πάρα πολύ καλό (χωρίς να το έχω ακούσει - είναι άλλωστε καινούριο, απλά σε σχέση με άλλα προϊόντα της Denon και δεδομένων των χαρακτηριστικών του). Αυτή όμως είναι η μία άποψη. Η άλλη είναι για τι χρήση το προορίζεις. Ok, μας λες για home cinema και μουσική, αλλά με τι ηχεία; Και σε τι χώρο;

Πάντως αν θες την προσωπική μου άποψη νομίζω ότι πολλά απ' τα χρήματα που ζητάει πάνε για "εξειδικευμένες" ανάγκες. Πχ. σε σχέση με τον 3806 έχει παραπάνω USB θύρα, analog to digital upconversion σε 720p και 1080i, είσοδο για i-pod και λίγα Watt παραπάνω (που δε νομίζω να κάνουν τη διαφορά). Αν για κάποιο λόγο τα χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτά... go for it. Αλλιώς εγώ νομίζω ότι μακράν πιο αποδοτική πρόταση είναι ν' αγοράσεις ή κάτι φτηνότερο, πχ. 3806 αν θες οπωσδήποτε Denon ή τον καινούριο Pioneer (δε θυμάμαι μοντέλο ακριβώς, πάντως είναι στα ίδια λεφτά με τον 3806) που έχει σχεδόν τα ίδια "εξειδικευμένα" χαρακτηριστικά, ή ακόμα πιο φτηνό τον Yamaha 2600 ή, αν μπορείς ν' ανέβεις στα χρήματα του 4306 (που μάλλον μπορείς αφού γι' αυτόν γίνεται ο λόγος), νομίζω ότι άνετα θα μπορούσες να συνδυάσεις κάποιον απ' τους προηγούμενους μ' ένα τρικάναλο τελικό ή δικάναλο τελικό. Νομίζω και από πλευράς οδήγησης και ποιότητας εξόδου, ειδικά στη μουσική, ο συνδυασμός "φτηνότερου" πολυκάναλου-τελικού θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα απ' τον 4306 μόνο του.

Reaction score
3
Εχω τον 3806 και ναι θα προτιμούσα τον 4306 για τους λόγους που αναφέρει ο κος Σταυρόπουλος και γιατί ένα πράγμα είναι τα features και άλλο ο τρόπος υλοποίησης τους. Δηλαδή ναι μεν και ο VSX-A4 της Pioneer διαθέτει κάποια από τα χαρακτηριστικά του 4306 αλλά όχι με την ίδια ποιότητα.
Για μένα οι σημαντικές διαφορές του 4306 από τον 3806 είναι ότι μέσω της ethernet πόρτας του πρώτου μπορείς να κάνεις audio streaming και το δεύτερο είναι η ipod υποστήριξη.
Αν για σένα φίλε kpeppas αυτά δεν είναι σημαντικά ή ακόμη κι αν θα τα ήθελες κάποια στιγμή στο μέλλον, θα σου έλεγα πήγαινε με τον 3806 και μπορείς ανά πάσα στιγμή να προσθέσεις μία συσκευή όπως το SqueezeBox3 (http://www.slimdevices.com/pi_specs.html) ή Roku SoundBridge (http://www.rokulabs.com/products/soundbridge/index.php, ή άλλες παρόμοιες) και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Reaction score
0
Μόλις πριν λίγο τον σύνδεσα πάνω στο rack μου... :) :) :)

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο μηχάνημα!

Τον σύνδεσα στο δίκτυό μου και αντίο τηλεκοντρόλ! :lol:
Πολύ άχρηστο πράγμα τελικά αυτό το τηλεκοντρόλ... :wink:

Έχει μια ωραία web σελίδα όπου κάνεις τα πάντα... μέχρι που τον ανοιγοκλείνεις! (θα περίμενα να ήταν λίγο πιο καλή αλλά ακόμα κι έτσι η λειτουργικότητα που προσφέρει δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο (μέχρι στιγμής βεβαίως-βεβαίως)).

Αυτή την στιγμή που γράφω αλλάζω σταθμούς στο ράδιο και ανεβοκατεβάζω την ένταση (από το PC μου φυσικά!)...
Έφτιαξα τις συνδέσεις όπως τις θέλω και μετά θα τον ρυθμίσω...

Νομίζω ότι η Denon έβαλε τα γυαλιά στους υπόλοιπους... και μας δείχνει το μέλλον.
Περιμένω να δω κι άλλους κατασκευαστές να το υιοθετήσουν αυτό το σύστημα.

Νεώτερα μόλις δω και τις υπόλοιπες λειτουργίες του.

ΥΓ. Ο άκρατος ενθουσιασμός μου έγκειται στο ότι στο σπίτι υπάρχει δίκτυο (ενσύρματο κι ασύρματο) κι όλες σχεδόν οι συσκευές είναι δικτυωμένες. Δεν μου ερχόταν καλά να έχω τον AV receiver μόνο του και ξεκομμένο... :wink:

Reaction score
3
Στέργιο τι γίνεται εκεί :D - αν κατάλαβα καλά πήρες το 4306! καλορίζικο βρε θηρίο και καλές θεάσεις/ακροάσεις!!

Reaction score
0
Βρήκα το πρόγραμμα που κάνει upload/download τις ρυθμίσεις από αρχείο σε PC στον 4306 και το αντίθετο από ένα γερμανικό forum... ;-)
Όποιος το θέλει ας μου πει.

@ezervoud
Ευχαριστώ πολύ!
Δεν έχω βρει χρόνο να τον ρυθμίσω αλλά φαίνεται ότι έχει περισσότερο "δύναμη" (watt) από τον 3805 που είχα...

Reaction score
0
Φιλε stergie μου ανοιξες την...ορεξη.
Θα ηθελα αν μπορεις να επεκταθεις λιγο στο θεμα της δικτυωσης του Denon.
Πχ πρεπει να υπαρχει pc διπλα στον denon για την χρησιμοποιηση του browser
ή γινεται στην TV.Σε ρωταω γιατι δικτυωσα προσφατα το σπιτι μου αλλα στο σαλονι δεν θελω να βαλω pc.
Μπριζα δικτυου υπαρχει βεβαια!!!
Και μια ολοκληρωμενη περιγραφη των δυνατοτητων του 4306 δεν θα ηταν ασχημη!!! :D
Or PM me.

(Aν το μαθει ο Dad oτι γλυκοκοιταζω Denon θα με βαλει να δω για τιμωρια
το What Dreams May Come )
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Φιλε hal9000 καλωσηρθες :)
Ριξε μια ματια
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8050

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8591

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8169

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6523

Τωρα για το αν αξιζει για το AUDESSEY και τις HDMI να πουλησεις τον 3805 για να πας στον 3806 ....δεν ξερω.
Δεν νομιζω οτι ειναι τοοοσο σημαντικες οι διαφορες τους.
Ομως ασε να σου απαντησει και κανενας πιο "ειδικος" ή καποιος που εχει τον 3806.
Βεβαια το θεμα ειναι για τον Denon 4306 .
Θεωρειται of tοpic αυτο;
Μπορει να κανει τιποτα ο mod γιαυτο;; (Μπα, που να ακουσει.Κανει καταβαση τωρα με το στυλ που ειναι γνωστο και ως ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΛΑ :mrgreen: )

Reaction score
0
Andrew,
το setup χρειάζεται PC γιατί το βλέπεις μέσα από browser. Εκτός κι αν έχεις άλλη συσκευή δικτυωμένη με browser... ;-)
Πέραν των ευκολιών που έχει (κάνεις party άνετα με τα MP3 από το PC!), έχει κάποια πράγματα που θέλουν βελτίωση:
- δεν έχει password η σελίδα της διαχείρισης (δεν είναι καλό αυτό γιατί από εκεί τον ανοιγοκλείνεις κιόλας!)
- είναι λίγο αργός ο web server που έχει μέσα ο ενισχυτής
- πρέπει να κάνεις μια full μέτρηση και να την σώσεις για να μπορέσει να σου κατεβάσει το πρόγραμμα SSManage4306.exe (το οποίο με την σειρά του σου επιτρέπει να σώνεις το configuration σε αρχείο στο PC).
- δεν καταλαβαίνει ελληνικούς χαρακτήρες σε MP3 αρχεία και τους δείχνει σαν ?
- δεν μπορείς να παραμετροποιήσεις πλήρως τον scaler που έχει (δηλαδή θέλεις ένα καλό player γι' αυτή τη δουλειά)

Περισσότερα εν ευθέτω χρόνω...

Reaction score
0
Φιλε stergie με προβληματισες με τα λεγομενα σου .
Δεν ξερω τελικα αν αξιζουν τα παραπωνω χρηματα του Denon 4306 με αυτα που προσφερει ειδικοτερα στην δικτυωση με pc.
Περαν των ρυθμισεων με browser που το θεωρω ΜΕΓΑΛΗ ευκολια , το party με mp3 π.χ το κανεις και με το xbox (μια τυχαια αναφορα ηταν :wink: ).
Μειον το οτι δεν αναγνωριζει greeks αλλα με μια αναβαθμιση firmware αυτο "στρωνει".
Θα ηθελα παντως την γνωμη σου συγκριτικα με την τιμη του σε σχεση με αυτα που προσφερει παραπανω απο τους αλλους .
Οπως και να εχει , με αυτο το μοντελο η Denon "χαραζει δρομο".
Ισως και τα προβληματα που ανεφερεις να ανηκουν στις "παιδικες ασθενιες" του μηχανηματος.
Ο ενισχυτης παντως ειναι για pc-ακιδες ετσι δεν ειναι ; :wink:

Σσσσστ stergie..... :oops: ...........δεν μ'αφηνει ο ΜΠΑΜΠΑΣ μου να μιλαω για καμμια αλλη μαρκα εκτος απο ΥΑΜΑΗΑ.
Το Σ/Κ επειδη ανακαλυψε το post μου με εβαλε για τιμωρια να δω 6 φορες
το What Dreams May Come και με απειλησε οτι αν ξαναμιλησω για τον DENON θα το δω αλλες 20 . :? :? :?
Οχι αλλο καρβουνο!!!Οχι αλλο What Dreams May Come.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
41
(Aν το μαθει ο Dad oτι γλυκοκοιταζω Denon θα με βαλει να δω για τιμωρια
το What Dreams May Come )

Σσσσστ stergie..... :oops: ...........δεν μ'αφηνει ο ΜΠΑΜΠΑΣ μου να μιλαω για καμμια αλλη μαρκα εκτος απο ΥΑΜΑΗΑ.
Το Σ/Κ επειδη ανακαλυψε το post μου με εβαλε για τιμωρια να δω 6 φορες
το What Dreams May Come και με απειλησε οτι αν ξαναμιλησω για τον DENON θα το δω αλλες 20 . :? :? :?
Οχι αλλο καρβουνο!!!Οχι αλλο What Dreams May Come.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To γάλα σου και ύπνο ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
73
Παιδια για να μπω και εγω στη κουβεντα σας μιας και με ψιλοκαιει...?

Εχω τον DENON-3805 τον οποίο και θα αποχωριστώ εντός ολίγου... :lol:  Ηταν ενα πολυ καλο μηχανημα
και τιμιο. Τωρα γλυκοκοιταζω τον 4306 αν και ακριβουτσικος θάλεγα..... Περιδιαβαινοντας το διαδικτυο
και στο΄site :

http://www.audioreview.com/cat/amplification/a-v-receivers/denon/PRD_341704_2718crx.aspx

Διάβασα τα παρακάτω....  Ξερει κανεις σας τίποτε σχετικό....να με ενημερώσει...??
Summary:
Replaced my AVR3300, bought specifically for the video switching capabilities. The auto set-up
of the speakers is a nice feature (mic is included unlike the 3805 models with same feature) and saved some time.
The "on screen menu" sucks, it blacks out the video signal underneath like previous models and just doesn't seem
like a logical layout. It seems every TV I look at has a pretty easy to navigate/adjust menu but Denon has yet
to pay attention to what else is out there...I feel like I'm navigating a menu from 1990.
A MAJOR problem seems to be the HDMI output (HDCP issues).Motorola HDDVR's signal is somehow
having issues being passed through the receiver and there's no picture going through.
Multiple technicians from the shop and Comcast have looked at it and all agree, Denon has a HDCP issue!
Buyers looking to consolidate their cabling and simplify their video watching test out your HDMI signals before purchasing
!

Reaction score
73
stergios said:
Μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα...! Στην Motoφόλα...:
http://www.satelliteguys.us/archive/index.php/t-31290.html

Έχω παίξει με 2-3 players με HDCP και χωρίς HDCP και δεν έχει πρόβλημα...
Παίζει σε Optoma που έχει HDCP και μάλιστα δείχνει μια χαρά μέχρι 1080p...
Eυχαριστώ πολύ Για την απάντηση Στεργιο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol